Kako odrediti i eliminirati kotlov smetnje učiniti sami

Anonim

Prisutnost grijača vode u kući - luksuz, koji je već postao neophodan. Pogotovo ljeti, u razdoblju trajnog popravka toplinskih mreža i zastoja tople vode. Ili u zemlji, ako postoji struja tamo. Ali ponekad, nažalost, ovo čudo tehnologije prestaje raditi.

Kako odrediti i eliminirati kotlov smetnje učiniti sami

Dijagram električnog kotla.

Prije nego što konačno prekinete, bojler obično upozorava na njegovo odbijanje na posao vlastite ruke.

Često se pojavljuju grijači vode

Najčešći kvarovi koji se mogu eliminirati vlastitim rukama su: nedovoljno zagrijavanje vode, neaktivnost inkluzijskog stroja ili kvar grijaćeg elementa (deset) električnih grijača vode.

To se događa zbog akumulacije na njegovoj površini velike količine razmjera.

Manje uobičajene, ali se mogu nazvati dosadne kvarove:

  • Zagrijavanje cijevi za opskrbu hladnom vodom;
  • Tekući spremnik za grijanje vode;
  • Grijanje vilice;
  • Kotao udara struje ili se stalno isključuje.

Kako očistiti deset vlastitim rukama

Kako odrediti i eliminirati kotlov smetnje učiniti sami

Dijagram uređaja za grijanje vode.

Ako se to dogodilo da ako postoji napon u mreži i operativnim pokazateljima (ako ih ima) na kućište grijača vode, automatski se zaustavilo čak i uz povećanje termostata željene temperature vode, to može ukazivati ​​na granicu snopa ili da je servisni element prekriven slojem skale. U tom slučaju, termostat je pokriven i ropljeni termostat, koji sprječava automatizaciju na vrijeme da "procijeni" temperaturu u spremniku i uključite ili onemogućavaju tan.

Da biste provjerili zdravlje grijaćeg elementa grijača vode, dovoljno je ukloniti niži zaštitni poklopac i prisilno uključiti relej. Ako svjetiljka svijetli - Grijanje indikator i siktarski zvuk radnog tan se čuje, to znači da je u dobrom stanju. U tom slučaju, popravak će se svesti na demontažu tan i njegovo čišćenje.

  • Korak 1 - Za demontiranje grijaćeg elementa morate isključiti kotao iz mreže tako da vozite utikač iz utičnice;
  • Korak 2 - Za ispuštanje vode iz spremnika:

Članak o temi: Odvodnja podruma. Kako je voda u podrumu?

Kako odrediti i eliminirati kotlov smetnje učiniti sami

Vezani krug grijača vode.

  1. Hladne i vruće vode.
  2. Odvrnite matice spojenog crijeva hladne vode do kotla, stavite na cijev kotla sa slogom prikladnog promjera i usmjerite ga u kantu ili umivaonik.
  3. Otvorite dizalicu tople vode - odmah će biti odvod vode odmah iz ove dizalice i iz crne hladne vode, za najpotpuniji odvod vode iz spremnika, nakon što voda prestane teče iz dizalice tople vode, spojite Auto pumpa na ovu dizalicu i raznesite ga.
  4. Odvojite žice, pažljivo skiciranje položaja ili napravite fotografiju, uklonite električni dio termostata, tako da ga ne oštetite kada voda dobije.
  5. Odvijte orašaste plodove na prirubnicu kotla, pažljivo ga uklonite zajedno s tan - u isto vrijeme mali broj vode ostaje u spremniku. Ako je grijač povećan da ga je teško izdvojiti, pažljivo je stom odvijač može se malo očistiti tako da ga možete dobiti.
  6. Blupti nož temeljito očistio desetak i mjernu mjernu termostatu, zamijenite magnezij anode ako je potrebno. Za čišćenje možete koristiti posebne načine za uklanjanje razmjera.
  7. Izgradite grijače vode za proizvodnju u obrnutom nizu. Kada instalirate, ne zaboravite staviti gumenu brtvu ispod prirubnice. Nakon završetka posla, prvo ispunite kotla vodom, provjeravanje hermeticije, a zatim se spojite na mrežu.

Ako je deset blokiranih - ovaj slijed se koristi za zamjenu novim.

Uklanjanje drugih grešaka s vlastitim rukama

Grijanje dovoda hladne vode može se dogoditi samo iz dva razloga:

  1. Neuspješan sigurnosni ventil.
  2. Ventil nije instaliran na redovnom mjestu.

Popravak se svede na činjenicu da trebate zamijeniti neispravan ventil ili ga jednostavno instalirati na spajanje cijevi hladne vode i mlaznice kotla. Instaliranje sigurnosnog ventila Ako je uključen, potrebno je na zahtjev proizvođača. UnimAginacija će podrazumijevati svoj neuspjeh u jamstvenom popravku. Odsutnost ventila može dovesti do prekida spremnika zbog hidroeloudara.

Članak na temu: Zaslon za kupanje s vlastitim rukama

Protok spremnika za grijanje vode javlja se u slučaju propuštanja prirubnice i tijela ili kada se spremnik troši. U slučaju oštećenja unutarnjeg spremnika, popravak bojlera je nemoguć s vlastitim rukama i morat će ga zamijeniti ako je dopušten kotao. Ili ćete morati kupiti novi bojler.

Ako se utvrdi da to teče iz brtve prirubnice, trebate ispustiti vodu iz spremnika, kao što je gore opisano, uklonite prirubnicu i vizualno procjenjuju stanje brtve. Kupite novu, uzimajući neispravan uzorak. Zamijenite brtvu i koristite kotao.

Grijanje vilice može se pojaviti zbog popuštanja kontakata u izlazu i nedovoljnog kontakta IT-a i viljuške. Uz dugi rad i stalno pregrijavanje kontakata, kućište se može montirati, što će dovesti do kratkog spoja.

Grijanje vilice može se pojaviti i s nedovoljnom utičnicom i električnim ožičenjem u apartmanu. Na slučaju utičnice mora biti označen 10a.

U slučaju rastaljenog tijela, tijelo je izrezano i zamijenjeno novim.

Kotao udara struja, isključuje stroj ili ne zagrijava vodu - to ukazuje na neuspjeh reda. Ako, kada se rastavljate kotla, pronađeno je da je grijač crne boje, rasprsan - to je nepogrešivo ukazuje na njegov neuspjeh.

Ako deset nema eksplicitnih znakova loma, možete dijagnosticirati kvar pomoću multimetra.

  1. Korak 1. Pomiješajte cijevi grijača vodom. Multimetarski pokazivač za ugradnju na skali od ohmmetra na maksimalnu vrijednost i mjerenje otpora, dodirujući jednu sondu instrumenta tan cijevi, drugima - bilo koji od njegovih kontakata. Ako se brojevi pojave na zaslonu, grijač je neispravan i mora se zamijeniti. "1" označava odsutnost curenja "na trupu"
  2. Korak 2. Dodirnite kontakte kontakata Tan. Ako se pojavljuju brojevi, spiralno rezanje nije, radi. "1" na zaslonu u ovom slučaju svjedoči o raspršivanju i kvar elementa.

Članak o temi: Flizelinova pozadine: prednosti i mane, fotografije, što je, koliko suha, recenzije i šminke, paleta za zidove, svojstva, metar, video

To su glavne greške kotla kada je moguće popravak vlastitih ruku.

Čitaj više