Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Anonim

U svakoj kući će biti stvari, izgled koji je prestao voljeti vlasnike. Tek sada služe kao vjerni već dugi niz godina, a oni ne žele dijeliti s njima. U takvoj situaciji postoji samo jedan izlaz - razviti novi dizajn stare stvari.

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Stara lampa može se ažurirati pomoću dekor tkanine.

Neočekivani ukras svjetiljki

Kada stara svjetiljka više nije sretna i nakon popravka ne uklapa u unutrašnjost sobe, ne biste trebali požuriti da ga se riješite. Vrlo malo truda, a omiljena stvar će se pretvoriti u elegantan umjetnički objekt, koji će biti ponos njezinih vlasnika. Da bi se dekor svjetiljke obavio vlastitim rukama, sve je prikladno za sve u kući, na primjer, stare igračke. Manje plastične igračke su najprikladnije: muškarci i vojnici (sl. 1).

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Slika 1. Tako da brojke izgledaju isto, moraju biti obojane pomoću aerosolne boje.

Osim njih, bit će potrebno ispuniti dekor:

  1. Ljepilo.
  2. Boja.
  3. Četka.
  4. Desktop svjetiljka na nozi.
  5. Scotch.

Električna žica je pričvršćena na nogu škotske lampe. Tada su igračke zalijepljene do noge. Potrebno ih je montirati tako čvrsto jedni na druge tako da noge svjetiljke nisu vidljive.

Kako bi se dobio rezultirajući tajanstveni dizajn i to je malo "star", morate ga obojiti srebrom ili brončanom bojom. Da bi se ušuljao svaki mali detalj, najbolje je koristiti aerosolne boje. Kao rezultat toga, to će biti pravi umjetničko djelo. Da bi se dizajn skladno uklopio u unutrašnjost prostorije, ogledala ili okviri za fotografije mogu se urediti na isti način.

Zanimljive ideje za dekor

Izvorna lampica može biti izrađena od najneočekivanije stavke.

Na primjer, od tkivnih traka i police rešetke iz hladnjaka (sl. 2). Ova šik svjetiljka postat će pravi ukras za spavaću sobu ili prostor za sjedenje u dnevnoj sobi.

Članak o toj temi: Kako bjesniti psa grickati i suza pozadine

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Slika 2. Polica rešetke iz hladnjaka mogu se obojiti u boji upotrijebljenog tkiva.

Bit će potrebno stvoriti:

  1. Tkanina, čipka, pletenica.
  2. Rešetka.
  3. Škare.
  4. Igle s nizom.

Od tkanine, čipke i pletenice treba odrezati trake željene duljine. Zatim ih rave na cijelom području polica, čvrsto ispunjavaju svaku križnu traku. Svaka traka mora biti fiksirana na vrhu niti.

Kako bi se u potpunosti prikrili metalne šipke, svi rubovi trebaju biti omotani tkaninama. Unutar ovog lustera umjesto konvencionalne žarulje, možete staviti božićnu vijenac. Pomaknite svjetiljku na lance ili na uobičajenoj žici, nakon buđenja njihove tkanine.

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Slika 3. Stara kata se može ukrasiti papirnatim bojama.

Prikazujući malo fantazije, možete u potpunosti pretvoriti staru podnu svjetiljku. Za dekor stropa trebat će vam tanki papir: cigareta, pakiranje ili praćenje. Izrežite šalice ili kvadrate iz njega. Glavno stanje tako da brojke imaju isti promjer. Ako nema želje za rezanjem, možete koristiti papirnate kalupe za cupcakes.

Najbolje od svega, ovaj dekor je pogodan za svjetlo monofoni strop. "Cvijeće" od papira je zalijepljen na ljepilo pomoću PVA ljepila. Trebali biste početi s gornjeg ruba. Svaki radni komad nabora četiri i iza donjeg ruba čvrsto je zalijepljen. Stavite "cvijeće" trebate tako čvrsto tako da su potpuno sakrili strop. Rad je mukotrpan i dugotrajan, ali rezultat će opravdati najvažnije očekivanja. Strop će izgledati kao bestežinski pahuljasti oblak (sl. 3).

Svjetiljka u jesenskim motivima

Dekor dekor može se izvesti na drugi način. Uz pomoć akrilne boje, svjetiljka se može izdati u jesenskim motivima. Da biste to učinili, trebat će vam:

  1. Akrilna boja različitih boja (narančasta, žuta, smeđa, zlatna metalna, crna).
  2. Lak.
  3. PVA ljepilo.
  4. Četka.
  5. Spužva.
  6. Olovku za crtanje na staklu.

Članak o toj temi: Tehnologija monolitnog okvira kuća: prednosti i mane

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Kukičane salvete mogu se koristiti za proizvodnju svjetiljke svjetiljke.

Rad počinje s početnikom Plafmona PVA ljepilom. U sljedeću fazu dekora možete početi samo nakon potpunog sušenja prajmera.

Boja se treba primijeniti pomoću spužve s odvojenim mrljama. Na početku narančaste boje. Tada se žuta boja primjenjuje na isti način na koji su ostali neopravdani. Sljedeći korak je primijeniti Crochelle laka. Potrebno je primijeniti ne na cijelu površinu, već na nekim mjestima. Ostavite nedostatak laka za dovršetak sušenja lakira. Onda morate uzgajati smeđu boju vodom. Dosljednost bi trebala nalikovati tekući vrhnje. Dobiveni sastav se primjenjuje na dionice svjetiljke tako da ne bi dva puta proveli jedno mjesto. Gotovo odmah, krekeri će se pojaviti na površini. Ostavite svjetiljku do potpunog sušenja. Zatim pokriti površinu boje "Zlatni metalik" i malo crno. Primijenite ih i - odvojene poteze.

Nakon što se boja vozi, "staklo krug" primjenjuje odabrani uzorak. Ako su to jesen motivi, onda možete crtati lišće. Nanesite crtež s točkama. Ako se nacrtati, to je teško, možete izrezati gotovu matricu i zaokružiti ga. Za veću točku konture uzorka, izvedite različite boje. Vodali listova za kretanje narančaste ili žute boje. Spreman za sušenje i pokrivanje lakom.

Novi život stare svjetiljke

Ideje za ukrašavanje svjetiljki to čine sami

Slika 4. U rubovima pletenog pokrova nisu izgubljeni oblik, moraju biti škrob.

Zahvaljujući se zanimljiv dekor. Njegov plaff "haljine" u prekrasnom pletenu kutiju. Da biste to učinili, najbolje je iskoristiti vodu od prirodne trake ili vunene pređe. Neće se zagrijati i neće se otopiti kada će lampa raditi.

Pokretanje ovog dekora treba započeti od mjerenja promjera stropa. Zatim uz pomoć kuke, lanac zraka uklapa se. Njegova duljina treba biti veća od dobivenog rezultata, 1,5 puta.

Članak o toj temi: Montaža raking stropa vlastitim rukama: postupak rada i značajke (video)

Pletanje se nastavlja s air petlji u krugu. Svaki sljedeći red pridružuje se prethodnom stupcu s Nakudom. Kao rezultat toga, morate dobiti "mrežnu cijev". Njegova je duljina visina plafos plus 8-10 cm. U posljednjem redu, stupci s Nakidom su vezani za malu žurku.

Na vrhu pokrova, rastegnite traku i prikupite ga s naborima. Nakon toga možete nositi "odjeću" na stropu. Ako se sve dogodilo kao što bi trebalo, onda možete pritegnuti vrpcu za montažu tako da kapica ne padne. Izvorni dekor je spreman (Sl.4).

Čitaj više