Kuhinja u zelenoj boji: 3 opcije kombinacije boja (+39 fotografija)

Anonim

U kuhinji, sva kućanstva idu za stolom za doručak, ručak i večeru. Sama ljubavnica provodi mnogo vremena tamo. Dakle, mali kuhinjski prostori trebaju se radovati što je više moguće, a dizajn bi trebao izgledati moderno i lijepo. Kuhinja u zelenoj boji zadovoljava sve navedene zahtjeve.

Vrijednost boje

Zelena u unutrašnjosti je boja svježine, bilje, prvih listova. Takav dizajn stvara svečano podignuto raspoloženje, poboljšava apetit. To je ono što je potrebno pri razvoju kuhinjskog dizajna. Prije popravka, morate odlučiti što će biti obojeno zelenom: pregačem, pozadinom, tekstilom ili namještajem. Tada biste trebali odabrati skladnu kombinaciju sjajnih detalja i mirnu unutarnju pozadinu.

stol i stolica

Sastav

Ne možete izvesti sve elemente unutrašnjosti u jednoj boji. Izgleda tužno i hir. Svaka nijansa je zapravo nova boja. Koje su kombinacije boja bolje izabrati?

Zelena kao primarna boja u unutrašnjosti pojavljuje se u munje pozadine ili u dizajnu jednog zida. Moguće je u zelenoj boji dogovoriti jednu kuhinju - blagovaonicu ili rad. To će poboljšati apetit. Kombinacija burgundy i ružičastih tonova primjenjivat će glavnu boju. Da ne bi slijepili pozadinu, zidove možete odvojiti plastičnim bijelim - sivim panelima jednog tona ili malim zelenim uzorkom. Pregača preko stola za rezanje može se izvesti zelenim pločicama.

Zeleni zidovi

Kombinacija primarne boje s narančastom žutom, šljiva čini raznim dizajnom, donosi dobar apetit. Ako u maloj kuhinji, zeleni će izgledati previše nametljivo, a zatim osvježiti dizajn koristeći bijelo-zelene zavjese, stolnjake, jastuke na klupi ili stolici. Eksperimentirajte s pozadinom se ne preporučuje. Ako su previše tamne, kuhinja će vizualno smanjiti više. Žarulje zelene svjetiljke, pregača ili zidni mozak bit će na ton ove veličanstvenosti. Naranča - zelena kombinacija je također dobrodošla. Kontrastne boje, na primjer, kombinacija burgundija s ljubičastim, nisu uvijek prikladne.

Članak o temi: Dizajn kuhinje i kuhinja-studija 15 četvornih metara. m. (+49 fotografija)

kuhinjska pećnica

Ako se zelena u unutrašnjosti uzima kao glavna, zatim osvježite će pomoći u kombinaciji bijelo-sive slušalice, ili prisutnosti burgundy boje u drugim detaljima.

Nijanse jedne boje

Zelena se može razrijediti bež, limun, pješčana, narančasta žuta. Stvara dobru atmosferu, igra se apetit. Među zelenim nijansama nalaze se hladni tonovi. Dobivaju se kada se pomiješaju s plavim, plavim. Ovo je crnogorična, smaragdna, mint, tirkizne nijanse. Crno-zelene, crne i žute kombinacije oživljavaju dizajn.

Bogatstvo tamnih zelenih dijelova vizualno smanjuje veličinu već male kuhinje. Stoga, prije popravka, morate razmisliti o dizajnu, koji će biti lagan, svjetlo i davanje apetita. Dobro će izgledati u unutrašnjoj kombinaciji limuna, maslinika, narančasto-žutih cvjetova i drugih zelenih nijansi.

Stol i svjetiljka

Svijetle boje, kao što je narančasto-crvena, žuta, kombinacija burgundy s grimiznim za završnu obradu, primjenjujući ukrase na zidovima ili ormarićima, za dekorativne dijelove.

Da biste "smirili" i uravnotežili pozadinu u zelenoj boji, slušalice i tekstil su opušteniji tonovi. Može biti bijelo-bež, sivkaste elemente. Manji kuhinjski prostor, lakši i nepretenciozniji, dizajn sobe u zelenoj boji treba biti uređen.

Možete eksperimentirati ne samo s nijansama boje, već i s površinskim teksturama. Grubi, sjajni, labavi ili, naprotiv, glatke površine prikazane su u novoj i istoj nijansi. Ne zaboravite da je ljepota unutarnjih poslova dana ne samo glavne detalje - pozadine, zavjese, namještaj, pregaču iznad stola za rezanje, ali i male elemente za dekor - jela, slike na zidovima, magneti na hladnjaku ili umjetnom buketu.

Crna tablica

Uloga rasvjete

Bilo koja boja s različitim svjetlima daje još jednu nijansu. Stoga, treba se razmotriti pravo svjetlo prije popravka. Više svjetla, čini se da je prostor za drobljenje. Ako se tamni tonovi koriste u dizajnu dizajna, nedostatak svjetla treba maksimalno nadoknaditi. Radna površina je osvijetljena ugrađenim svjetiljkama, a poželjno je instalirati svjetiljku iznad blagovaonice. Sve ove nijanse trebaju se razmisliti prije početka popravka. Zatim ne morate trpjeti pozadinu ili ponovno razviti kuhinju.

Članak o temi: Odabir praktičnog planiranja i slušalice za kuhinju od 10 četvornih metara. m.

Bijelo-zelena kuhinja

U unutrašnjosti u kuhinji izgleda kombinacija zelene i bijele. Prva boja stvara povišeno raspoloženje, a drugi ga magne. Što je bogatiji izgleda kao pozadina, više bijelih stavki koje trebate umetnuti u unutrašnjost. Ove trenutke treba uzeti u obzir prije popravka. Završna obrada namještaja, polica za unutarnje bijele i zidove ormarića, pregača preko stola za rezanje i štednjak mora biti dodijeljen iz općeg filca.

bijelo-zelena kuhinja

Zavjese mogu biti bijelo sive s malim zelenim uzorkom. Bijeli elementi dekor, posuđe u ostakljenim ormarićima i ista boja podne ravnoteže svijetli zidovi.

Kombinacija zelene i crne boje

Kombinacija dviju boja je bolje postavljena na pozadinske zidove. Ali pregača nije poželjna za izvođenje tamne boje. Odmah će biti vidljiv svu zagađenje. Bolje je koristiti crno i zeleno okrenuto pločice. Također izgleda dobro s sjajnim sjajnim površinama tamnih tonova. Na njihovoj pozadini, svečana zelena boja izgleda još vedriju i svijetle. Jasni obrisi crno-bijelog sjajnog namještaja daju završetak svim linijama.

crna i zelena kuhinja

Žuta - zelena kuhinja

Dvije svijetle svečane boje međusobno su skladno kombinirane. Žute boje sjene zelene. Ukupni ton poda i zidova mora biti prigušen mat bijelo-sive. Te se nijanse treba uzeti u obzir prije popravka.

Za ukrašavanje namještaja možete uzeti sliku maslača ili tratinčica. Mogu se postaviti na vrata ormarića i posuđa, na svjetiljci svjetiljke i zavjese. Ovi cvjetovi mogu se staviti u umjetni buket na ormar ili stol.

Narančasta-zelena kuhinja

Tablica sa staklenim pultopom treba izvesti u žuto-zelenoj ćeliji. Za to, pravokutnik kaljenog stakla za stolni stol na poleđini je u kavezu i obojite stanice žute i zelene. Narančasta-crvena, burgundy umetci će biti svijetle mrlje na stolu. Takva ekskluzivna tableta bit će ukrašena kuhinjom. Te boje treba kombinirati u zavjesama, stolnjacima, ručnicima.

Članak o toj temi: Harmonija kuhinje u stilu modernog klasika

Stol

Zavjese

Koju boju odabrati za zavjese u kuhinji? Stud zavjese treba kombinirati s ostatkom interijera. Ako je kuhinja mala, prozor se može zatvoriti rimska zavjesa koja ne zauzima mnogo prostora. Ako je dizajn interijera napravljen u klasičnom stilu, za zavjese s mekim naborima i polukružnim laganim lambrequinima su prikladni. U svakom slučaju, zavjese trebaju biti svjetle. Green pretpostavlja radosno raspoloženje. Masivne zavjese će ga uništiti. Možete šivati ​​ripper ili sortirati kratke zavjese. Oni će se skladno uklopiti u rustikalni stil za koji je zelena boja vrlo prikladna.

Kuhinja s zelenim hodnikom (2 video)

Mogućnosti kuhanja u zelenoj (39 fotografija)

crna i zelena kuhinja

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Narančasta-zelena kuhinja

bijelo-zelena kuhinja

kuhinjska pećnica

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

stol i stolica

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Crna tablica

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Stol

Zeleni zidovi

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Stol i svjetiljka

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Kuhanje u zelenim bojama: Sastav i nijanse

Čitaj više