Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Anonim

Sva vrata ne obavlja samo utilitarsko opterećenje, već i obavlja dekorativnu funkciju. Vrata ploče uspješno kombiniraju oba ova elementa, budući da su i pouzdani i atraktivan element dizajna.

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Vrata ploče kombiniraju elemente ne samo dekor, već i pouzdanost strukturnih elemenata.

Sorte nasilnih vrata

Budući da su pilentna vrata vrlo pouzdana, izvrsno pružaju izolaciju buke i savršeno nadopunjuju dekor sobe, koriste nepromijenjenu popularnost, osobito kao unutarnja vrata. Posebno obilježje vrata ploče nužno je prisutnost prilično masivnog okvira, kao i umetke koji se nazivaju brtvila. Pilenki se mogu izvesti iz raznih materijala:

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Shema sheme styechate vrata.

  • Jedna od najljepših opcija je stakleni umetci koji se mogu napraviti pomoću prozirnog ili mat stakla, ali vitraji izgleda posebno atraktivno;
  • Šperploča ili iverice često se koriste kao paneli, to je prilično lagana i proračunska verzija fileta;
  • Za proizvodnju umetaka može se koristiti niz drva, što čini vrata skupljem, ali u isto vrijeme i više izdržljiviji.

Pilenci su pričvršćeni i uz pomoć utora-spike sustava i korištenje posebnog moždanog udara, što olakšava zamjenu umetke ako je potrebno.

Prednosti njihovih samostalnih vrata ploča

Nakon što je odlučio instalirati vrata panela u zatvorenom prostoru, nije potrebno koristiti kupljenu. Ako postoje male vještine i želje, takva se vrata mogu napraviti samostalno. Ako napravite vrata vlastitim rukama, onda po cijeni će raditi mnogo jeftinije od slične opcije prodaje u trgovini.

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Proces montaže vrata ploče.

Samoizrađeni scribble vrata će se riješiti potrebe da ih prilagode u veličini vrata, budući da su izvorno proizvedeni određenim standardima.

Zbog posebnosti proizvodnje neovisnih vrata, vrata su manje podvrgnuti razaranju zbog učinaka temperaturne razlike i vlažnosti. Između ostalog, možete samostalno napraviti ekskluzivna vrata na više od dekarske cijene.

Pripremna faza proizvođača vrata ploče

Za proizvodnju vrata panela vlastitim rukama, uz želju i određene vještine rada s drvom, trebat će relativno mali skup alata:

  • Rulet i olovka;
  • Wood Hacksaw;
  • brusni papir s velikim i malim zrnom;
  • sječivo;
  • odvijač.

Članak o temi: Ortopedski tepisi za djecu rade sami

Kao materijali potrebni za proizvodnju vrata, morate zaliha:

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Alati za montažu vrata ploče.

  • Da biste stvorili okvir, trebate debele ploče, širina bi trebala biti do pedeset milimetara, možete koristiti poseban bar, trebate tri komada: dva - za proizvodnju vertikalnog dijela i jedan - za gornji poprečni dio ;
  • Da bismo stvorili okvir, potrebne nam je prilično jake šipke i tračnice, pouzdanost ovisi o njihovoj snazi;
  • Za proizvodnju fileta, morate kupiti iverice, feend ili staklo;
  • U nekim slučajevima, potrebno je kupiti moždani udar za pričvršćivanje fileta, posebno, potrebno je ako su ploče izrađene od stakla;
  • Za pričvršćivanje, ljepilo i vijci su potrebni;
  • trebate zalihe spojnice (šarke vrata, ručke, brave);
  • Ne zaboravite na završne materijale (boju, lakovi, razni specijalizirani premazi), koji su odabrani ovisno o uvjetima rada i konceptu dizajna.

Nakon što je odlučio napraviti blijede vrata vlastitim rukama, u početku je potrebno odlučiti o materijalima iz kojih će se obaviti.

Za proizvodnju okvira vrata i okvira, bolje je odabrati vrste od tvari koje su prilično otporne na temperaturu i kapi vlažnosti. To je ispravan odabrani materijal koji će pomoći da se vrata otpornim na različite vanjske utjecaje i pouzdane. U pravilu, izbor je bolji zaustaviti se na čvrstim stijenama drva, na primjer o hrastu ili pepelu.

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Kutija za skupštinu sheme vrata ploče.

Pine je najjeftinija i pristupačna pasmina, koja je otporna na temperaturu i vlažnost kapi, jer se često odabire kao materijal za proizvodnju vrata. Da biste optimalno odabrali određeno drvo, možete se savjetovati s konzultantom u trgovini.

Za proizvodnju panela možete koristiti Fane ili Shemboard, omogućuju vam da napravite dizajn svjetla i jeftin. Ako želite, možete kupiti skuplji niz drva, učinit će da su vrata jača i čvrsta. Često se umetci od stakla koriste za unutarnje čestice vrata. Staklo može biti prozirno, mat, valovito ili uzorak. Vrlo lijep izgled s obojenim umetcima.

Pravi vitražni prozor je prilično skup, pa se ponekad koristi slika stakla, u pravilu, dvosmjerni za stvaranje punog učinka vitraža.

Proizvodnja vrata ploče

Početna faza instalacije instalacije je proizvodnja i ugradnja vrata, ili okvir vrata. Da bi vrata izgledala privlačno i nisu pokvarili dizajn sobe, to je važno ispravno i glatko napraviti okvir vrata. To bi trebalo biti bez ogromnih i širine razlike.

Članak na temu: Povezivanje PE Explorer do mjesta

Nakon instalacije okvira vrata možete nastaviti kako bi se vrata pilenata sa svojim vlastitim rukama.

U početku, potrebno je nacrtati nekoliko skica budućih vrata ploče na papiru, uzimajući u obzir osobne preferencije i zdrav razum u smislu složenosti izvršenja. Vrata panela mogu biti sasvim komplicirana u izvedbi, jer su početnici početnici počeli s proizvodnjom od šest natalnih vrata. Odabrana skica je detaljno opisana, sve veličine su zaključane na njemu. Skidajući iz odabrane skice, kupljeni su potrebni materijali za proizvodnju vrata.

Pilantirana vrata to čine sami: proizvodnja i instalacija

Uređaj vrata ploče.

Da bi vrata bila vlastitim rukama, okvir se prvenstveno učinio - temelj strukture, koja je odgovorna za njegovu snagu i na kojima su fileti fiksne. Pouzdanije, okvir je napravljen, pouzdaniji će se vrata ploče biti.

S ruletom se mjeri veličina vrata. Da biste dizajnirali vrata, potrebno je uzeti u obzir da u konačnici treba biti na četiri do šest milimetara manje od širine okvira vrata koja se mora ostaviti za normalno uklapanje. U skladu s dobivenim dimenzijama iz trake kupljene za proizvodnju okvira, napravljena je osnova za buduća vrata. Da biste to učinili, na baru koja bi trebala biti glatka i bez mehaničkih oštećenja, uz pomoć olovke, potrebno je traženu duljinu. Zatim, uz pomoć stabla s drvetom, višak je prezir. Ako je moguće, trake možete izrezati na željenu veličinu u trgovini kako biste olakšali i ubrzali proces proizvodnje vrata. Takvo piljenje će biti bolje, jer korištenje moderne opreme omogućuje vam da dobijete optimalni rezultat. Dakle, dobivaju se dva bočna glavna police, dvije preskrivene trake, koje su fiksirane odozdo i na vrhu strukture, kao i unutarnje križaljke i tračnice koji služe kao skakači.

Za guste dijelove za pričvršćivanje jedni s drugima, utori i šiljci izrađeni su na pravim mjestima koja se moraju savršeno približiti veličinom. Za dodatnu priključak, dijelovi su označeni posebnim ljepilom stolarije, koji ih spajaju. U mjestima privrženosti budućih fileta izrađuju se posebna Chades.

Članak o toj temi: Kako odabrati pravi til za zavjese u sobi: stručnjaci savjetuju

Montiranje vrata ploče.

Nakon što napravite okvir budućih vrata, možete početi stvaranje fileta. Ako za filete koji će se umetnuti u vrata, koristi se drvo, bolje je koristiti niz ploča kako biste izbjegli potrebu za stvaranjem crijema. Iz niza chamfer, koji će ukrasiti vrata, rezani komad je izrezan, u svojim rubovima postoje posebni rukavi, koji omogućuju pilenku da je sigurno ukorijenjena s cjedilom.

Ako je proizvodnja fileta od čvrstog dijela drva kemijski ljepilo za davanje veće snage. Nakon što je brtvila, sastavljen od dijelova drva, spreman, u svojim rubovima, vrti se za pričvršćivanje s cjedilom.

Filewood od drva može se dodatno ukrasiti posebnim obradom alata, ali za to morate imati određene vještine.

Ako su fileti izrađeni od iverice ili šperploča, oni se izrezuju iz odabranog materijala u skladu s potrebnim dimenzijama.

Stakleni umetci su također obrubljeni pod kućištem veličine vrata ili u početku u proizvodnji skakača i tračnice se kreću od postojeće veličine staklenih umetaka.

Ako je staklo s slikanjem, oponašanjem vitražnih prozora, koristit će se kao umetanje, onda to treba učiniti unaprijed prije pričvršćivanja vrata.

Staklene filete su fiksne pomoću moždanog udara, što omogućuje jednostavno jednostavno mijenjanje stakla ako je potrebno.

Nakon što su vrata napravljena, obrađena i prekrivena bojom ili lakom, svi potrebni priključci su pričvršćeni na njega. Nakon toga, vrata su ugrađena u otvor.

Čitaj više