Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Anonim

Crno-bijele zavjese su moderni klasik unutarnjeg dekoracije, koji nikada neće izgubiti svoju važnost. Takve zavjese su univerzalne, s pravim ukrasom, oni na odgovarajući način pogledaju bilo koje prostore - od kuhinje u spavaću sobu, ali kombinacija antagonističkih boja zahtijeva oprezan pristup i potvrđena dizajna rješenja, o kojima ćemo govoriti u ovom članku.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Zavjese u unutrašnjosti

Naučit ćete koje su koristi bijele crne zavjese i kada se mogu koristiti. Pogledat ćemo primjenu tih nijansi pri dizajniranju kuhinje, spavaćih soba i dnevnog boravka, a također daju savjete kako bi vam u potpunosti otkrili njihov potencijal.

Kombinacija crno-bijela

Kontrast kombinacije su karakteristična značajka svih modernih interijera. High-tech, minimalizam, neurokko - svi oni sugeriraju zasićene kombinacije različitih nijansi, a vrh takvih kombinacija je sastav crno-bijelih.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Usporedba suprotnosti čini dizajn prostorije izražajno i prikazuje najmanji detalji o izradi, tako da je potrebno provesti takvo rješenje izuzetno pažljivo, razmišljanje o najmanjim stvarima sve nijanse situacije.

Crno-bijeli interijer nije ograničen na korištenje samo dvije specifične boje, ove nijanse imaju znatnu raznolikost tonaliteti: crno - od svjetla grafita do akromatske gama bez dna - od ekspresivnog mlijeka do blago bež nijanse od slonovače, Dakle, odabir opcija za dizajn interijera u jednobojnom gama dobit ćete dovoljno prostora za fantaziju.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Slična kombinacija često preferira intelektualne ljude koji plaćaju dužnu pozornost simbolizmu, budući da je bijela i crna boja karakteristična za ozbiljne ideološke podtekcije:

  • U različitim kulturama, crna nijansa je opisana kao boja kraljevske moći, mudrosti, znanja i asketizma;
  • Bijela - boja neto start, stvara sve ostale svijetle nijanse tonske gamme, daje mir, mir i slobodu.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Kombinirajući ih u unutrašnjosti Važno je promatrati jasnu ravnotežu i postići sklad ansambla - zaustavlja se na istoj nijansi samo u slučajevima u kojima je dominantna baza boja na velikim površinama - zidovima, stropovima, polu-, ravno manji pribor.

Članak na temu: Kako izračunati linoleum na sobi: Kalkulator

Zavjese u crno-bijelom unutrašnjosti strše točno pribor koji može uravnotežiti suprotnu paletu nijanse. Takve zavjese prikladne su ne samo u crno-bijeloj pratnji s dvobojnom parcelom, već iu dizajnu, gdje se kombiniraju svijetle tonalitet. Bijela s crnim zavjesama ne izgledaju stranca u šarenoj atmosferi, naprotiv, zajedno kombiniraju raspon različitih boja, daju interijeru u obnovu i ideološko završetak.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Unutrašnjost u crno-bijelom stilu

Takve zavjese ukrašene trakama boja su sposobne vizualno mijenjati geometriju sobe:

  1. Široke horizontalno usmjerene staze crne boje na bijeloj pozadini vizualno proširuju otvor prozora i čine ga volumetrijskim, što je posebno prikladno pri izradi malih prozora Hruščov i panel apartmana;
  2. Vertikalno usmjerene pruge podižu stropove i povećavaju visinu zidova, stvarajući osjećaj slobodnog prostora čak iu blago namještenom namještaju male sobe.

Uzmite u obzir da kapital o proporcija izgleda osvajanje samo na zavjesama s strogim geometrijskim prugama ili kvadratima ako su zavjese ukrašene kontrastnim uzorkom, jedna od nijansi treba dominirati.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

U malim sobama i interijerima, napravljenim u tamnim bojama, bijele zavjese su prikladne s crnim uzorkom, dok se prozor u postavljanju svjetla, možete dati vodstvo u crnoj boji.

Primjena crnih i bijelih zavjesa

Slične zavjese su prikladne u svim sobama kod kuće s izuzetkom kupaonica i prostorija za djecu. Za dizajn prozora u kupaonici, bolje je koristiti klasične bijele rolete, a jednobojni se može koristiti kao zavjesa za tuš. Dječje sobe ukrašavaju tople pastelne nijanse - bež, ružičasta, plava, salada - takvo okruženje ima pozitivan način utječe na emocionalno stanje djeteta.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

U kuhinji

Ako je kuhinjska soba crna, a bijela nijansa upisuje se u istu količinu, rezultat izgleda neprirodno Alaepy - s ovim pristupom, rijetko je moguće postići skladan interijer, podsjeća na skup spotova kontrasta.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Kuhinja

S obzirom da većina kuhinja ima skromni trg, preporučujemo korištenje bijele nijanse kao dominantne boje, vizualno povećanje veličine prostorije i primijeniti crno samo kao komplementarna raznolikost.

Članak o temi: Kako pokrenuti crpnu stanicu nakon uvjerljivog?

Odabir crnih i bijelih zavjesa u kuhinji namješten tamnim namještajem, daju prednost mliječnim zavjesama, ukrašene kontrastnim ispisnim ili laganim geometrijskim uzorcima. Zavjese za kuhinju u crno-bijelim tonovima s pretežom svjetlosnih nijansi mogu biti tamne, s visokim udjelom ukrasa koji je označen na pozadini.

Crno-bijela kuhinja sa svijetlim naglascima u obliku mekanog kutnih presvlaka, svjetiljki ili vaze cvijeće izgledaju naredbu žurbe nego strogo jednobojni interijer. Kao nijanse razrjeđuju glavnu paletu, koristite crvenu, plavu, tirkiznu ili ljubičastu boju, na pozadini suprotne kombinacije baznih površina, izgledaju posebno izražajno. Prednost je dodatak zavjesa za crnu bijelu kuhinju pregača iz pločice slične nijanse.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Suočeni s potrebom da odaberete zavjese u crnoj bijeloj kuhinji Interijer Zapamtite da zavjesa ne zahtijeva samo vizualnu privlačnost, već i funkcionalnost i praktičnost u uporabi. Za male prostore, crno-bijele rimske zavjese racionalno - kompaktna verzija horizontalne zavjese koja zauzima minimum slobodnog prostora.

Praktično je raditi i crno-bijele rolete "dnevne noći", koji se sastoji od izmjeničnih traka prozirnih i gustih, ne-prijenos tkanina. Položaj traka je proizvoljno podesiv, što vam omogućuje da odaberete optimalnu razinu rasvjete soba.

U spavaćoj sobi

Spavaća soba je soba s mirnim, opuštajućom entourageom. Dizajn ove sobe je prikladno koristiti tamne nijanse kao osnovne. Spavaća soba u crnoj, u kojoj je naglasak kompetentan uz pomoć svijetle elemente dekora i pribora, izgleda vrlo intimno i nestandardno.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Izrežite crno-bijele zavjese za spavaću sobu sa sličnom posteljinom s setom posteljine, tepiha ili prekrivača, a dobit ćete skladan, ideološki interijer.

Odabir stila zavjese daje prednost klasičnim vertikalnim nosačima. Zaključavanje zavjesa na krede omogućuje vam da uspješno pobijediti kontrast nijansi u slučajevima ako ne želite koristiti puno crnog u dizajnu spavaće sobe - koristite svjetlosne ploče s jednim slikama, fiksiran na velikim crnim izazovima.

Članak na temu: Odabiramo zavjese za lučni prozori: fotografije ideje

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Spavaća soba

Obratite pozornost na crno-bijele zavjese u spavaćoj sobi od dva različita sloja boje tkanine. Prvi sloj je svjetlo prozirno snijeg bijeli til, slobodno prenosi sunčeve zrake u sobu, drugi sloj je gusta crna tekstila - jacquard, baršun, lavan, koji prilikom zatvaranja potpuno ograničava protok svjetla u prostoriju.

Također osvajajući zavjese u crnoj bijeloj spavaćoj sobi ušivena iz lagane mliječne organizacije, ukrašene crnim perlicama iz stakla ili tamnim rubovima urezanim duž konture.

U dvorani i dnevnom boravku

Crno-bijele dnevne sobe - karakteristična značajka visokotehnološkog stila, gdje se koristi kombinacija laganih i zasićenih grafitnih nijansi kao osnovne boje, ali takve kombinacije su prikladne u klasičnim interijerima - amspire, neurokko.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Odabir crno-bijelih zavjesa u hodniku. Odlučite što želite dobiti kao rezultat - sažet i funkcionalan moderan dizajn ili svečanu klasičnu atmosferu. Od toga će ovisiti o stilu upotrijebljenih zavjesa i dekorativnih elemenata koji se koriste za njegov ukras.

Najbolje crno-bijele zavjese u dnevnom boravku uređene su u modernom stilu - japanske zavjese. Osobito pobjeda izgledaju prilikom primjene crteža koristeći 3D tehnologiju ispisa - detaljnu crni sliku kontrastni s snježnom bijelom pozadinom postat će pravi vrhunac unutrašnjosti sobe.

Pogledajte video dizajn

Univerzalna verzija zavjesa u crno-bijeloj prostoriji bilo kojeg stilskog dizajna - ravne tamne cochers. U suvremenim interijerima koristite lakonske ploče bez izazivanja ukrasnih elemenata, povucite ih na čelične vijence i komplement pribor - nalazi se pored sjajne svjetiljke ili objesiti sliku u kromiranom okviru.

Crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajner savjeti

Uz klasični pristup dizajnu dnevnog boravka za davanje svečanosti, ukrasite ih crnim resama, upotrijebite kašnjenje grafikone, crno-bijele lambreće kontrastne. Za šivanje zavjesa, odaberite plemenite tkanine - svile, Velvet, Jacquard.

U klasičnim interijerima, posebna pozornost posvećuje se uzorcima na zavjesama - aristokratsko monogram, šah ćeliju, floristicističke motive izgledaju lijepo.

Čitaj više