Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Anonim

Povezivanje vodovoda u kupaonici (umivaonik i kadu) do kanalizacije nije teško. Ali da ovi uređaji rade ispravno, potrebno je uzeti u obzir nekoliko uobičajenih važnih točaka.

Povezivanje cijevi sudopera i kupke za kanalizaciju moraju se izvesti s uređajem odgovarajuće hidrauličke imovine.

Dijagram veze u kupaonici.

To jest, kako za sudoper, i za tu svrhu, trebate povezati uređaje za tu svrhu, koji, stvaranje unutar vodenog utikača, spriječiti izgled neugodnog mirisa iz kanalizacije. Takvi se uređaji nazivaju sifoni. Trenutno, siphones za vodovod postojeće tržište nudi veliki skup. No, u pravilu, sifoni su od plastike najviše traže. Oni su jeftini i izdržljivi. Također, uređenje veze voda odvodne cijevi za kanalizaciju za sudoper i kupaonicu, mnogi se suočavaju s određenim značajkama tih veza, čija je specifičnost da je glavna stvar da je umivaonik ispravno odabiru sifona, s obzirom na njegovu konfiguraciju i veličine , kao i moguća potreba za povezivanjem kroz to propast vode iz perilice rublja. Povezivanje kade do otpadne vode se provodi pomoću odgovarajućih uređaja, uzimajući u obzir njegovu lokaciju i postojeće kanalizacijske cijevi.

Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Dijagram veze sudopera sifona do kanalizacije.

Priključak umivaonika sudopera do kanalizacije jednostavno se provodi: kroz gumenu spojku 50/40, u slučaju plastičnih kanalizacijskih cijevi za 50 mm ili preko 73/40 tranzicijske spojke - u slučaju kanalizacije od lijevanog željeza cijevi. Veličina od 40 mm je naznačena jer je takav promjer, u pravilu, odvodna cijev ima ispusnu cijev u sipona. Da biste spojili ojačanje odvoda do kanalizacije, kada je promjer cijevi 40 mm, brtvljenje se koristi, koja se nosi na cijevi. Ista brtva može se koristiti ako je promjer ulazne cijevi 50 mm, a tranzicijska cijev 40/50 se koristi u odvodu. Kako bi se olakšala organizacija spoja navedenih cijevi, preporučuje se primijenjena brtva brtva za obmanu od iznad sapuna ili gela za pranje posuđa.

Članak o temi: Boja za unutarnja vrata bez mirisa: Što odabrati?

Situacija je nešto drugačija kada je kupka spojena.

Kako spojiti kupku za kanalizaciju?

Nakon što je kupka kupljena i isporučena u kupaonsku sobu namijenjenu za to, ona mora biti pravilno instalirana, uzimajući u obzir konfiguraciju sobe, postojeće cijevi, inženjerske komunikacije i dizajnerske otopine.

Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Dijagram za povezivanje WC-a s kanalizacijom.

Odlučujući se s cjelokupnom položaju, što će naknadno biti posljedica veze vode i kanalizacijske cijevi, potrebno je prilagoditi njegovu stabilnost, visinu i nagib.

Kupke se mogu instalirati na nogama, štandovima ili drugim nosačima. U isto vrijeme, moraju izdržati mehaničko opterećenje od najmanje 100 kg primijenjenih na dugu stranu kupke bilo gdje okomito dolje, i biti stabilan.

Osim toga, najmanje 145 mm od poda od poda do izlaza zdjele u visini kupke. To je učinjeno tako da možete stvoriti potrebnu visinu razliku u zoni između ispusne rupe i brojčanik povezivanja s kanalizacijom. Ako pad visine neće ili je nedovoljno, voda iz zdjele će biti loša i može biti ovjerena. Osim toga, dobiveni prostor između poda i dna zdjele omogućit će vam da organizirate relativno slobodan pristup šljivama za moguću reviziju ili zamjenu sifona.

Nakon instalacije kupelji na gornjim nosačima ili stoji, oni se ispituju mjerenja dobivenih visina: a) od čistog poda do oslobađanja, b) od čistog poda do vrha zdjele zdjele na četiri točke na uglovima. Najnoviji podaci ne bi se trebali međusobno razlikovati više od 4 mm.

Zatim, pristranost kupelji u smjeru utičnice kroz koje je kupanje spojen na kanalizaciju. Ova pristranost je postavljena po stopi od 2 cm na 1 m kadu.

Nakon završetka rada na instalaciji i podešavanju, a šalica je konačno fiksirana vertikalnim i horizontalno, možete početi povezati ga odvod do kanalizacije.

Članak na temu: Plastični prozori: Instalacija prema GOST (video)

Odabir sifona za spajanje odvodne kupke za kanalizaciju

Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Siphon shema.

Priključak za kupanje na kanalizacijsku cijev se preporučuje pomoću odgovarajućih sifona - posebnih priključaka, koji ima u svom sastavu čvorovima koji se povezuju s ispusnim otvorom i preljevom rupom (fotografija 1).

Prilikom odabira sifona, preporučuje se da ne dobije modele s valovitim crijevima, jer imaju sljedeće značajne nedostatke:

  • posjeduju veliku hidrauličku otpornost;
  • brzo začepljeno blatom;
  • loše očišćeno.

Najbolji izbor će biti uređaj za ispuštanje, konstruktivno se sastoji od krute ili fleksibilne, ali glatke plastične cijevi. Ako konfiguracija postojećih kanalizacijskih cijevi omogućuje da se nanesete drenažni uređaj koji se sastoji od dvije krute cijevi, s potrebnim okretima, to će biti najbolje rješenje.

Ali ako situacija ne dopusti da se ne primjene niti jednu od preporučenih opcija, ostaje da koristite dizajn valovitog plastičnog cijevi.

Skupština i spajanje odvodne kupke za kanalizaciju

Skupština i ugradnja sifona.

Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Shema montaže sifona.

Kada se uređaj za ispuštanje kupuje u skladu s preporukama o odabiru, moguće je pokrenuti. Prikupljanje i instaliranje uređaja u skladu s uputama pričvršćenim na njega, treba promatrati određenu narudžbu. Prvo se okuplja u jedan cijeli sustav hidrauličkog sklopa koji se sastoji od dijelova odvoda i preljeva, jer ide u obliku pojedinačnih fragmenata. U isto vrijeme, potrebno je obratiti pozornost na dostupnost, kvalitetu i stanje brtvila, kao i fiksirativne matice sustava.

Prilikom instaliranja matice, matice trebaju biti proslijeđeni pažljivo i bez iskrivljenog i zategnite rukama bez primjene sile alata kako ne bi oštetili materijal dizajna i ne navojem nit pri stezanju. Na kadi se prelijeva prelijevanjem, pričvršćujući ga u rupe posude pomoću dekorativne obloge i vijka. Nakon toga, plastična cijev je učvršćena na preljevu, čiji će slobodni kraj biti pričvršćen na odgovarajući zaron.

Članak o temi: Kaciga grčkog golita vlastitim rukama

Zatim, u slučaju zdjele, nalazi se brtveni prsten na ispusnoj rupi, na vrhu je instaliran metalni ispusni vrat. Od dna do vrata, montirani odvod se isporučuje i spojen vijkom za pričvršćivanje. Sljedeći korak je priključak prelijevanja i odvoditi pomoću plastične cijevi od preljeva, koji se pridružuje i pričvršćena na šljive. Prilikom obavljanja ovih radova trebate obratiti pozornost na to kako se svaka brtva za brtvljenje nalazi na rupama odvoda i preljeva zdjele. Osim toga, potrebno je pažljivo provjeriti ispravnost svih spojeva izvedenih kako bi se izbjegle moguće curenje.

Povezivanje odvoda do kanalizacije

Povezivanje dlaka za umivaonika i kupanje

Dijagram veze za kanalizaciju.

Nakon vodovodne vodoinstalaters montirane i provjere, može se spojiti na kanalizacijsku mrežu rezanjem s krutom ili fleksibilnom glatkom plastičnom cijevi (ako je nemoguće izvesti takav spoj, koristi se odvijanja). Ako je kanalizacijski sustav postavljen pomoću cijevi svinjskog željeza, tada treba primijeniti prijelazni gumeni kvačilo 73/40 na pričvršćivanje na zaprašivanje s njim i zatvoriti ulaz šljiva.

Ako u zgradi kanalizacija naprave plastične cijevi s promjerom od 50 mm, iscjedak odvoda preporučuje se preko prijelazne gume kvačila 50/40 ili upotrebom odgovarajućeg adaptera od 40 za 50 mm. U potonjem slučaju, zapečatiti zglob na odvodnoj cijevi uvedenoj u kanalizaciju, preporuča se nositi brtva za brtvljenje od 1,5 mm tako da se gornji dio ulaza dodatno ugrađuje s brtvilom otpornim na vodu. Slično tome, preporučuje se izvođenje ulaza šljive ako je promjer kanalizacijske cijevi 40 mm.

Kako bi se osigurao normalan rad montiranog odvoda i preljeva zdjele, morate ga ispuniti vodom na razinu preljeva i, spajanjem vode, provjerite sve učitane veze na propuštanju. Ako sifonske veze ostanu suhe, onda se može zaključiti da se rad dobro obavlja.

Čitaj više