Unutarnja vrata od stakla

Anonim

Odaberite vrata - ne tako lako kao što se čini. Oni bi trebali biti trauma-sigurni, pouzdani, izdržljivi, praktični, jednostavni za njegu, a ne loše ako su lijepi i jeftini. Slažem se, to je još jedan popis zahtjeva. Što je čudno, najveći dio je staklena unutarnja vrata.

Prednosti i nedostatci

Da biste odlučili staviti staklena unutarnja vrata ili ne, morate znati o svojim zaslugama i nedostacima. Počnimo s popisom prednosti:

  • Geometrija staklenih vrata ne mijenja se od vlage, ne na temperaturi. Svatko znaju problem s drvenim vratima: s visokom vlagom, nabrekli su i zatvaraju ih problematični, s niskim - naprotiv, postaju manji i trebaju zasun kako bi ih zadržali u zatvorenom stanju. Stabilnost veličine staklenih unutarnjih vrata omogućuje im da se koriste u vlažnim prostorijama: u kupaonicama, tušem, bazenima, zimskim vrtovima, parilota.

    Unutarnja vrata od stakla

    To mogu biti staklena unutarnja vrata ... ovo je pitanje raznih mogućnosti dizajna

  • Jednostavna njega. Možete se oprati s bilo kojim ne-abrazivnim lijekovima koji ne-abraziraju, možete trljati četkicu (ako to dopušta završnu obradu, staklo samo bez problema).
  • Tijekom vremena ne mijenjajte izgled.
  • Svjetlo dobro preskočite. Ako postoje staklena unutarnja vrata u apartmanu ili kući, u popodnevnim satima u hodniku ili hodniku bez prozora bit će svjetlo.
  • Ekološki prihvatljiv materijal bez ikakvih izlučina u atmosferi.
  • Otporna na vatru na visinu.
  • Veliki broj mogućnosti izgleda. Tu je staklo prozirno, mat, uzorkom, zatamnjen. Osim toga, možete primijeniti ispis fotografija na staklo, rukovati pjeskarenjem, držite uzorak filma itd.

Popis pozitivnih karakteristika impresivan. Ovo je stvarno dobar izbor. Unutarnja staklena vrata su jedna od najpouzdanijih opcija koje će služiti godinama. Postoje nedostaci:

  • Ako odaberete transparentno ili sjajno staklo, ručnici će biti vidljivi na njemu, to jest, često ih. Mat, tonirana, mlijeko staklo - ovi modeli ne zahtijevaju takvu pažnju, ali će biti potrebno obrisati površinu češće od onih istih drvenih.

    Unutarnja vrata od stakla

    Mat površine lakše u skrbi

  • Teško je napraviti staklena vrata svjetla. Čak i tamno toniranje preskače svjetlo. Izlaz - koristite valjane zavjese ili rolete.
  • Visoka cijena. Ako pogledate samo na list vrata, cijena je niska. Ali bez priključaka nećete povrijediti. I pribor za staklena vrata nije jeftinija (i često skuplje) od platna. Tako da je trošak znatan.

Mnogi još uvijek dodaju krhkost u negativnim kvalitetama. Zapravo, još krhki jeftini vrata "ispod stabla", koji su u potpunosti na građevinskom tržištu. Ovdje možete udariti šaku ili noge. I kako je lako razbiti staklena unutarnja vrata za razgovor u sljedećem odjeljku.

Vrata staklenih skrovnih vrata

Unutarnja staklena vrata metodom otvaranja su:

  • Ljuljačka. Kao i uobičajena vrata, oni se otvaraju ili "na sebi" ili "od sebe". Loplje su pričvršćene na vrhu i dnu prijenosa vrata. Uz visoku visinu krila i / ili velike mase, mogu staviti treću petlju u sredinu. Jedan rub petlje je pričvršćen na vrata, drugi do zida ili kutije za vrata. Takva vrata su dobra jer ako želite, moguće je osigurati dobru zvučnu izolaciju (stavite brtvu oko perimetra otvora).

    Unutarnja vrata od stakla

    Vrsta ljuljačke

  • Njihalo. Krista se može otvoriti u oba smjera. Praktično kada ne trebate misliti, povucite vrata ili vas gurnuti. Petlje za staklena vrata klatna su dvije vrste. Jedan je pričvršćen na strop i pod, drugi - do vrata. Druga opcija je skuplja, jer je mehanizam petlje složeniji. Prvi također ima nedostatak: presavijen je u instalaciji. U svakom slučaju, vanjska vrata za staklo pendulum su vrlo rijetke, jer su u svakom slučaju mnogo skuplji od još dva tipa.

    Unutarnja vrata od stakla

    Četna vrata stavljaju mjesta s velikom permeabijom

  • Razvojno staklo unutarnja vrata. Kada se otvaraju, pomaknu se u stranu. U osnovi, oni su "daleko" za slobodan prostor pored vrata. Takav uređaj je jednostavniji, iako je potrebno osigurati da postoji slobodan prostor pokraj vrata i spriječio sve da ih otvori. Još uvijek postoje opcije s unutarnjom instalacijom. Kada zid napravi nišu u kojoj se skriva krize. To je prikladnije tijekom rada, ali instalacija je složenija i skupi.

    Unutarnja vrata od stakla

    Klizna staklena vrata - snažno rješenje

  • Sklopiv. Sastoje se od nekoliko platna, kreću se međusobno. Prilikom otvaranja razvijaju se kao knjiga ili harmonič (postoje dvije vrste). Udobna i kompaktna opcija, ali postoji jedan ", ali". Ne mogu dati dovoljno zvučnu izolaciju. Stoga se obično koristi za odvajanje "javnih" prostorija: blagovaonica, dnevni boravak itd. Oni će biti dobri u studio apartman - za odvajanje rekreacijskog područja (kreveti).

    Unutarnja vrata od stakla

    Preklapanje staklenih unutarnjih vrata - Rijetki fenomen

Prema načinu otvaranja, to su sve vrste. Još uvijek postoji podjela po broju zaklopka - jednolično namješteno, bivalve. Ali s tim i tako je sve jasno. Ako je vrata šira od metra, bolje je staviti vrataštraj vrata, ako je manje - jedan krilca je dovoljan.

Dizajn

Staklena unutarnja vrata mogu se izvesti u nekoliko dizajnerskih rješenja. Oni su:

  • Bezobrazno. Staklena vrata Frameless su samo staklo s dodatnim opremom na njemu. Mnogi ljudi vole: izgledaju više "svjetla" samo zbog nedostatka okvira. Izgleda više krhkiju, ali zapravo nisu manje otporni na vandal od okvira. Ponekad čak i uporniji, kao što se koristi deblje staklo.

    Unutarnja vrata od stakla

    Platno vrata bez okvira

  • Okvir. U profilu drva, plastike, metalplastične ili metala umeće se sa staklom. Ispada se u okviru, stoga ime. Ista kategorija uključuje dvostruke naočale (dvije naočale umetnute u profil). Mogu postojati dvije vrste:
    • bez prezira (veliko staklo u okviru);
    • s nevjerojatnim (neke naočale odvojene tankim profilima).

      Unutarnja vrata od stakla

      Staklena vrata mogu se uokviriti u okvir metala, drva, plastike

  • S skrivenim aluminijskim profilom. U ovom slučaju, staklo je zalijepljen na profil tako da je to i rubovi krila u ravnini. Ovaj se sustav događa rijetko, iako su vrata izgledaju zanimljive, a najranjiviji dio kaljenog stakla (kraj) ispada da je više ili manje zaštićen.

    Unutarnja vrata od stakla

    Poseban profil na koji je staklo zalijepljen na obje strane. Dobra verzija zvučnoproizvoda

Osim različitih dizajna krila, staklena unutarnja vrata imaju različite vrste okvira za vrata:

  • s okvirom vrata;
  • bez kutije.

Unutarnja vrata od stakla

Instaliranje staklenih vrata može biti izravno u rasponu vrata, bez kutije za vrata

Druga opcija daje većinu osjećaja "lakoće" i još uvijek štedi novac. I tako. Obično stavljamo aluminijske kutije sa staklenim vratima (drvenim - vodi, ispucaju, nabrekli, itd., Plastika obično ne prolaze kroz estetske kriterije). I koštaju oko pola troškova prijenosa vrata. Tako stavite staklena unutarnja vrata bez kutije profitabilnom. Jedina ograničenja: sposobnost ležaja zidova trebala bi biti dovoljna da izdrži masu krila.

Opasno ili ne

Staklena vrata izgledaju krhke i mnogi prisustvuju sumnjama o njihovoj pouzdanosti. Ali uzalud. Činjenica je da staklena vrata ne koriste uobičajeno staklo, već posebno. Koristite dvije vrste:

  • Pun temperamenta. Staklo platno se zagrijava do visokih temperatura (480 ° C), a zatim uz pomoć zračnih tokova, brzo donose normalnu temperaturu. Kao rezultat ove obrade, staklo postaje sve jači. U ravnini, čak možete pobijediti čekić. Neće biti ništa. Jedino slabo mjesto takvih obrta je krajnji štrajk. U ovom slučaju staklo se može raspasti. Ali fragmenti neće biti oštri, ozljeda neće ozbiljno raditi. Ali vrata će biti potrebna nova. Ovo je da.

    Unutarnja vrata od stakla

    Razlika između običnog i kalenskog stakla

  • Triplex. To su dvije naočale, između koje je položen polimerni film (oni se također nazivaju laminirane naočale). Tehnologija je takva da transparentnost takvog dizajna nije lošija od uobičajenog stakla. Razbiti to treba ozbiljne napore. Čak i ako su napori okrunjeni uspjehom, fragmenti se neće raspršiti, ali će se objesiti na filmu. Tako je takva stakla također sigurno.

Unatoč činjenici da se prema opisu čini da je Triplex pouzdaniji, u stvari, bolje je izdržati udarna opterećenja kaljenog stakla. Dakle, ako ste zabrinuti za pouzdanost, odaberite je.

Staklo unutarnja vrata: Fotografije zanimljivih ideja

Izbor staklenih unutarnjih vrata komplicirana je činjenicom da imaju vlastitu svijetlu individualnost. Zapravo, to je element dekor i mora se odabrati, koordinirati sa stilom dizajna prostorije, a to nije lako čak i za profesionalne dizajnere. Što reći o onima koji samostalno razvijaju interijere. Da bismo pomogli, prikupili smo neke zanimljive ideje koje se nadamo da vam može pomoći u odabiru staklenih unutarnjih vrata posebno za vaše zahtjeve.

Unutarnja vrata od stakla

Široki okvir drva izgleda dobro u interijerima klasičnog ili etničkog smjera

Unutarnja vrata od stakla

Metoda otvaranja jedan, ali kako se razlikuju ova dva unutarnja staklena vrata izgledaju drugačije

Unutarnja vrata od stakla

Ako se neki crtež nanosi na tkaninu, razmislite o staklenim vratima kao umjetničkom objektu i odaberite boju i crtanje na postavku (ili obrnuto, naručite vrata, a zatim odaberite ostatak dizajna)

Unutarnja vrata od stakla

Tanko crno nameće - ovaj stil je pogodan za skandinavsku smjeru, dobro u potkrovlju, modernim i modernim interijerima

Unutarnja vrata od stakla

Ako u dizajnu postoji deliberas podcrtane drvene elemente, ima smisla napraviti okvir vrata od drva (ili plastike) iste boje

Unutarnja vrata od stakla

Ova opcija je klizna vrata kada platno odlazi na zid

Unutarnja vrata od stakla

Postoje opcije za klasike

Unutarnja vrata od stakla

Grožđi u ispravno odabranom staklu

Unutarnja vrata od stakla

Ako je SECO na vratima boja, kutija bi trebala biti u istom rasponu. Može biti tamniji ili lakši - od željenog rezultata, ali gama je jedan

Unutarnja vrata od stakla

Zanimljiva kombinacija teksturiranog stakla i aluminijskog laminiranog profila

Unutarnja vrata od stakla

U hodniku će i dalje biti lagan

Unutarnja vrata od stakla

Zanimljiva mogućnost kliznih vrata: obje polovice idu u jednom smjeru

Unutarnja vrata od stakla

I to je prilično staklena particija, iako ... postoji otvor. Samo je vrlo širok

Unutarnja vrata od stakla

Privlače se ova vrata s okriljem stakla. Zbog toga je zid bijeli, a ostatak unutarnjih predmeta najvjerojatnije je neutralan. Za rijetku iznimku

Članak o temi: Gdje početi stavljati popločavati u kupaonicu: sekvenca i tehnologiju polaganja

Čitaj više