Je li moguće staviti novi linoleum na stari

Anonim

Početak rada, prvo pitanje koje se odnosi na sve zabrinutosti demontaže. Osim činjenice da je tijekom rastavljanja u apartmanu velika količina prašine i prljavštine, uzima dovoljno vremena.

Je li moguće rastaviti podne obloge ako linoleum djeluje kao potonji? Da biste odgovorili na ovo pitanje, potrebno je unaprijed provesti procjenu stanja starog kata. Ali u kojim slučajevima može li linoleum biti položen na linoleum?

Je li moguće staviti novi linoleum na stari

Savjeti za stručnjake

Nemoguće je staviti novu katu na starom, ako postoje eksplicitni nedostaci u obliku pukotina. Potonji ukazuju da gruba baza nije pripremljena ispravno i ima oštre kapi visine ili nepravilnosti u obliku depresija i ispupčenja. Stoga će biti potrebno ne samo uklanjati stare podne obloge, već i poravnati nacrt poda.

Još jedan čimbenik uzimajući u obzir stanje podloge. Prema tehnologiji polaganja linoleuma, njegove stele na supstratu. Tijekom vremena može se deformirati. Nakon nekog vremena ponovite oblik same podloge. A onda će se podovi morati zamijeniti novim.

Kontrolirajte stanje podloge tijekom rada nije moguće. Stoga, prije instaliranja novog kata, potrebno je osigurati da je supstrat u ispravnom stanju.

Ako ne postoje eksplicitni nedostaci, a integritet starog dekorativnog premaza nije povrijeđen, onda pitanje može položiti linoleum na linoleumu, odgovor će biti potvrdan.

Je li moguće staviti novi linoleum na stari

Odabirom novog premaza

Moderno tržište je ispunjeno velikim brojem najrazličitijih opcija dizajna. Oni se razlikuju u dimenzijama, naime širine i politike cijena. Ne biste trebali birati suptilne opcije koje će se ponavljati čak i najniži nedostaci. Osim toga, ova opcija mora biti odmah odbačena ako postoje pukotine na starom premaz.

Članak o toj temi: Postupak za rješavanje problema u radu plastičnih vrata

Prisutnost starog linoleuma ne ukazuje na to da ne morate koristiti podlogu. Bolje je kupiti taj građevinski materijal koji već ima podlogu. Poželjno je da je dovoljno široko. Debljina radnog sloja ne smije biti manji od 2,5 cm. Inače, za dugo razdoblje rada, nije potrebno izračunati.

Pripremna faza

Čak i ako nema potrebe za rastavljanjem stare podove, mora se provesti određeni pripremni rad. Oni uključuju demontiranje postolja i povezuju daske. Ti se elementi mogu ponovno upotrijebiti, ali protiv pozadine novog dekorativnog premaza, vidjet će se da je postolja već glupost.

Ako demontaža starog materijala, unatoč prisutnosti pukotina, ne izvršava, potonji treba ispuniti brtvilom. Naknadna djela provode se tek nakon što je brtvilo suhi.

Je li moguće staviti novi linoleum na stari

Montaža

Nemojte početi oblikovati građevinski materijal odmah nakon njegovog stjecanja. U skladištima se pohranjuje u valjcima i uzima odgovarajući oblik. Stoga, u apartmanu treba biti raspoređen i ostaviti u takvom položaju najmanje jedan dan. Nakon što se materijal izravnava, možete početi polagati.

Novi linoleum mora biti položen u prostoriju na takav način da je jedna strana potpuno susjedna za zid. Vrlo je važno osigurati da pod pokriva točno leži. Ako ima crtež, onda treba postaviti paralelno sa zidom. Proizvodimo podrezivanje druge strane.

Stručnjaci se ne preporučuju odmah izvesti podrezivanje. Bolje je napustiti dionice u 5-7 centimetara, koji će se onda lako smanjiti. Obrezani linoleum s građevinskim nožem. Smanjiti glatku oštricu treba biti oštra. Stoga se unaprijed priprema nekoliko novih zamjenjivih noževa.

Možete, naravno, izmjeriti parametre sobe, izravno označiti izravno na samom građevinskom materijalu i obrezati u skladu s oznakom oznake. No, apartmani s glatkim zidovima su izuzetno rijetki. Stoga je obrezivanje preporučljivo proizvesti izravno uz zid.

Članak na temu: Značajke ventila različitih modifikacija

Je li moguće staviti novi linoleum na stari

Ako je soba prilično velika, tada će se morati dopustiti linoleum trake. To se može učiniti na različite načine. Prvi način podrazumijeva uporabu željeza. Dvije trake su složene na takav način da uopće nije bilo praznina. To je prije šala Cleafan Film. Zatim se zglobovi zatvaraju novinama na koje se primjenjuje vruće željezo. Ova metoda je primjenjiva ako linoleum nema podlogu.

Stručnjaci koriste konstrukciju sušilo za kosu umjesto željeza s posebnom mlaznicom. Dekorativne prevlake se nalaze na takav način da između njih postoji mali jaz. Kabel se ponovno napuni u mirovinskoj mlaznici, koja ide uz dekorativnu stranu za oblaganje. Ovaj kabel se postavlja u jaz između položenih traka za pokrivenost na otvorenom.

Jednostavniji i pristupačniji način - tekuće nokte. Ljepilo se jednostavno izlije između linoleuma.

Montažne operacije pričvršćivanje postolja.

Prema tehnologiji, linoleum se mora staviti na prethodno pripremljenu površinu. Odgovorite nedvosmisleno na pitanje da li se linoleum može staviti na linoleum, stručnjaci ne mogu. Sve ovisi o stanju starog dekorativnog premaza. Osim toga, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da svaki kat poklopac ima svoje operativno razdoblje.

Možete staviti novi premaz na staru, koji se nalazi oko pet godina. Ali je li vrijedno toga ako je stara kat obloga stara 15 godina? U tom slučaju, preporučljivo je demontirati stare podove i staviti novu površinu na površinu pripremljenu za sva pravila.

Čitaj više