Gdje treba otvoriti vrata snimke: glavno pravilo

Anonim

Gdje bi se vrata otvorena? Bez obzira na to koliko vam se činilo čudno ovo pitanje i očigledan odgovor, postoje cijeli standardi, prema kojima bi trebala otvoriti vratara vrata u strogo definiranoj strani.

Gdje treba otvoriti vrata snimke: glavno pravilo

Sheme za otvaranje vrata skrožere.

Štoviše, može se otvoriti ne samo izvana i unutar sobe, već i lijevo i desno. To jest, postoji čak 4 načina za stavljanje unutarnjih vrata.

Prema pravilima o sigurnosti od požara i odrip, koji moraju biti u skladu sa svim građevinskim organizacijama, u malim prostorijama prostora (kupka, wc-a, kuhinja) trebala bi se otvoriti. Takvo mjesto određuje se činjenicom da će u slučaju hitne situacije biti lakše za osobu da napusti sobu otvaranjem. Osim toga, ako osoba postane loša i on će biti u nesvijesti u maloj sobi, neće moći blokirati otvaranje vrata. A to znači da će se spasiti dragocjene minute, a pomoć će doći brže.

Pa kako se vrata trebaju otvoriti? Glavno pravilo o instalaciji proturavnih vrata je čitanje: moraju se otvoriti s druge strane gdje je prostor više. Najčešće, sa standardnim izgledom, ovo pravilo podrazumijeva da se unutarnja vrata moraju otvoriti prema sobi. Ali na stubištu, situacija je suprotna. To jest, trebala bi izaći, a ne unutra. Ovaj uvjet je diktiran sigurnosnim razmatranjima. Urijentaciju neće moći hakirati njezin jednostavan fizički napor, to jest, ne možete odabrati takva vrata. Međutim, ako otvarate ulazna vrata, potrebno je značajan prostor na stubištu i otežati ga razumljivim da bude otvoren u suprotnom smjeru.

Standardni standardi

Gdje treba otvoriti vrata snimke: glavno pravilo

Shema instalacije vrata.

Prema građevinskim standardima i pravilima (SNIP) "Sigurnost požara zgrada i konstrukcija" od 21. siječnja 1997., vrata na evakuacijskom izlazu i na putovima evakuacije trebaju se otvoriti za izlazak iz zgrade. U svim drugim slučajevima, smjer otvaranja nije reguliran, jer nema standarda. U nastavku je popis ovih:

  • Apartmanske kuće;
  • privatne kuće;
  • prostorije u kojima se ne može naći više od 15 ljudi;
  • Trgovine čije je područje ne više od 200 m²;
  • kupaonice;
  • Vanjske stijenke zgrada koje se nalaze na sjevernoj strani klimatske zone.

Članak o toj temi: Što ako vaša mačka ima pozadinu i kako ga poništiti

Gdje treba otvoriti vrata snimke: glavno pravilo

Učvršćivanje unutarnjih vrata.

Međutim, opća preporuka je još uvijek dostupna. Bez obzira na strane, vrata se otvaraju, njegova lokacija ne bi trebala spriječiti evakuaciju ljudi u slučaju nužde.

Također, Snip dokument od 21. siječnja 1997. kaže da je u fazi projektiranja zgrade potrebno postaviti vrata na takav način da se u vrijeme istovremenog otvaranja ne bi smjeli blokirati. Zato postoje situacije kada su vrata u istoj sobi, iako su otvoreni jedan način, ali s drugom rukom. Do danas se odlikuju "desno" i "lijevo" vrata. U Rusiji se ti standardi značajno razlikuju od europskih kanona. Na primjer, u slučaju otvaranja vrata uz pomoć desne ruke, smatra se "ispravnim". A ako trebate koristiti lijevu ruku da biste otvorili, takva se vrata smatra "lijevo". Stručnjaci savjetuju da budu vrlo pažljivi prilikom kupnje i ne zanemarite savjete konzultanata. Ako trebate "lijevo" vrata, onda definitivno opisati njegov prodavatelj kao onaj s otvaranjem petlji nalaze se na lijevoj strani.

Odluke o dizajnerskim prostorima

Moderni raspored stambenog prostora ponekad stavlja vlasnike stambenog prostora prije teškog izbora: slijedite pravila zaštite od požara i instalirajte vrata strogo u skladu s pravilima ili napravite instalaciju, slijedeći planirani dizajn, koji iako izgleda lijepo, ali ne Uvijek imajte funkcionalnu komponentu.

Svi znamo činjenicu da je punopravna otečena vrata sposobna zauzeti dovoljan broj prostora u vrijeme otvaranja i zatvaranja. Stoga, kada ga instalirate, pokušajte pronaći zlatnu sredinu, na kojoj će lokacija biti ne samo lijepa, već i prikladna i sigurna.

Ako vaš prioritet štedi svaki centimetar u sobi, tada se ulazna vrata trebaju otvoriti.

A ako je prostor hodnika zauzeta policama ili garderobom, onda je za veću udobnost, morat će se ismijavati na takav način da će se otvoriti u sobi.

Članak o temi: trokrevetne zavjese u unutrašnjosti

U nekim slučajevima dizajneri preporučuju žrtvovanju ulaznih vrata i izdaju otvoreni izvor. Na primjer, oni to čine, povezuju kuhinju i dnevni boravak s dekorativnim lukom. Zahvaljujući ovom prijemu ne samo vizualno povećati prostor, već i olakšati prolaz između soba.

Instaliranjem snimljenih soba ili ulaznih vrata, ne zaboravite da se za najbolji rad ne smije samo biti ispravno instaliran, već i pozicionirati na takav način da se otvara u skladu s pravilima i propisima od požara. Inače, riskirate dobivanje recepta Suda prisilne izmjene.

Čitaj više