Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Anonim

Danas, za uređenje otvaranja prozora i zaštitu prostorije od bodovanja sunčeve svjetlosti, neovlaštenih pogleda, mogu se koristiti razne zavjese opcije. Ne samo tradicionalne opcije su popularne, već i rolete koji se ne kreću na zabave, ali se uzdižu na katu. Odlikuju se estetikom i privlačnosti. Možete doći do raznih završiti zavjese, rolete ne olakšavaju šivati ​​sjenila.

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Rimske zavjese izgledaju mnogo atraktivne plastike i omogućuju vam da koristite za dekodiranje tkiva bilo koje boje i teksture.

Možete koristiti ne samo tkivo za šivanje, već i gusti lijep papir. Za domaći proizvođač, se češće koriste takozvane rimske rolete, koje se ne razlikuju ne samo jednostavnim šivanjem, već i vanjskom privlačnosti, milosti. Dizajn takvih zavjesa može biti različit, u rasponu od jednostavnog izravnog weba i završava s neuobičajenim oblicima koji su ukrašeni četkima, vezom, aplikacijama. Često za rimske zavjese primjenjuju se ni jedna tkanina boja i dva. Jedan se koristi za dio lica, a drugi je za oblaganje.

Priprema slijepe opcije

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Koristeći zavjesu Plisse, moguće je jednostavno postaviti prozore bilo koje ne-standardne obrasce.

Horizontalna, ili venecijanska, sjenila su tradicionalni i najpoznatiji izgled ovog raznih zavjesa. Oni su tanke, često plastične ili aluminijske trake koje ne samo da mijenjaju svoj položaj, već se mogu povećati ili spuštati. Danas su popularni drvene horizontalne rolete od bambusa, prozirnih pleksiglasa. Vertikalne rolete koriste se za dnevne sobe i urede, spavaće sobe i dječje. Oni su otporniji na oštre vjetra, estetski i uredni. Sastoji se od vertikalnih lamela tkiva, koji se može okretati oko svoje osi, podešavajući razinu rasvjete.

Ako je potrebno, takva zavjesa je potpuno pomaknuta u stranu, poseban mehanizam se koristi za podešavanje pokreta i položaja lamela. To vam omogućuje da pošaljete svjetlo ne samo u sobu, već i gore ili dolje, na podu. Ako želite, preklapanje svjetla. Pliste su primile svoje ime zbog činjenice da platno ima mnogo valovitog nabora. To su horizontalne zavjese koje su lako napraviti sami čak i iz komada pozadine ili prozirnog dekorativnog papira. Postoje mnoge konfiguracije takvih zavjesa, može se koristiti za cijeli otvor prozora ili zatvoriti samo pojedinačnu posudu. To omogućuje primjenu različitih materijala u boji, stvaranje neobičnog i ugodnog raspoloženja.

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Čak i stara pozadina ili bilo koji valoviti spremnik može se poslužiti materijalom za zavjese PLISSE.

Članak o temi: Kako samostalno napraviti pod u sjenilu

Uz pomoć posebnog mehanizma, sjenila se mogu potpuno objaviti, čime svjetlost u sobi prigušenije, ili otvoriti, ostavljajući mjesto za struju prirodne osvjetljenja dnevnog svjetla. Plissa je najbolja opcija ako trebate dizajnirati prozore neobičnog oblika, na primjer u obliku kruga, trapezium.

Japanski roles rolete se razlikuju od ostalih. To su zasebni paneli koji se kreću na višeslojnom vodiču, ojačani u kornilu. Web je širok, oni se samo kreću u istoj ravnini, ne okreću se oko svoje osi , Tipično, vijenac uključuje samo 3-6 širokih bendova, od kojih se svaki može napraviti iz tkiva različite nijanse i uzorka. To vam omogućuje da stvorite neuobičajeno lijepu unutrašnjost koji će u sobi dati značajke sofisticiranosti i profinjenosti. Širina jedne ploče je obično 50-150 cm, tkanine različitih vrsta i kvalitete koriste se za proizvodnju, na dnu svakog panela postoje posebne obloge.

Zaslon i string

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Zavjese od filamenta također se mogu koristiti za razlikovanje prostora i na vratima.

Zasjenjeni zaslon su valjane zavjese od prozirne ili neprozirne polimerne tkanine. Najčešće se koriste za urede, kuhinje, dnevne sobe. Različite s strogim linijama, minimalizmom. Baza je obično fiberglass, omogućuje vam ravnomjerno rasporediti svjetlo, prigušiti ga, učiniti ga ugodnijim. Dio toplinskog zračenja je raspršena, soba dolazi u sobi čak i na vrlo vrućem danu. String zavjese se također nazivaju "kiša" ili "povjetarac". Ovo je elegantan filamentalni platno, koji se sastoji od tankih užadi ili niti.

Razlika između takvog sustava sjenila od drugih je da ne postoji spojni lanac na dnu, vodovod se ne primjenjuje, zavjesa se nalazi slobodna. Sve teme će odvojiti lamele koje su pričvršćene na strehe. Duljina niti može biti drugačija, obično dopire do poda. Upravljanje se provodi točno kao konvencionalne žaluzine. Postoji mehanizam za okretanje lamela oko svoje osi. Za kontrolu lanca ili trake se nanosi, sa strane. Takve zavjese su vrlo atraktivne, mogu se koristiti ne samo za Windows, već i za unutarnje prijelaze. Od njih su da su oni savršeno preskakanje svježeg zraka, čineći rasvjetu mekše, ne tako svijetle i zasljepljujuće.

Materijali za rimske zavjese

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Faze stvaranja rimskih zavjesa.

Da šivate rimske rolete, potrebno je pripremiti takve materijale i alate:

  • Tkanina od dva tipa, od kojih je jedan nužan za prednju stranu, a drugi - za obloge, tj. Pogrešna strana zavjesa;
  • Drvene tanke tračnice koje se koriste za nabore; Rimske rolete moraju biti ispravno zaprepaštene, za koje se primjenjuju tračnice u džepovima;
  • Drvene tračnice koje će se koristiti za gornji rub zavjesa i za niže, parametri takvih ploča: 2,5 * 0,3 cm i 2,5 x 1,7 cm;
  • Dekorativni lifting kabel; Možete koristiti uobičajeni najlon kabel, ali ako će rimske rolete na površini imati prekrasan uzorak ili ukras, kabel se može odabrati ukrasnim;
  • Prstenovi za žice, kuke koje su montirane na rony;
  • Velcro traka za pričvršćivanje zavjesa;
  • Posebne strehe, koje se koriste za objesiti rimske rolete (može se kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini).

Članak o toj temi: Ultrazvučna kupka Učinite to sami: za ono što je potrebno

Da šivate takve zavjese s vlastitim rukama, morate pažljivo pristupiti izboru materijala. Tkanina treba biti gusta, ali ne previše teška, trebala bi biti savršeno zadržati nabore. Za prednju stranu, najbolje je odabrati lijepo platno koje ima ukras ili uzorak, a za pogrešno je dopušteno koristiti jedan foton, koji može imati kontrastnu nijansu. Ako se zavjese koriste za dnevni boravak ili kuhinju, tkanina se može uhvatiti lakše i čak prozirno, ali za spavaću sobu možete odabrati i gustim. Za kupaonice se preporučuje odabrati web, koji se ne boji vode, ne bi trebalo biti razvod i mrlje na njihovoj površini.

Šivanje rimskih zavjesa

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Razne završne obrade rimskih zavjesa.

Rimske rolete počinju šivati ​​s rezanjem tkanine. Za to je unaprijed određeno veličinom budućeg dizajna, izmjerena je širina i visina prozora, brojite količinu, veličinu nabora za platno. Dodajte 5 cm za svaki rub na savijanje, duljine - 21,5 cm. Kada je glavna platna lica spremna, potrebno je izrezati oblogu, dimenzije se uoče jednako. Glavna tkanina lice prema dolje složena na stolu, na rubovima su izrađene od mahuna za 5 cm, oni se premještaju, nakon čega su kutovi omotani, postupak se ponavlja. Rezultat je uredni kut, koji je 45 °. Iste radnje trebaju se ponoviti s oblogom, zavoj se preporuča za 6,25 cm širine.

Nakon toga, rimske rolete moraju treptati. Da biste to učinili, potrebno je pokrenuti glavno platno na stolu, staviti oblogu licem prema gore. Uz pomoć PIN-a, morate popraviti tkaninu, dok krećete oblogu oko 5 cm gore. Preko bočne i donjeg šava, platno je objavljeno. Važno je odmah odrediti kako će broj nabora odmah odrediti koliko će se nabori koristiti, s kojim korakom će ići. Za to, danas možete koristiti brojne posebne stolove, ali najčešće se nabori nalaze na udaljenosti od 20-30 cm. Udaljenost od donjeg ruba treba biti 16 cm, a od gornjeg, 25 cm od ruba. Sve oznake su napravljene u malom ili smanjenom sapunom, ravnalo se koristi za rad.

Članak o temi: Proizvođač Pregled profila Dorse

Za svaki grablje na naborima potrebno je napraviti takozvane džepove tako da su rimske rolete za skupštinu formirali prekrasne nabore. Da biste to učinili, možete koristiti posebnu traku s prirodne pamučne tkanine, a njegova širina treba biti 7,5 cm, a duljina bi trebala biti jednaka duljini obloge tkanine. Traka je presavijena na pola, nakon čega je fold moždani udar. Zastoj bi trebao biti 1,7 cm, također pomiče željezo.

Rezultirajuće trake treba razgraditi na površini obloge na takav način da savijanja od 1,7 cm dolazi od tkanine.

Zavjese sjenila s vlastitim rukama: krojenje vlastitim rukama

Dijagram odabira optimalnog broja priključaka rimskih zavjesa, ovisno o visini otvora prozora.

Gruže se igle, nakon čega su vrpce ušivena na onim mjestima gdje su prethodno napravljene oznake za nabore. Kada su džepovi za zavjese spremne, morate uzeti tračnice, lagano izrezati na potrebnu duljinu. Oni su umetnuti u pripremljene džepove. Nakon što su sve tračnice umetnute u džepove, potrebno je nastaviti na šivanje prstena. Na platnu za jedan preklop, potrebno je uzeti 3 zvonjenje, jedan je ušiven u sredini, a dva drugih oko rubova s ​​5 cm povlačenja s ruba tkanine.

Kabel kabel mora se izrezati na 3 jednaka dijela. Jedan kabel je vezan za donji prsten na lijevoj strani, nakon čega se prolazi kroz sve prstenove ove strane. Preostali kabeli su nacrtani kroz prstenove na isti način. Tijekom okvira prozora morate pričvrstiti mehanizam za podizanje zavjesa, to je obično jednostavna drvena daska, ali možete kupiti i poseban vijenac, osiguravajući rimske rolete na njemu. Sada moramo pokušati koristiti gotove platno kako bi bili sigurni da je duljina zavjesa upravo ono što je planirano. Ako postoji potreba, onda može biti shorowood. Ako je duljina potrebna još malo, tada se donji dio može ukrasiti čipkom, kuglice, lijepe četke. Sama platna na strehe najbolje je pričvršćena na posebnu čičak traku. To će omogućiti, ako je potrebno, lako je ukloniti tkaninu, a zatim ga pričvrstiti natrag.

Za prozore možete simulirati različite verzije zavjesa, ali su vrlo popularne s rimskim ropcima. Razlikuju se jednostavnost. Prije šivanja važno je ispravno odrediti količinu i mjesto nabora, odaberite prikladno tkivo. Inače, zavjesa jednostavno neće biti zarobljena, a njegov izgled neće raditi tako atraktivno kao što je planirano.

Čitaj više