Kako brzo ući u ormar s odjećom

Anonim

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Kabinet je ispunjen i ništa za nošenje je vječni problem. Jutro počinje s mukom: gdje je bluza koja je dobro prilagođena suknji, a potraga za pravim cipelama traje najmanje 15 minuta. Čini se da sve nedavno rastavljate, i ništa ne možete pronaći. Trebamo vuneni džemper, a tu su i kratke hlače i sunderes. Kako donijeti red u garderobu i zauvijek? Da biste riješili ovo pitanje, morate primijeniti nekoliko trikova koji će pomoći u održavanju narudžbe. Vrijedi ih detaljnije razmotriti.

Nosimo narudžbu u ormariću odjeće

Nisu svi pohvale odvojene svlačionice. Ako niste zvijezda, a ne žena oligarha, onda, najvjerojatnije, vaš deffonier je najčeričniji, a njezino područje ne prelazi nekoliko četvornih metara. Uzimajući u obzir sezona našeg vremena, stvari trebaju biti postavljene i za ljeto i za zimsko razdoblje. A ako je deffonier jedan na obitelji od 3-4 osobe, onda je zadatak općenito nemoguć. Zapravo, rješenje postoji. Moram:

  • razvrstati stvari po godišnjim dobima;
  • izbacite staro i izvan moda;
  • podijelite po kategoriji;
  • cipele se razgrađuju na kutije;
  • Pronađite mjesto za sitnice.

Takav jednostavan postupak pomoći će svima da se razgrađuju na mjestima u garderobi. Jutro će prestati početi s bolnim izborom, a stvari će nastaviti s pravom izgled. Razmotrit ćemo detaljno kako se ovaj algoritam primjenjuje u praksi.

Važno! Korištenje velikog broja kutija, košara, modernih uređaja pomoći će sistematizirati vaše stvari i održavati red će biti mnogo lakši.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Sortiranje

Počinjem čišćenja u Chiffeier, prije svega, potrebno je ugasiti sav sadržaj na pod i razgraditi u različite ručice iz godišnjih doba. Ako zima i vjetar počinje preklapaju izvan prozora, onda su ljetne sunderes i vrhove trebaju biti presavijeni i uklonjeni negdje na polukatu, tako da ne ometaju. Prije uklanjanja odjeće u ormar, treba biti umotan. Morate baciti stvari koje imaju štetu ili izgubiti vašu vrstu. Oni koji odgovaraju sezoni trebaju biti rastavljeni priborom: sportovi za skupljanje, suknje - u jednom stog s suknjim i trapericama - do traperica. Tako će vam biti prikladnije da ih pronađete.

Moramo unaprijed usvojiti s velikim brojem vješalica. Svaka se stvar treba objesiti odvojeno, a ne 5 komada na jednom ramenu. Ormar mora biti dovoljno prostran, tako da se odjeća neće sjetiti i uvijek će biti spremna za uporabu. Osim toga, ova metoda skladištenja je da će sve biti na vidiku i neće se morati sjetiti s onim što ste obukli te hlače prošli put.

Članak o toj temi: Mastic za parket: Paul Vici Lux, Drveni vosak i okvir, ploče polaganja to učiniti sami, pluta

Haljine iz skupih materijala treba pohraniti u posebne torbe. Ako odjeća ostavite s vješalicama, možete pohađati višebojni vunene niti. U ovom obliku, ramena će oduševiti oko, a odjeća nikada ne padne s njih.

Važno! Pletena odjeća ne može se objesiti na ramenima, može se deformirati.

S cipelama trebate učiniti isto. Odaberite onu koja se ne podudara s sezonom, ako je potrebno, pripisuje se ovlasti i ukloniti za dugoročno pohranjivanje. Da bi se sve kutije svaki put, odabiru željeni par cipela, pokrijte naljepnice na njima s opisom, također će biti drago da stignete slike. Ako su mjesta na donjim policama za cipele očito nisu dovoljno, onda možete preklopiti cipele u plastične posude za sezonu i ukloniti ispod kreveta.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Olakšanje od nepotrebnih stvari

Nakon što je vaša garderoba rastavljena za sezonske hrpe, vrijeme je da ih pobliže i podijelimo u nekoliko kategorija:

  • dobre stvari koje se stalno istroše;
  • ispruženi, izgubljeni pogled ili razmaženi;
  • Pristojna odjeća koju iz bilo kojeg razloga ne nosite.

Uz prvu kategoriju, sve je jasno. Ova odjeća treba pregledati ako želite poslati ulogu u pranje, a ostatak se uklanja u šifonskom.

Ako je stvar izgubila svoj izvorni izgled: džemper je sve u valjcima, koljena se protezala na hlačama, mora se staviti u gomilu emisije. Također vrijedi poslati poliranje ili poderanu odjeću. Ova gomila može se sigurno pripisati smeću i ne žaliti, jer te stvari neće moći ukrasiti kod kuće ili u pješaču ili u zemlji.

Posljednja kategorija je ono što ne nosite. Možda je odjeća postala mala ili ništa nositi s njim, ili je kupljena s velikim popustom, ali nije htio dobro. Iz ovoga je potrebno riješiti se. Odredite pojam, na primjer, godinu za pokrivanje cijele sezone, a hrabro izbacite one koji to nisu nosili za to vrijeme. Stvari dobre kvalitete, ali ne i pogodne u veličini, možete dati prijatelja ili poznanstva. Ako je šteta da izbaci, možete im dati dobrotvorne ciljeve: uzeti u crkvu ili volontere. Tamo će pronaći zahtjev.

Odjeća koja je izašla iz mode također treba ostaviti u ormaru pod izgovorom da je "moda vraćena". Cikličnost stvarno postoji, ali je samo opći smjer sačuvan. Da, i stvari, koje su lagane desetak godina, mogu žuti i pljačkati.

Članak o temi: Sandwich Panel za Windows: Prednosti i nedostaci završne obrade. Montaja tehnologija

Ako, nakon tih manipulacija, stvari su još uvijek previše, pokušajte ih rastaviti prema "opskrbi". Pažljivo pogledajte, možda imate 3 košulje iste boje ili par identičnih skakača? Tada biste trebali ostaviti ono što je bolje u kombinaciji s ostatkom garderobe, a od drugih da se riješi.

Na isti način, radimo s cipelama. Kada su omiljene čizme polirane, mogu biti oslikane. Međutim, ako su izgubili oblik ili ozbiljno razbili, bolje je izbaciti i kupiti nove.

Važno! Trebali biste se riješiti navike premještanja nepotrebnih stvari s jednog na drugo mjesto. Za ljetne vikendice, vrt može biti koristan tijekom popravka, o tome moramo zaboraviti jednom i za sve. Čak ni u vrtu ne biste trebali biti poput strašilice.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Skladištenje donjeg rublja

Nakon što je gornja odjeća rastavljena, vrijeme je da počnete organizirati skladištenje posteljine i čarapa. Prikladnije je držati ih u zasebnim ladicama. Ako vaš ormar nije opremljen takvim, onda možete kupiti lijepu kutiju u trgovini. U ovom trenutku u poslovnim trgovinama postoji veliki izbor takvih spremnika svih boja i iz bilo kojeg materijala. Odaberite one koji se dobro uklapaju u vašu garderobu i kao dizajn.

Ako ne možete pronaći kutije za okus, možete ih napraviti sami. Da biste to učinili, uzmite jednostavnu kartonsku kutiju i ljepilo za uzimanje, omatanje papira ili pozadine, usklađivanje s interijerom. Donje rublje se može razvrstati bojama, minimizirati i lagano se razgraditi. Unutar kutije možete dostaviti separatore. Dakle, to je prikladno pohraniti ne samo čarape, donje rublje, nego i grbove cerviksa.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Skladištenje pojaseva i veza

Pojasevi i veze mogu se srušiti i pohraniti u kutije s organizatorima, kao donje rublje. Uvijek će biti pri ruci, ako ih podignete na vrata Chiffireera. Također vrijedi ući u velike marame, Pareo. Ako vaša vlada ne sadrži zatvarače na vratima, oni su jednostavni za vlastite od kuka za ručnike.

Za torbe i spojke postoje posebni sustavi za pohranu koji neće uzeti puno prostora, ali vaše dodatke će uvijek biti pred vašim očima. Za nakit možete kupiti male kutije.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Pravila za održavanje naloga u ormaru s odjećom

Nakon što je Red u garderobi nevidljiv, to je vrijedno razmišljati o tome kako zadržati ovo stanje koliko god je to moguće. Za početak, potrebno je napraviti niz pravila za sebe, ispisati list i pričvrstiti do unutarnjih vrata Chiffiera:

  • Razumijevanje, stvari se odmah uklanjaju na mjesto i ne ostavljaju nigdje.
  • Nema potrebe za guranjem u ormaru, inače tjedan dana kasnije, neće biti traga od vaše narudžbe.
  • Ako stvar nije na slici - odmah ga riješite.
  • Odjeća bi trebala biti u dobrom stanju Ako je razmažena, nema mjesta u vašem Gavrderobu.
  • Tijekom godine mora biti u stanju nositi.
  • Trebao bi biti ugodno nositi ovu stvar. To je osobito istinito za cipele, naribani kukuruz - razlog da biste dobili cipele djevojke.
  • Odjeća bi trebala nadopuniti ostatak garderobe i kombinirati s cipelama. I naprotiv, nemojte pohranjivati ​​cipele koje nemaju nikakve veze, čak i ako vam se sviđa.

Članak o temi: Mi radimo samonivelirajući prozirni pod

Važno! Možete objesiti ogledalo na jednoj od vrata bondera. Dakle, moguće je provesti spoj na mjestu, a ne potrebne stvari odmah ukloniti natrag u ormar, a ne raspršiti se po sobi.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Korisni savjeti, kako razbiti i pohraniti stvari

Vrijedi sažeti. Potrebno je vratiti narudžbu od vrha do dna, za pohranjivanje sljedećih pravila:

  1. Vrh za postavljanje stvari koje su male. Kako bi se povećao prostor gornjih polica, stvari se mogu postaviti u kutije ili presavijene u kovčeg.
  2. Haljine, duge suknje i hlače trebaju objesiti na ramenima.
  3. Vrata kabineta vrijedna je racionalno. Na jednom mjestu zrcalo, s druge - kuke i pričvršćivanje za pojaseve, šalove i veze.
  4. Snimke zaslona mogu se vezati za vješalice, tako da će biti na vidiku.
  5. Na horizontalnim police preklapaju se u nekoliko redova kratke odjeće.
  6. Sortiraj odjeću u boji ili odredištu: Jumper - na Jampers, majice - s majicama.
  7. Ako su police ormarine duboke, onda u prvom redu od zida, stavite one stvari koje su manje vjerojatno nose.
  8. Čarape i donje rublje treba pohraniti u posebne ladice. Ako nema takvih, možete kupiti kutije ili košare s separatorima.
  9. Kutije s cipelama raspoređene su redovima pod visećim odjećom. Da biste točno znali kakvu je vrstu okvira potrebna, morate staviti opis ili fotografiju.
  10. Posteljina mora biti presavijena u jastučnicu. Tako da se komplet nije zbunjen i neće se pojaviti.
  11. Za skladištenje nakita vrijedi koristiti male kutije. U većim, možete dodati novčanike, rukavice i spojke.

Važno! U šifonskom, možete staviti poseban okus. Vaša odjeća neće biti samo u savršenom stanju, nego i predivno miris.

Kako brzo ući u ormar s odjećom

Video o tome kako očistiti ormar:

Čitaj više