Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Anonim

Dekoracija vaše kuće oduvijek je bila osobna i odgovorna, ali, nažalost, ne mogu se učiniti svi tipovi posla, ali želim napraviti unutrašnjost vašeg doma jedinstvena i jedinstvena. Nedavno je dobivanje popularnost za ukrašavanje zidova reljefnom žbukom. Ova obloga je sposobna učiniti vaše zidove jedinstvenim. U isto vrijeme, primjenjujući reljefnu žbuku vlastitim rukama dat će vam osjećaj sudjelovanja u procesu stvaranja interijera.

Što je reljefni žbuka i njegovo dostojanstvo

Završni materijali žbuke podijeljeni su u nekoliko vrsta: izravnavanje mješavina, čiji zvanje uklanjaju nedostatak potpornih površina i dekorativne žbuke, čineći izgled zidova jedinstvenim. Reljef Stucco se odnosi na klasu dekorativnih smjesa.

Od svog kolege, na primjer, mletačka žbuka, olakšanje se odlikuje svojim plastičnosti, daje zidovima jedinstvenu strukturu. Nikada više nikada nećete naći iste zidove u kojima se reljefni štukatori koristi s vlastitim rukama.

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Osim sposobnosti promjene strukturnog uzorka, ove smjese se mogu koristiti u kombinacijama jedni s drugima. Reljef Stucco može biti oslikan i poliran, to vam omogućuje da se suočite s neobičnim izgledom i nijansom. U nekim vrstama ovog materijala možemo stvoriti cijela umjetnička djela, stvarajući BAS-reljefi od žbuke.

Ukrasna reljefna žbuka, osim estetskih prednosti, također je praktičan materijal. Štiti zid od vanjskih utjecaja i mehaničkih oštećenja. Zid na kojem se primjenjuje dekorativna žbuka, zaštićena od šokova, a također ima dobru toplinsku izolaciju.

Ne brinite ako zidovi u vašem domu nisu previše glatki, oblaganje reljef može sakriti te nedostatke, ali samo ako su zidovi beznačajni. Inače, još uvijek ćete morati izjednačiti zid.

Odabir i priprema sastava

Izbor, prije svega, ovisi o vašim željama okusa. Ukrasno olakšanje žbuke podijeljeno je na još dvije vrste: teksturirani i strukturni. Tekstualne smjese imaju izvrsnu plastičnost, stvaranje olakšanja događa uz pomoć posebnih alata, to je mješavine tekstura koje stvaraju BAS-reljefi od žbuke. Pogledajte teksturirani reljefni štukaciju na fotografiju ispod.

Članak o temi: Kako oprati prašnjave i prljave rolete

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Strukturne smjese stvaraju olakšanje na površini zida na štetu kristala različitih vrijednosti u njegovom sastavu. Tijekom primjene ovih smjesa na površini zida, minerali pod djelovanjem gratera boje bizarnih uzoraka i dekoriranje, čime čistite sobu.

Strukturna opcija uključuje tako dobro poznatu smjesu kao croreode. Minerali se obavljaju na okrenutim površinskim kanalima sličnim koroedi u drvu, otuda i ime. Ovako izgleda olakšanje gipsa:

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Priprema teksturiranih i strukturnih sastava potrebno je provoditi samo strogo slijedeće upute na paketu. U većini slučajeva, količina jednog dijela dekorativnog obrađenog rješenja izračunava se na temelju vremena njegovog postavljanja. Dakle, na primjer, ako se isti Coroede počinje strpati nakon sat vremena, onda je potrebno pripraviti gipsano rješenje u takvoj količini da ga potroši u 60 minuta.

Vrijeme vremena dekorativne žbuke ovisi o vrsti veziva. Najbrži od svih suši gipsa, za spojeve na bazi cementa, potrebno je 10 ili više sati.

Uputa za prijavu

Kao i kod miješanja pripravka, također se mora pridržavati određenog algoritma, koji se u pojednostavljenoj verziji sastoji od 4 boda.
  1. Priprema ukrašene površine;
  2. Primjena prvog sloja;
  3. Stvaranje olakšanja;
  4. Slikanje ili poliranje dekorativnog suočavanja.

Priprema površine

Kao što znate, stvoriti nešto novo, morate se riješiti starog. Dakle, u ovom slučaju, za primjenu nove obloge morate ukloniti stari i pripremiti površinu. Stoga, prva stvar koju trebate učiniti je ukloniti stare pozadine od zida, boje, a ponekad i stari sloj izravnavanja obloge.

Trebate li ukloniti staru žbuku? To je moguće odrediti na taj način: uhvatiti zid preko cijelog područja. Ako čujete da postoji mnogo praznina pod oblogom, onda treba biti izbrisan. Ako je takav mali i mali, u ovom slučaju, stari završiti može biti ostavljen.

Članak na toj temi: Vi samo pogledajte što neobičan dizajn može biti učinjeno pomoću stakla hemisfera

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

No, bez obzira jeste li udarili staru žbuku ili lijevo, zidove nakon uklanjanja okretanja, potrebno je ispitati prisutnost oštećenja i eliminirati ih kako je otkriveno. Na primjer, pukotine se rastopile s malom količinom otopine, čipsa i rupe, eliminiraju se na isti način.

Nakon što je zid rehabilitiran i rješenje je potpuno suho, potrebno je obraditi duboki penetracijom prajmera. Odaberite mješavine prajmera, gurajući daleko od materijala s kojeg su napravljeni zidovi. Koji je primer primjenjiv na određene materijale, naznačene na paketu, na primjer, akrilni prajmeri koriste se za cigle.

Ne zaboravite da se pripremljeni zid treba u potpunosti očistiti od prljavštine i prašine prije pripreme, inače će se adhezija značajno smanjiti.

Po izboru će se dalje tretirati s površinom antiseptičkog alata kako bi se smanjila vjerojatnost kalupa. Zatim, nakon što se zid osuši, možete nastaviti primijeniti prvi sloj.

Prvi sloj

Ako niste pucali stari sloj, onda možete odmah primijeniti dekorativni sastav, ako ne, prvi sloj će biti ažurirani sastav za izravnavanje. Ne koristi dekorativni sastav u svom svojstvu, jer je nepraktično i lišeno značenja. Oslobađanje žbuke se primjenjuje isključivo na završnoj fazi zidova zidova.

Za prvi sloj koriste se konvencionalni smjesi za izravnavanje s različitim vezivima. Ne preporučujem korištenje gipsa i glinenih smjesa, ne toleriraju vlagu i prilično su krhke. Idealna opcija za prvi sloj bit će gipsa na temelju cementa.

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Mora se vidjeti i staviti na zid, usput ga poravnati. Poželjno je da se koriste gotove mješavine kupljene u građevinskoj trgovini, jer ako nemate iskustva u izgradnji, stvoriti dobro uravnotežen sastav neće moći utjecati na kvalitetu okrenutog.

Članak o temi: Kako rastu rajčice na balkonu

Ako se površina obrađuje snažno je neravnomjerno, onda bi prvi sloj trebao biti prilično gust, od dva do šest centimetara. U ovom slučaju, potrebno ga je primijeniti u dvije navigacije, fokusirajući se na svjetiljke kako bi se stvorila ravna ravnina. U slučaju da je površina površine zadovoljavajuća, debljina prvog sloja će biti znatno manji i može se primijeniti pomoću dugačkog alata koji se zove, pravilo.

Olakšanje

Čim prvi sloj val, možete nastaviti primijeniti konačnu dekorativnu posudu okrenutog i formiranja njegovog olakšanja. Pripravak se primjenjuje na isti način kao i nivelirajući sloj, uz pomoć Kelme i Teroka.

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Reljef se formira na nekoliko načina. Kao što je već spomenuto, teksturirano okreće dobiva svoje olakšanje zbog manipulacija s IT alatom, kao što su drvene i metalne grateri, razne četke, itd. Stvaranje strukture reljefa zida, možete čak i raditi s vašim rukama, dajući volju vaše fantazije.

Primjena žbuka s intelektom minerala, olakšanje je sama sama stvorena, samo trebate izgladiti površinu s posebnim alatom, kao rezultat kojim se formira jedinstveni strukturni uzorak.

Slikanje ili poliranje

Što odabrati? Boje, poliranje ili, možda, oboje. Sve ovisi o idejama o izgledu zidova vašeg doma. Za bojenje reljefne žbuke primijenite fasadnu boju. Uz to, moguće je naglasiti razlike visina na reljefnoj površini, slikajući dublje mjesta s tamnom nijansom i osvjetljavati visinu zida.

Stvorite zidove reljefa vlastitim rukama pomoću žbuke

Preporučujem poliranje reljefnih zidova koji se provode na temelju voska. Takva obrada će dati površinski sjaj. Ovaj učinak izgleda posebno dobro na suočavanju teksture, a poliranje čini olakšice izgovara.

Video "Primjer stvaranja reljefnog zida"

Video na korištenje teksturiranog žbuke i stvaranje uzoraka na njegovoj površini pomoću alata.

Čitaj više