Rolete iz tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Anonim

Tkanine rolete su različito nazvane rimske zavjese. Ovo je relativno nova vrsta zavjese, koji svaki dan postaje moderniji i praktičniji, zahvaljujući dodacima iskusnih dizajnera. Glavni materijal je tkanina koju možete odabrati.

Rolete iz tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Montaža shema za zavjese.

U pravilu, tkanina sjenila su nezamjenjiva stvar u sobi, gdje je prozor pisac stol, akvarij ili druge unutarnje stavke koje mogu spriječiti uobičajenu zavjesu da slobodno kreću na strehe. Više blindova su neophodne u malo osvijetljenih soba, jer kada se otvaraju, uvijek će proći maksimum svjetla. Pitanje kako napraviti rolete od tekstila je vrlo relevantno, pa je poželjno da ga detaljno razmotri.

Priprema za rad

Rolete iz tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Shema izračuna tkanine za rezanje rimskih zavjesa.

Prvo, odlučite o kojem dijelu prozora želite vidjeti rimski opseg - bliže staklu ili sobi. A vi trebate odlučiti koja shema boja odabrati grafikon. Posebna pozornost posvećuje se kvaliteti tkanine. Preporuča se koristiti uskoj tkanini ako želite koristiti rolete kao glavne zavjese od znatiželjnih očiju i svjetlosti. Potpuno lagan materijal prikladan je samo ako su rolete samo til. Mora se pamtiti da će zračno tkivo biti malo zalutalo i objesiti.

Kupnja tkanine, bolje je kupiti cijeli komad tako da to ne mora to učiniti još - jer može značajno ukrasti izgled zavjese i komplicirati vas. Prije kupnje materijala morate ispraviti sva mjerenja. Glavni parametri su širina i visina otvora prozora.

Visina prozora plus dodatna tkanina ispod puta. Širina preklopa koju odaberete. Da biste ispravno izračunali sve, morate odmah podesiti tkaninu pod željenom preklopnom širinom, izmjerite ga i označite na pogrešnoj strani tekstila. Širina zavjese jednaka je širini otvaranja plus malo tkanine za točke (također je potrebno označiti). Nakon toga izrezanog iz tkiva iz tkiva.

Prije nego što nastavite raditi na proizvodnji takvih izvornih roleta s vlastitim rukama, morate kupiti materijale i alate.

Rolete iz tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Slika 1. Rimska zavjesa.

Članak na temu: Balkon blok do-it-yourself: Instalirajte ispravno

U alatima ne postoji ništa posebno skupo, tako da možete kupiti pribor čak i na tržištu ili trgovini. Trebat će vam:

  • Roll of najlonske vrpce;
  • Vijci i male karanfile;
  • škare;
  • Daske od drva promjera 4 mm i duljine od 2,5 cm manje od širine budućih sjenila (to jest, otvor prozora);
  • Metalna ili drvena daska jednaka širini zavjesa (potrebna za ponderiranje donjeg dijela rimskih zavjesa);
  • obloge tkanine;
  • Niti u boji glavnog tekstila i igle;
  • Set lipuchki.

Radite s tekstilom i trakama za fiksaciju

Sada je vrijeme za početak glavnog rada na zavjesi. Prvo, morate obraditi rubove tkanine, koji se jednostavno hrani tankom linijom unutar dopuštenih naknada. Potrebno je tako da razbarušeni dio tkanine nije vidljiv. Prije procesa veziva, brzina se mora dobro otključati željezo, prije razbijanja.

Nakon toga, uzmite najlon čipku i škare. Morate napraviti 2 segmenta. Oni su jednaki visini rimskih zavjesa pomnoženih s 2, plus 1 cm. Ovi segmenti će služiti kao regulatori visine podizanja i spuštanja zavjesa.

Rolete iz tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Shema univerzalnog rimskog vijenca.

Sada najteži dio posla je Podgiba za zavjese. Oni su učinili tako da zavjesa ne izgleda ravno i dosadno. Mjesta za njih već morate biti označeni. Da biste popravili swips, trebat će vam igle. Dakle, broj savijanja će biti jednak broju igle. Samo uzmite PIN, stavite ga točno duž petre linije i podesite željenu udaljenost materijala.

Imat ćete dosta prostora između mjesta sjedala Poda i mjesta mjesta. Da bi planka u PODA potrebno napraviti 2 uloga: jedan u neposrednoj blizini daske, a drugi je na gornjoj liniji Poda. Na ovom načelu, ostatak dasaka su pričvršćeni i podgibi se izrađuju na tkanini.

Članak o temi: krov polikarbonata. Kako pokriti krov polikarbonata?

Nakon toga, na Podbach, barovi su ušiveni prstenovi kroz koje će proći kabel. Nalaze se simetrično međusobno na jednakoj udaljenosti od bočnih rubova zavjesa. Sada trebate odozdo i na vrhu sjenila da odlučite trake za ponderiranje. To se radi na isti način suverenog i firmware. Na gornjoj pločici, bušilica je bušena rupama za kabel. Nalaze se simetrično prstenovi na donjem trakama.

Krajnji liječenje i pričvršćivanje roleta do prozora

Dakle, većina zavjesa je spremna. Nakon obavljenog posla, stisak kroz prstenje i gornju rupu okomito kabel i na isti način s okomitom paralelnom strani zavjese. Izgledat će ovako (sl. 1). Krajevi kabela su fiksirani čvorovima. A za veću ljepotu i pouzdanost, mogu se pričvrstiti masivne četke.

Da bi zavjesa kada je zastora podignuta, to nije spontano utonuto, par lipu je ušiven u donjem dijelu iznutra. A druga strana lipopera je zalijepljena ili ušivena na tkivo u kojem je gornja ploča ušivena. Svi čičak bi trebao biti paralelan jedni s drugima, tako da prilikom podizanja i popravljanja roleta, tkanina se ne pomakne na strane.

Sada možete samo učvrstiti sjenila do prozora do prozora. To se obično radi s vijcima ili malim karnacijama. Također možete koristiti vijke koji će biti pouzdaniji, iako ne postoji velika nužnost. Kao praksa pokazuje, sjenila tkanine su savršeno izdržava i obični nokte koji su, usput, lako ukloniti iz otvora i ukloniti grafikon.

Kako napraviti rolete s vlastitim rukama iz tkanine brzo, sada je jasno. Vi samo trebate dobiti strpljenje i biti vrlo oprezni da ispravno napravite sva mjerenja. Uostalom, to je upravo to kako će oznake biti ispravno, kvaliteta i izgled sjenila ovisi.

Članak o temi: Pozadina Cherry cvijet u unutrašnjosti

Čitaj više