Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Anonim

Klizna vrata su sada vrlo popularna. Njihova raznolikost su vrata skrivaju pri otvaranju unutar zida. Ako je potrebno, oni nestati tiho i ostaviti slobodan prostor bez da ga zauzete, kao što je, na primjer, ljuljačka vrata.

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Vrata su slučaj štedi mjesto, ne unije od nacrta, ne zatvara i tiho se otvara.

Kazna vrata je izvrsno rješenje za spašavanje područja i jednostavno dati interijeru sofisticiranosti i elegancije. Takva vrata zajedno s gotovom kasetom (kazna) mogu se kupiti u trgovini ili učiniti sebe. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da instaliranje kazne s vlastitim rukama nije lako. Na to pitanje, potrebno je pristupiti vrlo ozbiljno, nakon što je proučavao informacije i otkrila sve suptilnosti njezine instalacije.

Prednosti i nedostaci kaznenih kanala

Kazna vrata ima niz prednosti u odnosu na druge vrste vrata:

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Kazneni dijagram s dimenzijama za unutarnja vrata.

  • Otvaranje, vrata se kreće u posebno opremljenu nišu ili kasetu, čime se štedi korisno područje prostorije, što je vrlo važno u malim apartmanima i uredima;
  • ne sklapa od učinaka protoka zraka;
  • Zbog prisutnosti vanjskog regulatora, list vrata se pomiče glatko i tiho;
  • Nije potrebno instalacija praga.

Nedostaci ove vrste vrata uključuju:

  • niska zvučna izolacija;
  • Potpunost instalacije, budući da su određeno iskustvo i vještine potrebne za njegovu instalaciju.

Glavne vrste olovaka vrata

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Vrste vrata - kazne.

Klizna vrata zahtijevaju ugradnju posebne niše, koja će premjestiti otvorena vrata. Te se niše mogu napraviti na različite načine.

Ako se zid, u smjeru koji se očekuju vrata, nije nosač, može se rastaviti i na svom mjestu gradimo novu zidnu particiju s nišom ispod platna vrata, tzv. Falsten. To jest, oblik vrata bit će pregrađivanje. U ovom slučaju, možete spremiti područje prostorije bez povećanja debljine zida.

Članak o temi: 3 spavaće sobe u kući P-44 T serije

Ako je zid prijevoznik ili iz nekog razloga, njegovo demontaže je nemoguće, a zatim je dovršen drveni ili metalni okvir, koji se zatim obrezuje s gipsanim pločama.

Što se događa s poslom?

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Shema kliznih mehanizma vrata.

U potpunosti spremno za ugradnju za klizna vrata mogu se kupiti u trgovini. Međutim, oni su vrlo masivni i imaju prilično visoku cijenu. Izrada pjene za vrata vlastitim rukama koštat će gotovo dva puta jeftinije. Instalirajte vrata-peni samostalno moguće, ali to zahtijeva neko iskustvo i znanje. Instalacija bi trebala početi u fazi rada na ravnanju kat. Kaznu bi trebala biti podignuta kada je poznata razina prvog kata, do debljine podne obloge i podloga.

Za posao će biti potrebno:

  • Platno na vratima, gumbima, mehanizam zaključavanja;
  • PlatBorks, tijesto;
  • čelični pocinčani profili;
  • Perforator, odvijač;
  • zatvarači;
  • Skup kliznog mehanizma s vodičem;
  • Olovka, razina, rulet.

Preporuke za ugradnju vrata-kazne

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Tablica koja odgovara veličini blokova vrata i otvora.

  1. Obaviti potrebna mjerenja. Trebali biste izmjeriti list vrata i izmjeriti željenu duljinu vodilice. Mora biti jednak dvjema duljinama vrata vrata.
  2. Mjesto i rezati profile. Kada se lažno suočavate, morate napraviti dva reda profila. U slučaju okvira okvira iz okvira do već postojećeg zida, trebali biste prikupiti jedan redak profila. Fiksni profili u oba slučaja na stropu, pod i zid. Niša bi trebala biti u prosjeku širi list vrata za 20 mm i dublje od najmanje polovice njegove širine. U pravilu postoji dionica od oko 4-8 cm. Da bi se ne pojavile tijekom rada vrata, pojavio se karakteristični zujanje i vibracija, tijekom instalacije potrebno je staviti drvene šipke unutar regala. Učinite kretanje lista vrata šutjeti kako slijedi. Pričvršćivanje okvira na strop i pod, morate utrti gumeni sloj između njih ili sloja tehničke plute.
  3. Ugradite klizni mehanizam i objesite list vrata. Vrata moraju biti instalirana tako da jaz između njega i poda nije više od 5-6 mm. U tom slučaju poboljšat će se sposobnost zvučne izolacije vrata. Prilagodite vrata vrata, isključujući mogućnost trenja njezine površine okvira. Potrebno je to učiniti prije njegove kože, jer nakon završetka svih radova s ​​suhozidom neće biti moguće podesiti bljeskanje vrata.
  4. Šivanje okvira gipsane ploče, žbukanje, izvedite obloge zidova i ugradite platfords.

Članak na temu: Slike u unutrašnjosti 55 fotografija

Neke značajke olovke za montažu vrata

Nemojte napraviti vrata vlastitim rukama: preporuke za instalaciju

Upravljački krug za klizna vrata.

Vrata-peni je opremljen mehanizmom s valjkom. Takav uređaj ne zahtijeva posebnu pažnju i česti održavanje, može se poslužiti dovoljno dugo razdoblje. Jednostavnost i glatkoća povratnih vrata kreće se zbog činjenice da valjci ovog mehanizma imaju ne samo veliki promjer, već i opremljeni polimerovim gumama i čeličnim kotrljanjem ležajevima. Različiti modeli ovog mehanizma imaju različite performanse dizanja. Stoga, odabirom, trebate znati masu lista vrata kako biste osigurali visokokvalitetnu i dugoročnu eksploataciju suspenzije.

Roller mehanizam ima pričvrsne vijke koji omogućuju promjenu vertikalnog položaja mrežnih vrata do 2 cm. Ponekad je kazna do vrata instalirana do kraja završnog poda i vrata mogu biti preniska zbog povećane visine. Tada možete podesiti mrežu vijcima mehanizma valjka. Ako to ne pomogne, platno vrata trebaju biti zatvoriti odozgo i ispod, ali ne više od 1,5 cm, čime se smanjuje njegova visina. Inače, bitan razmak se može formirati nakon polaganja podova između vrata i poda. Ako ne uspije podesiti vijke, traka se može pričvrstiti s dna i tonizira ga u boju vrata. Mnogo je teže situaciji s staklenim vratima. Ako njegove dimenzije nisu prikladne pod otvaranjem i nišom, tada će kazna morati potpuno ponoviti.

Ako se u proizvodnji okvira koristi jeftin tanki profili, do 0,5 mm debljine, a zatim moraju ojačati trake. Inače, kretanje lista vrata može stvoriti vibraciju particije, a također će dovesti do vodiča.

Kako bi se spriječilo pauze i poremećaje vertikalnog položaja jagnjeća tijekom postupka ugradnje, privremena fiksacija vrata potrebna je strašna. Sam, može se izraditi od čeličnog profila ili šipke.

Članak o temi: Modne zavjese: 2019 trendovi

Kada instalirate vrata, trebala bi biti vrlo točna za određivanje širine pjene. U slučaju instalacije preusmjerne niše, vrata će se držati okvir, a nesrazmjerno široki razmak pogoršati izolacijska svojstva strukture i pokvariti pogled.

Vrata u otvorenom stanju ne bi trebala u potpunosti ući u nišu, inače će biti problematična za zatvaranje i korištenje dodatnih uređaja će biti potrebno. Stoga je potrebno odrediti ekstremni položaj.

Olovka je instalirana na potpuno gotovom, savršeno glatkom podu. Potrebno je uzeti u obzir sve nijanse u procesu montaže dizajna prije nego što je pokrivena. Budući da je nakon završetka posla, moguće je nešto popraviti, samo je ponovno odbacio zid okvira.

Kazna od vrata je izvrsno rješenje za prostore s malim područjem.

Međutim, njegova instalacija zahtijeva određeno iskustvo i ozbiljan pristup. Podmiranjem vrata-kazna s vlastitim rukama možete dobro spasiti, učiniti ga elegantnim, u skladu s vašim željama i ući u bilo koji interijer.

Čitaj više