Kako napraviti kut od gipsane ploče

Anonim

Gipsana ploča danas je jedan od najpopularnijih građevinskih materijala, ima mnogo pozitivnih svojstava. Ovaj materijal je izvrstan za izradu kuta, oba vanjska i unutarnja. Međutim, kada ga koristite, morate posvetiti posebnu pozornost na ugradnju uglova. Činjenica je da ako takva instalacija bude slabo (nemarna stava prema pričvršćivanju ili nedovoljnoj rigidnosti), može najviše negativno utjecati na cijeli dizajn, a zidovi će gledati barem neatraktivno. Stoga se kutovi gipsani naprave u skladu s određenim pravilima.

Kako napraviti kut od gipsane ploče

Ulazni krug kuta pod gipsanom pločom.

Izrada vanjskih i unutarnjih kutova materijala od gipsanih ploča nisu tako teški, kao što se čini, a izgled sobe ovisi o tome.

Možete ih napraviti vlastitim rukama u kratkom vremenu, što je još jedno dostojanstvo.

Zidovi koji su ukrašeni gipsanim ploče uvijek su atraktivni, tako da rade češće. Ovaj materijal ima najrazličitije pozitivne kvalitete - ne spaljuje, ne ističe štetne tvari, može se instalirati u prostoriju u kojoj postoje alergije, jer materijal ne uzrokuje alergije. Još uvijek postoji vrlo sveobuhvatna gipsana ploča, može se dati bilo koji oblik, dok nije potrebno neke ozbiljne vještine pri radu s njom. A posljednja, ali vrlo važna prednost takvog materijala je relativno niska cijena u usporedbi s drugim građevinskim materijalom.

Moderna obnova se ne može podnijeti bez korištenja suhozida, što ne iznenađuje - samo ovaj materijal pruža apsolutno glatke površine, na kojima nema pukotina, a napravljeni su besprijekorni kutovi. I takav materijal je potreban kada je potrebno promijeniti dizajn soba ili njihovih akustičnih svojstava, povećati otpornost na požar u prostoriji, a također skriva električnu komunikaciju.

Članak o toj temi: Koristite na loggiji i balkon panoramskim prozorima

Kako napraviti unutarnje kutove gipsane ploče

Kako napraviti kut od gipsane ploče

Počni profil je instaliran na oznaku. Jedan kraj pada drugi.

Kako bi se napravili unutarnji kutovi, okvir se obavlja prvi, i metal, a to može biti različita vrsta ovisno o tome koja se može očekivati ​​instalacija. Za unutarnje kutove, najbolje je koristiti bazu u kojoj se koriste CD-ovi profili ili PS, bez takvih profila koji ne čine. Treba napomenuti da bez visokokvalitetnog profila, završit će se završetak - zidovi će početi biti pokriveni pukotinama. Za ugradnju su spojeni dva segmenta profila. U tu svrhu se koriste metalni vijci, čija je duljina oko 9 cm. Štoviše, moraju se instalirati svakih 25 cm, a zatim će instalacija biti pouzdana. Kada se izvrši instalacija, potrebno je uzeti u obzir da iz udaljenosti između samo-crteža ovisi o tome koliko će baza biti kruta, a unutarnji kutovi suhozida daju osnovu maksimalne krutosti.

Instalacija je potrebno učiniti na idealno glatkoj površini - list gipsane ploče je savršen za to. Sada vam je potrebno okomito na pola izvan jednog profila kako biste pričvrstili jedan dio drugog profila. Ispada kruti dizajn iz profila, a sada mora biti spojen na profil PN-UD perimetral. Dizajn profila može se izvesti u nekoliko verzija, ali ovo je najlakše. Da biste to proveli, potreban vam je kutni profil koji je postavljen po razini, pričvršćena je na profil perimetra, koji se koristi s vijcima. Kada se sastavlja iz odabranog materijala pomoću takve jednostavne armaturne strukture, ne možete brinuti o njegovom integritetu. Pa ipak - ako je kut napravljen ispravno, zidovi sobe neće biti deformirani, ali kvaliteta profila nije važna. Unutarnji kut može se smatrati spreman.

Članak o temi: Kabinet zimi na balkonu

Instalacija vanjskih kutova iz suhozida

Kako napraviti kut od gipsane ploče

Tinning Drywall prvo treba ići na manje rame, onda više.

U proizvodnji vanjskih kutova morate napraviti okvir koji se nešto razlikuje od one koji se koristi za unutarnje. Ako je potrebno ojačati vanjski kut, onda nema potrebe da se priključena baza, jer se profili tako kombiniraju, i to će jednostavno uspjeti. Međutim, bez profila još uvijek ne treba učiniti više - dva profila jednostavno su izložene blizu dviju strana zidova i fiksiraju se samodostatnošću na perimetarski profil. Nakon pretvorbe takvog dizajna s gipsanim pločama, ispostavilo se da je vrlo težak i izdržljiv, zidovi ne utječe na zidove.

Prilikom izvođenja gore opisane instalacije, listovi trebaju biti izabrani na sljedeći način - da bi se neobrezani rubovi trebali skupljati.

I područje ispuštanja spružne čestice s površinom suhozida povećat će se kada su šavovi zatvoreni. Kada je površina vezana za profile kutnih okvira pomoću samo-tapkanja, udaljenost između njih treba smanjiti. Stoga je takav posao jednostavan, potrebno je samo ograničenje njege. Nakon toga moguće je pričvrstiti strukture i stavljati šavove, a onda morate napraviti završnu obradu panela, a zatim će kut biti visokokvalitetan.

Treba imati na umu da je u gradskim stanovima, većina buke je na vrhu, dakle, pri obavljanju takvih djela potrebno je brinuti o dodatnoj izolaciji zvuka. Udaljena je između dijelova okvira i ploča za gipsa.

Značajke dizajna kutova gipsanih ploča su također zaključeni u činjenici da se stvara praznina između preklapanja i površine lista, a ovdje se može koristiti za popločavanje kanalizacijskih cijevi i električnih komunikacija i vodoopskrbe.

Prije ovog posla, treba pamtiti da se šavovi moraju koristiti za primitivnu , Da biste ojačali profile, morate vrećicu i češće pričvrstiti vijke - češće će biti pričvršćeni, ukočenost profila će biti više. Profil se preporučuje da se fiksiraju isključivo na savršeno glatkoj površini.

Članak o toj temi: Kako najbolje izdati radni prostor u kuhinji

Kako bi se postigao takav posao, trebat će vam sljedeće alate:

  • perforirani aluminijski kutak;
  • Fiberglass traka;
  • kit nož.

Kako staviti kutove ptica

Nakon što se naprave kutovi, moraju se izoštriti. Također možete to učiniti sami, za to, traka za ojačanje je zalijepljen na uglu, a uglovi su fiksirani, a zatim se na njih primjenjuje kit. Sada biste trebali malo pričekati dok se materijal osuši, i preseliti se na shtloktiranje uglova. Potrebno je napraviti najmanje 3-4 slojeva kita. Treba imati na umu da se kutovi savijanja vrpce za pojačanje moraju nužno podudarati s površinom suhozida, inače će rezultat rada razočarati i morat će ponovno napraviti kut, uključujući i novu instalaciju. I treba napomenuti da zidovi ne toleriraju čest građevinski rad previše dobro.

Čitaj više