Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Anonim

Rad s ručnom pilom, uvijek morate imati podršku. Ovo nije proces s motornom pilom, gdje je sve lakše. Od toga izravno ovisi o sigurnosti operatera. Takva tablica će biti prikladna za rad ne samo profesionalni, već i više ljubavnika, a da ne spominjemo pridošlice. Stoga, opremiti svoju radionicu sa svime što je potrebno svaki gospodar.

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Kombiniranje visoke manevribilnosti i veće performanse, ručna diska je nezamjenjiv alat za čak i rezanje različitih materijala.

Da ne bi potrošili novac, vrijedi razmišljati o tome kako sastaviti tablicu za ručni disk s vlastitim rukama. On će moći pomoći kada se morate nositi s velikim drvenim pločama.

Neke značajke i karakteristike samog alata

Da bi imali ideju o važnosti dodatnog uređaja (samog tablice), potrebno je predstavljati karakteristike samog alata, tako da tablica ne bude ababa kao, ali pouzdano. Ne samo kvaliteta rada, već i sigurnost osobe ovisi o tome.

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Dijagram uređaja priručnu pile.

Vila diska je uređaj dizajniran za kanalizaciju prirodnog drva i njegovih umjetnih analoga. Takav alat je prikladan za rad apsolutno u bilo kojem smjeru. Na mnogo načina, sigurnost rada s pilom ovisi o točnosti uređaja za vodiče i o tome koliko je pouzdano tijelo rezanja ograničeno.

Da bi proces piljenja bio prikladan i fizički ne preopterećen, vrlo je važno da je alat pravilno uravnotežen. Ovaj se trenutak može provjeriti kada je uređaj isključen. Moderne tehnologije pružile su disketne pile od strane "mozga", odnosno elektronike. Takva kontrola omogućuje vam da odaberete brzinu rada i kada počnete dati glatkiju tečaj. A u slučaju kada pila počne doživjeti teret, sustav automatski dodaje napajanje.

Treba imati na umu da je moć motora pila izravno proporcionalna promjeru diska, budući da parametar zakretnog momenta ovisi o tome. Dakle, moguće je prevladati otpor piljenja, koji nastaje zbog činjenice da je poluga otpornosti materijala produžena. Stoga je pila radila bolje, potrebno je s relativno malim promjerom diska, da se uređaj uzmi dobrom snagom.

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Vrste diskova za ručni vidio.

Rad ove tehnike podrazumijeva proizvodnju velike količine piljevine. Kao rezultat toga, pod stječe kliznu površinu, a zrak je zasićen prašinom, zbog čega postaje teško disati. Odjeća je također prljava. Da bi se izbjegli te nevolje, potrebno je da pila ima mlaznicu za zaprašivanje. Obično se nalazi na vrhu vodiča i djeluje na takav način da su svi čipovi i piljevina flauta u stranu. Kao alternativa, možete koristiti za tu svrhu i usisivač, čija crijevo je spojena na mlaznicu.

Da biste imali sposobnost pomicati tkaninu ispod nagiba (do 45 °), potrebno je oslabiti stezaljke na kućištu. Za varijaciju kuta, orijentacija preuzima posebnu ljestvicu. Da biste sigurno vidjeli ovaj pokazatelj, potrebno je napraviti probne rezultate. Nagib će utjecati na dubinu propila.

Članak na temu: Kako očistiti kućni namještaj kod kuće

Kako raditi ispravno vidio pod kutom

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Vidio je krug performansi pila.

Vila diska je vrlo opasan alat. Stoga svaki proizvođač osniva svoje proizvode s gumbom osigurača, koji se najčešće nalazi na strani ručke. Bez njezina tiska, vid neće raditi.

Budući da je rez napravljen na dnu pile, ostaje otvoreno, a samo malo pokriva pokretnu ogradu, dok je gornji dio zaštićen stacionarnim kućištem. Dok radite s materijalom, pritiskom na tkaninu, ograda se udaljava od tlaka, otvaranjem samog diska. Oslobađanje guranja, sve se vraća na svoje mjesto. Vrlo je važno da se pokretni dio radi bez zatvora, inače radi s takvim uređajem će biti težak.

Pokretna kućišta: Značajke

Još jedan osigurači služe steznim prirubnicama, koje se nalaze na obje strane diska. U slučaju kada radni materijal zatvara, prirubnice pridonose slajdu stezaljki, tako da se motor ne pregrijava.

Vrlo je važno da se ručka ima udoban oblik, lako leži u ruci, ne kliziti u njemu. Samo u ovom slučaju operater može i jednostavno, i sigurno upravljati alatom.

Da biste napravili više ili manje duboke hrane, dovoljno je podići ili, naprotiv, izostaviti disk, fokusirajući se na referentnu skijanje. Možete se usredotočiti pomoću ljestvice ili liketa. Ako je potrebno u potpunosti smanjiti elemente, pila bi trebala pogledati 2-3 mm.

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Dijagram primjene diska.

Rad s drvom, postoji takva značajka kao njezina napetost između vlakana, koja se oslobađa ako se rad provodi duž vlakana. Ovo svojstvo materijala dovodi do činjenice da je vrlo često za disk, zatvoren je slom, a zatim platno jamps. Dakle, da to nije, pile su opremljene posebnim noževima iza samog diska, koje se nalaze na udaljenosti od 2-3 mm. Za ispravan rad, vrh noža mora biti 0,3 cm viši od najnižeg zuba pile.

Vrlo važna točka je izbor radnog materijala. To ovisi o tome koji će se disk koristiti, jer ako je to običan drvo za ogradu, onda možete napraviti najjeftiniji disk. Ali ako je kvaliteta platna potrebna najviša razina, bez ikakve sjetve, kako bi se smanjili vanjske nedostatke i intervenciju završnih djela, vrijedi odabrati opremu s visokokvalitetnim diskovima.

Ako bilo koji spojevi moraju biti izrezani iz materijala, tada platno treba imati najvišu kvalitetu. Pa, ako se disk pile ima prevlaku teflona, ​​tako smanjuje trenutke trenja, to znači da će sam mehanizam duže služiti. Osim toga, ako uređaj radi pri velikim brzinama, neće "izgorjeti" stablo. Postoje opcije za diskove kada su zubi prekriveni volfram karbidom. Takav premaz omogućuje vam da proširite život pile, a sam rad je izveden češće. Ako je potrebno, možete instalirati diskove za rezanje ne samo drvo, već i metal, plastiku ili kamen.

Radite s vidom diska

Tijekom rada diska, zubi se kreću prema gore, dakle, sama kontrola se mora dogoditi odozgo. Da bi bili barem bili su nedostaci vidljivi na obradku, najbolje je imati površinu drva lica prema dolje. Vrlo je važno da se radni komad čvrsto fiksira, kvaliteta rada i sigurnost operatera izravno ovisi o tome.

Ski na disk pilu ima mali rez, koji služi kao "vid".

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Kutovi diska.

Članak na temu: Što bolje napraviti pod u sobi

Prije nego što počnete izravno do samog sulfice, bilo bi lijepo napraviti nekoliko probni pokreta na nepotrebno stablo tako da je moguće uskladiti vizier i propil.

Radovi se mogu provoditi i oznakom i korištenjem vodstva. Stoga se kupuje, ovisno o pojedinim vještinama, jedan ili drugi uređaj.

Vrlo je važno da nakon svake piljene vile zatvorila je zaštitnu ogradu, a sam disk došao u fiksno stanje. Stoga, dok se disk ne zaustavlja, na stolu postoji bolja pila.

Vrlo važna točka je također osobna sigurnost. Prvo, prije početka rada bilo bi lijepo imati sigurnosne naočale, rukavice, pa čak i respirator. Sama odjeća također ne bi trebala biti iz laganih materijala. I drugo, budući da je rad napravljen s drvetom, treba ga eliminirati u blizini svih žarišta otvorene vatre.

Tablica za diska pila perad

Za domaće radionice se vrlo često koristi garaža. Naravno, ako postoji vaša privatna kuća, onda u takvoj sobi možete dodijeliti cijelu odvojenu sobu ili neku zgradu koja se nalazi na mjestu.

Svaki čovjek pokušava prilagoditi radionicu sebi, ali to ne znači da ne bi trebalo zadovoljiti određene zahtjeve.

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Kružna pila je stajala.

Prije svega, vrijedi govoriti o prisutnosti namještaja. Rad s drvom i metalom uključuje prisutnost apsolutno različitih alata i tehnologije. Čak i profesionalci su sušeni kada se uređaj ruši bez ruku. Stoga, kako bi sve držali u integritetu i sigurnosti, morate imati namještaj u radionici samo najpotrebniji: stol, nekoliko stolica, stolice, ormar i police.

Samo o stolu vrijedi razgovora odvojeno. Takav alat kao što je disk vid ne može raditi na težini, ona je potrebna podrška, pa uz pomoć posebnog mehanizma za pričvršćivanje, mnogi ga popravljaju ravno na površinu stola. Kao rezultat toga, mora brzo tražiti novi zamjenski stol, a sve to zato što uobičajeni stol nije prikladan za obavljanje ove funkcije.

A onda postoji prilika za rješavanje ovog problema sastavljanjem samostalnog tablice. Najpogodnija stvar je da će zahtijevati minimalne financijske troškove. Svi zdravi materijali će se sastojati od:

  • drvene ploče ili šipke;
  • multilayer šperploča;
  • čekić;
  • nokti (matice, vijci);
  • ljepilo;
  • razina izgradnje;
  • mjerilo;
  • dlijeto;
  • hackews;
  • električne bušilice;
  • odvijač.

Drvo se uvijek može uzeti od nepotrebnog, slomljenog starog namještaja. Dakle, može se spasiti na podnožju tablice i na nogama.

Glavni uvjet za takav dizajn je razina površine. Uostalom, disk vidio zahtijeva veliku točnost, a ako takva tablica nije ni ili luta, može biti dovoljno nesigurno.

Ako postoje vještine u građevinskom sektoru, možete stvoriti tablicu za individualne potrebe. Ali ako prvi put uzmete za ovo pitanje, najbolje je stvoriti dizajn najjednostavnijeg pogleda.

Članak o temi: Dizajn, novi proizvodi i odabir kratkih zavjesa za spavaću sobu

Tablica za ručno vid: Proces s vlastitim rukama

Shema tablice pila.

Nakon što su dostupni svi alati i materijali, možete početi raditi. Svi elementi stabla moraju biti pričvršćeni jedni drugima i pouzdano. Za to se koriste nokti, kao i za pouzdanost, možete se koristiti uz pomoć vijaka s maticama i vijcima.

Prva stvar je napravljena temelj. U ovom trenutku morate platiti posebnu pozornost, jer je to podrška i jamčitelj sigurnosti operatora. Najpogodnija opcija je par drvenih koza. Za to, drvene šipke su izrezane na odvojene dijelove, visinu od 0,72-0,76 m. To je prilično prihvatljiva visina za radnu površinu. Ali ovaj se parametar može promijeniti, ovisno o rastu zaposlenika. Osim toga, uz pomoć drvenih podova, možete podesiti visinu tablice na sebe, što ga čini višim ili nižim.

Zatim su elementi nosača vezani između sebe kroz nokte (vijci ili vijci). Nakon toga smo sudjelovali u instaliranju drvenog prelaska na gornji dio koza. Čvrstoća takvih čvora mora se kontrolirati pomoću razine konstrukcije. Za vašu udobnost, bit će bolje ako je takva tablica sklopiva tako da, ako je potrebno, to se može rastaviti i ukloniti negdje na skladištu.

Multilayer šperploča poslužit će kao radna površina tablice. Najbolje je da takav materijal nije tanji od 2 cm, a njegova površina mora biti savršeno glatka, bez ikakvih nepravilnosti ili zavoja. Optimalna veličina radne površine je 65x90 cm. Dvije šipke su fiksirane duž dužine stola i četiri širine. Sva montaža se događa uz pomoć noktiju (vijci, vijci).

Budući da je tablica dizajnirana za disk, potrebno je brinuti o rupu za to. Poželjno je da je u središtu stola. Standardna veličina širine takve utore bit će 2 cm, uzimajući u obzir zaštitne pokrivene. Dužina koja prelazi će varirati u rasponu od 25-30 mm, ovisno o promjeru vilog diska. Od donje strane površine uz pomoć stezaljki je pričvršćena električna pila. U ovom slučaju preporuča se da koristite vijke s upuštenim glavama. U ovoj fazi vrlo je važno da pila u na ploči ima paralelnu rotaciju utora.

Zaključak i zbrajanje

Po završetku Skupštine stola potrebno je polirati sve sjetve na stablu. Prvo, to će dati potpunu vrstu proizvoda, a drugo, neće biti opasnosti za hvatanje odjeće za stolom ili jednostavno voziti protivnika na prst.

Naravno, ako možete, tada se ta tablica može izgraditi od metalnih ploča. On će trajati mnogo duže.

Ručni disk je vidio vrlo zgodan alat u kući svakodnevno, ali u setu sa stolom, njegov funkcionalni raspon će se značajno proširiti. Uostalom, glavna stvar je da je vrijedno napomenuti, u prisutnosti tablice ispod diska vidio tijekom rada na njemu, troškovi fizičke snage su mnogo manji, to znači da se rad može izvesti više i ne preumorni.

Čitaj više