Što učiniti ako tuš teče

Anonim

Tuš kabine mogu se pripisati jednostavnim vodovodnim uređajima. Međutim, jednostavnost njihovog montaže je vrlo često razlog za ignoriranje više savjeta dizajniranih za pomoć. Kao rezultat toga, tuš kabina teče i korisnici se suočavaju s velikom nelagodom.

Što učiniti ako tuš teče

Shema - primjer veličine kutnog tuša.

Ovaj članak će ispričati o tome koje radnje treba uzeti u borbi protiv slične fenomene.

Protok kabine za tuširanje je vrlo neugodna poteškoća koja neće odmah obavijestiti. Postupno, vlaga će se akumulirati u određenom dijelu kupaonice i ne utjecati ne samo materijal od kraja, već i ljudsko zdravlje zbog formiranja kalupa.

To možete izbjeći samo instaliranjem u prostoriju visokokvalitetne ventilacije zraka, nape. Štoviše, poželjno je provesti sustavno čišćenje i odzračivanje kupaonice. U suprotnom, problem se ne može dugo otkriti, što će zapravo dovesti do najnepovoljnijih posljedica. Dakle, ako primijetite struje vode na zidovima, odmah se brinete o rješavanju problema.

Uzrokuje zbog kojeg teče tuš kabina i načine da ih eliminiraju

Što učiniti ako tuš teče

Dijagram priključka vodoopskrbe i električne energije pri montažu tuš.

Tuš kabina može teći, na primjer, zbog depresije njegovih zidova, ako se za brtvljenje neprikladne kvalitete primijeni za brtvljenje šavova ili je počeo propuštati vodu ili sušiti.

U tom slučaju, eliminacija problema kada tuš teče, bit će kako slijedi. Potrebno je pronaći područja u kojima se tokovi vode (to se može učiniti, pokretanje vode iz cipela na šavovima) i zatvorite ih s visokokvalitetnim materijalom. Osim toga, može se izvesti jednostavan popravak. Da biste to učinili, potrebno je pokrenuti silikon samo u području curenja, unaprijed odmaštena i pranja ravnine. U nekim slučajevima, remont može biti potreban za koji je potrebno oslabiti pričvršćivanja zidova, očistiti cijeli brtvilo i otvoriti ažurirani spremnik.

Koža u tušem također se može pojaviti s obzirom na pragove. Mnogi modeli kabine izrađeni su s niskim pragovima kroz koje se voda prelijeva.

Ne smije se popraviti, jer ne postoji kvar kao takav ovdje. Zamjena kabine u ovom slučaju također je iracionalan. Moguće je riješiti problem s točnijim usvajanjem tuša ili ručnika brtve u blizini kabine, kako bi se obrisala površina poda odmah nakon postupka vode.

Tuš kabina može teći i zbog lošeg kvalitetnog odvodnog kompleksa ili njegovog netočnog zatvarača. Da, i sami zalihe mogu biti loše fiksirane, a stoga voda iz palete neće upasti u kanalizaciju, ali ispod strukture palete, ispod temelja kabine, gdje se s vremenom akumulira. Da biste riješili ovaj problem, vrijedi lagano stisnuti, zamijeniti polaganje kanalizacijskog šljiva ili zamijeniti potonje uopće (samo u prisutnosti određenih nedostataka).

Članak o temi: Staklena ljuska: Prednosti i kriteriji odabira

Što učiniti ako tuš teče

Ulazni krug paleta.

Pukotina palete također može biti uzrok duše. Unatoč činjenici da je rizik od takvog problema relativno nizak, može se i dalje pojaviti. U isto vrijeme, pukotine kabine, bilo zbog nepravilnog rada ili tijekom transportnog procesa). Jaz može dugo biti vodootporan, na primjer, ako se ne može u potpunosti preusmjeriti u proces uzimanja duše. Međutim, ako će teža osoba ustati na paletu iz plastike, pukotina će se osjećati i formiraju se podove vode iz kabine.

Moguće je riješiti tokova srodne posude uz pomoć stručnjaka i potrebnu opremu. Ipak, situacije se mogu pojaviti kada će neizbježno morati zamijeniti cijelu paletu.

Protok tuša se može pojaviti zbog utora na vratima. Područja učvršćivača stakla ili drugog materijala kabine također može biti loša kvaliteta proizvodnje ili može biti oštećenje mehaničkog plana.

Da biste porazili problem u kojem teče tuš kabina, moguće je korištenje visokokvalitetnog brtvila ili potpune supstitucije materijala. Postoje slučajevi da je jaz opasan za buduću uporabu, te se stoga ne preporuča da ga privuče uz pomoć brtvila.

Neispravnost pomoćne opreme može biti i jedan od uzroka propuštanja kabine.

Hidroboksi i tuš ploče zatvorenog dizajna vrlo često uključuju specijalizirane hidromasažne ploče, pumpe i druge komplekse koji daju udobnost. Ipak, kao i svaka druga tehnika, kvar je karakteristično. Ako ste pronašli takav protok ili teče, duša je ustala zbog pogrešne veze, trebali biste kontaktirati stručnjaka koji je izvršio instalaciju i vezu.

Odaberite vrstu vrste duše

Što učiniti ako tuš teče

Dijagram uređaja tuš kabine.

Mnogi predstavljaju tuš kabinu, s naglaskom na dizajn zidova koji su fiksirani na podu.

Takva taksi nalazi se u različitim institucijama tjelesnog odgoja i oporavka. U osnovi, problem začepljenja tuš kabine i cijevi su nastali.

Suvremena tehnološka ažuriranja omogućuju izgradnju ugodnije i šarene kabine s paletom, barijere, vrata i dodatnim elementima.

Članak na temu: Kako napraviti jedan krov

Kako bi se osigurala maksimalna dugotrajna i racionalna uporaba tuša, odabiru paleta treba napraviti.

Može se pripisati jedan od najpopularnijih oblika paleta:

  • peterokun;
  • radijalno;
  • polukružni;
  • Pravokutan.

Međutim, kvalitativne karakteristike palete ne ovise toliko iz svog oblika, ali iz materijala njegove proizvodnje.

Modernizacija tehnologija dovela je do stvaranja raznih materijala i dimenzija na tržištu paleta.

Što učiniti ako tuš teče

Montažna shema eklektične tuš kabine s generatorom pare

Klasične varijacije materijala iz kojih se izvodi palete:

  • akril;
  • željezo;
  • Uzorak caklina od lijevanog željeza;
  • keramika.

Izdržljive i pouzdane palete su prvenstveno vodovod uređaja visokokvalitetnog mramora za ubrizgavanje ili kvarila.

Upotreba ovih materijala u strukturi palete smanjuje rizik od kršenja njihove strukture tijekom rada na nulu.

Montažna paleta

Instaliranje takve duše elementa kao paleta je prilično jednostavan proces.

Ipak, vrlo često, home stručnjaci suočavaju se s problemom curenja duše, koja se pojavljuje zbog netočne instalacije palete.

Preporuke o instalacijskom radu na instalaciji visokokvalitetne palete:

  • Budite sigurni da se brinete da su rubovi palete dovoljno osvijetljeni na zidove;
  • Kanalina odvoda kanalizacije mora biti slična šljiva paleta;
  • Uzgajivačnica zida tuša treba biti 90 stupnjeva.

Što učiniti ako tuš teče

Shema zatvarača u tuš.

Kada instalirate paletu, sljedeće korake:

  • Pričvrstite podesive noge;
  • Niže područje palete odmah je pričvršćeno na odvod;
  • Paleta se mora instalirati vodoravno.

Ugao u instalacijskom području trebao bi biti ravan oblik, te stoga treba poravnati zidovi na visini palete.

Ugradnja palete treba obaviti na takav način da postoji prilično gusti kontakt rubova palete na zid. U procesu instalacije, biti izuzetno oprezni, tako da sve ogrebotine nisu nastale na ravnini.

Može se dogoditi da čak i nakon zatvaranja seljaka seljaka palete i zidova brtvila, protok se još uvijek promatra.

To se događa zbog nedostatka rebara krutosti ili okvira ispod palete, to jest, pod određenom težinom, započinje struktura palete i brtvilo ne izdržati. Taj se problem može spriječiti na fazi odabira paleta. Dakle, kupnjom ove stavke pogledajte broj bodova za podršku.

Preporuka. Model palete viših troškova neće uzrokovati poteškoće s podacima.

Ako obično kupite jeftiniju opciju za kabinu, morate instalirati pomoćne podrške na ravnini kabine.

Brtvene šavove

Nakon instalacije palete i unaprijed pričvršćivanje svih pomoćnih komponenti treba provesti test početak vode u kabini.

Članak o temi: Frokon krov: vrste i opcije

U isto vrijeme, kabina može teći, što bi trebalo odmah ispraviti.

Propuštanje šavova često dovodi do ovog problema.

Odluka će biti sljedeća:

  • Koristite brtveni kabel iz elemenata koji se isporučuje s kabinom, za brtvljenje svih spojeva;
  • Kabel odgovarajuće debljine umetnuta je u područje stakla i kabine u kabini;
  • Ostale komponente su zatvorene.

Ovisno o dizajnu kabine, može se koristiti i bezbojne brtvene i bijele brtve u boji.

Preporuka: Važno je posvetiti mnogo pozornosti na odvodne spojeve.

Spitarna elipridinacija curenja

Prije obavljanja obrade brtvila dijelova kontaktnih podataka, bočni i vodilice su pričvršćeni na paletu, gornji dio i crijeva su pričvršćeni na paletu).

Koristite silikonske brtve za propuste svih kontakata dok se kolekcija kabine ne završi.

Brtva treba primijeniti na takav način da se komponente pričvršćivanja u odnosu na njega nalaze se izvan.

Nakon pričvršćivača i spojite dijelove brtvljenja vijcima ili vijcima, šavovi se koriste na prednjoj strani kabine. Višak silikona mora se ukloniti na njegovo potpuno sušenje.

Obvezno liječenje uz pomoć brtvila podložna je području podešavanja dijelova kabine s brtvima. Ako se nakon potpunog montaže uređaja formira da teče, tada treba ponovno sušiti sve ravnine kabine prije nego što se ponovno brtve. Tek tada će silikon biti čvrsto držati i ne preskočiti vlagu.

Nakon što eliminirate propuštanja, morate slijediti brtvljenje stražnjeg dijela taksije u procesu uporabe, kako biste mogli otkriti moguće mjesta curenja ako je potrebno.

Ne zaboravite da hermetičke osobine ne bi trebale biti toliko mjesto zglobova zida i palete, palete i ograde, koliko crijeva, cijevi i elemenata za odvod.

Ako se tuš kabina odvija čak i dok njegov rad (u fazi ispitivanja vode), tada razlog može biti ulazak u netočan sklop ili u tvornički defekt defekata. U situaciji u kojoj se nastaje propuštanje nakon dugog korištenja, pozornost treba posvetiti određenim brtvima pečata, cijevi i spojeva gdje se može slomiti integritet dizajna. Ponekad je potrebno u potpunosti zamijeniti određene elemente.

Da bi se izbjeglo začepljenje duše odvoda, što može dovesti do propuštanja, treba zaslužiti da se brine o paleti i slijediti razinu njegove čistoće.

Važno: Brtvljenje treba učiniti samo iz unutrašnjosti tuša.

Kako bi se izbjegli problemi kada duša teče, sanitarni uređaji trebaju biti kupljeni samo od visokokvalitetnih i dokazanih tvrtki proizvođača, a njezinu instalaciju povjerenja samo za ruke profesionalaca.

Čitaj više