Zašto bih trebao održavati kupku?

Anonim

Kao što je poznato, obična voda je izvrstan električni dirigent. U tom smislu, kupaonica potencijalno predstavlja najopasnije mjesto u kući.

Zašto bih trebao održavati kupku?

S obzirom na činjenicu da je u kupaonicama koristio električne uređaje i metalne uređaje, treba ga biti utemeljena na vašu sigurnost.

Do nedavno, dakle, nitko nije razmišljao o uzemlju kupke, jer nije bilo hitne potrebe. Tijekom vremena, ovo pitanje postalo je relevantnije, jer sada gotovo u svakoj kupaonici ima brojne metalne predmete i električne uređaje za kućanstvo.

Štoviše, danas u kupaonici, mnogi ljudi žele instalirati kotler, perilicu rublja, grijanu kupelj ili jacuzzi, au takvoj atmosferi se pojavljuje izvrsna prilika za pojavu vlažnosti, što je iznimno nepoželjno s neusvojenim električnim električnim Trenutno. U tom smislu, takav je problem nastao kao uzemljenje. Zašto je to potrebno?

Kako je uzemljenje kupke

Uzemljenje je posebna zaštita koja, kada se dođe do električnog naboja na određenom tijelu uzima struju i uzima ga u zemlju. Moderna električna tehnika, u pravilu, ima posebne metalne grooves za uzemljenje žica. A ako ne poduzmete određene sigurnosne mjere, osoba može udariti struju, u nekim slučajevima može imati prilično loš kraj.

Zašto bih trebao održavati kupku?

Shema kupelji.

Kao što je gore navedeno, kupaonica u tom pogledu je najopasnije mjesto. Budući da je upravo tamo veliki postotak vlage nastaje ako postoji niz metalne opreme i električnih aparata. Prijetnja životu osobe javlja se jer je često električna ožičenja dizajnirana bez odgovarajućih sigurnosnih mjera.

Zašto bih trebao održavati kupku?

Vrlo je važno napraviti uzemljenje kupke i spriječiti pojavu napetosti na predmetima u kupaonici.

Ostale kupaonske stavke koje nemaju apsolutno nikakve veze s električnom energijom, kao što su vodovodne i odvodne cijevi, cijevi središnjeg vodovoda, radijatori, kupke i umivaonici, također mogu dovesti do tragičnog finala ako osigurač radi. U tom smislu, danas mnogi su zainteresirani za: zašto je kupka utemeljena i kako spriječiti pojavu opasne napetosti na stavke smještene u kupaonici.

Članak o temi: Oluja kanalizacija u privatnoj kući: livnavka, instalacija i uređaj s vlastitim rukama

Prije toga, ovaj problem je riješen na ovaj način: slučaj u kupelji je u kombinaciji s cijevi za tap ili kanalizaciju.

No, danas se ova metoda smatra nevažnim, jer susjedi koji žive ispod poda mogu u bilo koje vrijeme u bilo kojem trenutku u svom apartmanu mijenjati metalnu vodu ili kanalizacijsku ploču na plastičnu opremu.

Pravila za kupanje

Ispravno uzemljenje kupelji je određena prilagodba, koja može ako je potrebno voditi električnu struju u tlo, a osoba će ostati u potpunoj sigurnosti. U ovom slučaju, preporučljivo je pozvati stručnjaka tako da savjetuje pravo i najprikladnije načine za kupanje.

Prema pravilima za električnu instalaciju, kupka mora biti povezana s posebnim priključkom iz uzemljenja autobusa, koji se, u pravilu, nalazi na ulaznom bregastu vratilo. Ta se veza električara naziva "skakač za uzemljenje". Ovaj postupak, bez obzira na instaliranu električnu opremu, mora se provesti u svakoj kupaonici.

Kupke različitih vrsta

Kako uzemljiti kupku starih modela:

Zašto bih trebao održavati kupku?

Za uzemljenje starog uzorka kupka, napravite rupu u nozi i preskočite žice.

Ako je stara uzorka kupka, onda za uzemljenje, trebate izbušiti rupu u bilo kojoj nozi, kroz koju se može preskočiti nasukana žica. Kroz maticu, podloške i vijci moraju biti učvršćeni na nogu priključka za uzemljenje ili, kao alternativu, nasukanu žicu.

S druge strane, kratkospojnik je priključen na poseban distributer. Žice od drugih metalnih i električnih uređaja koji se nalaze u apartmanu trebaju biti spojene na isti distributer. Električni distributer može se učvrstiti na bilo koji udoban zid, ali poželjno ne u kupaonici. Od distributera potrebno je izvršiti obvezni izlaz zajedničkim štit za uzemljenje, koji se najčešće nalazi na ulazu.

Kako uzemljiti kupelj od lijevanog željeza:

Zašto bih trebao održavati kupku?

Kupke od lijevanog željeza iz biljke već dolaze s uređajem za uzemljenje - latica.

Članak o temi: Što se može napraviti od stare drvene cijevi učiniti sami (44 fotografije)

Baci, kao što su kupke od drugih metala, već su proizvedeni s posebnim uređajem za uzemljenje nazvane latica. U ovu laticu uz pomoć oraha, perilice i vijci su potrebni za povezivanje golog dijela nasukane žice uzemljenja.

Ako je kupaonica opremljena tušem s trenutnim uređajem za grijanje vode ili električnog bojlera, koji imaju dovoljno veliku moć, tada u ovom slučaju pouzdano uzemljenje je jedinstveno potrebno. Priključci za uzemljenje provodi se kao spoj svih metalnih dijelova s ​​uzemljenim cijevima.

Kako uzemljiti akrilnu kupku:

Posebna popularnost među potrošačima uživaju u kupkama od akrila jer su relativno jeftini, razlikuju se po niskoj težini i jednostavan za korištenje. Iako se akril ne odnosi na metale, što znači da nije dirigent električne struje, ali uzemljenje akrilne kupke tijekom instalacije je jednostavno potrebno. Zašto onda temelj akrilne kupke?

Zašto bih trebao održavati kupku?

Uređivač je pričvršćen na akrilnu kupku na bazi metala.

Prije svega, akrilne kupke proizvode se i lijevanje i ekstrudirane. To su ekstrudirane akrilne kupke koje slabo drže oblik i stoga uvijek dolaze s metalnom osnovom, što zahtijeva obvezno uzemljenje.

Također akril, kao dielektrični, može stvoriti neki statički elektricitet. A ako upišete vodu iz ovog materijala u kadu, onda, ovisno o području same spremnika, akumulira se odgovarajući električni naboj. Stoga je uređaj za uzemljenje pričvršćen izravno na metalnu akrilnu kupku.

Kako uzemljiti hidromasažnu kupku:

Nedavno su hidromasažne kupke, čiji se rad temelji na korištenju električne struje su popularni. Sustav hidromasažnog sustava takve kupelji povezan je s mrežom s normalnim naponom od 220V i frekvencije 50 Hz.

Zašto bih trebao održavati kupku?

Zbog činjenice da se hidromasažna kupelj radi od struje, uzemljenje je posebno relevantno.

Za takvu opremu prije uzemljenja trebate opremiti zasebnu uzemljenu utičnicu, koja je opremljena zasebnim utikačem i žicom s dva izolacijska sloja. Ovaj utikač je izravni uređaj za uzemljenje. Zbog toga voda ne pada na površinu utičnice, a kratki spoj se ne može dogoditi, tako da se rozeta često naziva otpor na vlagu.

Članak o temi: Kako napraviti vatru u kućici, u dvorištu

Vodootporna utičnica Prije uzemljenja, najbolje je instalirati na zid. U isto vrijeme, visina svog položaja s poda mora biti najmanje 30 cm i od vanjske strane hidromasažnog kupelji - najmanje 50 cm. Primijećeno je da se takve sigurnosne mjere uklanjaju mogući način iz vode u utičnicu. Eyeliner se izvodi odvojena žica s dvostrukim izolacijskim slojem.

Prilikom instaliranja hidromasažne kupelji, kao i perilica i električni bojler, potreban je poseban automatski stroj za 16a, koji regulira napon električne energije. Takav automatski preporučuje se instaliran u hodniku ili u drugoj sobi, ali ne u kupaonici.

Strogo je zabranjeno koristiti hidromasažnu kupku u svakodnevnom životu, čiji utičnica nema poseban kontakt uzemljenja. Nemoguće je temeljiti kupanje kroz vodu, kanalizaciju ili opremu za grijanje. Zabranjeno je provesti održavanje dok koristite hidromasažnu kupku i koristite ga s neispravnim uzemljivanjem ili oštećenim elektrozima.

Odabir i brtvljenje žice

Pravila za električnu instalaciju definira veličinu vodiča, koji je uređaj za uzemljenje. U stambenim prostorijama uobičajeno je koristiti nasukani kabel teškog tipa s poprečnim presjekom od 6 mm², sa zelenim i žutim PVC izolacijskim materijalom. Ovaj odjeljak smatra se najprikladnijim za uzemljenje kupke. Ako je priključna kadica s električnim bojlom tekućom vodom, u ovom slučaju se priključak provodi kroz poseban stroj, koji ima trenutnu zaštitu.

Od estetske točke gledišta, žice nisu vidljive, prije uzemljenja, preporuča se skakač okno za kupanje, ispod podnih ploča ili ga samo sakriti u ormariću za umivaonik. Moguće je otvoriti žicu unutar šupljina zidova ili ispod žbuke, kao i uobičajeno ožičenje.

Postoje različita mišljenja o uzemlju kupke. Ali jedna stvar je jasno: ako vlasnik stana ili kuće brine o svom zdravlju i sigurnosti, onda je nesumnjivo, bolje je postaviti uzemljenje kupke kako bi se izbjegao mogući električni šok u budućnosti.

Čitaj više