Sobe za planiranje u privatnoj kući

Anonim

Sobe za planiranje u privatnoj kući
Možete samostalno planirati prostor svoje seoske kuće. U isto vrijeme, smatrajte da je područje i broj podova u vikendici određuju samo vašim financijskim mogućnostima.

Čine plan u sobi u kući

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Možete samostalno stvoriti samo približan plan budućeg stana. Kada približno odlučite što želite da biste dobili na izlazu, pogledajte arhitekt, s kojim možete preciznije instalirati područje prostorije, vezu između sebe, općenito, sve što je potrebno za početak izgradnje a dvorana.

Čak i ako mislite da ste sami idealno planirali buduću kućicu, još uvijek kontaktirajte arhitekta. Samo stručnjak može ukazivati ​​na neke točke. Pretpostavimo da neće biti moguće implementirati: prenizak potkrovlje. Arhitekt će također cijeniti koliko široke koridore odlučite odabrati. Izrada ih uže, možete napraviti sobe prostranije.

Isti stručnjak će biti u mogućnosti odmah, što je optimalna debljina zidova ležaja, koliko će u interijernu particiju trebaju, odrediti etaže i točno područje prostorije. Uz preveliki broj particija, debljina zidova ležaja može se smanjiti. Druga mogućnost je ukloniti veliki broj particija, napraviti prikladniju lokaciju soba.

Podrum

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Prvo, odlučite trebate li podrum. U nekim slučajevima, ovaj se ispada biti dovoljno funkcionalan, jer vam omogućuje da oslobodite mjesto ispred kuće, kako bi se smanjila ukupna građevinska površina. Podrum možete ostati u radionici, spremište, podrum. Možete ići dalje - i opremiti cijeli podrum. U isto vrijeme razmotrite da će vam trebati dobra rasvjeta.

Dakle, hoćete li odlučiti organizirati podrum ispod cijele kuće ili samo pod nekim dijelom toga je pitanje osobno svakog vlasnika.

Za one koji će izgraditi podrum samo u nekim sobama kod kuće, to će biti prikladno koristiti ovu sobu kao inženjerski čvor upravljanja opremom. Također, podrum je odlično mjesto za opremanje kotlovnice.

Članak o toj temi: Kako odabrati Metal-Plastic Windows: Stručnjak savjet

Kupaonica i toaletni plan

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Ako dopustite financije, neka kupaonica bude odvojena. Ako cijela obitelj živi u kući, to je posebno važno. Dok se netko prati, tušira se ili kupati, drugi može sigurno posjetiti WC i ne čekati pola sata do vrata. Međutim, oni koji i dalje dizajniraju kombiniranu kupaonicu, preporučujemo korištenje klizne particije koja će podijeliti sobu na funkcionalne zone.

Ako odlučite staviti zasebni WC i kupaonicu, onda ispod dovoljno da uzmete samo nekoliko kvadratnih metara. Slažem se, nije potrebno previše prostora. Još jedna stvar je kupaonica. Ovdje možete ga dizajnirati po vlastitom nahođenju. Vi se više ne stegnite u okvir, kao što se događa u apartmanima ili gotovim vikendicama. Ovisno o materijalnim sposobnostima i željama, možete organizirati kupaonicu od 6 do 10 četvornih metara. Samo stavite kupaonicu sa sjenčanom stranom!

U dvoetažnim vikendicama možete priuštiti dvije kupaonice - jedan za svaki kat. Da biste smanjili troškove komunikacijskih cijevi u ovom slučaju, to je prikladnije instalirati ove sobe iznad druge.

Spavaća soba

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Za razliku od prostorija kupaonice, spavaća soba trebala bi biti smještena na sunčanoj strani kuće. Ako volite spavati dulje, stavite krevet tako da jutro sunčeve zrake ne ulaze u oči i ne hodaju vas. U prosjeku, područje spavaće sobe treba biti od dvanaest do dvadeset kvadratnih metara. Konačno područje ovisi o ukupnoj površini vikendice.

Ako planirate izgraditi dvoetažnu kuću, spavaća soba (ili nekoliko) najbolje se nalazi na drugom katu. Uostalom, ova soba je vaš osobni prostor. Međutim, ako planirate živjeti s mojim roditeljima, djedovima i bakama, organizirati prostor za njih na prvom katu, jer stariji neće biti vrlo udoban i udoban svaki dan kako bi se nekoliko puta podigao i spustio stepenice.

Članak o toj temi: Patchwork jastuci: patchwork oprema, šivanje sheme, fotografiju, patchwork stil s vlastitim rukama, ideje za jastučiće, dekorativne kauč jastuci, video

Kuhinja i blagovaonica

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Da bi bili prostrani, dizajneri preporučuju kombiniranje kuhinje i blagovaonice. Za to će biti dovoljna soba u dvanaest četvornih metara. Ako i dalje želite podijeliti ove sobe, onda uzeti barem deset kvadrata ispod kuhinje i ispod blagovaonice - oko osam.

Nema temeljne razlike, gdje točno postavite blagovaonicu ako možete organizirati visokokvalitetno pozadinsko osvjetljenje. Glavna stvar je staviti kuhinju i blagovaonicu daleko od spavaće sobe tako da mirisi pripreme jela ne ometaju.

Dobri savjet - Postavite kuhinju u blizini kupaonice. To će uštedjeti na duljini cjevovoda.

Planiranje potkrovlje

Sobe za planiranje u privatnoj kući

U jednokatnoj zgradi, potkrovlje može poslužiti kao dodatna soba za goste ili dječje spavaće sobe. Ako je lijepo opremiti ovu sobu, djeca će jednostavno biti oduševljena. Glavna stvar je ispravno izračunati visinu potkrovlja i veličinu prozora. Važno je da obilje dnevnog svjetla ne ometaju obilje mansarda, i stoga, pri planiranju potkrovlja, istražite strane svijeta i pravilno pozicioniraju velike prozore. Najbolje je da se to pribjegne pomoć profesionalaca.

U prosjeku, visina potkrovlja treba biti oko dva i pol metara u središtu i oko 1,7 i 1,8 oko perimetra. U tom slučaju, soba će biti ugodna za kretanje.

Veranda

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Veranda može biti apsolutno bilo. Ako je kuća mala, onda će pet do dva biti prilično dovoljno. Veranda je bolje postaviti stranu kuće s istočne ili zapadne strane, u blizini kuhinje. Pod verandom morat ćete izgraditi svjetlosni temelj, opremiti krov. Ljeti, na Verandi, možete imati doručak, ručak ili večeru, diveći se vašem vlasništvu.

Dječja soba

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Glavna stvar pri planiranju dječje sobe je opremiti ga na sunčanoj strani kuće u blizini spavaće sobe i dnevnog boravka. Pomoći će brzo pogledati u sobu svojih beba, ako je nešto uznemireno. Djeca bi trebala biti svijetla, dobro osvijetljena - u takvoj atmosferi, bit će što ugodnije što je više moguće svojim malim stanovnicima.

Sobe za planiranje na drugom katu

Sobe za planiranje u privatnoj kući

Na drugom katu dvokasne vikendice možete organizirati dvije spavaće sobe, dječju sobu (ili dva, ako imate nekoliko beba, pogotovo ako su raznoliki), dodatna kupaonica i WC. To će biti najbolja opcija ako mlada obitelj živi u seoskoj kući bez starijih roditelja. Sjetite se da ako živite sa starijim rođacima, za njih, stavite sobu na prvi kat, tako da ne moraju trošiti sile u porastu stubišta.

Članak o temi: Prilagodba za oštrenje vježbi vlastitim rukama

I kao što ste već pogodili, u slučaju prisutnosti drugog kata možemo razgovarati o stubama. Raspored ljestvice treba pažljivo razmisliti, posebno s obzirom na djecu rastu u vašoj obitelji. Oni trče svugdje, skok, mogu pogoditi rub stepenica. Stoga nemojte mnogo uglova. I neka stubište zauzme minimalno prostora. Ako je kućica mala, razmislite o veličinama tako da su optimalne. U velikoj kući, stubište može postati pravi ukras, ali pokušati ga instalirati sa stajalištem tako da se ne ometa u prolazu.

U pravilu je izgrađena dvoetažna kućica, ako je obitelj velika ili, na primjer, teritorij mjesta je mala.

U jednokatnoj zgradi, pod bi trebao biti na visini od oko tri metra. Ovo je čista visina ako se mjeri od poda do stropa. Kada planirate izgraditi dvoetažnu zgradu, bolje je da jedan kat je jednak 2,7 metara. To će uštedjeti na materijalima za izgradnju. I ustati i spustiti stubama će se sve brže ispasti - dva koraka manje. Ovo je sitnica, ali uzimajući u obzir činjenicu da će hodanje po stubinama imati nekoliko puta dnevno, pa čak i na materijalima će morati potrošiti novac kada ste dovoljno opipljivi.

Dakle, sada možete zamisliti gdje i koje sobe bi trebale biti smještene, koliko kvadrata nalazi se ispod kuhinje, spavaće sobe, blagovaonice. I budite sigurni da se uputite na arhitektu da odmah odlučite o glavnim točkama. To će pomoći uštedjeti vrijeme, živce i novac.

Čitaj više