Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Anonim

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Dovršavanje popravaka u kupaonici, morate razmisliti o konačnom moždani udar - zaštitu spoja između kupaonice ili umivaonika i zida. Plastični postolje za kupku savršen je za provedbu ove svrhe.

Treba napomenuti da postoje i druge vrste granica u kupaonici. Svaki od njih ima vlastite karakteristike obje karakteristike i u rasporedu. Ali oni se svi koriste s istom svrhom - osiguravajući visok stupanj funkcionalnosti kupke i izvorni interijer.

Što ti treba avion pluta

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Plinth ne daje slaganje kondenzata za letove kupaonice

Tijekom korištenja kupaonice, koja je soba s povišenom razinom vlage, kondenzat se formira na zidovima. Nakon hlađenja, to ide na kapljice i, bojeći se uz zid, padne iza kupelji. Pristup zraku na ovom području je ograničen, i kao rezultat toga, dolazi do nelagode. Upravo je u formiranju plijesni, trulež, gljivice. Sve to vrlo negativno utječe na trajanje usluge u kupaonici i, posebno važno, na zdravlje stanovnika.

Ove probleme možete isključiti pomoću učvršćenja za kupanje za kupanje, čime blokirajte pristup vlagu beskoabilancima.

Glavne funkcije

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Razmislite u detaljnije što problemi mogu eliminirati takav potez kao instalaciju postolja.

  1. Keramička granica može pouzdano zaštititi dizalicu između zida i kupaonice od vlage. Prije svega, zbog činjenice da je to prilično kruti i izdržljiv element. Nije savijena, koja eliminira deformaciju tijekom uporabe kupice. Treba napomenuti prilično visok pokazatelj trajnosti ovog proizvoda. Nedostaci uključuju činjenicu da kada postoje teški objekti, postoji opasnost od pukotina.
  2. Pozitivan čimbenik u tehničkom rubnju je prisutnost pečata, koja pouzdano sprječava ulazak vlage.
  3. Bordeur iz PVC-a je fleksibilan materijal. Također zatvara jaz između kupaonice i zida. Ali osim toga, plastična kupka i toaletni plint mogu se koristiti kao strop ili vanjski rubnik. Tako će dati neki završetak i atraktivnost za unutrašnjost kupaonice.
  4. U slučaju kada je postolje postavljen na pod, onda možete sakriti žice iza nje.

Kada koristite visokokvalitetnu granicu, sve navedene funkcije mogu se dati dugo vremena. Ako se kupuje niskokvalitetni materijal, izgled proizvoda i njegovih funkcionalnih sposobnosti su prilično brzo izgubljeni.

Ispravno odaberite postolje

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Odaberite jednostavan za instalacijski materijal

Članak o temi: Kako ukrasiti cijevi za grijanje

Da biste odredili kvalitetu i materijal iz kojeg se radi avion za kupaonicu, dajemo nekoliko karakteristika koje unutarnji element mora imati.

  • Za pouzdanu zaštitu zidova kupaonice iz pojave gljivica, plijesni i trulež, plint mora imati 100% stupanj otpornosti na vlagu;
  • Materijal je bolji odabrati onu koja ne podliježe truljenje i formiranju korozije;
  • Ako se kupuje plastična postolja, mora biti otporna na kemikalije kućanstva.

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Skrećemo pozornost na stabilnost proizvoda za deformaciju. Odabir granice je bolji s jednostavnom instalacijskom tehnologijom, pogotovo ako ga namjeravate instalirati vlastitim rukama.

Za dugoročno očuvanje početne vrste postolja potrebno je odabrati ovu vrstu proizvoda, za koji će biti vrlo jednostavan za njegu. Skrećemo pozornost na dizajn. Treba se kombinirati s odabranim interijerom kupaonice.

Ne preporučuje se stjecanje bijele plastične postolje, jer s vremenom izgleda žuto.

Vrste postolja pomoću materijala

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Značajke sobe namijenjene kupaonici su:

  • visok stupanj vlage;
  • Loša ventilacija;
  • Formiranje kapljica vode na bilo kojoj površini.

U takvim uvjetima dolazi do mogućnosti brzog razmnožavanja gljivica i plijesni. Dakle, materijal za završnu obradu treba odabrati tako da je održiv za sve te čimbenike. Isti pristup mora biti izbor materijala za granicu u kupaonici.

Što su zrakoplovni plint:

  • plastika;
  • keramika;
  • mramor;
  • akril;
  • Samoljepljivi silikon.

Dajemo detaljan opis tih proizvoda.

Plastika

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Plastika savršena za kupaonicu

Najpopularniji je plastični postolje za kupaonicu s obzirom na činjenicu da je napravljen od praktičnog materijala, koji je lako za stavljanje i naknadno brigu.

Ima mnogo vrsta dizajna, oblika i struktura. Apsolutno otporan na vlagu i može pouzdano zatvoriti spoj između zida i kupaonice. Takva kvaliteta pruža posebnu elastičnu gumenu ploču na poleđini proizvoda.

Članak na temu: brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Instalacija postolja u plastičnoj kupki izvodi se u sljedećem redoslijedu:

  1. Proizvod iz plastike obično je lijepljen na kupelji i keramičke pločice. Postoji pitanje nego za lijepljenje proizvoda? Najbolje je koristiti ljepilo, koji će biti uhvaćen gotovo odmah. Drugi uvjet za adhezivni sastav je njegova transparentnost.

    Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

  2. Proizvodi su pre-rezani prema veličinama kupaonice. U tu svrhu moguće je koristiti hacksaw s malim zubima. Kutovi trebaju biti napravljeni pod kutom od 450.
  3. Rubovi postolja zaštićeni su slikarskim trakom kako bi se izbjeglo ljepilo od ulaska u površinu lica proizvoda.
  4. Pripravak ljepila se nanosi na obrnutu površinu postolja i stavite ga na mjesto. Potrebno je držati proizvod pritisnut na površinu dok se ljepilo ne završi.
  5. Nakon što je plint instaliran na svim stranama, nastavite do ugradnje kutova i sranje.
  6. Prema granicama postolja postolja do zida i kupaonice, nastavimo s silikonskim brtvilom transparentnog tipa.

Instalacija PVC plijena može se izvesti prije završetka pločica i nakon nje. No, stručnjaci preporučuju drugu mogućnost da se osigura mogućnost zamjene postolja u slučaju potrebe.

Keramički

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Keramički dijelovi moraju biti zaštićeni od štrajkova

Keramička ploča za kupku - skuplji materijal. Postupak instalacije je također teže od plastičnog proizvoda, ali sve to isplati od strane servisnog vijeka. Naravno, potrebno je osigurati očuvanje materijala od šokova, jer na proizvodu mogu biti pukotine.

Granica keramike ima prilično bogatu vrstu, raznoliko u dizajnu i ima različite veličine. Može se odabrati pod širinom keramičke pločice.

Razmislite o tome kako napraviti postolje u kupaonici od keramike:

  • Izvodimo mjerenja kupaonskih strana i odrezali granicu željene duljine;
  • Ugradite rubnik je potrebno s smjesom ljepila za pločicu;
  • Za podrezivanje kutova morate kupiti posebne kutne elemente;
  • Nakon što je adhezivna smjesa zamrznuta, obrađujemo šavove pomoću specijalizirane žbuke. Za detalje pogledajte ovaj videozapis:

Odrežite keramičke postolje bolje uz pomoć brusilice. Za ovu diskove s malim dijamantima.

Mramor

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Mramorna granica je jedan od najtrajnijih i najku skupih materijala.

Članak o temi: Lifehaki za vrt i vrt: 15 primjera zemalja i snalažljivosti

Izgleda vrlo luksuzno i ​​skupo.

Štoviše, skrećemo pozornost na to da je proizvod ove vrste vrlo teško izabrati dizajn kupaonice.

U tom slučaju morate unaprijed razmišljati o unutrašnjosti kupaonice i osigurati prisutnost bilo koje druge elemente iz ovog materijala.

Samoljepljivi silikonski elementi

Ova vrsta proizvoda se proizvodi od polimernih materijala. Samoljepljiva ploča za zaštitu kupaonice karakterizira prilično jednostavna instalacija i niska cijena. Uz to, možete minimizirati veličinu spoja između postolja i zida ili površine posude. Za detalje o naljepnici pogledajte ovaj videozapis:

Samoljepljive silikonske granice za kupku moraju se mijenjati svake dvije godine, a još manje.

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Kako lijepiti postolje na kupku ovog tipa? Izvršite ovaj proces je dovoljno jednostavan koristeći prikazanu shemu:

  • Na poleđini vrpce postupno uklonite traku, koji je dizajniran za zaštitu adhezivnog pripravka i položen na površinu pod pravim kutom. Da bismo osigurali desni kutak, koristimo plastičnu lopaticu;
  • U uglovima trake crtamo s oblogom.

Akril

Akril Plinth u kupaonici najbolje je instaliran na akrilnim zdjelima. Ona je svojstvena takve karakteristike kao odsutnost procesa deformacije i otpora prije utjecaja kemijskih agresivnih pripravaka. Instalacija se vrši prema algoritmu za ugradnju plastičnog rubnika. Upotreba akrilnog postolja će osigurati u kupaonici. Nema plijesa i trulež.

Alternativni smjerovi u primjeni

Granica u kupaonici se može koristiti ne samo za brtvljenje spoja između kupaonice i zida, već i za završnu obradu stropa i poda. Korisni lifehak na ugradnji granice vidjeti u ovom videozapisu:

Kupaonica: Savjeti za odabir i instaliranje

Stropni postolje u kupaonici, poput otvorenog, vrlo relevantnog za interijere u kupaonicama. Uz njihovu pomoć, ova soba se može dati udobnost i udobnost. Napominjemo da instalacija ovih vrsta postolja na stropu i pod ne uzrokuje nikakve poteškoće.

Čitaj više