Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Anonim

Hladnjak je neophodan za kuhinju uređajem. Zahvaljujući njemu, ne možete se bojati za sigurnost svježe pripremljenog ručka, i ići za proizvode svaki dan, nije potrebno, uvijek postoji mogućnost da se rezerve.

Ali za hranu dugo vremena ne gubi svježinu, potrebno je pridržavati se uvjetima skladištenja. Pokušat ćemo shvatiti kako koristiti ovu tehniku ​​za korištenje ove tehnike i koja bi temperatura trebala biti u hladnjaku tako da je redovito radio, a proizvodi za dugo vremena ostali su svježe, zadržane korisne tvari i okus.

Kako koristiti hladnjak

Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Tako da proizvodi zadržavaju korisna svojstva i ostali svježe, a hladnjak je dugo radio glatko, morate slijediti sljedeća pravila:

  • Proizvodi koje preuzimate pohranu moraju biti pažljivo pakirani, a mirisi neće intervenirati, a rezerve se ne utapaju.
  • Završena jela šalju u rashladni prostor samo kada su se potpuno ohladili. Inače će negativno utjecati na stanje tehnologije, a uskoro će uspjeti.
  • Kad god zatvaraju vrata jedinice, provjerite je li čvrsto pritisnuta.
  • Pokušajte isprobati temperaturu u komori za zamrzavanje hladnjaka ne izlagati na najnižoj razini prečesto. U tom slučaju, jedinica će stalno raditi na maksimumu svojih sposobnosti, što će značajno smanjiti vijek trajanja.
  • Nemojte umetati hladnjak "na neuspjeh". To postaje razlog da proizvodi ostaju bez pravilnog hlađenja i dolaze u zapuštenost mnogo brže. Također u zamrzivaču hladnjaka ne može se čuvati veliki broj rezervi, "lutajući" paketi i pakiranje unutar ureda.
  • Bobice i plodovi čekaju za zamrzavanje, mjesto u zapečaćenoj ambalaži. Stoga ćete spasiti svoj prirodni okus i spriječiti sok koji teče ako je neočekivan odmrzavanje (na primjer, s dugoročnim isključenjem električne energije).
  • Redovito odmrzavanje i pranje jedinice.

Članak o temi: Sretan kukičane slavine koje ne zahtijevaju sheme, s opisom

Pravilna njega tehniku ​​je iznimno važna, kao i poštivanje pravila za uporabu. Uzimajući u obzir ove preporuke, ne možete dugo razmišljati o kupnji novih tehnika.

Značajke modernih agregata

Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Tehnika proizvedena u naše vrijeme karakterizira velika funkcionalnost. Proizvođači pokušavaju uzeti u obzir sve nijanse i želje potrošača, a danas postoje hladnjaci s mnogim "frills", na primjer, ugrađeni TV.

U gotovo svim jedinicama nalaze se kontrole temperature, digitalni prikazi, a fotoaparat je podijeljen u nekoliko odjeljaka. Osim standardnih opcija s hladnjakom i zamrzivačem, pojavili su se aparati s "zone svježine".

Moderni agregati omogućuju hostesu da odabere željeni način odvojeno u svakom odjeljku. Potrebno je maksimizirati svježinu proizvoda što je više moguće, jer su njihovi uvjeti skladištenja osigurani za različite vrste.

Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Hladnjaci imaju elektroničke i mehaničke termostatore. Da bi se odabrana temperatura stavila u jedinicu opremljenu elektroničkom opcijom, koristi se lozinkom za dodir.

Uz mehanički način regulacije, morate rotirati posebnu ručku u smjeru smjera u smjeru kazaljke na satu ako želite povećati temperaturu i u suprotnom smjeru za smanjenje.

Koja bi temperatura trebala biti u hladnjaku hladnjaka

Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Koja se temperatura u hladnjaku smatra optimalnim? Potrebno je znati da će za svaku zonu ovaj pokazatelj biti drugačiji.

  • Zero zona ("Svježa zona") je kutija za vuču ili zasebnu kameru, u većini su modernih agregata. Ovdje se temperatura drži od 0 do +1 stupnjeva (stoga je njegovo drugo ime je nulta zona). To je takav način koji dugo pomaže za održavanje korisnih tvari u proizvodima, bez primjene funkcije dubokog zamrzavanja. Ovaj odjel je namijenjen za meso i ribu (na nultu temperaturu koju su pohranjeni tjedan), proizvodi kobasica, sirevi i poluproizvodi. Glavni uvjet - dionice moraju biti čvrsto pakirane. Osim toga, nulta zona se može ohladiti pića.
  • Na policama koje se nalaze pored ureda zamrzavanja, kao iu odjeljcima u blizini "svježe zone", potreban je način hlađenja od +2 do +4. Ovaj odjel je dizajniran za jaja i fermentirane proizvode, kao i slast. Ako stavite meso, ribu ili poluproizvodu, onda je vrijeme da ih ovdje pronađe ne smije prelaziti 36-40 sati.
  • Na policama se nalaze u sredini, održavajte način hlađenja od +3 do +6. Ovdje su stavili gotova jela - juhe, druge i salate.
  • Na donjim policama iu kutijama za voće, povrće i zelenilo, održava se najviša temperatura. Obično je ovdje stupanj hlađenja +6 stupnjeva, ali je dopušten +8.

Članak o toj temi: OpenWork Vjede: Sheme i opisi s fotografijama i videozapisima

Za proizvode za dugo vremena su sačuvani i nisu izgubili svoje korisne kvalitete, potrebno je održavati optimalni način hlađenja u svakom odjeljku.

Kakva je temperatura u zamrzivaču hladnjaka

Koja bi temperatura trebala biti u hlađenju i zamrzivaču

Maksimalna temperatura u zamrzivaču preporučuje se samo u ekstremnim slučajevima.

Temperatura u zamrzivaču je minus i instaliran je u rasponu od -6 do -24 stupnjeva. Najbolji način rada za ovaj odjeljak je 18 stupnjeva.

Važno je znati - prilikom instaliranja maksimalnog načina zamrzavanja, sustav radi u punoj snazi, a to značajno povećava potrošnju električne energije. Stoga, koristite najjače načine ako je postalo potrebno izložiti vaše zalihe zamrzavanja u kratkom vremenu.

Ako je u vašem odjeljku za zamrzavanje uglavnom pohranjeno meso, i povrće, gljive i bobice koje ne zamrzavajte, postavite način rada od -14 do -18 stupnjeva. Ali kada je prostor fotoaparata začepljen "za neuspjeh", ovaj indikator nije manji od -20. Ako se odjeljak rijetko koristi i čak ni pola s pola, održavajte temperaturu od -14 do -16 stupnjeva.

Kada hladnjak nije opremljen digitalnim zaslonom, a vi trebate saznati što je temperatura u zamrzivaču osigurana u određenoj jedinici, pronađite ikone - "pahulje", koji se nalaze na ploči. Jedna ikona je 6 stupnjeva. Podsjećajući ih i množenjem rezultirajućeg broja na 6, točno odredite temperaturni raspon zamrzivača, a možete ispravno podesiti način rada mraza.

Znajući što bi trebalo biti optimalna temperatura u hladnjaku, možete zadržati svježinu dionica i radno stanje jedinice dugo vremena.

Čitaj više