Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Anonim

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Povijest nastanka i poboljšanje dizajna stambenog zgrada je ukorijenjena u dubinama stoljeća. Danas postoji mnogo načina za stvaranje udobne temperature unutar stambenih prostora.

To su radijatori centralnog grijanja, mobilnih električnih grijača, zrak kalorijata, toplih podova i još mnogo toga. Među svim ovim sortom treba obratiti pozornost na grijaće uređaje kao što je topla električna struja i voda toplog postolja. U ovom članku ćemo pokušati prenijeti koncept čitatelju što je topla postolja.

Princip rada toplih postolja

Suština same ideje zagrijavanja toplim postolja je da se sustav grijanja nalazi oko perimetra prostorije u blizini poda. Grijani zrak u konvekteru polako se uzdiže duž zidina. Zbog toga se cijeli volumen sobe zagrijava.

Takav topli sustav postolja, opremljen termostatom s temperaturnim senzorom, održava konstantnu temperaturu zraka unutar prostorije, ne čini kondenzat na prozorima s pogledom na naočale, sprječava pojavu vlage i plijesni na zidovima.

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Toplina konvektora neće utjecati na namještaj

Topli postolje praktički ne zauzimaju veliki prostor. Unatoč visokim performansama, u blizini konvektora, možete sigurno postaviti namještaj i druge unutarnje stavke. Površina konvektora ne zagrijava se do opasne razine temperature koja uzrokuje opekline.

Trgovačka mreža nudi za prodaju sustav toplih postolja od dvije vrste. Ovaj električni postolje i topli postotak je voda. Razmotrite svaki grijač.

Električna topla postolja

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Kako napraviti toplog postolja vlastitim rukama radeći od mreže? Imajući vještine za rad s elektrotehnikom, možete sastaviti električni topli postolje potpuno neovisno samostalno.

Grijač se sastoji od dvije horizontalno raspoređene bakrene cijevi. Kroz gornju cijev prolazi kabel napajanja presvučen silikonskom izolacijom. Donja bakrena cijev ima cjevasti električni grijač. Cijeli sustav se kontrolira senzorom temperature zraka pomoću jedinice termoregulacije.

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Grijaći element - normalan deset

Kada padne ili povećavaju temperaturu u zatvorenom prostoru, tamani se povremeno uključuju, isključuju se, osiguravajući da postoji konstantni temperaturni režim.

Skup toplog postolja se stječe na temelju izračuna duljine grijača, kutova rotacije i drugih srodnih elemenata. Samo grijaći element je cjevasti električni grijač (deset), zatvoren u bakrenoj ljusci.

Članak o temi: Završna obrada hodnika s dekorativnim kamenma: samo, lijepa i moderna

S druge strane, bakrena cijev je napredovala kroz trup iz rebrarskih toplinskih reflektora (radijator). Električni moduli grijanja proizvode nekoliko veličina. Ovisno o duljini električnog grijača, njegove promjene snage, kao što se može vidjeti iz tablice:

Duljina tan

Mm.

Vlast

T.

jedan700.140.
2.1000.200.
3.1500.300.
četiri2500.500.

Od različitih duljine ten, ugradnja toplog postolja moguće je na bilo kojem kvadratima, svaka konfiguracija.

Ugradnja električnih postolja

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Ugradite grijaći element 3 cm od zida

Za okupljanje vašeg poda električnog grijača ručno može samo osobu s velikim iskustvom električnog rada. Izračunajte veličine tan, napravite radijatorske mlaznice, postavite spojni kabeli je vrlo složen i odgovoran rad. Stoga je lakše kupiti gotove elemente zagrijavanja toplih postolja.

Kada se već kupio zagrijani skup postolja, nastavite do pripremnog rada.

Znajući da zagrijani postolje mora biti toplo ne zid, a zrak, priključci su napravljeni tako da su električni elementi za grijanje na udaljenosti od najmanje 30 mm od zidova. Plint mora biti visina od 140 mm.

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Montirani električni grijač u nekoliko faza:

  1. Ugradite montažnu kutiju na nadmorsku visinu od 4 - 6 cm od poda. Opskrba napajanjem distribucijskom okviru.
  2. Na prikladnoj visini na zidu, montiran je prekidač s termostatom.
  3. Na cijeloj visini postolja na zidovima zalijepite zaštitnu traku s debljinom od 3 mm.
  4. Na zidovima stavljaju oznaku pod pričvršćivanjem pod grijanim postoljem.
  5. Izbušite rupe ispod kostila na mjestima gdje se treba instalirati zatvarači.
  6. Kroz tehnološke rupe u vijku zagrade pričvršćene su u dowel.
  7. Instalirani nosači obješeni su modulom toplinskog grijanja.
  8. Spojite module s električnim žicama paralelno.
  9. Uređaj za zaštitno isključivanje (UZO) je spojen na sustav.
  10. Spojite senzor temperature zraka.
  11. Proizvesti kontrolnu uključenost električnog boda. Ako se otkrije kvar, odmah se eliminira.
  12. Ugradite obloge postolja.

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Obnavljanje postolja je izrađena od emajliranih metalnih panela ili plastike. Suočavanje ne smije doći do poda od poda 20 - 30 mm. Na vrhu panela nalaze se horizontalni prorezi. Ovaj dizajn osigurava stalno kretanje zračnih masa od dna do vrha. Suočavanje s postolja uz funkciju kanala, provodi zaštitnu ulogu od slučajnih mehaničkih učinaka.

Članak: Unutarnja dekoracija drvene kuće: Tehničke značajke

Radovi vezani uz opskrbu električnom energijom na postolje, povezivanje s mjeračem struje, instalacija sustava termoregulacije najbolje naplaćuje specijalist.

Instalacija toplog postolja osigurava potpunu električnu sigurnost. Lokacije žičanih spojeva s kontaktima modula su zatvorene sa skupljanjem cijevi. Cijevi štite površinu kontakata od vlage. Pročitajte više o instalaciji toplim postolja, pogledajte ovaj videozapis:

Unatoč zaštiti od vlage, stručnjaci upozoravaju da se električni grijači ne smiju instalirati u prostorije s visokom vlagom.

Voda toplog postolja

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Češće su takvi sustavi instalirani u privatnim kućama

Posebna udobnost u stambenim prostorijama može stvoriti prikupljene vode toplog postolja vlastitim rukama. Ako pogledate vodenu ploču s konstruktivne točke gledišta, vidimo se kompaktni "rastegnut" u dužini modula.

Za ugradnju sustava za grijanje vode, privatna kućanstva ili javne ustanove su najprikladnije. Potrebni uvjeti za ugradnju toplih postolja su prisutnost plinskog kotla i centralnog vodoopskrbe.

U nekim slučajevima koriste kotlovi koji rade na krutom i tekućem gorivu. Također će zahtijevati kapacitet sigurnosne kopije (vodeni toranj) za obnavljanje razine vode u sustavu grijanja.

Konventori tlinsa s nosačem topline vode postavljeni su oko perimetra prostorije. Modularni tekući električni grijač može biti različitih duljina. U kutovima prostorije moduli su spojeni posebnim kutnim elementima nego potpuno grijani perimetar prostorije se napuni. Zahvaljujući ovom položaju postolja, soba se zagrijava ravnomjernije nego kada grijanje običnih radijatora vode.

Ako odlučite uspostaviti sustav tekućeg grijanja spojen na centralno grijanje, morat ćete dobiti dozvolu za instalaciju ove opreme iz relevantnih uslužnih programa.

Inače, vi svibanj biti kažnji i napravite grijače.

Dizajn pretvarača vode

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Vruća voda je pričvršćena na plinski kotao

Izgradnja postolja zadovoljena je jednostavna. Glavna cijev, u pravilu, izlazi iz sustava plinskog kotla, prolazi kroz cijeli obod grijanog područja i ulazi u donju stražnju cijev. Donja cijev vraća ohlađenu rashladnu tekućinu u plinski kotao.

Cjevovodi su montirani u trup rebraste prijenosa topline. Zbog rebraste strukture, površina prijenosa topline više puta se povećava, što značajno doprinosi aktivnoj cirkulaciji grijanih masa zraka.

Članak na temu: Kako prilagoditi ulaznih vrata: Alati, preporuke

Da biste instalirali grijanje tople vode neovisno neovisno, morate imati dovoljno iskustva u instaliranju sanitarne opreme. Govoreći u nastavku o značajkama instalacije tople vode, mi se žalimo takvim ljudima. To će pomoći pri odabiru jednog ili drugog sustava grijanja stanova.

Načelo funkcioniranja vodenih plinta

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Načelo zagrijavanja prostorije s tekućim pretvaračem, ne razlikuje se od grijanja drugim uređajima.

Hladan zrak ulazi kroz donji slot kućišta plinte.

Prolazeći kroz izmjenjivač topline, vrući zrak se polako uzdiže, ravnomjerno se širi po cijelom volumenu prostorije.

Prema zakonima fizike, ohlađene zračne mase se spuštaju dolje, čime se pomiče zagrijani zrak prema gore. Kontinuirana cirkulacija medija ravnomjerno zagrijava cijelu sobu.

Ugradnja plinte sustava grijanja vode

U izgradnji supermarketa, uvijek možete kupiti gotov sustav grijanja vode koji vam je potreban. Imajući čak i mali doživljaj sanitarnog rada, bit ćete u stanju napraviti toplu postolje vlastitim rukama. Za detalje o grijanju s toplim postoljem, pogledajte ovaj videozapis:

Nakon odgovarajuće oznake pričvrsnih točaka nosača i njihove instalacije su montirani tekući moduli (vidi iznad instalacije električnih postolja). Za razliku od električnih grijača, ugradnja tekućih modula zahtijeva pažljivu kontrolu gustoće cjevovoda.

Instalacija sustava grijanja plinth je bolje povjeriti stručnjake.

Test montiranih postolja

Molekule zraka su znatno manje od molekula vode. Praksa pokazuje da je provjera gustoće spojeva učinkovitija stvaranjem visokog tlaka komprimiranog zraka unutar cjevovoda.

Koristeći kompresor u cijevima toplom katu, tlak zraka je stvoren oko 5-6AR. Svi spojevi su obloženi sapunastom.

Na mjestima gdje će se pojaviti curenje, pojavit će se mjehurići. Odlaganje spojeva eliminira i ponovno testira za nepropusnost cijelog sustava.

Suočavanje s postoljama

Topla postolja: vrsta i kako to učiniti sami

Struktura kutija vodenih plinta se ne razlikuje od suočavanja s električnim modulima. Kutije su obično izrađene od tankog toniranog željeza emajla.

Proizvođači, odlaze prema željama potrošača, napravite plintska kućišta u različitim bojama. U osnovi, asortiman dominira bijelo tijelo ili s površinom koja oponaša vrijedne stijene stabla, prirodnog kamena ili prave kože.

Čitaj više