Austrijske zavjese to čine sami - krojenje tehnologije

Anonim

Bacite i pompozni, ali u isto vrijeme, elegantne austrijske zavjese će ukrasiti bilo koji interijer. Soft Drapeti i originalni Festo će pretvoriti bilo koju sobu u elegantnom kutu udobnosti. Unatoč naizgled složenosti izvršenja, takve zavjese mogu se koristiti samostalno, glavna stvar, razumjeti zamršenost odabira materijala i tehnologiju šivanja.

Austrijske zavjese to čine sami - krojenje tehnologije

Austrijske zavjese ne samo da dopuštaju, zahvaljujući njihovom posebnom mehanizmu za podizanje, reguliraju količinu dolazne sunčeve svjetlosti, već su i izvrsna uređenja bilo kojeg interijera.

Ukratko o glavnoj stvari

Austrijske zavjese su popularna raznolikost prozora zavjesa.

Ovaj izvorni model došao je na moderne interijere iz elegantnih i pričvršćivača srednjovjekovnih palača. Zahvaljujući spektakularnom izgledu, savršeno ukrašavaju bilo koji moderan dizajn.

Austrijski, ili Beč, zavjese je tkanina zatvaranja prozora. Zahvaljujući vrpci zavjesa i mehanizmu za podizanje, lako se diže, formirajući prekrasne festone. Takve zavjese su popularne i zahvaljujući svojoj svestranosti, uz pomoć posebnog mehanizma možete regulirati stupanj preklapanja otvora prozora, a time i protok sunčeve svjetlosti, koji je posebno relevantan u toploj sezoni.

Austrijske zavjese to čine sami - krojenje tehnologije

Primjer 1. Uzorak austrijskih zavjesa.

Ovaj model zavjesa možete izvesti iz bilo kojeg materijala, zahvaljujući elegantnim draperima, čak i najjednostavnija tkanina će izgledati predstavljeno. Osim toga, austrijska zavjesa može djelovati kao glavna zavjesa ili biti dopunjena gustom zavjesom ili lambrenom. U svakoj od opcija, otvor prozora izgledat će elegantan i originalan.

Stvorite brzinu ovog tipa može biti na ronjincu gotovo bilo kojeg sustava. Ali najmobilnije nijanse drapery najjednostavniji željeznički vijenac. To će pružiti lakoću prilagodbu visine i neće omesti pozornost od izvornih austrijskih zavjesa. Također, učvršćuje takvu zavjesu na klasičnom vijenci za rimske zavjese.

Članak o temi: Vješalice u hodniku - zid, vanjski ili panel

Odaberite tkanine i pomoćne materijale

Prva i najvažnija faza šivanja svih zavjesa to čine sami - kompetentan izbor materijala. Tako da ovaj model izgleda dobro i nije dao nevolje, odabrati, slušajući sljedeće preporuke:

  1. Tkanina mora biti prozirna. Organza, veo, svilena. Materijal bez težine neće omogućiti da formira lijepu draperiju i previše guste teško pristupiti sunčevoj svjetlosti. Prozirne austrijske zavjese mogu se nadopuniti gustim klasičnim zavjesama.
  2. Vrijedi obraćati pozornost na crtež. Dati preferencije fino ne previše privlačiti. Veliki crtež će "smanjiti" draperiju, a učinak će biti podmazan.
  3. Tkanina za zavjese ovog tipa trebala bi biti lako i lijepo drapirana, sasvim je moguće provjeriti mjesto prodaje. Previše mekani materijal ne čini prekrasan Fald, a težak će učiniti svečane s nepristojnim i neravnomjerno.
  4. Izgleda originalne i ukrašene niže zavjese. Resa i kuglice, stakloplastike i vola, ovisno o stilu prostorije, možete odabrati savršenu opciju dekoriranja.

Austrijske zavjese to čine sami - krojenje tehnologije

Primjer 2. Uzorak austrijskih zavjesa.

Dakle, materijal je odabran, ostaje da odredi njezin broj i pomoćni elementi. Nabavite tkaninu za šivanje prekrasnih austrijskih zavjesa potrebnih po stopi:

Duljina - od streha do željene donje točke * 1.5 + rezerva 5-6 cm za obradu.

Širina - širina vijenca * 2-2,5. Ovaj omjer će stvoriti lijepu draperiju i Festo.

Za šivanje koje će vam trebati:

  • tkanina;
  • škare;
  • Iglice i niti;
  • mašina za šivanje;
  • traka za montažu;
  • žice;
  • Zavjesa.

Tehnologija šivanja austrijskih zavjesa

Šivati ​​ove zavjese svojim vlastitim rukama je vrlo jednostavno, posebno za one koji su blizu šivanja. No, pridošlica se može nositi s tim, proučavati redoslijed akcija i slijediti ga.

Austrijske zavjese to čine sami - krojenje tehnologije

Primjer 3. Slika austrijskih zavjesa.

  1. U prvoj fazi potrebno je pažljivo nestati tkaninu. To će izbjeći skupljanje, izobličenje i druge nesporazume u procesu šivanja.
  2. Nakon toga morate odrezati tkaninu, položiti dionice za obradu bočnih strana i dna.
  3. Stranu rubova dvostrukim podijem, na primjer, 1 x 1 cm, 1,5 x 1,5 cm. Pažljivo zamahnite završni završetak.
  4. Sada trebate napraviti označavanje dijelova. Tradicionalno, svaki dio ima širinu od 25-35 cm u gotovom obliku, a to znači da morate postaviti malu količinu FALD formacije. Polazeći s jedne strane, pomaknite se na suprotno, čineći tragove odozgo i ispod platna.
  5. Zatim, fokusiranje na ove oznake, morate primijeniti oznaku ili obavijestiti skupštinu trepće. Pletenica za tradicionalne austrijske zavjese je vrpca s nokatorima u njemu. Ako ne uspijete pronaći ovu stavku, može se zamijeniti jednostavnim prstenovima malog promjera, doveden do male širine male širine. Ako prvo šivate zavjese s vlastitim rukama, bolje je kupiti posebnu traku.
  6. Nakon uzimanja svih traka i procjena paralelizma, linije mozga moraju biti ušivena na dvostrukom šav. Plete ne smije doći do ruba, 3 cm će sakriti ovaj funkcionalni dio.
  7. Nakon svih vrpca s prstenovima su ušiveno, morate obraditi dno weba. Također se vrši i metoda dvostrukog podija, na primjer, 1,5 x 1,5 cm, koja će omogućiti potpuno preklapanje preostale zalihe.
  8. Sada je austrijska zavjesa gotovo spremna, ostaje da se drži gornji rez i zašijte vrpcu. Da biste to učinili, rub bljeska je dvaput povučen, a pletenica je testirana. Stojeće ne vrijedi polagati, formiraju se nakon što se postiže niti. Ako prvo šivate zavjese vlastitim rukama, ovaj detalj treba posvetiti posebnu pozornost, jer nepravilna fiksacija može pokvariti izgled zavjese.
  9. Vaša stila i originalna austrijska zavjesa je spremna. Ako je izrađen od lagane tkanine, možete šivati ​​male težine do dna, oni će osigurati idealno mjesto zavjesa u prozoru ili ulazu.

Članak o temi: Store povrće s vlastitim rukama

Faza završne obrade

Dakle, platno se obrađuje na pravi način, kako postaviti ovaj dizajn na prozor i formirati lijepu draperiju?

Prije svega, morate odlučiti o vijene. Za konvencionalni željeznički vijenac, vrpca će biti dovoljno. Ali ako se odlučite objesiti austrijske zavjese na vijenci za Roman, pletenica će morati duplicirati Terry vrpcu, inače čičak sustav sustava neće zadržati teška tkiva.

Morate samo okretati kabele u prstenje i objesiti grafikon. Za žice pouzdano popraviti položaj zavjesa, mogu se vezati čvorom ili lukom, koji će nastupiti kao dodatni dekorativni element. Ako planirate često promijeniti položaj zavjese, ima smisla dobiti posebne ormare ili ih zamijeniti originalnim i prikladnim isječcima, a zatim lako možete promijeniti intenzitet osvjetljenja i stupanj draperije.

Osim toga, možete kupiti poseban mehanizam za podizanje koji je pričvršćen na vrh kabela i prikazuje se na strani zavjesa. Tada možete podići i spustiti ga jednim jednostavnim pokretom.

Austrijska zavjesa je dizajnersko rješenje koje može ukrasiti svaku sobu, počevši s kupaonicom, završavajući s pompoznim dnevnim boravkom. Glavna stvar je odabrati pravu tkaninu i pažljivo tretirati tankove šivanja. I samo nekoliko sati kasnije, veličanstvena i elegantna zavjesa bit će spremna za svoje ruke.

Čitaj više