Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Anonim

Danas u trgovinama možete vidjeti veliki broj različitih svjetiljki. Razlikuju se u materijalu, obliku i boji. Sada svatko želi da materijal bude prirodan. To je prirodno i sigurno. Takve svjetiljke čine vlastite ruke stvaraju prekrasan dizajn u sobi.

Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Svjetiljka izrađena vlastitim rukama stvorit će ugodnu i ugodnu atmosferu u kući.

Možete promijeniti unutrašnjost stana, čineći luster od užeta s vlastitim rukama. Glavna stvar je imati želju i dobro raspoloženje. A savjet stručnjaka će vam pomoći s ovim. Neka bude lako, jednostavno i jeftino. Veliki materijalni troškovi neće vam trebati. Trebat će vam samo lijekovi koje svatko mora biti kod kuće. Napravit ćemo našu svjetiljku od užeta i ljepila.

Što vam je potrebno za proizvodnju svjetiljke?

Materijali koji će biti potrebni za svjetiljku:

Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Da biste stvorili svjetiljku, trebat će vam lopta na napuhavanje i uže.

  • Uže se voska ili konoplja (glavna stvar je da se sastoji od prirodnog materijala), veličine 15-20 m;
  • Lopta na napuhavanje (može biti kugla na plaži, loptu za fitness);
  • transparentno ljepilo (tako da nije vidljivo na lopti);
  • Sposobnost za ljepilo;
  • lateks rukavice;
  • novine;
  • marker ili marker;
  • igla za spuštati loptu ili pin;
  • Lateks boje.

Kada ste svi trebali prikupiti, možete početi raditi. Bolje je raditi u gumenim rukavicama kako ne bi ispali iz ruku u ljepilo, jer je loše oprano.

Korak po korak opis svjetiljke

Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Veličina svjetiljke ovisi o veličini napuhane kugle.

Površina na kojoj ćemo napraviti svjetiljku iz užeta s vlastitim rukama, morate napraviti novine kako ne biste vratili nered u sobi. Lakše je izbaciti novine nego tada cijeli dan isprati od ljepila. Zatim upišite puni svjetlo i utječu na loptu (ili loptu koju ste pronašli). Veličina inflitske lopte ovisi o količini koju želite svoju svjetiljku. Slučaj će se brže kretati ako imate pumpu.

Članak o temi: Principi kuhinje u dnevnom boravku

Na prenesenoj kući, lopta ili lopta trebaju nacrtati kružni otvor s marker ili osjetljivim olovkom, s promjerom od 10 cm (ako je promjer lopte) 40 cm). Bit će to potrebno za umetanje spremnika s svjetiljkom u našu svjetiljku. I to će biti dno naše svjetiljke. Zahvaljujući ovom otvaranju, svjetlo će se raspršiti po cijeloj sobi. Da biste dobili glatki krug, uzmite nešto okruglo i kružite. Ne zaboravite na drugu ruku ostavljenu negdje 2-3 cm slobodne za spremnik s lampom.

Sada morate navlažiti uže u ljepilo. U nepotrebnim spremnicima, na primjer, u rez plastične boce, kopati ljepilo. Prigušiti nit oko četke i niže u spremniku s ljepilom. Nakon toga, pažljivo ga izvucite i uklonite višak ljepila prstima. Ovo uže u ljepilo počinje obrisati napuhanu kuglu. Budite oprezni, okrugla rupa, koju ste naslikali, nije vrijedno, nije vrijedno, jer je to mjesto za spremnik s lampom. Gledajte loptu s užetom koliko vam je potrebno. Ne pokušavajte sve učiniti lijepo, uže kaotični će stvoriti originalni uzorak na svjetiljci.

Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Uže se navlaži u ljepilo, a zatim rane na loptu.

Ako se uže osuši tijekom vjetra, ponovno ga uronite u ljepilo. Ne zaboravite se sakriti i lijepiti krajeve užeta. Što je bolji uže, svjetiljka će biti jača. Kada je omotana cijela duljina, neka se lopta osuši. Izvest će negdje 24-48 sati.

Kada se lopta u potpunosti osuši, uzmite pin ili iglu i buprše. Pričekajte da se lopta otkrije, nemojte mu pomoći, inače možete razbiti dizajn svjetiljke. Tada uredno izađe iz okruglog rupe ostaci lopte i bacite ih.

Da bi svjetiljka iz užeta s vlastitim rukama izgledala još učinkovitije, možete ga obojiti s lateksovom bojom, jer je to netoksično, bez mirisa i razvedena vodom. Dodat će snagu proizvoda. Odaberite boju boje pogodne za vaš interijer. Pokrenite ga u vodi (s proporcijama na 2 čaše boje 1 čaše vode). Spustite lampu nekoliko puta u ovom rješenju svakih 3-4 sekunde.

Članak o toj temi: Decoupage dječjeg alata DIY: Priprema, dekoracija

Preporuke za proizvodnju svjetiljke

Kako napraviti svjetiljku učiniti sami iz užeta i ljepila?

Da bi svjetiljka zapalila, potrebno je pričvrstiti spremnik s žaruljom.

Ako želite povećati promjer posude od 10 cm (od 40 cm), zatim se promjer otvora povećava za 5 cm (od 10 cm) i tako dalje.

Iako će biti uže s ljepilom, lopta se može odbaciti. A onda oblik našeg lustera uopće neće biti zaokružen, ali ovalna. Dakle, to nije otpuhan, pažljivo nepravedan rep lopte i raznesite zrak. Ali to je potrebno učiniti kad je lopta malo. Ponovno vežite loptu, neka se dalje osuši.

Imajte na umu kada se lopta zagrijava, volumen zraka u njoj je veći nego kada je soba hladna. Tako da lopta ostaje topla, možete staviti grijač u sobu, podići će topli zrak. Samo ne premci loptu, inače se rasprsnula.

Budite oprezni: nemoguće je dugo zadržati svjetiljku u boji, jer može uvrnuti ljepljivu bazu užeta.

Tako je dobio lampu. Da bi se to pretvorilo u svjetiljku, morate pričvrstiti spremnik s lampom. Lako je umetnuti kroz okruglu rupu. Objesiti svjetiljku na stropu.

Žarulja je bolje koristiti nisku snagu tako da ne zagrijava lampu. Također, svjetiljka može biti ukrašena leptirima, koje se mogu kupiti u trgovini, ili cvijeće tkane iz perli ili od papirnatih traka (u kraljici tehnike) i tako dalje. Fantazija nema ograničenja. Nemojte se bojati eksperimentirati! Neka bude u vašem apartmanu malo radosti s vlastitim rukama.

Čitaj više