Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Anonim

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Dostupan je veliki raspon drvenih, aluminijskih, plastičnih postolja širokog raspona boja. Prije crtanja dizajnerskog projekta morate znati što se proizvodi visina postolja. Pravilno odabrani stropni i vanjski lijek utjecat će na estetsku percepciju sobe.

Oni moraju biti izabrani ovisno o veličini prostorije, ukras boja i podne obloge. Važnu ulogu igra visina zidova. Gurnja rješenje boja i veličina dekorativnih letvica potrebna je na fazi polaganja kabela, tako da je dio žica skriven unutar kabelski kanal.

Proizvedene dimenzije postolja

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Plastični postolje Neki od najpopularnijih ovih dana

Da biste ispravno izračunali potrebnu količinu materijala i odabrali model, idealno upisani u dizajnu sobe, morate istražiti što je visina i širina postolja.

Najpopularniji je plastični podni postolje i stropni profil polistirenske pjene ili pjene.

U apartmanima s visinom stropa od 2,6-2,7 m, podne postolje je najčešće instaliran s integriranom veličinom kanala za kabel: 2,5 m dužine, 15-23 mm širine i visine od 55-65 mm. Prilikom odabira, morate obratiti pozornost na debljinu rabljenih žica da biste bili skriveni u proizvodu.

Uže profil polistirenske pjene odlomak 15x10 mm se koristi za zatvaranje spoja između površina niske duljine. Ova opcija zbog njegove male debljine je gotovo oštećena.

Vanjski postolje

Dimenzije podnih ukrasnih dasaka prikazane su u tablici:
MaterijalDebljina, mm.Širina, mm.
Pvc15-3050-85
MDF.15-2530-150
Drvo15-2530-300
Poliuretan15-3010-30
Aluminijum15-4040-100.
Keramika8-12.30-150

Aluminijski profili se koriste u prostorijama s visokom vlagom (kupaonica, kuhinja countertop).

Standardna duljina dekorativnog podna daska smatra se od 2 do 2, 5 m. Maksimalna duljina može biti od 3 m do 5 m, ali takve se opcije rijetko pronalaze zbog složenosti prijevoza.

Stropna ploča

Stropne dimenzije postolja;

Članak o temi: Premaz iz vikendice

MaterijalDebljina, mm.Širina, mm.
Polistirenska pjena, pjena15-6025-300
Drvo15-3050-200.

Stropni profili se proizvode u širokom rasponu veličina i dekorativnog dizajna. Najpopularnije ukrasne daske od polistirena pjene. Standardne dimenzije proizvoda za završnu obradu pjene za strop od 2 do 3 m dugo.

Stropni strop: Dimenzije navedene u dijagramu:

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Široke daske mogu se dopustiti samo ako je visina stropova 3 m

Odabiremo visinu ovisno o području sobe i visine stropova. Ako su stropovi niski, postavljamo uski bar ako soba ima visinu od 3 m ili više, onda kupujemo široke letvice.

Visina stropnog profila određuje se ne samo od veličine prostorije, već i ovisno o stilu dizajna.

Ponekad odabiremo vanjski bar na širini kao platband na unutarnjim vratima.

Odaberite debljinu ovisno o potrebnoj količini kabela, koji se postavljaju unutar proizvoda.

Drvena postolja

Postoji veliki izbor drvenih završnih dasaka, koji se proizvode u duljini 2000, 2200, 2300, 2400, 2500 mm.

PLINTH Drveni ima dimenzije:

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Drveni proizvodi koji se koriste u dizajnu interijera uvijek daju eleganciju i sjaj po sobi. Za ekskluzivna dizajnerska rješenja moguće je naručiti proizvođač pojedinačne skice širinom do 300 mm. O kojem Plinth odabrati, pogledaj ovaj koristan videozapis:

Za širinu niza ovisi o veličini sirovina, iz kojih se proizvode proizvodi. Fraglen profil neprikladan je učiniti predugo zbog složenosti prijevoza.

Keramička dekorativna daska

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Materijali od keramike koriste se za završnu obradu kupaonica

Keramički dekorativni remen od 8 do 100 mm širok se često koristi za dizajn kuhinje i kupaonice.

Najčešće se koristi kao opcija za završnu obradu između zida i kupaonice, zida i radne ploče.

Kamena radna površina najčešće se odvoji 3-5 cm postolja visine.

Članak o temi: Žute pozadine: Fotografija u unutrašnjosti, Zlatna za zidove, knjigu, boje, plavuša, što namještaj u boji odgovara žutoj pozadini, video

Izračun broja dasaka

Da biste ispravno izračunali potrebnu količinu postolja, izmjerite perimetar prostorije, uzmite veličinu vrata, podijelite rezultirajući rezultat na duljini profila. Korisni video o tome kako montirati postolje, pogledajte ovaj videozapis:

Uzimajući u obzir činjenicu da će se neki bendovi smanjiti duljinu i preskočiti na uglovima, morate kupiti materijal s marginom za 1-2 komada.

Istovremeno s dekorativnom trakom morate kupiti komponente: unutarnji i vanjski kutovi za priključne zrakoplove jedni s drugima, utikači na krajevima postolja. Za spajanje na ravnoj ravnini dva elementa, među sobom se koriste posebni konektori.

Pravila odabira

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Profil se podudara s bojom s podovima vizualno proširuje prostor

Savjeti za odabir vanjske i stropne ploče:

  1. Prije svega, morate izračunati perimetar zidova sobe, kako biste otišli u trgovinu i odaberete model koji vam se sviđa, točno izračunajte željeni broj dasaka.
  2. Završni profil mora biti usklađen sa strukturom i bojom podne obloge, može biti jedna boja ili se razlikuje od jednog tona.
  3. Za malu sobu, vanjski i stropni profil pogodan je za debljinu manje od 50 mm.
  4. Dakle, da se soba činila širom, profil boje bi se trebao podudarati s ciljem podova.
  5. Dakle, da se soba činila gore, odabiremo letvice za boju zidova, ali ako zidovi nisu monofonični, zatim odaberite traku za boju poda.
  6. Da biste ugradili namještaj u blizini zidova, odaberite minimalnu debljinu profila, ali u isto vrijeme uzimamo u obzir da se nekoliko kablova u uskom kanalu neće uklopiti.

Usporedne karakteristike

Usporedba profila iz različitih materijala u tablici:

Svojstva materijalaDrvoPlastikaPoliuretanMDF.
Otpornost na poboljšanu vlažnostPostupno se srušio kada je izložen vlažnostiMože se upravljati u prostorijama s visokom vlagomMože se upravljati u prostorijama s visokom vlagomBubre, gubi oblik
Broj žica koje se mogu uklopiti u kabelski kanalOvisno o debljini do 15 komDo 3 računalaDo 3 računalaDo 3 računala
TemperaturaPukotine kada temperatura padne,Ako je u blizini postavljen vrući izvor temperature, profil se može otopitiNe gubi svoje kvaliteteNe preporučuje se u prostorijama s kapi temperature
Složenost ugradnjeTeško je smanjiti kutove, trebat će vam zakladan i trag vidioJednostavno montažaJednostavno montažaTeško je smanjiti kutove, trebat će vam zakladan i trag vidio

Članak o toj temi: Koje su zavjese, ako je pozadina prugasta: dizajnerske tajne

Visina postolja: standardni uzorci i veličine

Ukrasne letvice skrivaju praznine na zglobovima zidova i spola, zidova i stropa, daju potpuno skladan pogled na sobu. Izrađuju se dvije vrste: s kanalom za kabel polaganja razne debljine i bez njega.

Pravi izbor završnog dijela dizajna interijera doprinosi vizualnom dodatku podne obloge, proširit će prostor, stvoriti udobnost i ljepotu u kući. Što je veća veličina proizvoda i složeniji njegov oblik, to je veći trošak.

Čitaj više