Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Anonim

Većina naše zemlje zagrijava se pećima na drva za ogrjev. Ako ne kod kuće, onda u zemlji ili u kadi je to točno za ogrjev. No, ogrjev se kupuje sirovo i treba se osušiti negdje. Za to su presavijeni u plućima ili izgrađuju posebne nadstrešnice - razine drveta ili wobbies (različito govore u različitim regijama). Dizajn je nekompliciran i napravi drveni vodnik vlastitim rukama - jednostavan zadatak.

Što je tamo

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Metalni list spasit će zidove iz šume (drveni, prirodno)

Ako ne obratite pozornost na dimenzije da postoje dvije vrste nadstrešnica za ogrjev za ogrjev - pričvršćena na zid neke zgrade ili stoje odvojeno. Jasno je da se lakše i brže pričvrstite, ali ne i uvijek to može biti učinjeno. Umjesto toga, ne sa svim zgradama: dodati u drvene zidove je opasno. I ne samo sa stajališta sigurnosti požara. S Overwood "stiže", cijela vojska bugova bugova koji će rado voditi brigu o vašem domu. Budući da do drvenih zgrada, čak i s tretiranom bioproteksskom drvom, postoje bolje razine drva, ali ako doista želite hraniti željezo list na zid. Kao na fotografiji. Mora biti veća od veličine tkane. Tada će sve greške (većina njih - sigurno) ostati u drva.

Zasebno stojeći Wobbers mogu biti potpuno otvoreni - nekoliko stupaca, par skakača i krova. Glavna stvar je da je krov dovoljno velik: preporučljivo je napraviti rijetko. A ostatak će završiti zrak i sunce. Kažu, oni će se isušiti ne gori nego u više zatvorenih objekata. U regijama s obilnom snijegom tako da snijeg nije začepljen u zimu na dnu pričvršćivanja (štapića) šperploča. Oni su uklonjeni u proljeće.

Što zidovi rade

Češće količine kotača izgrađene su s rešetkom ili skupljim zidovima. Bolje je da su ploče pakirane u nekom kutu - prema vrsti sjenila. Tada taloženja čak i sa blagoslovom ne padne unutra. Ali čak i ako su ploče goli s nekim intervalom, sve će dobro sušiti.

Okviri su zaglavljeni na okviru, ploče / daske su uglavnom horizontalno, ponekad - vertikalno, oni još uvijek čine latece iz tankih dasaka ili ih stavljaju s jarbolima. U svakom slučaju, praznine za ventilaciju trebaju biti puno.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Vertikalno punjene daske rijetko se nalaze. Takav mamurluk s jednim krovom

Je li brzina sušenja ovisi o načinu montažnih dasaka? Provedene su usporedbe, tako da je teško pouzdano. Ali jedan vlasnik tvrdi da ako ispunite ploče majčinstva (ima 10 cm s 2 cm s prorezom), a svaki zid u drugom smjeru se suši brže: za mjesec dana.

O veličinama slotova: Napravljene su od 2 cm do 10 cm. Ali također ovisi o širini ploče. Ako ostavite praznine vrlo široke, uklanja vrlo snijeg. Ako je snijeg malo ili ne smeta vam, možete ispuniti ploče rjeđe. Također je ekonomičan.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Lijepa drvo za davanje

Nisu sve šume imaju vrata (s vratima koje se također nazivaju "drvo staje"), kao u verziji na fotografiji. Često ne postoji ni prednji zid: to je tako ventiliran aktivniji. Prednji zid i vrata su potrebni ako je u vašem području suspendiran, a općenito se to može učiniti bez njih.

Mjesto letova

Sada malo o strukturi drvenog drva. Ako je mali, i sve se nalazi u jednom retku, nema posebnih problema - dostupno je sve. Ali ako su veliki volumeni učitani, bolje je podijeliti područje na sektorima na koje će se opteretiti ogromne partneri. Dakle, prethodno isporučeni i već ispunjeni neće biti pokriveni svježim.

Članak o temi: Brak plastičnih prozora

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Područje je bolje usredotočiti se na dijelove, da, tako da je moguće ući unutra

Ako je kvadrat kvadrat, postavite odjeljke tako da možete ući unutra, dobivanje najsuših svjetiljki. Da biste to učinili, u srednjem dopustu. U dubini, ne bi trebalo biti do zida, ali je poželjno da vas samo odvojite od zida, maksimalno - dva reda letova (i općenito ovisi o voluminama) - tako da će svi ispasti biti dostupan. S pravokutnim jednostavnijim: oni su jednostavno podijeljeni sektorom particije. Na primjer, kao na fotografiji.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Takav veliki nadstrešnica za ogrjev - jedan stroj se nalazi u svakom odjeljku - oko 4 kocke. Stražnji zid nije čvrst ako pogledate okolo, tu su rupe.

I malo o visini. Woodwood u kućici (sezonski) nije potreban. Ukupno onda trebate jednu ili dvije kocke na protostiku u jesen / proljeće, pa čak i tada samo za vikend. Ali ako se kuća zagrijava, pa čak i kupka, morat ćete izgraditi nešto čvrsto. Zatim, bez obzira na planiranje - dugo ili kvadratno, visina se vrši oko 2 metra. Uz prosjek, možete vas preuzeti gotovo ispod stropa. Ali ventilacijski razmak treba ostati na vrhu.

O tome kako napraviti lijepe i jeftine staze u vrtu ili na parceli pročitajte ovdje. Uređaj domaćeg ribnjaka može se pročitati u ovom članku i kako ga ovdje pretvoriti u fontanu.

Gradimo drveću s vlastitim rukama

U ovom odjeljku opisujemo kako je šuma bila izgrađena u blizini kuće. Za izgradnju slikanja, tri dana "bez naprezanja" uzeo. Pogrešno na vrsti okvira.

Materijali

Unutarnje dimenzije od 1,8 x 3,7 m, visina prednjih regala je 2,45 m, stražnji - 2,2 m. Ukupni volumen je izložen 13 kocki, ali maksimalno dva automobila se učitava - ne više od 10 kocki. I iznutra, ostavite pjesme - tako da je bilo zgodno uzeti, nije učitano na vrh - ne svi u obitelji je visok. Ako je preuzimanje dovršeno, poželjno će se staviti dodatno pogone: tako da drva ne stisne ploče omotača.

Okvir je izrađen od drva - regala, dna i gornji traku izrađeni su od trake 100 x 100 mm. Bar je prethodno impregniran s potrošenim motornim uljem. Sakupljeno je sve priključke, nokte, pojačane kutovima na vijcima. Za potpore, standardni manji zakladni blokovi 200 * 200 * 600 mm u količini od 6 komada.

Izgradnja Korak Byagovoy

Standardni standard izgradnje - poravnanje razine i naplate u blokovima. Ako su tala viskozna (glina ilovača, Chernozem), bolje je napraviti jastuk pješčanog šljunka. Kapi mali pittaling 20-25 cm dubine, sipati i prevrtati zgnječeni kamen, instalirati blokove odozgo.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Izjednačavanje stranice - prvi korak izgradnje drvene žene

Na blokovima se postavljaju u dva sloja vrećica, drvo je postavljen na vrh. Vezanje se ne spoje s podrškom. Ako postoji želja, možete izbušiti rupe i bodove.

Isprva je položio šipke donjeg lica, doveli su ih s noktima (80 * 3 mm). Zatim se u kutovima na vijcima. Sljedeći korak je instalirati police. Stavljaju se u kutove i iznad srednje potpore. Stražnji regali su kraći od prednje strane - tako da pristranost krova. Također su se prvi put postavili okomito (provjeravali su visak), zabio nokte, dva na svakoj strani. Nakon ojačanja kutova na vijcima - dva na stalku. Ako postoje strahovi, još uvijek možete pričvrstiti ploče / nokat za svaki stalak.

Članak o temi: Kamin na ulici vlastitim rukama: pećnica, brazier i roštilj (60 fotografija)

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Regali su pričvršćeni na brus donje letak

Ulaz u Wobbie je napravljen u središtu. Zbog toga se regali pomaknu i ne postavljaju iznad bloka potpore. Kao rezultat toga, postoji mali otklon. Da biste je eliminirali, stavite četiri bloka u prvi red, s obzirom na činjenicu da će sredina biti zauzeta u ulazu. Pogotovo ako postoje vrata: oni pristojno učitavaju police, jer im je potrebna podrška.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Naprijed posredni regali nisu preko podrške

Nakon što su regali izloženi, dolazi vrijeme za skupljanje krova. U početku, bočne ploče prikovane na vrhu. Oni su instalirani na jedan umorni na istoj razini s gornjim leksom stražnjeg, kraćeg dijela (vidljivo na fotografiji ispod). Oni i rogovi su izrađeni od ploče od 50 * 100 mm, rezač iz ploče 30 * 100 mm.

Profesionalista je korišten kao krovni materijal, daske su pod njim stavili plašt. Prava krova - oko 35 cm, bočne izbočine su približno iste. Veličina krova je odabrana tako da nema podrezivanja: glatko četiri lista.

U okviru profesionalista, ruberoid je krevet - tako da kondenzat nije bušilica na dršćima: troškovi su mali, a postoje i koristi. Ruberoid je počeo ležati s dna, vozio se uzdoper. Sljedeće, s prigodom za 10 cm. Pokazalo se da je kap koji je pao jednostavno teče, ne padne unutra.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Izgleda kao drvo s gotovim krovom

Sljedeći korak je pod. Napravljen je od ploče od 100 x 40 mm. Položili su s prorezima u 2-3 cm. Sljedeće hrani zidove zidova. Odlučeno je da napravi prazninu jednaku širini ploče (100 mm). Odbori su pričvršćene noktima, dva iz svakog ruba. Dizajn se ispostavilo dobro prozračenim, međutim, s bočnim vjetrom snijeg postiže snijeg.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Woodwoman to učini gotovo spremno

Posljednja faza je slika. Ovdje uzimamo bilo kakav sastav za drvo s bio-zaštitnim svojstvima: tako da su bugovi manji od jele. U ovoj izvedbi, obojen biotecima, bojom "Rosewood".

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Nakon što je slika spreman za uporabu

Sve je izgrađeno Wardplane. Ovo možete ponoviti: teška stvar. Stolarijsko djelo na složenosti - na razini srednjoškolaca. Najsloženiji čvorovi su krovište, ali je vrlo jednostavno.

Drugu mogućnost za izgradnju u videozapisu.

O tome kako i kako ukrasiti zemljište može se čitati u ovom članku.

Domaće šume: fotografija

Još uvijek ima mnogo sličnih zgrada. Razlike su male, princip je isti: okvir je prekriven ploče s različitim prazninama. Postoji nekoliko primjeraka koje su sami izgradili vlasnike vikendice ili privatne kuće.

Sušeni na vodu u zemlji

Za njegovu izgradnju, potrebno je samo dvije cijevi, koje su umetnute u tlo i betonirani. Tada su im dvije barove pričvršćene. Slične šipke ojačaju na zidu u šupi. Između njih, postigao je ploče, pričvrstio krov (obrezivanje profila). Da bi se za ogrjev ležao na zemlji, stavi cigle i na njih - list stare šperploče. Za proizvodnju takvog krošnje, možete koristiti ostatke nakon izgradnje ili kupite palete i rastavljajte ih. Samo pogodna veličina.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Jednostavna drvena žena

Istog tipa napravio je drugi nadstrešnica. Nadalje se podijeli u sektore u kojima se nalaze različita ogrjevna drva. Temelj za ovu strukturu također nije učinjeno, uklonili su plodni sloj, zaspao s pijeskom, pao. Stavite ploče za popločavanje. Na njezinim barovima koji služe kao podrška za križnu traku na kojoj laže drva za ogrjev donjeg odjeljka. Ispalo je uredno.

Članak na temu: Spajanje perilice s vlastitim rukama

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Mala drva za davanje sektorskog podjele

Stojeći odvojeno

Krovni nagib je neuobičajeno organiziran: prednji regali su napravljeni iznad, u tome ne postoji ništa neobično. Ali žljebovi koji drže Halter krovne grede su izrezane. To jest, krov se temelji na gornjoj letak, kao i obično, ali na bočnim regalima. Uz malog opterećenja snijega, takav je dizajn vrlo održiv, s obilnim snijegom, krov je vjerojatno neće biti.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Ovo su dva o fotografijama koje objašnjavaju proces izgradnje

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

I to se dogodilo. Prva ozbiljna zgrada je Woodrizer s vlastitim rukama, a već jednako dobro!

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje "Kako napraviti sjenicu od stabla." Može se izgraditi u istom stilu kao drvo za drvo, tako da će sve izgledati kao jedan ansambl.

O tome kako drvena ograda može biti, možete čitati u ovom članku.

Kako presaviti okrugli jasnije

Više puta, vjerojatno je vidio ogrjevno presavijeno u cilindričnom obliku lune (ili fotografije). Izgledaju dobro, i, što je još važnije, drvu se suše u njima.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Okrugli peraje za sušenje drva

Sve je vrlo jednostavno, ali ne znajući tajnu, ne radi dobro. Ispod foto-izvješća na kojem se prikazuje korak po koraku, kako preklopiti okruglu raspice od podebljanog drva.

Prvo, držite se sigurno pričvrstite stup oko 2 metra od visine. Oko ležanja malih promjera. Udaljenost do centra je dvostruka duljina drva za ogrjev (ako ima drvo za ogrjev od 40 cm, do centra od oko 80 cm).

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Prvi korak polaganja pluća

Zatim postavite svadbeno ogrjevno drvo. Na jednom kraju, oni se oslanjaju na pljevice, druga laž na tlu. Ulog na takav način da na unutarnjem rubu sve je ležalo gotovo opresivno (s malim slotovima). Izvana će biti praznina. Neriješeno je - drugi red će se staviti u njih.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Postavite prvi red

Drugi red je odgođen na prvom mjestu. Pokušavajući popuniti praznine. Oko pola počinje nagib čvrsto drva za ogrjev.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Nastavak: Izvadite drugi red, počnite ispuniti sredinu

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Nastavljamo ležati drva u krugu i ispuniti sredinu

Čim su primijetili da je vanjski rub ogrjevnog drva počeo kloniti, postavljaju red u krugu, koji ih podiže. Zatim nastavite s preklopom drva za ogrjev: u krugu do pola visine drva za ogrjev (20 cm), zatim napunite sredinu. Drugi red u sredini nije samo stavljen, već se izlazi u jaz. Isprobajte komadiće drva čvrsto umetnuti.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Nastavak procesa

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Pogled odozgo prema gore

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Polaganje završetka lunjica

Isti se proces može ponoviti s velikom količinom drva za ogrjev. Stavite dva pa čak i tri reda u krug. Dimenzije takvih wobies su ogromne. U fotogaleriji, primjer kako presaviti veliku Raspac.

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Neobičan dizajn - Finnish Woodrovnik

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Crtež male drvene žene za jedan sretan let

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

To je lakše napraviti jednostavan. I u kući možete

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Lijepa WordNitz. Ravna koliba za ogrjev))

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Lagani dizajn za malu količinu drva

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Ove trokutaste strukture su također wobbies

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Dva betonirana dnevnika u blizini zida. To je sve uređaj

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Varijanta velikog pravokutnog drveta

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Veliki kolica krova štiti od kiše. Da bi vjetar vjetru na krov

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Zanimljivo i elegantno: možete staviti u blizini kamina ili pećnicu

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Iz dnevnika ispada lijepu šume, ali to košta ...

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Metalni okvir. Nedostajuće ukočenosti (praznine), jer je sve LED

Izrađujemo obloge i ručkove to učiniti sami

Ovo je opcija s pločama vezanim uz vrstu slijepe.

Svi ovi modeli se lako grade, neke su gore opisane modifikacije. Nadamo se da ste lakše izgraditi Woodwoman vlastitim rukama.

Čitaj više