Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Anonim

Metode za pričvršćivanje roleta do prozora ovise o njihovoj veličini i dizajnu. Kako objesiti rolete s vertikalnim i horizontalnim panelima? Je li moguće pričvrstiti rolete bez bušenja? Da bi se nosili s značajkama vezanosti, treba odrediti od različitih modela i koje su njihove funkcije u zatvorenom prostoru.

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Vertikalne rolete s ispisom

Za što su to potrebni?

Funkcije su višestruke žaluzine. Oni učinkovito štite namještaj i pozadine od sunčeve svjetlosti, skrivaju sobu iz znatiželjnih očiju, omogućuju podešavanje potrebnog protoka svjetla i lako je skrbiti. Rolete su vrlo elegantan ukras prozora. Raznolikost nijansi boja i materijala koji se koriste za njihovu proizvodnju omogućuje vam da planirate ove zavjese u bilo kojoj sobi.

Stills su 3 vrste, od kojih svaka ima vlastite nijanse za pričvršćivanje:

  1. Horizontalna. Takvi se modeli najčešće koriste u različitim prostorijama. Mogu se objesiti na nekoliko načina: u samom prozoru, na svakoj polovici ga odvojeno ili na vanjskom zidu iznad prozora.
  2. Okomita. Uspješno zamjenjuju til i zavjese u stambenom i uredskom prostoru. Vertikalne rolete mogu se zagrliti pričvršćivanjem na zid iznad otvaranja prozora ili izravno na strop.
  3. Valjani. Ova vrsta je najpopularnija u suvremenom svijetu. Model obavlja sve funkcije sjenila, savršeno u kombinaciji s običnim zavjesama i pogodna je za bilo koji unutarnji dizajn. Valjane rolete su pričvršćene na prozor uz pomoć posebnih nosača, ljepljive trake ili pričvršćene samo sa samostazanjem prozora prozora.

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Mjere za horizontalne rolete

Kako napraviti mjerenja?

Ako odlučite ne koristiti usluge stručnjaka i sami objesiti, morate napraviti pravu mjerenja, jer će ovisiti o praktičnosti korištenja zavjesa. Ako instalirate vertikalne rolete, morat ćete znati dimenzije otvora prozora. Izmjerite visinu i širinu iz točaka pričvršćenja. Budite oprezni: skratiti duge zavjese neće biti teško, ali dodajte tanjure da previše uski neće raditi.

Članak na temu: Podovi su vaše ruke: drvena oslikana ciklus, takav video za ploču, alat je star

Mjere prilikom instaliranja horizontalnog modela će biti teže. Ako pričvršćujete zavjese izravno u prozor, to će uzeti vrijednost njegove širine i visine. Duljina sjenila može se odabrati po želji: mogu biti na podu ili preklapaju samo prozorske prozorske. Ako je potrebno, rolete iz aluminija i plastike lako se skraćuju ili se prilagođavaju korištenjem ugrađenog mehanizma.

Ako je prozor gluh, možete popraviti zavjese unutar. Za otvaranje prozora pojedinačne rolete su prikladne za svaku polovicu. U tom slučaju izmjerite širinu i visinu stakla, a zatim dodajte 2 centimetra odozgo i 0,5 centimetara iz dva ruba. Važno je da postojeći priključci prozora neće ometati funkcioniranje sjenila. Za isto načelo, mjerenja se izrađuju za instaliranje valjanih zavjesa.

Možete napraviti sva potrebna mjerenja i naručiti rolete prema ovim podacima. Međutim, u ovom slučaju, trošite više novca nego kada kupujete standardne modele. Da biste spremili, najprije saznajte što je dimenzionalna mreža i odaberite odgovarajuću metodu privitka. Ako imate bilo kakvih poteškoća s mjerenjima, pogledajte videozapis za učenje.

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Shema pričvršćivanja horizontalnih sjenila

Upute za zatvarače

Nakon što ste izmjerili, nastavite izravno na instalaciju. Trebat će vam: olovka, odvijač, zagrade, bušilica (6 mm bušilica), čekić, škare, dowel i odvijač. Kako montirati rolete s horizontalnim panelima? Ovaj se postupak provodi u nekoliko faza:

  • Vratite čašu od 6 cm na obje strane, označite pravo mjesto s olovkom, pobrinite se da je linija glatka, inače će zavjese raditi loše i brzo ne uspijevaju;
  • Uz pomoć odvijača, napravite rupe u kojima ćete popraviti zagrade;
  • Ako se otvori prozor, napravite rupe na vrhu krila, ako je gluhi prozor na vanjskoj strani moždanog udara;
  • Umetnite rolete u zagrade, pucnjavši potonji;
  • Ispod ili na strani prozora, napravite rupu za držač;
  • Spustite rolete i provjerite njihov rad;
  • Ako u nekoj fazi imate poteškoća, pogledajte videozapis u kojem se detaljno prikazuje kako se to dogodi.

Članak o toj temi: Stvorite slika s vlastitim rukama

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Vertikalni slijepi uređaj

Da biste priložili vertikalne zavjese, koristite sljedeće upute:

  • Olovku čine oznaku za zagrade (oni bi trebali biti smješteni na udaljenosti od 10 cm od ruba vijenca);
  • Bušenje rupe, umetnite dowel u nju i pričvrstite nosače pomoću vijaka;
  • Montažne nosače i dekorativne ploče. Ugradite na vijenac;
  • Prikupljati trkače i osigurati platno u njima;
  • U donjem dijelu sjenila potaknut je težinom, tada biste trebali objesiti dekorativni lanac;
  • Postavite dekorativnu ploču na zagrade za ugradnju umetanjem krajnjih kutova i bočnih ploča na njegovim ciljevima;
  • Provjerite kako vertikalne zavjese rade, s upravljačkim kabelom i lancima;
  • Pogledajte obrazovni video kako biste bili sigurni da ste učinili sve u redu.

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Pričvršćivanje valjanih zavjesa

Stvorite valjane zavjese u vijcima za samo-tapkanje i bez bušenja. Najpopularniji su rolete koji se mogu objesiti izravno na prozorskom krilu. To će zahtijevati bilateralnu traku, ljepljivu traku ili tekuće nokte. Ova metoda je također prikladna za gluhe i za otvaranje prozora. Ne zaboravite da prvo trebamo oprati i odmarati s alkoholom. Pouzdan je montaža na vijku za samostažur, koji se provodi na principu instaliranja vertikalnih žaluzina.

Kako objesiti rolete na plastičnom prozoru: upute i korisne savjete

Blinds je dizajn koji ne podrazumijeva nepažljivo cirkulaciju i kada nepravilan rad brzo ne uspije

Koristan savjet

  1. Prije nego što kupite rolete, saznajte što je uključeno u punu cijenu kupnje. Neke tvrtke nude plaćanje samo platno, a sve komponente (menadžment, vijenac, utezi) morat će se kupiti dodatno.
  2. Odabir zavjesa, obratite pozornost na materijal iz kojeg se napravi platno. Blinds za kupaonicu moraju biti plastični: lako se čiste i ne boje se visoke vlažnosti. U kuhinji biste trebali objesiti stakloplastike ili aluminij, jer ti materijali ne svijetli. Za spavaću sobu, dnevni boravak, blagovaonica savršeno tkivo rolete.
  3. Tijekom instalacije obratite pažnju na panel: ako otvoreno, tada će se životni vijek trajanja biti duži.
  4. Ako ste pronašli bilo kakve nedostatke: ploče su med, ne okreću se, klizne kurve, itd. - Nemojte ih sami ispraviti i nazvati tvrtku u kojoj su rolete stečene i nazovite stručnjaka;
  5. Nove rolete imaju zaštitnu prevlaku koja se s vremenom ispere, tako da ih ne morate prečesto očistiti. Najbolje je potpuno potopiti tkaninu u spremniku s tekućim deterdžentom, a zatim obrisati mekanu spužvu i ispirati.
  6. Koristiti zavjese. Otvaranje i zatvaranje vertikalnih sjenila, oštro trzanje za čipku, možete oštetiti gori i izazvati ispuštanje panela.

Članak o toj temi: Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Mnogi se pitaju kako objesiti rolete na plastičnom prozoru, jer je moguće razbiti nepropusnost krila. Međutim, to se neće dogoditi ako sve privitke rade na okviru, prikrivaju nepotrebne rupe sa silikonom. Ako odlučite priložiti zagrade na prozorske udarce, budite oprezni. Koristite najmanji vijci kako biste izbjegli Staklo Split.

Čitaj više