Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

Anonim

U zemljama područja za poslovne zgrade trebate vrata. Možete ih naručiti ili pokušati sami. Što je potrebno za to? Alat za materijalne i vještine vještina. U nastavku će biti opisano kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama. Može se instalirati, na primjer, u kokošinjcu ili na ulazu u podrum. Ovaj dizajn možete napraviti i instalirati na mjesto u roku od dva ili tri dana.

Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

Za ukras, vrata drvene obloge trebaju završiti nokte s malim klinovama.

Početak rada

Da bi se pojasnila željena količina materijala u početku potrebno je odrediti veličinu budućih vrata. Za ovu mjeru otvaranje gdje treba instalirati. To se radi s ruletom ili metalnom linijom. Obično je visina standardnih struktura jednaka dvjemamima s širinom do 90 cm.

Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

Shema obloge.

No, da biste smanjili gubitke topline, možete se udaljiti od tih brojeva i napraviti dizajn s dimenzijama, na primjer, 180 x 80 cm. Sve ovisi o vrijednosti otvora. Možda trebate napraviti mali prozor na vratima da pogledate u sobu vani.

U građevinarnicama nema takvih struktura, tako da ih morate učiniti sami. Ako je okvir u otvoru u normalnom stanju, onda se može koristiti za suspenziju vrata. Ako ne, bit će potrebno instalirati. To će zahtijevati vrijeme od 100 x 100 mm, građevinske nokte i čekić. Nakon instalacije okvira vrata, morat ćete uzeti veličinu primljenog otvora i napraviti vrata na njih.

Izbor materijala za dizajn

Nakon određivanja veličina budućih vrata, ona je dobro razmišljati o tome što je bolje to učiniti. Za takve strukture se najčešće koristi drvo. Možete ga prikupiti iz odbora s debljinom do 30 mm, ali njihova težina će biti prilično velika.

Članak o toj temi: Kako skinuti zavjese s trakom: upute za početnike

Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

Varijante crteža prilikom završavanja s obloge vrata.

Nanesite listove šperploča - ali onda se cijena materijala povećava. I dalje će vam trebati ploče za stvaranje okvira. Za kombiniranje male težine i prihvatljivih financijskih troškova potrebno je dodati na sljedeći način:

  • Glavni okvir mora biti izrađen od ploča od 100 x 30 mm željene duljine;
  • Središnji dio bit će upisani iz obloge.

Ova hibridna verzija zadovoljava sve potrebne zahtjeve. Materijal se kupuje na građevinskom tržištu. Tamo također morate kupiti petlju za instaliranje vrata, laka ili boje, noktiju, ručke. Odaberite dobrošene borove ploče. Poželjno je da se Teres obrađuje Olife i bila je glatka na jednoj strani.

Tehnologija za stvaranje vrata obloge

Neka veličine dizajna bude 180 x 80 cm. Prije početka rada, potrebno je dodati sve potrebne materijale i alate na jednom mjestu da ih ne traže. Kao radni stol, možete koristiti običnu trgovinu.

Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

Da bi vrata kabineta na balkonu bila teška, potrebno je koristiti najviše tanke obloge.

Napraviti dizajn u takvom nizu:

  • Ručno pile ili električne jigsaw izrezane 2 ploče po veličini 180 cm;
  • Oni čine kraj glodanja izrezati u spremnik električne bušilice, utore s kraja, dubine od 40-50 mm i širine 10 mm, to će biti okomita dijela vrata;
  • Ošišana s 3 ploče s duljinom od 68-70 cm;
  • povlačenje iz njihovih rubova od 4-5 cm, oštrenje stabla do dubine od 10 mm odozgo i niže;
  • Jedan od ploča je umetnut u utore okomitog dijela i osiguran noktima, treba dobiti dizajn u obliku slova "P";
  • Ostava se reže na duljini od 68-70 cm, broj ploča izračunava se na sljedeći način: 180 - 20 = 160 cm; Uz visinu mape Clap u 4 cm, to će potrajati 40 komada (160/4), a s debljim pločama manje;
  • Dobivene daske su umetnute u utore okomitog dijela vrata i pričvršćeni noktima, a zatim jedna od kratkih borova ploča dovrši preliminarni sklop, umetanje u preostali razmak, treba dobiti robustan dizajn;
  • U srednjem dijelu rezultirajućim vratima, dovedite posljednju (kratku) borovu ploču za estrih u srednjem dijelu;
  • Pričvrstite ručke, ako je potrebno, možete umetnuti malu bravu, instalirati petlje i objesiti vrata na okvir u otvor.

Članak o temi: Facade Cassettes su jednostavni i ukusni

Možete, umjesto obloge u utoru umetnite štit za škrt s odgovarajućim veličinama, a zatim ga nameću, ali ovo je pitanje okusa.

Nakon proizvođača, proizvod je tlo i nakon sušenja ovaj sloj je prekriven lakom ili bojom.

Koristi materijale i alate

  1. Borove ploče.
  2. Obloge debljine 1 cm.
  3. Nokti.
  4. Petlje i kvačice vrata.
  5. Istina za drvo.
  6. Laka ili boje.
  7. Vidio ili električna slagalica.
  8. Bušilica s završnim mljevenjem promjera 10 mm i dugog radnog dijela od 5 cm.
  9. Čekić.
  10. Rulet.
  11. Metalni vladar.
  12. Olovka.

Da biste vratili vrata vlastitim rukama koristeći oblogu, ne trebate nikakve posebne vještine i znanje. Za to je dovoljno da posjeduje mali alat. Možete, naravno, i naručiti nova vrata na svoju veličinu, ali to će koštati mnogo više od neovisne proizvodnje takvog dizajna.

Čitaj više