Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Anonim

Strop kit nije tako jednostavan, jer zahtijeva neke vještine za obavljanje izgradnje i popravaka. Mnogi radije povjeravaju svoj tim stručnjaka, nakon što su prethodno procijenili troškove rada, ali s velikom željom, takva vrsta posla zapravo se radi samostalno. Glavna stvar je znati kako pravilno pripremiti površinu za obradu, koje će materijale i alate biti potrebni, kako primijeniti kit na gipsanu ploču i prije slikanja. Sve će se to raspravljati danas.

Priprema stropa

Strop za kit uvijek počinje s čišćenjem i pripremom površine. Ako je strop dovoljno ravan, koji se može lako provjeriti, morat ćete ukloniti prethodne pozadine koje ostaju na njemu, ljepilo ili bijelo. Da bi se sve brzo i učinkovito izvelo, površina treba obrisati spužvom s vodom. Nakon toga, kada je sloj natopljen tekućinom, uklonite ga s lopaticom će biti mnogo lakše. U skladu je s površinom u fazama - ako to učinite odmah s velikim dijelovima, imat će vremena za sušenje.

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Staviti bušotinu na površinu, pokriveno je tlom u dva sloja. Prvi se izvodi paralelno s obzirom na zid s prozorom, a drugi mora proći okomito. Ispisivanje prajmera preporučuje se da napravite poseban valjak ili četku. Tassel bi trebao dotaknuti strop samo vrhovima hrpe. Prilikom izvođenja pripremnog rada mora se okretati oko osi i držati pod kutom od 60 do 70 stupnjeva na površinu. Valjak mora biti kupljen s kratkim pokvarenim, a primazivanje se vrši bez pritiska. Ako strop ima jake kapi, onda prije nanošenja kit, morat će biti ožbukana i nakon sušenja. Tako se provodi površinsko poravnanje. O tome kako poravnati strop s kit, gledati video ispod.

Članak o toj temi: Što može pokriti drveni pod u kući

Materijal i alat

Za takvo djelo, kao strop kit, trebat će vam određene alate i materijale. Trebali biste kupiti:

  • razne špatule (minimalni skup se sastoji od 1 uske i 1 širok);
  • metalni metalik (približno poluge);
  • valjak za nanošenje tla;
  • Sposobnost (na primjer, zdjelice) za razrjeđivanje suhe smjese na potrebnu konzistenciju;
  • Izgradnja mješalice ili mlaznice za bušenje (trebat će brzo i dobro proizvoditi smjesu).

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Što je stavio strop staviti strop? Prije nego što odaberete i kupite, materijal je vrijedan čitanja preporuka koje proizvođač uvijek postavlja na paket. Glavni zadatak kit je poravnanje malih kapi - do 50 mm. Ako imaju veću veličinu, prvo morate provoditi rad na žbukanju površine i nakon primjene kit.

Koji je kit bolji za strop? Na primjer, SPA "Rotband" omogućuje da se razina kapi od preko 50 mm. U vlažnim prostorijama preporučuje se primijeniti alat pod nazivom "Konguksij WX". Za suhe prostore možete odabrati "beton LR" ili "beton Cr".

Značajke primjene ispuštanja

Strop kit s vlastitim rukama će se izvoditi dobro, ako se držite niza posla. Pročitajte više o svim važnim pozornicima videozapisa.

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Zamiješiti suhu smjesu najbolje graditi mješalicu ili bušilicu s posebnom mlaznicom. Potrebno je dobiti homogenu masu, uzimati vodu u dio spremnika. Prema konzistenciji nakon miješanja, mora napraviti sastav poput guste kiselog vrhnja. Nakon priprave mješavine treba nanijeti na površinu. Kako to učiniti, s obzirom na sve nijanse, pokazuju video lekcije.

Mala lopatica mora biti ubijena malo gotove smjese i proizvesti njegovu distribuciju, a nakon poravnanja sa širokom lopaticom. Klit se primjenjuje tanki sloj, a njegovi ostaci iz široke lopatice izgledaju suske natrag u spremnik. Dakle, trebate raditi dok se cijela stropna površina prekriva prvi sloj. Nakon što se dobro osuši, morate eliminirati sve nepravilnosti.

Članak o temi: ožičenje u cijevima: osnovne metode montaže

Usklađivanje uklanjanjem priliva se preporuča da se provodi s lopaticom ili suknjom. Bolje je ukloniti nedostatke da odabere široku lopaticu, jer nakon otvaranja ima puno prašine.

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Što je veća nepravilnost stropa, potrebno je primijeniti više slojeva.

Prije primjene sljedećeg sloja potrebno je čekati prethodne. Posljednji sloj trebao bi biti tanji od svega prije. Učinite to brzo, tako da kit nema vremena da se napuni oko ruba. Kada poštivanje tehnologije nakon primjene posljednjeg sloja, ne može se tražiti završno mljevenje.

Ako tada planirate lijepiti pozadinu, ne možete obaviti cijenu brušenje. Prije slikanja bez poravnanja i završetka brušenja ne može učiniti. Savršena glatkoća može se postići tretiranjem površine fine kože. Izvrsno završeno brušenje uz korištenje brušenja, čiji je trošak, iako ne mali, ali s njom, sve će biti u stanju brzo i učinkovito.

Stropni plint se koristi za kit, čija je instalacija provedena s ljepilo za kit ili brzo sušenje. Moderni postolje izrađeni su od pjenastih elemenata, ekstrudirane pjene plastike, poliuretanske pjene.

Tada razgovaramo s pravilnim kitom na gipsanu ploču i prije slikanja.

Na gipsani

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Poravnajte površinu prenesene. Kult vam omogućuje da postignete homogenu glatkoću.

Krajevi listova Hyposkartona imaju rez za rezanje, koji pomaže uskladiti zglobove. U nedostatku takve chamfer, potrebno je odrezati ih pod kutom od 45 stupnjeva uz pomoć noža za tiskanje. Tada morate napustiti zglobove i šavove pomoću mreže stakloplastike. Lako je to učiniti, kao što je opremljen samoljepljivom osnovom. Prije obavljanja posla, šavovi se savjetuju da budu primijenjeni. Smjesa se nanosi uskom lopaticom, a izravnavanje se provodi široko. Lopale vijaka vijaka provodi se poprečno. To se postiže potpuno punjenje kapice za pričvršćivanje.

Kada su šavovi suhi, morate ih obraditi uz pomoć suknje. Zatim se nanosi cijela površina i primjenjuje se posljednji sloj kita. Više pojedinosti potražite u videu.

Članak na temu: Gym u kući to učiniti sami

Video "Puttail od gipsane ploče"

Pažljivo gledajte videozapis na stavljanju na strop gipsane ploče i uvjerite se da je lako ponoviti.

Pod slikanjem

Kako bi se u procesu bojenja, komadiće čipke nisu počeli pridržavati površine valjka, treba spriječiti takvu smetnju unaprijed.

Dovrsni kit preporučuje se pomoću vodonepropusnog materijala. Neće biti prskanje iz izlaganja vode, koja je dostupna u bilo kojoj boji, a također će se sigurno držati na stropnoj površini.

Ako je uobičajena kit već kupljena, situacija može uštedjeti uporabu prajmera s nekretninama odbijanja vode. Koristi se za razmnožavanje kit. Imajte na umu da je nemoguće dodati suho, prvo se uzgaja vodom. Miješalica se koristi za miješanje.

Već nakon 3 sata završeno rješenje postat će neprikladno, tako da se treba odmah koristiti.

Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Tako da kit ne padne s površine, ubrzo prije bojenja stropa savjetuje da pokrije vodootporne smjese. U procesu izvođenja manipulacija na bojanje, nije potrebno staviti pritisak na valjak. Također se ne preporučuje da provedete mnogo puta na jednom mjestu.

Kakvu vrstu kita bira, saznajte vrijednost svoje primjene tima stručnjaka ili pokušati ispuniti sve samostalno - za rješavanje svih ovih pitanja će svaki pojedinačno.

Video "Kako staviti strop"

Ovaj video film pokazuje cijeli proces kitske površine stropa korak po korak.

Čitaj više