Što je bolje tepihom ili linoleumu? Odgovaramo na pitanje

Anonim

Što je bolje tepihom ili linoleumu? Odgovaramo na pitanje

Tema je bolji tepih ili linoleum, zabrinjava mnoge potencijalne kupce proizvoda koji su prikazani. PVC materijal (linoleum) pod ima dugi vijek trajanja, prekrasan otpor i praktičnost trošenja, pa je uobičajeno da se tretira u prostorijama s povećanom propusnosti. Pod tepiha savršeno upija prašinu, ima dobru zvučnu izolaciju, a također izgleda vrlo estetski, tako da se može čuvati u dnevnim sobama, spavaćim sobama ili dječjim sobama. Zbog brojnih prednosti navedenih proizvoda, odaberite optimalni premaz za kuću nije tako lako, međutim, pokušat ćemo istaknuti ključne razlike materijala.

Glavne tehničke karakteristike linoleuma

Moderni linoleum ima optimalnu kombinaciju mekoća i snage, dok je praktički nije osjetljivo na pucanje. Takav premaz ne može se ne može zamijeniti parketom, keramičkim pločicama ili laminiranom pločom, a njegova instalacija neće ravnomjerno uzrokovati poteškoće od nepripremljenog osobe. Prisutnost brojnih boja omogućuje vam da spustite linoleum u bilo kojoj sobi bez rizika gubitka individualnosti ili sofisticiranosti interijera.

Što je bolje tepihom ili linoleumu? Odgovaramo na pitanje

Debljina materijala razlikuje se u rasponu od 0,1 do 4 mm, tako da možemo staviti ovaj proizvod na gladak drveni pod, i na bazi koja ima manje izbočine, razlike visine. Na linoleumu postoji poseban premaz koji se primjenjuje na sve crteže platna, koji ne žali tijekom godina i ne gubi svoju atraktivnost. Štiti strukturu oblaganja od uništenja, štetnih učinaka vlage ili preranog deformacije.

Još jedan neosporan plus linoleum s pravom smatramo demokratskom vrijednošću. Odaberite prikladnu rolu za instaliranje na podu od 250 p. Za 1 kvadrat. m., Dok je cijena najskupljih inozemnih analoga rijetko prelazi 800 str. Za "kvadrat". Za usporedbu, cijena visokokvalitetnog parketa počinje od 1000 rubalja za 1 četvornih metara. m., što je nesumnjivo skupo za većinu domaćih potrošača. Osim toga, parket zahtijeva usklađenost s posebnom instalacijskom tehnologijom, dok se linoleum može tretirati bez treninga.

Članak o temi: Kako odabrati pozadine za hodnik i koridor: 6 vrsta i fotografija

Glavne tehničke karakteristike tepiha

Takav jedinstveni materijal poput tepiha, morate odabrati da li kuća zahtijeva ugodnu udobnu atmosferu. Izuzetno mekana prema premaz touch može se proizvesti bilo prirodnim sirovinama (vuna) ili iz sintetičkih komponenti. Proizvod izrađen s uporabom vune je elastičniji i zadržava žalbu dulje. Sintetički analozi su više živjeli, a ako nepravilna uporaba brzo izgubi svoju funkcionalnost. U svakom slučaju, tepih će zahtijevati pažljivo odnos zajedno s stalnom skrbi, inače će materijal neizbježno doći u zapuštenost. Prašina, svinjetina ili fino smeće se lako uklanjaju iz materijala koristeći standardni usisivač, a pojavila se točke prikazuju samo kemijski neutralnim deterdžentima.

Što je bolje tepihom ili linoleumu? Odgovaramo na pitanje

Prije zadržavanja tepiha na podu, trebali biste osigurati njegovu kvalitetu. Proizvod bi trebao biti dobro sofisticiran, dok se gomila nakon pritiska mora odmah ispraviti. U pravilu, kruti materijal za ugradnju na drvenom podu može se odabrati između 400 p. Za 1 kvadrat. m., i cijena prirodnih proizvoda obično počinje od 750 p. Za "kvadratne" premaze, što je znatno manje od cijene parketa ili laminirane ploče. Ponekad neki beskrupulozni prodavači nude odabir opisanih proizvoda, koji se zove, na pola. Nerazumni jeftini tepih trebao bi se okupiti kupca, jer se vrlo često pod krinkom trajne robe provode od strane loših proizvoda.

Međutim, nije tako teško izoštriti tepih, kao što se može činiti na prvi pogled, međutim, bez uzimanja u obzir nekoliko montažnih nijansi, premaz neće raditi otporno na habanje. Stručnjaci preporučuju instaliranje materijala u sobama gdje se već radi topli kat, jer će tepih pomoći u učinkovito uštedjeti toplinu čak iu hladnoj sezoni.

Glavne razlike između linoleuma i tepiha

Ako usporedite glavnu razliku između dvaju materijala koji se razmatraju, onda se može razlikovati broj sljedećih posebnih parametara:

  • trošak proizvoda;
  • opseg uporabe;
  • složenost instalacije;
  • Kvaliteta proizvodnje.

Članak o toj temi: Što je praktično i lijepo odvajanje zidova u hodniku

Cijena parketa, tepiha ili laminata je definitivno skuplji nego na linoleumu, au funkcionalnosti i izdržljivosti, posljednji materijal ne samo da nije inferiorniji od svojih konkurenata, ali u mnogim aspektima ih nadmašuje. Stoga, kada je ključni kriterij u procesu odabira vanjske premaz je cijena završnih proizvoda, bolje je ne pronaći linoleum.

Što se tiče opsega uporabe, tepih je napravljen da zadrži u hodniku, spavaćoj sobi, dječjim sobama i linoleumu - u hodniku, kupaonici ili u kuhinji. Poput parketa, tepih se boji vlažnih prostorija s oštrim toplinskim razlikama. Linoleum je isti, naprotiv, za prijenos učinaka i niske i visoke temperature bez promjene strukture pod utjecajem agresivnih vanjskih čimbenika.

Ako govorimo o složenosti instalacije, onda je tepih montiran malo teže, iako se sa svim djelima možete lako nositi s vlastitim rukama. Potrebno je samo temeljito pripremiti razloge, izvesti materijal za obavljanje materijala i osigurati ga adhezijskom sastava. Instalacija linoleuma je donekle brže, međutim, premaz je također potrebno za usklađivanje, mjerenje i ljepilo sa svim montažnim nijansama.

Kvaliteta linoleuma i tepiha je, možda, jedini kriterij u kojem su razlike između proizvoda minimalne. Životni vijek tepiha s blagom uporabom procjenjuje se na 5-10 godina, a razdoblje rada linoleuma je 10-20 godina, ovisno o debljini premaz.

Dakle, kada dođe do dileme, koji materijal (tepih ili linoleum) treba odabrati, treba uzeti u obzir gdje instalirati premaz, kao i ono što funkcionira.

Čitaj više