Premazivanje teritorija kuće u vikendici

Anonim

Premazivanje teritorija kuće u vikendici

Hlađenje i premazivanje zemljišnjom zemljišta vrlo su važni i estetski i s praktičnog stajališta.

Prije svega, to je napravljen kako bi ostao kod vlasnika vikendice i njihovih gostiju u dvorištu psihološki udoban i ugodan, tako da okolni pogled doprinose odmoru i estetski užitak od onoga što je vidio.

Drugi važan čimbenik, za koji je izgrađen premaz kućanstva je praktičnost premještanja dvorišta. U tu svrhu, veranda ili terasa može se odvesti u kuću, a pješačke šetnice i pristupne ceste su popločane na području.

Premaz lokalnog područja, zajedno s izračunom travnjaka, ugradnja geogova i drugih vrsta krajobraza, omogućuje vam da se riješite takav problem kao otvaranje tla koje zagađuje mjesto i ulazi u kuću. Osim toga, na dizajnu poput verande, možete opremiti rekreacijska područja za obitelj i goste kod kuće.

Tehnički zahtjevi

Specifikacije za pokrivenost materijala na mjestu su sljedeće:

Snaga

Tako da premaz izdrži teške opterećenja, kao i nepovoljan utjecaj na okoliš, mora biti dovoljno jak.

Premazivanje teritorija kuće u vikendici

Otpornost na okoliš

Nepovoljan utjecaj na okoliš je najozbiljniji čimbenik koji utječe na karakteristike pokrivenosti i njegovog operativnog razdoblja. Vrlo je važno da je materijal otporan na učinke sunčevog zračenja, vlage i oštre temperaturne razlike, koja nisu neuobičajena za domaću oštru klimu.

Izdržljivost

Konstruktivan materijal mora biti što je duže moguće, tako da će se troškovi kupnje i instalacije platiti.

Udobnost montaže i održavanja

Premaz bi trebao biti lako obrađen, montiran i obojen. U tom slučaju značajno se smanjuju troškovi njezine instalacije i naknadnog rada.

Ako se uoče svih ovih uvjeta, pokrivenost će se pokazati visokokvalitetnim, izdržljivim i u potpunosti plaćati sebe.

Članak o temi: Laminatni način polaganja: izravno, dijagonalno, božićno drvce

Vrste premaza lokalnog područja

Materijali za premaze podijeljeni su u nekoliko glavnih vrsta:

Tlo

Premazivanje teritorija kuće u vikendici

To je najlakši tip premaza koji se stvara popunjavanjem oplate ili temelj pijeska, šljunka ili tla (ili odmah odmah), koji je naknadno čvrsto naglo. Šljunčani premazi na pjeskovitom jastuku često se koriste u dekorativnim ciljevima, a tlo kao privremena opcija.

Zaljev

Ovaj tip uključuje popunjavanje betonom u oplatom ili cementnom estrihu, koji je napravljen na čvrsto zabijućem tlu.

Tako da površina punjenja ne uništava pokrivanjem pukotina i apsorpciju vlage, potrebna je dodatna zaštita.

Kamen

Pripada polaganje pločica, divljeg kamena ili popločavanja. Vrlo je estetski, ali vrlo snalažljiv i skup.

Guma

Gumene premaze pružaju tihi, mekani potez i dobru spojku s površinom, pa se često koriste za stvaranje pješačkih pjesama.

Drveni

Stablo je najviše univerzalni, praktičniji, estetski i prilično jeftini materijal za stvaranje bilo koje vrste. Na primjer, polaganje drvenih podova na verandi omogućuje se s izgradnjom samo jednostavnih temelja ili okvira koje će biti položene ploče. Nema dodatnih radnji ne moraju proizvoditi.

Značajke premaza

Govoreći o značajkama gore navedenih premaza, vrijedi spomenuti njihove kvalitete:

  • Tlo. Odlikuju se maksimalnom jednostavnošću polaganja i najnižim troškovima.
  • Betonski. Za betonske i cementne estrihe karakteriziraju trajnost, koja je jednaka mnogo desetljeća.
  • Kamen. Podovi i pješačke staze su vrlo izdržljivi i estetski, ali skupi i zahtijevaju višestupanjski pripremni rad prije polaganja.
  • Guma. Gumene prevlake se uglavnom koriste u sportske svrhe. Važno je napomenuti da nisu posebno izdržljivi i aktivni rad brzo se pogoršavaju u uvjetima domaće klime.
  • Drveni.

Kako kupiti drvene premaze, koje vrste su, i također, da je bolje koristiti, možete pročitati referencom http://lesinter.ru. Ovdje će također pružiti opće informacije.

Članak na temu: Kako izgraditi staju: Detaljne fazne upute s fotografijama

Prva stvar koja vrijedi spomenuti je jeftinost drva, kao i jednostavnost njihove instalacije i prerade. Uostalom, rezanje i ugradnja ploča traje samo nekoliko sati ili dana, ovisno o opsegu posla.

Osim toga, stablo služi jako dugo, ako prije polaganja ovog materijala to je točno da ga rukuje i obojite. Također je vrlo lako zamijeniti, jer je dovoljno da ne odvrnite nekoliko vijaka ili izvucite par noktiju da biste promijenili izbočenu ili napuknutu ploču. Ali najvažnije - drvene premaze su vrlo estetski.

Čitaj više