5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Anonim

Balkon ili loggia su dostupni u gotovo svakom apartmanu, neki sretni posjeduju ih i druge u isto vrijeme. U isto vrijeme, loggia se često naziva balkon i obrnuto. Za prosječnog čovjeka, ove riječi su sinonimi, ali ne stvarno sve je tako jednostavno.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Glavna razlika između balkona iz lože - na mjestu

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Balkon ili loggia dostupni su u gotovo svakom apartmanu

Sličnosti i razlike

Nespecijalist se rijetko razmišlja o tome što je razlika između lože i balkona. Čini se da su obje prostorije napravljene izvan stana, a oni se koriste na sličan način. Glavna razlika na lokaciji: balkon je isporučen izvan fasade kuće, a lođe se uklapa u nju.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Ne-specifično rijetko razmišlja o tome što je razlika između lože i balkona

Budući da su obje ove riječi talijansko podrijetlo, vrijedi ih kontaktirati. Balkon - od "Balcone" - široka izbočina u blizini prozora s vanjske strane zgrade. Isprva su to bile samo izbočine na kojima se stanari odmarali i uživali u pogledima, a onda su počeli utjecati na sigurnosnu ogradu. U ovom obliku, stigli su do našeg vremena. Loggia iz talijanske "loggia" - sjenica. Ima zidove i strop, a samo jedna od strana ostaje otvorena u većoj ili manjoj mjeri.

Oba ova prostora smatraju se nečuvenim, ali prilikom prodaje ili kupnje stana, kada je točnost u prebrojavanju svog područja je važno, njihovo je područje pomnoženo s različitim koeficijentom. Ovaj koeficijent se zove snižavanje i iznosi 0,5 loggia, a za balkone - 0,3.

Balkon: Vrste i metode uporabe

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Balkoni su različiti na mjestu, konfiguraciji i kvadratu

Članak o temi: Nezavisna promjena starog namještaja

Balkoni su različiti na mjestu, konfiguraciji i kvadratu. Osim toga, bilo koji balkon može biti otvoren ili zatvoren. Mi ne govorimo o izolaciji, samo instaliranim okvirima s dvostrukim prozorima, koji se preklapaju pristup vjetrovima, zbog čega se gubitak topline iz prostorije smanjuje. Izolacija izvedenog dizajna u stanje stambene sobe za razdoblje tijekom cijele godine je neprikladna, jer izvorno nema zidove ili strop. Osim toga, teške strukture ne mogu se instalirati na balkon, jer njezina sposobnost nositelja nije tako velika. S tim u vezi stručnjaci savjetuju da ne organiziraju zore tamo od nepotrebnih stvari. Nitko ih ne teži, a možete propustiti trenutak kada će masa akumuliranog smeća postati kritična.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Bilo koji balkon može biti otvoren ili zatvoren

Balkon će biti svjestan za ljubitelje zatvorenih cvijeća: ljeti se može pretvoriti u staklenik. Neki ljubitelji divljih životinja, koji nemaju vikendice, uzgajaju se tamo mini vrtove, sadnju kompaktnih sorti povrća i zelenila u posudama. Posebno inventivni čak i bacaju male peradi farme za male ptice, na primjer, prepelica. Najčešće na balkonu, postoji mnogo sezonske uporabe, kada nisu potrebni, donje rublje će se osušiti, a u toplom danu, stanari dišu sa svježim zrakom.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Balkon će biti svjestan za ljubitelje zatvorenih cvijeća

Postoje razne vrste balkona koji se razlikuju u metodi vezanosti:

  • Na konzolnim gredama. Tako su izgrađeni prije, a sada možete vidjeti takve balkone na starim kućama. Grede ulaze u dizajn, a pod je položen na vrh i ograda je stavljena.
  • Na peći konzole. Metoda izgradnje je slična prethodnom, osim što umjesto greda, potporna konstrukcija je konzola-sticana ploča. Ova opcija je svojstvena mnogim zgradama od opeke.
  • Na vanjskim nosačima. Pričvršćena je na zagradama ili ojačanim betonskim stupovima, što mu omogućuje da ima bilo kakvu veličinu. Ova metoda vezanja ima vlastite minuse: prvo, balkon na stupcima ne može se postaviti iznad 2 kata, drugo, stupovi su neovisni jedan od drugog i s vremenom se mogu smiriti na različitim brzinama, zbog čega je dizajn deformiran ,
  • Potttal. Balkon je pričvršćen na gotovu fasadu kuće kroz bočne potpore. Podržite svoje regale lica, tako da ispod balkona zahtijeva besplatnu platformu.
  • Šarki. Objesili na posebne privitke na pročelju zgrade.

Članak o temi: Master Class: Zavjese iz vela rade sami

Loggia: vrste i načini korištenja

Loža može biti otvorena, u svakodnevnom životu zove se "sušilica" ili izolirana. Kvalitativno izolirane lože stanovnici stanova često se pretvaraju u dodatnu sobu koristeći ga ili samo u toploj sezoni ili koristeći dodatni grijači tijekom cijele godine.

Takav dodatni odvojeni prostor bit će izvrstan izlaz za one koji trebaju radno mjesto u stanu, ili kutu za dijete. Ovdje možete instalirati dodatne radijatore, ako omogućuje dizajn sustava grijanja kod kuće. U drugim slučajevima mogu se koristiti električni grijači. Važno je znati da se ponovno razvijanje stana treba provesti tek nakon primitka dopuštenja. Inače, ne samo da domaćini mogu imati pravni smisao, integritet cijele kuće će biti opasan.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Loggia je dodatni prostor u apartmanu

Ovaj dizajn ima stacionarne zidove i strop, u svojim karakteristikama može nositi veliko opterećenje od balkona i općenito je izdržljiviji. Stoga je područje lože određeno arhitektonskom mišljenjem i, u načelu, bilo tko.

Konfiguracija lože također može biti drugačija. Tipični oblici dobili su svoje "narodne naslove", na primjer, dizajni u kućama P-44 serije su imena broda, željeza i čizama. Boot ima složen poligonalni oblik, željezo je pravokutno, a čamac je trokutasti. Boot ima najmanji prostor - samo 2,9 četvornih metara.

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

Konfiguracija Loggia može biti različita

5 glavnih razlika u lođoj kategoriji s balkona

  1. Metoda pričvršćivanja (ugrađena ili vezana)
  2. Uvjeti raspoređivanja
  3. Broj otvorene strane
  4. Pouzdanost
  5. Srednja kvadratura

5 glavnih razlika u balkonu i loggiji

A balkon i loža mogu biti lijepa, topla i udobna.

Osim toga, može se primijetiti da lože imaju veliki izbor oblika, balkoni u obliku prtljažnika ili broda praktički nisu pronađeni.

Čitaj više