Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Anonim

U modernom brzom svijetu želim zabilježiti udobnost i vrućinu u vašem stanu. To je takva atmosfera koja će se stvoriti kukičane zavjese. Posebno prikladan takav dekoracija prozora izgledat će u kuhinji.

Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Pluse od samo-pletenja zavjesa

Neki hostese vjeruju da su pletene zavjese vrlo nepraktične, oni zahtijevaju delikatnu skrb. No, međutim, takve proizvode izgledaju originalni, ostaviti osjećaj jedinstvenog šarma i harmonije. Širok raspon pletenih zavjesa prikazani su u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Mnogi ateliers nude pletene zavjese po narudžbi. Također ih možete napraviti samo za kuhinju. Naravno, trebat će vremena, određeno znanje i napore, ali ova opcija ima svoje prednosti:

  • Spremanje sredstava - ne plaćaju njihov rad, trebali biste kupiti samo potrebne materijale;
  • Ekskluzivni dizajn - Ako želite, možete stvoriti individualni model koji će odražavati okus i osjećaj majstora stila;
  • Omogućuje vam da odaberete nit, boja koja će se savršeno uklopiti u unutrašnjost.

Važno

Psiholozi tvrde da se rad s kukičanim opušta, ublažava stres i razdražljivost.

Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Pletene zavjese u različitim interijerima

Najskladnije pletene zavjese izgledaju u rustikalnom stilu, oni su također prikladni u duhu Provance ili vikendice. Za takve interijere vrlo je važna prirodnost materijala, funkcionalnost, jednostavnost završnih obrada. Dakle, zavjese trebaju biti suzdržani, neprihvatljivo prisutnost velikog broja bujnih elemenata. Dekoracija dekorazora može biti još pohranjivi cvjetni ili biljni motiv, slika na ruralnim temama.

Bolje je odabrati model u kuhinji u laganoj paleti (mliječno bijela, krema, biser). Provence omogućuje intelektu plave, lila, masline. Glavna stvar je da su boje prirodne, ne biste trebali odabrati pretjerano svijetle tonove.

Članak o temi: Noći vodovod - 2019: Mješalice, umivaonici i toaleti nevjerojatnog dizajna

Zavjese vezane za zavjese dobro se uklapaju u stil berbe. Važno je dati im određenu flure starih dana, kao da su zavjese obiteljski relikvija. Za proizvodnju, neuropalne nijanse su prikladne, sposobne za stvaranje učinka dugih korištenih zavjesa: izblijedjele sivo-zelene, sivo-plave, bež, ružičaste. Za obrasce su odabrani floristički motivi. Biljke, cvijeće, leptiri izgledat će vrlo skladno na zavjesama.

Važno

Da bi se stvorila potrebna atmosfera, crtež bi trebao biti što veći.

Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Rješenja boja i modeli

Tradicionalna mogućnost za kuhinju u mnogim slučajevima je bijele zavjese. Oni neće samo ukrasiti otvaranje prozora, već i vizualno širi prostor. Bijeli modeli donijet će auru svečanog, svjetla, savršenstva.

Za male sobe ne biste trebali birati previše bujne modele, bolje je uzeti jednostavan uzorak i stvoriti laganu, leteću zavjesu. Zanimljivo je da će u ovom interijeru izgledati kao ravne zavjese na prozor ili u stilu "kafića". Ako postoji takva prilika, možete se ograničiti na jednostavan lambrequin.

Prostrani prostori će ukrasiti zamršene opcije. Ovdje možete eksperimentirati ne samo s teksturama, duljinom, već i cvijećem. Glavni kriterij ovdje je sklad situacije. Ovisno o unutarnjim značajkama u kuhinji, dopuštena je najhrabriji rješenja. Treba pamtiti da zavjesa "na podu" može biti teška i zahtijevat će poseban privitak.

Važno

Ako pletenje velikog proizvoda plaši, možete ograničiti granicu ili pickup za već križne zavjese.

Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Kako napraviti sebe?

Prije početka kupovine i izrade zavjese za kuhinju, trebate odabrati tehniku ​​pletenja, prikladnog uzorka, napraviti jednostavna mjerenja.

Tehnike pletenja

Za proizvodnju kuhinjske zavjese koriste se nekoliko tehnika.

  • Fileyna - platno se sastoji od izmjeničnih ispunjenih i praznih stanica (stupova i zračnih petlji). Kao rezultat toga, možete dobiti neto crtež bilo koje složenosti. Gardin noževi u jednom komadu ili se sastoji od pojedinačnih elemenata.
  • Bruges - temelj čipke čine traku pletenice, pozadinske mreže i motive. Plete može biti gusta ili otvaranje, sastoji se od stupaca s nakidnim i zračnim petlji potrebnih za rotaciju ili prijelaz na sljedeći redak. Preklapanje temelja različitih motiva, možete dobiti vrlo zanimljiv proizvod.
  • Irska - čipka se sastoji od pojedinačnih elemenata (lišća, boja itd.). Prije početka rada morate stvoriti skicu i uzorak modela, odrediti potreban broj stavki.
  • Brumstik - pletenje s kukom uz dodatnu upotrebu vrlo debelih igala za pletenje (ravnalo, gusta olovkom, lopaticom). Bacaju nit za lukove. Bilo koji drugi uzorci mogu se stvoriti između pojedinačnih redova povezanih s ovom tehnikom.

Članak o temi: Plutajući spol: što je to, dizajn i uređaj

Radna procedura

Nakon odabira tehnologije, motiv i niti mogu se obraditi na glavni rad:

  • Stručnjaci preporučuju povezati mali fragment (na primjer, 10x10 cm). Spreman uzorak biti u mogućnosti izgladiti, odrediti gustoću parenja;
  • izmjeriti duljinu vijenca, visina budućeg proizvoda;
  • povezati proizvod prema odabranoj tehnologiji;
  • Završeno platno pranje u skladu s uputama proizvođača niti;
  • osušite na polufinalan bilancu;
  • pažljivo pokušajte;
  • Objesiti zavjesu na vijence.

Pletene zavjese Kukičanje za kuhinju - elegantno rješenje

Izlaz

Pletene zavjese će dodati udobnost kuhinje i dom topline. Mogu se kupiti u specijaliziranim trgovinama, ali bolje je napraviti ga sami. Takav ekskluzivni proizvod će se uklopiti u originalnu atmosferu, domaćica će uštedjeti novac, a rad će donijeti mirno i moralno zadovoljstvo.

Zavjesa vezana za kukičanje će savršeno gledati u rustikalni stil, kao iu stilovima berbe i Provence. Prilikom odabira motive i palete boja, važno je uzeti u obzir značajke dizajna prostorije. Tradicionalna ruska opcija - bijele zavjese. Ostali stilovi omogućuju uporabu različitih nijansi.

Da biste samostalno napravili otvaranje zavjesa, trebate odlučiti o tehnici pletenja, pokupiti motiv i nit. Prije početka, bolje je povezati mali uzorak kako bi se odredila gustoća parenja. Gotovi proizvod, prije visenja na vijenac, treba iskopati i pomladiti.

Čitaj više