Nositelj za zavjese - kako popraviti ove uređaje

Anonim

Ističući kućni interijer, vlasnici stana nužno uključuju u njega i važan dio dizajna prozora: zavjese, zavjese, zavjese i zavjese.

Nositelj za zavjese - kako popraviti ove uređaje

Vrste držača za zavjese.

Štoviše, pokupiti slične zavjese, u pravilu, pokušati odabrati u jednom skladnom stilu sve postavljene: od tekstila do potrebne dodatke kao što su vječnost i nositelji. Držač zavjese je poseban uređaj u obliku nosača ili nosača za držanje zavjesa u sastavljenom obliku.

Oni se mogu primijeniti samostalno ili zajedno s učenicima izrađenim od lana ukrašenih bendova ili segmenata drugih fleksibilnih materijala. Obično se nalaze na zidovima na strani prozora ili vrata. Osjećaj prostora u sobi može ovisiti o njihovoj uporabi.

Oblici držača mogu biti vrlo raznoliki. Od vrlo jednostavnog, horizontalnog ili vertikalnog dizajna, na kompozitne uređaje, s dekoracijama i raznim ukrasnim umetcima. Za kupaonice, koncept "nositelja zavjese" ima širi smisao. To podrazumijeva sve potrebne dodatke za organiziranje zavjesa, uključujući strehe (šipke).

Ovi uređaji čine ove uređaje iz različitih materijala:

  • stablo;
  • metal;
  • Plastika.

Često koristi različite kombinacije tih materijala.

Nositelj za zavjese - kako popraviti ove uređaje

Stavljanje držača za zavjese: 1. na razini prozora; 2. Ispod prozora; 3. iznad razine Windowsille.

Proizvođači pribora za otvaranje dizajna sustava Windows i vrata nude tri glavna oblika držača:

  • kuke;
  • utičnice;
  • Istezanje magnetske.

Za svaki oblik koji ima karakteristične značajke u dizajnu, izvorni način pričvršćivanja i, prema tome, predviđeno je posebne elemente za pričvršćivanje.

Vrsta, materijal i sposobnost izdržavanja određenih opterećenja za takve uređaje određuju se kada su odabrani, na temelju planirane uporabe, dizajna prostorije i klinčića zavjesa. Na primjer, ponekad se pribor ove vrste napravljen od metala i izdvojeno prilično velikim opterećenjima nalaze se iznad prozora i korišteni umjesto strehe. Zavjese su ih udarale i vješto prekrivene, stvaraju neobičan učinak za uređenu sobu.

Članak o temi: Slikanje balkona vlastitim rukama (fotografija)

Nositelj udaraca je uglavnom na zid. Štoviše, ovisno o vrsti i dizajnu, brda može biti jednostavna, otvorena ili skrivena, s instalacijom ploče za nošenje ležaja.

Smještaj i pričvršćivanje pribor koji drže zavjese

Uobičajeno standardno mjesto držača zavjesa prema prozoru je razina prozora. Predlaže se za razmatranje tri opcije za uređaj:
  • na horizontalnom prozoru;
  • ispod prozora za 0,3 m;
  • Iznad prozora, iz stropa - za 1/3 visine sobe.

Međutim, visina modernih otvora prozora može biti drugačiji: od poda do stropa prostorije ili nekoliko desetaka centimetara iznad razine poda.

U takvim slučajevima, mjesto držača zavjesa ovisi, prije svega, iz korištenih zavjesa, njihovih tkiva i veličina platna. Optimalne će biti bodove definirane eksperimentalno. Promjena koordinata točke zadržavanja zavjesa, možete maksimizirati otvor prozora ili ga gotovo potpuno povucite, ako iz nekog razloga ne biste trebali otvoriti pogled s prozora. Preporuča se uzeti u obzir sve: iz uvjeta za otvaranje framuga prozora na vrste pada zavjesa.

Odabrane lokacije instalacije uređaja (njih, u pravilu, dva - s jednim i na drugoj strani prozora ili otvora vrata) provjeravaju točnost, horizontalnost i simetriju. To znači da točka koja odgovara geometrijskom centru (ili rubu) lijevog držača mora odgovarati središtu (ili istom rubu) desno, u odnosu na sredinu otvora. Horizontalne oznake oba uređaja izrađenih pod budućim rupama za montažu trebalo bi ležati na jednom horizontalnom - to se provjerava razina konstrukcije.

Uređaji za pričvršćivanje

Odaberite za instalacijske kostile i nesebičnost nema smisla: obično su uključeni u stečeni držač zavjese. Stoga je potrebna samo vježba i / ili odvijač za nadolazeći rad, kao i bušilica s pobjednicima, što odgovara promjeru plastičnih kolica dostupnih u montažnom kompletu. Ako zidovi u sobi "teški", beton, tada će biti potreban perforator za bušenje.

Članak na temu: pločica u kuhinji na zidu: prednosti i sorte završnih sredstava

Nakon završetka mjerenja inspekcije, bušenje se izvodi na primijenjenim pričvršćivačima. Zatim, plastični čepovi za dowel postavljeni su u rezovene rupe. Ako je promjer vježbi ispravno odabran, tiple su uključeni u rupe čvrsto, pod utjecajem čekića. Završni završetak - držači za pričvršćivanje na tiple s samoljepljicama.

Sada u sobi možete organizirati željenu draperiju zavjesa.

Čitaj više