Domaće platforme za bušenje

Anonim

Bušotina bušotina najčešće je potrebno kada je dobro uređaj na vodi, ali i povremeno, takve radove treba: instalirati metalne polove za ogradu (sjenica, pergola), stvoriti polje za prikupljanje topline s tla kada je uređaj za toplinsku crpku, Zemljani zrak, s uređajem za naklapanje stupca i mnogim drugim građevinskim radom. Jednostavno i značajno ubrzate procese maloljetne opreme. Imate li neke vještine zavarivanja, možete to učiniti vlastitim rukama.

Domaće platforme za bušenje

Domaće bušenje

Vrste domaćih bušotina

Za neovisno bušenje bunara (na vodi i ne samo) potrebno je barem malo bušenje. Dubina bunara rijetko je manje od 20 metara i bez primjene najjednostavnijih mehanizama da učine je vrlo teško. Ako govorimo o tehnikama i vrstama stražnjicama, možete napraviti sljedeće bušeće:

  • Postavka šoka. Načelo rada ove vrste opreme temelji se na snazi ​​gravitacije. Na nekoj visini, teška bušilica u oštrim rubovima je staklo ili ilegaled. Njegov "pad" nekoliko desetaka puta. Svaki put, ljuska smanjuje dio tla, a pasmina je zaglavljena unutar šupljeg projektila (za rasutih tla koje se isporučuju s ventilima). Staklo se uklanja iz bunara, tlo se uklanja. Zatim se proces nastavlja sve dok dobro dosegne potrebnu dubinu. Za samootjecanje, takvi uređaji su najjednostavniji. U najprovoljnijoj verziji, ovo je vrsta kreveta koja vam omogućuje da popravite blok preko bunara. Kroz blok, bačen je dugačak kabel s vezanim željezom. Za kabel možete povući "ručno", a možete instalirati reduktor motora s bubnjem.

    Domaće platforme za bušenje

    Jedna od biljaka šoka

  • Puž. Udubljenje u tlu pojavljuje se s puž - štapom s zavarenim vijčanim noževima. Schneck se može ručno osušiti u nekoliko metara - ispod temelja pilota, na primjer. Da biste prošli gusti slojevi gline ili gustih pijesaka, potreban je čvrsti napor. Stoga je motor potreban s velikim okretnim momentom, a oni rade od 380 V., a vijci su praktički beskorisni na kamenim tlima. Ionako, to je samo mali kameni tip ruševina ili rock pasmina - vijak neće proći.

    Domaće platforme za bušenje

    Puž

  • Rotacijsko bušenje. Također se koristi načelo rotacije, ali se dobiva otopina za bušenje (voda) unutar BERA. To je učinkovit način - voda se odvija na površini mulja (fragmentirana pasmina), a pčela se vrlo rijetko uklanja na površini. Samo na vrhu se stalno povećava, instalira dodatne šipke. Postoje rotacijske instalacije "suhog" bušenja - bez rješenja, ali zahtijevaju veliki napor, stopa bušenja je mnogo niža. Stoga se takve instalacije riješe i koriste rijetko.
  • Rotiranje

Odabir vrste bušilice za izradu vlastitim rukama ovisi o geologiji područja, gdje utječe na dubinu vodonosnika. Najviše univerzalna metoda je šok-uže. Različite tla su prolazi kroz rotacijsku opremu koristeći vodu (ova metoda se također naziva dizalica). Za različite vrste tla koriste se različiti oblici, a sjeckani tlo je isprano u površinu vodom.

Najviše "hirovičnije" spoj bušilice, ali se dobro nosi s viskoznim tlima - gline, ilovača, ali s kamenim i kamenim tlom zaglavi.

Ovdje su opisane metode pročišćavanja vode iz dobro ili dobro opisane.

Vrste domaćih postrojenja za bušenje kabela

U proizvodnji bušilice ispod bušenja kabela, postoje dva važna elementa: krevet i staklo (uložak, ulute). Za najjednostavniju opciju možete napraviti kutiju od tri četiri cijevi, koje su povezane iznad mjesta gdje će proći bušenje. Tu je blok za pričvršćivanje, baci se fleksibilni čelični kabel. Na kraju kabela je vezao bušotinu. To je cijeli dizajn. Ova je "instalacija" mišićne snage aktivirana - za kabel se povlači, a zatim oštro spušten. Ljuska se postupno produbljuje.

Domaće platforme za bušenje

Najjednostavniji dizajni

Da biste smanjili fizički napor, instaliran je vitla za još veću automatizaciju - motor s mjenjačem rotirajući osovinu vitla. U isto vrijeme, važno je doći do sustava koji će omogućiti oslobađanje osovine vitla i resetirati ulutu.

Rama-trenoga nije uvijek zgodan - to zahtijeva veliko područje. Štoviše, za stabilnost "nogu" treba biti na jednakoj udaljenosti od centra. Također, skakači između svih nosača neće. U ovom slučaju, bušilica će pouzdano stajati. Postoji još jedna mogućnost okvira - u obliku slova "H" s teleskopskim šipkama (na fotografiji ispod).

Napravljen vlastitim rukama mini plat

Vertikalni postotak također teleskopski. To vam omogućuje da promijenite visinu s kojom se projektil resetira. Ostatak opreme je isti.

Domaće platforme za bušenje

Krevet za mali pogled na bušenje

Kako bušenje bušenje bušenje bušenje bušenje bušenje vlastitim rukama od djevojke, pogledajte u video. Ovaj je dizajn točno ponovljen.

Detalje o tome kako probiti i opremiti dobro je opisano ovdje.

Kako napraviti instalaciju za rotacijsko bušenje

Hidraulična instalacija bušenja mora imati traku koja vam omogućuje da se pomaknete gore / dolje motor na koji je kroz zakretanje spojeno pomoću Boer. Također kroz zakretanje unutar kolone podložno vodi.

Domaće platforme za bušenje

Načela izgradnje vježbe

U proizvodnji bušotine s vlastitim rukama, preporučuje se ovaj postupak:

  • Prvo mora postojati zakretanje i šipke. Ako niste kvalificirani Turner ili nemate takvo što prihvatite, onda su ti detalji bolje kupiti. Svojom proizvodnjom potrebna je visoka točnost, koja se može postići na visokoj kvalifikacijama. Štoviše, rezbarenje na zakretnoj i šipke treba biti ista, ili će biti potreban adapter. Rezbarenje na štapovima je bolje - trapez, od tada može učiniti konične malo tokarei.
  • Kupite motornu opremu. Ako je snaga od 220 V, tada su karakteristike: snaga od 2,2 kW, revolucije - 60-70 u minuti (najbolji: 3MP 31,5 ili 3mm 40 ili 3mp 50). Moći možete dostaviti samo u stanju prisutnosti moći u 380 V, a moćnije su rijetko potrebne.
  • Kupite vitl može biti ručno ili električno. Kapacitet opterećenja je poželjno najmanje 1 toni (ako je moguće, bolje - više).
  • Kada su sve te komponente dostupne na ruci, možete kuhati okvir i napraviti dosadno. Uostalom, sva ta oprema je pričvršćena na njega, a vrste pričvršćivanja mogu biti drugačiji, nemoguće pogoditi.

    Domaće platforme za bušenje

    Domaće bušenje

Okvir mini-rig se sastoji od tri dijela:

  • horizontalna platforma;
  • vertikalni okvir;
  • Mobilni okvir (nosač) na kojem je motor fiksiran.

Baza se kuha iz debeli zid cijevi - debljina zida je 4 mm, najmanje 3,5 mm. Bolje - od profiliranog poprečnog presjeka od 40 x 40 mm, 50 x 50 mm ili tako, ali krug je također prikladan. U proizvodnji malog okvira opreme, točnost nevažnog. Važno je udovoljiti geometriji: vertikalno i horizontalno, istim kutovima nagiba, ako je potrebno. I dimenzije su zapravo "prilagođene". Prvo, donji okvir je kuhano, izmjereno. Pod postojećim dimenzijama se vrši okomito okvir i po svojoj veličini - kočiji.

Jednostavne šumske utvrde mogu se napraviti samostalno - kuhaju se iz običnog čelika (crtanje na fotografiji). Ako uzmete high-legura čelika, teško je dobrodošlicu na šipke. Za složene i kamene tla, bolje je kupiti automobil u specijaliziranoj kampanji - imaju komplicirani oblik, postoji mnogo različitih vrsta.

Domaće platforme za bušenje

Crtanje bure za 159 mm

Da biste lakše radili, dva daljinska upravljača povezana su s mogućnošću obrnutog moždanog udara. Jedan staviti na motor, drugi na vitlu. Ovdje, u stvari, sve.

U dizajnu bušilice ili bušenje vijaka, glavna stvar je zakretna, ali nemoguće je to učiniti bez iskustva. Za one koji žele to učiniti sami, postavite fotografiju i crtež.

Domaće platforme za bušenje

Vertiluga uređaj za instalaciju stražnjice

Domaće platforme za bušenje

Helhing crtež za malu platformu

Kako provesti vodu iz bunara do kuće pročitajte ovdje.

Najjednostavnija instalacija za bušenje vijaka

Ako je vodonosnika plitki slojevi, tla su mekana, možete napraviti mehaničku bušilicu s vijkom. Ovo je isti stativ ili bilo koji drugi okvir s blokom kroz koji je kabel pomaknut. Samo umjesto venture ili bušilice na kabel vezan puž. U gornjem dijelu nalazi se prečka, s kojom ga okreće.

Domaće platforme za bušenje

Ruku s Schneck

Kako bi se olakšao proces, prisutnost vitla ili barem vrata (prema vrsti bunar). Ali možete napraviti rotacijsku bušilicu, sličnu gore opisanom. Samo struktura zakretne promjene - potrebno je bez uklanjanja pod protokom vode. Rad jedne od postrojenja za vježbu prikupljenu od strane majstora s vlastitim rukama, od primarnih materijala - na sljedećem videozapisu. Možete razmotriti značajke dizajna.

A posljednji trenutak je video o tome kako napraviti vijak za opremu vlastitim rukama.

Članak o temi: Pozadine za potkrovlje: pravilan dizajn

Čitaj više