Francuski stil u unutrašnjosti - klasik i zemlja (40 fotografija)

Anonim

Francuska kao slika povezana je s romantikom i sofisticiranom - takav i francuski stil u unutrašnjosti kuća, kao i kafićima. To je šik nema pritužbi - svi elementi dizajna su odabrani u harmoniji i bez spajanja, čuvanje prostora koji je lako uočiti. Gosti tako da će unutarnji dio govoriti o vlasniku kuće ili stana kao osoba s romantičnom, uravnoteženom i posjeduju suptilno svjetlo. Glavni smjerovi francuskog stila

Prilikom stvaranja francuskog interijera stana, vaš vlastiti zadatak je utjeloviti opuštenu milost u zidovima. Ovo je fascinantno putovanje u zemlju, gdje znate u ugodnoj organizaciji vašeg prostora.

Francuski stil u unutrašnjosti

Voljeti sofisticiranost, čudne predmete s poviješću, Francuzi uopće ne žele donijeti sve u elegantan savršenstvo. To je vrlo uspješna opcija za kafić ili, kao što je uobičajeno u Francuskoj - kafić. Kao smjer, ovaj stil je prilično višestruki i ponekad podrazumijeva nekoliko opcija dizajna.

Možete odabrati jedan od njih:

  • Klasični francuski stil;
  • Provence ili, kao što ga je nazvala francuska zemlja;

Francuski stil u unutrašnjosti

I da i drugi imaju vlastitu posebnu šik za razumijevanje koje odabrati, morate istražiti svaki od stilova. Boje Francuski stil preferira lagano izbijeljeno.

Francuski stil u unutrašnjosti

Klasični francuski stil

Imajte na umu da je ovaj stil jedan od najuspješnijih opcija za projektiranje kuhinje, spavaće sobe i male privatne kuće. Kao i maslina, klasični francuski stil u unutrašnjosti ne nastoji izgledati kao igla. Naprotiv, on prirodno govori priču o dizajnu dizajna sobe - drevne stolice, baboskino ogrlice na štandu, svjež nemarnog buketa u elegantnoj vazi.

Boje francuskog interijera voli gluposti, na njihovoj pozadini, dekor izgleda posebno povoljno.

Francuski stil u unutrašnjosti

Pravila stvaranja

Iako je šik pratiti u takvom dizajnu, ne mora biti skupo. Glavna stvar je da su svi predmeti odabrani u jednom duhu.

Pravila temeljnog stila:

  • Boja francuskog klasičnog interijera: bijela, bež, pistacija, svijetloplave i svijetlo ružičaste i druge pastelne nijanse;
  • Nema kontrasta - glatke prijelaze;
  • sve površine namještaja i završne mat;
  • na zidovima - mat boja, žbuka, tapete s tekstilnim uzorkom;
  • Stavke modeliranja ili imitacije u ukrašavanju zidova i stropova.

Francuski stil u unutrašnjosti

Ako govorimo o zidovima, tada je pozadina s malim cvjetnim uzorkom i kovrče s malom koncentracijom pogodna za apartman. Ponekad se boje zidova i tapeciranog namještaja reproduciraju na jednom crtežu.

Članak o temi: Interijer u talijanskom stilu: Jednostavnost i boemity (+36 fotografije)

Glavni stilski elementi:

  • obojeni u svjetlo tonove namještaja s tragovima antike;
  • dijelovi namještaja od kovanog željeza;
  • razne stolove za kavu;
  • Ormari za jela s ostakljenjem;
  • Tekstil - zavjese, presvlake namještaja i pribor od niskih neuronskih prirodnih tkanina;
  • Pomoću francuskih prozora.

Posebni šarm stvara namještaj laganih tonova koristeći različite metode pripravka. To može biti učinak ogubavanja, jakne, ozračenih boja i patine. Takav se namještaj može uzimati iz bake, kupljene ili učinjene s vlastitim rukama.

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuske zavjese u unutrašnjosti stvaraju posebnu atmosferu. Ako su prethodno takve zavjese kao što su jednobojne prirodne tkanine i til koriste isključivo u kafiću, sada se sve više pojavljuju u domovima. To je neuobičajeno udobno - tanak romantični šik Francuske.

Pribor u dizajnu francuskog stila:

  • Porculanska jela i figurice;
  • Staklene figure;
  • Mali buketi u minijaturnim vazama ili košarama na stolovima i policama;
  • stare posuđe;
  • čipke i stolnjaci s elementima čipke;
  • Slike, tapiserije, vez i suveniri.

U stvaranju stila a la France, nemojte činiti bez ručno izrađenih proizvoda. Vi svibanj želite napraviti decoupage - ova tehnika će se savršeno uklopiti u dizajn.

Francuski stil u unutrašnjosti

Kuhinja

Za kuhinju, okrugli stol s savijenim nogama ili glatkom i istim stolicama je savršena. Kontrattop od mramora i imitacija, kao i namještaj s djelomično otvorenim police. Najbolje boje zidova za kuhinju su ment, blijedi pistacio u kombinaciji s bijelim namještajem.

Francuski stil u unutrašnjosti

Spavaća soba

Krevet s kovanom glavom i nadstrešnica je zanimljiva ideja za francusku spavaću sobu. Boje za ovu sobu su nježne nijanse ružičaste i plave, kao i tonove pijeska. Poseban šik može napraviti duge zavjese u boji od prirodnih tkanina - vrlo udobno spavaće sobe.

Francuski stil u unutrašnjosti

Dnevna soba

U dizajnu dnevnog boravka pomoći će krivotvorenim stolovima i klupama, u kombinaciji s stolicama za preživljavanje tekstila. Tapecirani namještaj trebao bi biti isprepleten s razjašnjenim kovanjem i drvenim rezbarijama. Francuski dnevni boravak je svijetla soba s velikim prozorima. Lijepa boja u boji stvara tanke crne elemente (kovanje, prozore, uzorci na namještaju) na pozadini bijelog prostora.

Francuski stil u unutrašnjosti

Ostale sobe

U kupaonici francuskog dizajna vodovod može biti luksuzno kada u baroknom stilu, zlatne mješalice, umivaonik na stolu s savijenim nogama. Međutim, može se igrati na minimalizaciji dijelova - to je vrsta puritanskog šik.

Za predsoblje prikladno je kovanog vješalice i ogledalo ovalnog kalupa u drevnom okviru.

Francuski stil u unutrašnjosti

Izvrsno Ako je elegantna konzola s savijenim nogama pod ogledalom - to je klasični hodnik u duhu Francuske. U takvom hodniku gosti su ostavili sve mračne misli fascinirane romantikom stana.

Članak o toj temi: Kako organizirati kuhinju u stilu Provence: Savjeti i preporuke

Francuski stil u unutrašnjosti

francuski prozori

Unutrašnjost apartmana i kuću francuskog stila ne može se zamisliti bez iste prozore. To se obično čini na podu do stropnog prozora s mnoštvom punjenja. Njihova uporaba omogućuje značajno proširenje prostora uništavanjem barijere između sobe i pogledom s prozora. Također može biti o stvaranju prozora portala koji su i vrata u isto vrijeme. Takvo izvršenje će biti prikladno za dnevni boravak privatne kuće. Jedina nijansa takvih prozora je njihov visoki troškovi.

Francuski stil u unutrašnjosti

Provence - Francuska zemlja

Francuski interijer u stilu zemlje ili Provence posebno je atraktivan kao ideja za seosku kuću. U nečem presijecanju s klasikom i u nečem prepoznatljivom, stil Provence je na južnim mjestima. Savršen je za kafić, gdje će posjetitelji biti odgođeni iz uobičajenog grada u izmjerenoj Provansi.

To je stil udobnosti i udobnosti, koji je strašan za šik i sjaj, ima svoj poseban šarm.

Francuski stil u unutrašnjosti

Pravila stvaranja

Unutrašnjost u stilu francuske seoske kuće sunčanih regija stvara lako. Crtanje inspiracije iz ovog stila, možete transformirati jednu od soba u moju osobnu Francusku.

Osnovna pravila francuske zemlje:

  • Boja francuske zemlje: bijela, pijeska i krema, lavande i pistacije, terakote i drugih prigušenih nijansi;
  • Primjena "gubitka boje" prijema na namještaju, vrata, zidova i za dekor prozora;
  • Obilje keramičkih pločica - na podu i zidovima;
  • Zidana od opeke (ili imitacija), svijetle žbuke s drevnim učinkom;

Francuski stil u unutrašnjosti

Provence rijetko koristi pozadinu, iako je moguće odabrati dizajn crteža koji nalikuju cigla, kamen, drvo ili neku vrstu tekstilnog crteža za organiziranje stana. Možda će, za nekoga, grubo drvo i opeka u dekoraciji činiti neprikladno - ne može se koristiti, nego se obvezati sve zidove s monofoninom žbukom.

Francuski stil u unutrašnjosti

Ključni elementi stila:

  • Namještaj jednostavnim oblicima s dugim nogama;
  • Dekor zidova drva i tkanine, tkanine na stolicama;
  • Obilje drevnih dodataka kao što su stakleni vaze s pukotinama i u slučaju zarobljenika, aluminijske šalice, drvene jastučiće i druge stvari;
  • lavanda, ružmarina, trska u vazama;
  • keramički obojeni suveniri;
  • grede na stropu, lusteri s drvenim dijelovima;
  • Za Windows - jednostavne zavjese, drvene rolete, čipke i til.

Francuski stil u unutrašnjosti

Posebni šarm i prostor za fantaziju daju francuske zavjese. U rubu zemlje stil može biti jednostavna platnena opcije, s čipkom ili til. Prozori moraju biti drveni, stari pristup je savršen - rolete za Windows. Ako napravite kafić, svakako koristite ovu tehniku.

Zemlja masline prelazi s talijanskim stilovima zbog susjedstva.

Francuski stil u unutrašnjosti

Za stan, ovaj stil nije izabran kao često kao klasik. Tako njegov dizajn po defaultu pretpostavlja pogled na vrt iz prozora kuhinje ili dnevnog boravka, pregleda od hodnika na trijemu s glinenim vazama na stubama.

Članak o temi: Dizajn spavaćih soba u stilu Provansa: Savjeti za izbor boje, namještaj i ukras

Francuski stil u unutrašnjosti

Kuhinja

Možda, za dizajn dnevnog boravka i spavaće sobe, takav stil može biti malo neobičan. Međutim, za kuhinju i hodnik prikladan je. Žbuka, pločica, starijeg namještaja i obilje suvenira - sve je to prilično poznato kuhinji. Maslinske kuhinje su mjesta nakupljanja rijetkih predmeta: Durzlags, pocinčane kante, glinene vrčeve i druge elemente ruralnog života.

Francuski stil u unutrašnjosti

Spavaća soba

Ako postoji rješenje za dizajn spavaće sobe u stilu Provance, onda je to obilje prirodnih boja, drva, tekstila s crtežima bez crteža. Boje spavaće sobe - bež, vrlo svijetlo plava, ružičasta i lavanda, u kombinaciji s drvenim oblogom. Među zanimljivim odlukama namještaja spavaće sobe krevet s urezanim srcima u uzglavlju, stolice i komode s istim dekorom.

Francuski stil u unutrašnjosti

Dnevna soba

Za masline dnevni boravak ne postoji ništa bolje od kamina i pruga namještaja. Izvrsno, ako se u dizajnu dnevnog boravka koristi odvajanje particija od drva, grubih greda, katu širokih odbora (ili sličan laminat). Takva lagana dnevna soba mora biti dopunjena zanimljivim slikama.

Francuski stil u unutrašnjosti

Ostale sobe

Za hodnik, stil Provence je pravi Expathere, gdje nije zastrašujuće uvoditi najviše hrabre ideje. Ovo je vanjska pločica, originalni ormar za odjeću s učinak razloga i boja za rezanje. Ovdje se može primiti ogledalo u okviru kovanog željeza, sliku u okviru oronulih vrsta, visokog glinenog spremnika za kišobrane. Što je lijepo hrabro za spavaću sobu, onda je prilično prihvatljivo za hodnik.

Francuski stil u unutrašnjosti

Romantika Francuske u vašem domu

Francuski stil u unutrašnjosti je, prije svega, romantična udobnost i izvrsna šik. Iz tog razloga, često se bira za restorane i kafiće. Pokušajte ovaj stil organizirati stan, kod kuće ili čak jednu od soba, kao što je kuhinja ili hodnik.

Zadovoljstvo je da ideja ispuniti unutrašnjost francuskim šarmom ne zahtijeva potpunu obnovu sobe i namještaja. Nešto što možete prepustiti i formaciju, davanje starih subjekata novi početak.

Francuski stil u unutrašnjosti

Usput, takvi neobični elementi dekor često se mogu vidjeti u kafiću. Idite u lijepo dizajnirani kafić ili restoran u sličnom stilu i "pogledajte" ideje za vaš dom.

Video galerija

FOTOGALERIJA

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Francuski stil u unutrašnjosti

Francuski stil u unutrašnjosti

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Dvije izvedbe francuskog stila

Čitaj više