Ugradnja peći svinjskog željeza u peć

Anonim

Ugradnja peći svinjskog željeza u peć

Instaliranje peći u pećnici - opcija nije nova, ali ne gubite njegovu važnost danas. Od lijevane željezne ploče, sama po sebi, bit će izvrstan element prijenosa topline peći, a druga funkcija je mogućnost kuhanja tijekom ložišta.

Da, danas postoji mnogo drugih, modernijih načina organiziranja u kući kuhinjske opreme, međutim, peć lijevanog željeza u peći ostaje jedna od opcija koje ne gube svoju popularnost.

Osim toga, nije potrebno instalirati staru peć na novu peć, ploču. Na http://svt-ukraine.com.ua/plity ćete naći nekoliko modernih varijanti kuhanja podova za peć koju možete koristiti.

Karakteristike modernih tanjura od lijevanog željeza za peći

Lijevane ploče za glačanje, oni su kuhani podovi, postavljene izravno na gornju horizontalnu površinu peći. Lijevana željezna ploča ima inercijski prijenos topline.

Kada gorivo (drva za ogrjev, ugljen, treset) gori u peći, peć lijevanog željeza je dobro vruće i ostaje vruće, dajući toplinu. Kada se lijevano željezo zagrijava, može se koristiti kao ploča za kuhanje.

Ugradnja peći svinjskog željeza u peć

Moderne tanjure od lijevanog željeza za montažu na peći imaju brojne karakteristike koje ih razlikuju od drugih sličnih opcija.

  • Lijevno željezo, koristi se za lijevanje ploče, ima povećanu snagu.
  • Zbog činjenice da su brojne kemikalije uključene u materijal, fizičke karakteristike proizvoda se poboljšavaju.
  • Kroz životni vijek trajanja, od lijevanog željeza nije deformiran, ne ispušta i pomiče visoke temperature.
  • Peć od lijevanog željeza otporan je na kapi temperature, zadržavajući svoj izgled i početna operativna svojstva.
  • Ploče za ugradnju na peći ne podliježu koroziji.

Općenito, sve tanjure od lijevanog željeza za peći podijeljene su u dvije skupine: montažne i čvrste. I u to, u drugom slučaju, proizvod može poslužiti kao termalni vodič, ravnomjerno zagrijati zrak u sobi, i kao hardver za kuhanje.

Članak na temu: Koji iznos kotla odabrati?

Od lijevane željezne ploče je ploča s ugrađenim prstenovima na njemu, koja su uključena u druge. Podešavanje broja zvona i njihovog promjera, možete pokupiti optimalnu opciju, ovisno o tome koja jela koju kuhate.

Ova opcija ima jednu važnu prednost - toplinske praznine koje omogućuju ploču da se ravnomjerno zagrije ravno, ne deformiraju pod utjecajem visokih temperatura.

Jednodijelna štednjaka zbog nedostatka toplinskih praznina je manje pouzdana kada se koristi. Lijevano željezo se može proširiti pod utjecajem previsokih temperatura i deformirati. Međutim, bacile cijele tanjure od lijevanog željeza su mnogo jeftinije i lakše ih instalirati na vlastitu.

Ako odaberete model s lijevanim ornamentom ili uzorka na oči pri odabiru štednjaka za peć, pažljivije pogledajte ovu opciju. Zbog obrasce prijenosa topline, ploče se povećavaju, što pozitivno utječe na njegovu funkcionalnost.

Značajke ugradnje ploča od lijevanog željeza u peći

Instalacija od lijevane željezne ploče na pećnicu je ozbiljna stvar. Povreda tehnologije i nepravilnog odabira materijala može dovesti do činjenice da je na prvoj peći peći, deformiran ili puzao zbog ekspanzije.

Da, pilići svinjskim željezom imaju povećanu otpornost, ali ne zaboravite da kada se zagrijavaju oni šire, koji bi trebao biti uzeti u obzir kod Učitelja prilikom instaliranja.

Nemoguće je instalirati ploču na liniju na materijal iz kojeg je napravljena peć. U pravilu, to je cigla. Ali cigla se širi pod utjecajem visokih temperatura. Ako ne ostavite jaz između zidarenja i peći ili opeke, ili lijevano željezo neće dugo trajati, jer metal jednostavno nema mjesta za širenje.

  • Nemoguće je kočiti ploču u zid.
  • Između zidarenja i peći mora biti jaz od oko 5 mm oko perimetra.
  • Nije potrebno obmanjivati ​​klirens s rješenjem - potrebno je kako bi se štednja proširila. Sačuvat će u namjeri i ploču od lijevanog željeza i zidare peći.
  • Prilikom instaliranja ploče od lijevanog željeza koristi se posebna otopina tekuće glinene tanjure. On čini fiksiranje peći na pećnici najbrže.

Članak o toj temi: Pleted Wammock s vlastitim rukama u tehnici Macrame

Zapamtite da je instaliranje ploče od lijevanog željeza je potrebno u smislu razine, inače kuhanje na njemu postat će teško. Što je manji hardverski plamenik, bliže bi trebao biti izravno na peć. Objašnjava se činjenicom da se mali plamenik brže zagrijava, ali se brže hladi. Ovo pravilo vrijedi za istu praktičnost.

Ugradnja peći svinjskog željeza u peć

Prva peć je izrađena prema posebnoj shemi. Nemojte se nadati da odmah nakon instalacije možete kuhati na novoj ploči. Da biste prvi put uklonili unutarnji stres od lijevanog željeza, polako se zagrijava polako i temeljito.

Ako niste sigurni da možete instalirati ploču u sva pravila, bolje je vjerovati u ovom pitanju profesionalcima.

Na web stranici tvrtke "SVT" http://svt-ukraine.com.ua/lyuki-dlya-zoly ćete naći još više korisnih proizvoda za izgradnju funkcionalne peći u kući.

Čitaj više