Kako popraviti laminat na zid

Anonim

Tradicionalno odredište laminata je pokriti pod. Međutim, često se ovaj materijal koristi prilikom popravka stana u vrlo neobičnoj ulozi - kao materijal za dizajn zidova. Ponekad se to radi za uštedu razmatranja ako je kat laminat ostao i postoji mogućnost da ga konzumira.

Ali češće se laminat koristi na zidovima kao vrlo neovisni element dizajna, vrlo neobičan i elegantan. Ako također imate takvu ideju, reći ćemo kako popraviti laminat na zidu. Na videu možete vidjeti proces vlastitim očima.

Kako popraviti laminat na zid

Profesionalna ideja

Unatoč njegovoj neobičnoj neobičnoj ideji da pričvrsti laminat na zidovima nije tako loša ideja. Laminat ima niz dobrih kvaliteta:
  • će se uklopiti u cjelokupni dizajn stana i biti skladan s poda;
  • Jednostavan za njegu (dobro pranje, lako je popraviti);
  • Njegova instalacija je jednostavna i dostupna svima.

Na koji način možete priložiti laminat?

Postoje dva načina za popravak laminata na zidovima - stavite ploče na ljepilo ili na sanduku. U prvom slučaju, potrebni su glatki zidovi i njihova površina je vrlo izdržljiva (ploče laminata imaju mnogo težine, dakle, ako ne uklonite stari žbuku, nakon instalacije zida mogu pasti zajedno sa starim cementom) , U drugom slučaju, stanje zidova nije u osnovi.

Kako popraviti laminat na zid

Priprema za rad

  1. Priprema materijala za rad. Kao i obično, laminat bi trebao biti raspakiran i prilično dao letjeti u toplom stanu oko dva dana. Tijekom tog vremena materijal će uzeti temperaturu okoline;
  2. Priprema površine. Zidovi trebaju biti poravnani tako da je površina savršeno glatka, tako da je veličina pogrešaka minimalna. Neravni zidovi će morati odgoditi. Količina zidova je bolja provjeriti pravilo, sprječavajući razlike više od dva ili tri milimetra.
  3. Posebna pažnja - uglovi. Oni su, ako je moguće, trebali biti ravni. Podrazumijeva se značenje takve pažnje na glatkoću: nepravilnosti ispod laminata na podu mogu se izravnati mekom "svira" supstrat. Na zidu su ploče pričvršćene na čvrstu površinu i mora biti glatka.
  4. Demontaža vrata i prozora platforma.
  5. Izračun potrebe za materijalom. Pomnožite širinu za duljinu navodnog fragmenta na zidu, dobijte površinu materijala. U tu veličinu potrebno je dodati kamatu od deset po obrezivanju, ugradnji.
Članak o toj temi: Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i da li gipsanu površinu u kuhinji

Instalacija laminata

Kako popraviti laminat na zid

U prisutnosti glatkih zidova, paneli su zalijepljeni izravno na zid pomoću tekućih noktiju ljepilo. Ako je zid krivulja, morate napraviti sanduk. Da bi ga napravili, tračnice širine od 20 do 40 mm su potrebne, okomito na smjer ploče. (Metalni profili se mogu koristiti kao sanduk, koji se koriste pri montaži suhozida. Konačno, možete koristiti posebne sustave za pričvršćivanje za zidne lamele na zidovima). Oni su punjeni na udaljenosti od 30-40 cm.

Možete zalijepiti na zid bilo koji laminat, uključujući s bilo koje vrste brave ili bez brave na sve.

Kako popraviti laminat na zid

Zatim slijedite ispod priručnika:

  1. Odaberite Montaža polazne točke. Ako se polaganje planira samo u gornjem dijelu zida, potrebno je početi od gornjeg lijevog kuta (za "lijevo usmjerene" majstore - naprotiv, iz gornjeg desnog kuta). Ako trebate ušuljati donji dio, počnite bolje od donjeg lijevog.
  2. Nanesite na obrnutu stranu ploče ljepilo "tekuće nokte" na temelju silikona, možete koristiti poseban ljepilo za panele. Ploča tretirana za ljepilo pritisnite s napajanjem na zid. Na isti način veze s ostatkom panela. Ako ploče imaju brave, onda za bolje lijepljenje treba montirati ljepilom i utore.
  3. Na isti način, cijela površina je pokrivena. Ako je instalacija napravljena od ispod-up, zatim za čvrstoću, preporučuje se za donju ploču da hrani reketer na zid, donja ploča će se temeljiti na njemu i stvorit će dodatnu zaustavljanje cijelog dizajna na vrhu ,
  4. Ako su paneli zalijepljeni na sanduku, trebat će nokte ili posebne pričvršćuje, zove Kleimers, prodaju se u bilo kojem odjelu za kupnju. Ponekad Kleimeri ne daju normalno ulaze u utore u dvorcu. U ovom slučaju, dovoljno je uredno odrezati mjesto za pričvršćivanje na takav način da utor ide na svoje mjesto.
  5. Instalirajte sve ploče i nastavite na dizajn kutova i mjesta povezivanja s pod i strop. To će zahtijevati postolje. Možete odabrati željenu vrstu i veličinu u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Članak na temu: Kako odabrati noćnu grafikon za vašu spavaću sobu, obratiti pozornost?

Video s pričom o tome kako montirati ploče je jednostavno i jednostavno. Usput, u ovom videozapisu, predlaže se jednostavna ideja, kako napraviti laminat laminat na krivulji bez primjene sanduka:

Važne nijanse

Kao što znate, dizajn dekoracije laminata može se sastojati od horizontalnih, vertikalnih i čak dijagonalno razmaknutih traka. Koje su značajke instalacije vertikalnom smjeru?

Vertikalna metoda polaganja

Vrlo spektakularni rezultat daje vertikalno polaganje laminata. Polaganje je vrlo jednostavno, važno je istaknuti zidove vrlo visoke kvalitete.

Horizontalni način polaganja

Ako položite ploče jedne duljine, tada se ova opcija čini lakšim i jeftinijem - neće biti otpada i podrezivanja. U isto vrijeme potrebno je zapamtiti da će svi zglobovi biti na istoj liniji, pa je bolje zatvoriti svoje postolje. Laminat je uistinu teški građevinski materijal, i kako bi se izbjeglo prikupljanje ploča u harmonici pod vlastitim težinom, daske se moraju dodatno fiksirati poprečnim fntitom na zglobovima.

Pljine su pričvršćene na zidove na noktu, a rupe se mogu pustiti čak i kroz ploče zglobove. Bolje je da će vertikalni postolje biti smješteni u koraku od najmanje jednog i pol metara, čak i ako duljina panela ide duž cijelog zida bez prekida.

Kako popraviti laminat na zid

To je zbog činjenice da pričvršćivanje cijelih panela ide samo u brave jednog smjera, tako da bez dodatnih mjera za popravak ispod težine panela, zid se može razbiti.

Još veća snaga dizajna informirat će polaganje takozvanog češlja kada se pojavi polaganje s izmjeničnom trakom i polovicom. Da biste to učinili, napravite potrebnu količinu polovica, nakon što je unaprijed unaprijed potrebna potrebom za cijelim brojevima i rezanjem fragmenata. Ova metoda polaganja pružit će više jedinstvenih opterećenja na web-lokacijama panela i pomoći u izbjegavanju nevolja.

Dalje, dajemo videozapis koji govorimo kako možete koristiti metodu montaže dekorativne zidne dekoracije laminiranih ploča kada je balkon dizajnirao:

Članak o temi: Ideje za balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Dani video zasigurno uvjerio vas da napravite instalaciju panela na zid ne tako teška stvar, kao što se ponekad čini.

Čitaj više