Obnova vodovoda s tekućim akrilnim

Anonim

Metoda korištenja tekućine, ili kao što se naziva i bulk akril, koji se nedavno pojavio na domaćem tržištu, ne samo da pronalazi nove korisnike, već i postaje popularan.

Obnova vodovoda s tekućim akrilnim

Svaka kupka s vremenom dobiva neke nedostatke i nedostatke, ali to nije potrebno promijeniti na novo skupo tijelo, prilično je zagovara da obnovite stari.

Visokokvalitetna restauracija kupki s tekućim akrilom omogućuje vam da dati staru vodovodnu opremu novi život i ažurirati unutrašnjost kupaonice, čime se štedi novac za popravak i kupnju nove kupke.

Da bi se vratio bulk akril, pomoć stručnjaka nije uvijek potrebna. To je često moguće to učiniti i samostalno, koristeći savjet profesionalaca kao vodiča. Na primjer, planiranje restauracije radova, morate odabrati ispravan materijal. Kupci su danas ponudili, tekući akril, neovisno o proizvođaču, gotovo se ne razlikuju u kvaliteti i sastavu, tako da glavni kriteriji za izbor trebaju biti volumen potreban za obnovu kupke, nijanse boje i rok trajanja materijala ,

Priprema za restauratorski rad s tekućim akrilnim

Mehanizam rada tekućeg akrila je iznimno jednostavan - materijal se izlije u kupelj i pod vlastitim težinom se širi duž njegove površine, stvarajući glatku i čak premaz. Prednosti ove metode ažuriranja starog vodovoda su očite: jednostavnost primjene, minimalno trajanje sušenja, sposobnost akrilnog premaza za amortizaciju i odbijanje prašine. Kao rezultat toga, stavljajući minimalni napor, dobivate sjajnu i glatku kupku bilo koje željene boje.

Prije početka rada potrebno je pripremiti sljedeće alate i materijale:

Prije početka rada potrebno je očistiti površinu kupke od nepotrebnih predmeta i prašine.

  1. Samonivelirajući akril (količina ovisi o veličini kupke).
  2. Bugarski.
  3. Mlaznica za brusir namijenjen brušenju.
  4. Krug za metal kako bi se uklonio letak ispod kupaonice.
  5. Sredstva za odmašćivanje (aceton ili otapalo).
  6. Maligarni viski.
  7. Dugačak štapić od oko 30 cm za akril.
  8. Listove papira ili novina.
  9. Pečat ispod kupke.
  10. Prah deterdženta ("periolikoh", itd.).
  11. Čiste pamučne krpe.
  12. Kit nož.

Članak o temi: Koliko kilovat treba za dom

Restauracija počinje s pripremom površine. Bilo koja kupka, bez obzira na stupanj habanja i onečišćenja, prije punjenja tekućim akrilom, potrebno je temeljito polirati s mlaznom mlaznicom koja se nosi na brusilici. Glavni cilj mljevenja je ukloniti sjaj, koji je prisutan na svakoj emajlovoj premaz. Odsutnost ili prisutnost sjaja će odrediti koliko se poslužuje nova površina, stvorena od bulk akrila.

Kada je površina kupke postala mat, potrebno je dobro isprati i odmastiti. Da biste to učinili, možete koristiti PEMOLUX prah ili slično. Svi površinski kontaminanti pažljivo se uklanjaju iz premaza. U tom procesu, treba se približiti i vrlo odgovorno, jer su njegovi rezultati u velikoj mjeri utjecali na trajanje vijek trajanja akrilne površine. Nakon nanošenja praha, kupka se mora ispirati s jakim mlazom vode.

Obnova vodovoda s tekućim akrilnim

Aplikacija akrila je napravljena uz rubove kupke, kako bi joj dali na vlastitom podjelu na površini.

Kada je kupka u potpunosti obrađena prahom deterdženta i dobro proizvode, potrebno je izrezati stare ljepljenje s mlinkom s krugom metala. U pravilu, letak je kovrčava, a zatim izbačen s dlijetom i čekićem. Ako vezanje ispod kupaonice ostane u netaknutom stanju, tada treba staviti malu plastičnu čašu u ispusni otvor. Poslužit će kao neku vrstu utikača, koji neće dopustiti da materijal uđe u kanalizacijske cijevi i naknadno bodovanje tekućeg akrila.

U sljedećoj fazi obnove potrebno je obrisati površinu vodovoda čistim pamučnim krpama, razgraditi na pod novina ili listova papira, rasprsnuti dizalicu u plastičnu vrećicu, čime se eliminira prašinu, vodu i mala smeća u kadi. Nakon toga možete nastaviti s procesom odmašćivanja. Izuzetno je temeljito i pažljivo, bilo koje otapalo ili aceton.

Osnovni restauratorski rad

Kada je vodovod potpuno spreman, proizvodi se izravna restauracija. Prije svega, akril treba pripremiti. U pravilu, set, s kojim se kupke ispunjavaju, sastoji se od 2 glavne komponente - akril i učvršćivač. To je učvršćivač koji omogućuje materijalu da stvori glatku i čvrstu površinu koja ne ispuca čak ni pod utjecajem mehaničkih šokova.

Članak o temi: Silkografske pozadine za spavaću sobu

Da bi restauracija bila što je više moguće, potrebno je lagano miješati akril i učvršćivač. Da biste to učinili, učvršćivač se postupno dodan u tekuću akrilnu posudu i miješa se 10 minuta. Smjesa se tada mora napustiti da se otopi 15 minuta, nakon čega se izlije u kadu. Neispravno miješanje sastojaka može dovesti do onoga što se akril ne zamrzne i bit će potrebno proizvesti rad.

Punjenje tekućim materijalom počinje sa strane. Mala količina smjese se nanosi na površinu i zaglađuje s malom lopaticom. Kada su strane i zidovi kupke obrađeni, lopatica je poravnana s dnom. Ako materijal zadovoljava sve prikazane standarde kvalitete i rok trajanja i pravilno je pripremljen, obično je potrebno oko 36 sati. Nakon toga možete instalirati novo vezanje ispod kupke. Nakon što je montirao vezanje potrebno je dodati obnovljenu kupku s jakim tlakom hladne vode.

Obnova kupki uz pomoć rasutog akrila je prilično izvedeni događaj. Uštedjet će vas od brige o izboru novog vodovoda, od problema s instalacijom. U isto vrijeme, vaša kupaonica sjaji s novim bojama i oduševit će vas za dugo vremena udobnosti i udobnosti.

Čitaj više