Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Anonim

Često nakon popravka ili zamjene prozora pojavljuju se na površini zidova crnih mrlja. Počelo je kalup ispod pozadine, i hitno morate poduzeti mjere za uklanjanje. Povoljni uvjeti za pojavu gljivica - vlagu i visoku temperaturu, nedostatak cirkulacije zraka. Uzroci mogu biti različiti. Odmah se riješite plijesni. Ne samo da pokvari izgled uglova i zidova. Pore ​​prodiru u pluća i uzrokuju mnoge bolesti.

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Kalup ispod pozadine

Gljivica je opasna na njegovim porama

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Plijesan u kući

Plijesan je gljivica koja se može formirati ne samo odozgo, već i unutar zida. Obično se crne grube mrlje počinju pojavljivati ​​nekoliko mjeseci nakon popravka ili zamjene prozora. To znači kršenje tehnologije rada i loše hidroizolacije.

Najčešće za mene s zahtjevom da pomognem uklanjati plijesni žalbu na ljubitelje spasiti. Nisu bili postavljeni stope za moju tvrtku i pronašli su jeftinije radnike. Oni koji su poduzeli u pola cijene su spremljeni na kvalitetu i broj materijala. Kao rezultat toga, pojavljuju se crne točke, a miser plaća dva puta.

Plijesan se formira nakon:

  • završetak gradnje;
  • izolacija;
  • remont;
  • plastični prozori;
  • Smještaj u sobi novog namještaja kabineta.

Ne pokušavajte jednostavno obojiti kalup na pozadini ili prerušiti oštećeni zid prema ormariću. Nakon takvih radnji gljivica će rasti još brže. Mrlja će se povećati. To će negativno utjecati na blagostanje u stanu ljudi, pa čak i životinja. Mali, vidljivi samo pod mikroskopom, pore milijuni će letjeti u zraku i u disanju pasti u pluća. Oni mogu uzrokovati brojne plućne bolesti i alergije.

Članak o temi: Baterije za plin stup

Male mrlje na pozadini mogu se ukloniti

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Plijesni u stanu ispod pozadine

Glavni problem je u tome što kasni kalup na pozadini kasni. U početnoj fazi pojavljuju se mala mjesta na pozadini. Takav kalup može se ukloniti bez uništenja zidova zidova. Potrebno je sve učiniti brzo i u kompleksu.

  1. Prije uklanjanja kalupa iz pozadine odredite razlog njegovog izgleda.
  2. Obrišite pozadinu spužvom umočenom u vodu. Nakon toga, oštrene tamne mrlje se tretiraju s vodikovim peroksidom ili octom.
  3. Dobro je sušiti kut i zidove uz njega.
  4. Napravite mokro čišćenje i uz pomoć kvarcne svjetiljke za ozračivanje ultraljubičastih zraka zahvaćeno mjesto. Redovito to učinite nakon uklanjanja mrlja u svim sobama apartmana.
  5. Ojačati ventilaciju u sobi. Skinite zidove namještaja ormara. Redovito provoditi ventilaciju.

Prije nego što se riješite plijesni na pozadini, potrebno je odrediti razloge za njegov izgled i eliminirati ih. Tada možete izbjeći izgled gljivica crnih mjesta nakon popravka.

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Plijesni na zidovima

Plijesan prodire dubinu zida

Gljivi plijesni razvija se u vlažnom toplom okruženju. Ulazi u zid s materijalima za prašinu i lošom kvalitetom. Pore ​​mogu ležati nekoliko godina i omjer nakon pojave povoljnih uvjeta - vlažnih.

Čak i sa formiranjem prvih kolonija izravno ispod pozadine, gljivica se primjenjuje za aktivno duboko u zidove, udarajući završnu obradu i zidarstvo. Ako niste pronašli kalup nakon popravka u početnoj fazi svog razvoja - prvih nekoliko mrlja, a zatim bez uklanjanja pozadine i sloja zahvaćenog štukature, nemojte raditi. Za uklanjanje gljivica zahtijeva niz mjera.

  1. Uklonite pozadinu s zahvaćenog područja.
  2. Uklonite zahvaćenu žbuku.
  3. Tretirajte zid fungicidnim kompozicijom ubijaju gljivice, barem 3 puta, bolje od 5, s intervalom od više od 6 sati. Preporučljivo je primijeniti kvarcnu svjetiljku nakon toga.
  4. Nakon potpunog sušenja pokriti površinu antiseptičkom, prije nego što pričvrstite pozadinu također nanesite antibakterijsku otopinu. Suho tretirano područje sa građevinskim sušilom.
  5. Poravnajte zid s žbukom, pokrijte s kitom i držite novu pozadinu.

Pažnja! Svako djelo na uklanjanju zahvaćenog dijela zida mora se izvesti u respiratoru. Pore ​​mogu uzrokovati ozbiljnu bolest, do raka respiratornog trakta.

Nakon toga, soba se mora redovito prozračiti. Ako je potrebno, ojačati ventilaciju, učinite ga prisilnim. Dobar učinak, osobito u sobama s pogledom na sjevernu smjeru, daje redoviti kvarcing od 1 -2 puta mjesečno.

Članak na temu: Video o tome kako napraviti kat 3d učiniti sami

Uzroci pojave kalupa

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Kalup

Gljivica plijesni pojavljuje se s vlagom. Uzroci različitih:

  • Protok cijevi u kuhinji i kupaonice;
  • poremećaj stezanja u sustavu grijanja;
  • sirovi susjedni prostori;
  • Plastični prozori su pogrešno ugrađeni i kondenzat se formira u njima;
  • Izolacija zidova bez izračuna propusnosti pare materijala pomaknula je točku rosišta na unutarnju površinu;
  • oštre temperaturne razlike u zatvorenom prostoru;
  • Prekršena ventilacija zraka od strane ormarića namještaja ugrađen blizu zida.

Rješavanje pitanja kako ukloniti plijesan iz pozadine, potrebno je eliminirati razlog za izgled vlage. Inače će se nakon vremena ponovno pojaviti ispod pozadine i izaći i morat ćete sve učiniti prvo.

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Plijesni na zidovima

Počnite s analizom događaja, provedeno prije 2 - 3 mjeseca:

  • ugradnja plastičnih prozora;
  • Zidna izolacija;
  • Popravak ventilacijskog sustava;
  • Instaliranje novog masovnog namještaja;
  • popravak.

Ako ništa nije učinjeno, onda napravite reviziju svih cijevi. Kada se točke pojavljuju s dna, provjerite sobu ispod sebe. Nasuprot tome, stanovnici na katu treba pregledati potkrovlje.

U kući panela, ometa se brtvljenje spojeva između peći. Zatim obratite odgovarajuće boobs i zahtijevaju odmah popraviti zidove i zamjenu hidroizolacije vani.

Cestovni i suhi zrak nakon obrade zidova

Kalup ispod pozadine očituje se na zidovima crnih mrlja

Plijesni i sredstva za rješavanje s njom

Često uzrok gljivice postaje plastični prozori. U kršenju tehnologije ugradnje, kondenzat se formira u njima. Stoga pokrijte obronke hidrofobne boje i otvorene prozore za ventilaciju najmanje 2 puta dnevno.

Savjet! Stručnjaci ne preporučuju stavljanje plastičnih prozora u sobe bez vanjskih klima uređaja ili prisilne ventilacije.

Prilagodite poklopac u kuhinji iu kupaonici. Napravite snažnu ventilaciju u apartmanu ili instalirajte klima uređaj.

Premještanje namještaja iz zidova za 15 - 20 mm. Ovaj razmak će biti dovoljan za cirkulaciju zraka.

Članak na temu: Bed Clamshell to učiniti sami: dizajn proizvoda

Čitaj više