Odaberite PC tanjure preklapanja

Anonim

Odaberite PC tanjure preklapanja

Ploče preklapanja ploča su najčešća u privatnom konstrukciji. Ovaj pristupačan i jednostavan za instalacijski materijal već je uspio uspostaviti sebe kao optimalnu opciju za izgradnju među-kata kata u privatnoj kući.

Zbog praznina unutar materijala, sami se preklapaju smanjuju opterećenje na temelj. U isto vrijeme, PC preklapaju ploče su jedan od rijetkih materijala koji je relevantan iu eri monolitne konstrukcije.

Ako pogledate strukturu materijala, možete vidjeti da unutar ploče ima zaobljenu oblik šupljine. Oni ne samo da smanjuju težinu i opterećenje na temelj i okvir zgrade, već i pružaju dobru izolaciju, koja ne proizvodi toplinu iz kuće i ne-unutarnjih autsajdera. Zato se takve ploče preklapanja najčešće koriste u izgradnji stambenih zgrada.

Možete raspravljati mnogo, kakva je vrsta preklapanja, šuplje ploče ili monolit. Iu tome, i još jedna mogućnost ima svoje prednosti, jer postoje slabosti.

Na primjer, šuplje tanjure preklapanja, ovisno o njihovoj veličini, imaju ograničenja opterećenja. Međutim, oni također imaju visoku toplinsku izolacijsku i zvučnu izolaciju, u usporedbi s monolitnim strukturama.

Na ovaj ili onaj način, bit će o odabiru ploča s preklapanjem računala i značajkama rada s njima.

Kako odabrati PC preklapajuće ploče

U procesu proizvodnje ploča preklapanja koristi se beton s povećanim sadržajem cementa. Dizajn metala unutar ploče izbjegava otklon i deformaciju tijekom instalacije i rada. Posebna tehnologija čini gotovi građevinski element posebno izdržljiv.

  • U obliku oplate, čelična armatura je unaprijed ispružena.
  • Beton se izlije u obliku, nakon čega je proizvod na pari i zamrzavanje.
  • Prekomjerni ventili na rubovima su obrubljen, međutim, zbog pre-rastezanja, proizvod se ispostavlja da je jači i praktički ne podliježe spaljivanju opterećenja.

Članak o temi: Zamjena dvorca u metalnim vratima: Upute korak-po-korak

Odaberite PC tanjure preklapanja

Polaganje ploča podova je napravljeno korištenjem dizalice za kamione, podignite i istovaruju ploče ručno je jednostavno nemoguće zbog njihove težine. Graditelji se preporučuju prije polaganja ploča uz pomoć dizalice kako bi bili sigurni da se svi zidovi oko perimetra kuće u izgradnji podešavaju pomoću razine.

Inače ćete naići na masu problema s daljnjim unutarnjim uređenjem zidova, spola i stropa.

Općenito, ploče preklapanja su podijeljene u tri glavne vrste:

  • šupljina;
  • rebrasta (sirovi tip);
  • Zakrivljene armiranobetonske ploče.

Postoji nekoliko klasifikacija podnih ploča, ovisno o debljini ploče, prisutnosti, odsutnosti i smještaja na površinu praznine, te vrstu ploče potpore na dizajnu nosača. PC kratica znači da je ispred vas okrugli stockstop.

Dvije znamenke nakon označavanja označavaju duljinu cijele ploče u decimetrima. Imajte na umu da je u stvarnosti, štednjak je obično dva milimetra kraća od imenovanih brojeva.

Još dva brojevi za označavanje su širina ovog peći. Ovdje je dopuštena pogreška u mjerenjima od 10 milimetara.

Konačno, potonja se znamenka označava nosivosti ploče.

Vaš izbor će ovisiti o svrsi vi ste progoni. Za ugradnju preklapanja privatne kuće, ploče s prazninama okruglog ili ovalnog oblika su u potpunosti prikladne.

Kako raditi s šupljim pločama

Prije svega, važan je ispravan prijevoz, utovar i pohranjivanje ploča. Ako su proizvedeni s kršenjima postojećih tehnologija, dobit ćete napuknutu ili strašnu ploču, raditi s kojom će biti nemoguće.

Transportne ploče na teretnim vozilima. U idealnom slučaju, ako vrijeme prijevoza podudara s vremenom ploča za polaganje. Tada možete "uzeti dizalicu" s dizalice desno od automobila, koji praktički eliminira vjerojatnost da će štednjak biti slomljen zbog nepravilnog istovara.

Odaberite PC tanjure preklapanja

  • Ploča preklapanja zahtijevaju posebnu pohranu: između presavijenih ploča postavljeno je uz rubove drvenih šipki.
  • Posebnu pozornost treba posvetiti nižoj ploči i njegovoj zaštiti od kontakta s tlom. Ako se planira dugotrajno skladištenje presavijenih ploča, donja baza mora biti visoka.
  • Ako donji peć u stog dodiruje zbog sedimentacije baze sredine zemlje, sigurno će se rasprsnuti. Ostatak ploča također se napuni iza njega.
  • Drveni jastučići moraju biti preko ostalih okomito.
  • Visina stog ne smije prelaziti dva i pol metara. To je oko 10 ploča u stog.

Članak o temi: Značajke odabira parničnih pozadina za spavaću sobu

Ako planirate montirati tanjur, čak i ako je puknut, vrijedi pokušati smanjiti teret na mjesto gdje je formirana pukotina. Ako je šteta prevelika, bolje je ne koristiti takav materijal u konstrukciji, ili smanjiti štednjak tako što ga čini kratkim.

Čitaj više