Što ako kuglica teče?

Anonim

Razlika između kugle dizalice iz uobičajenog

Pojavljujući se relativno nedavno na domaćem tržištu, dizalica lopte postala je jedna od najčešćih dizajna slavine. Ball ventil je uspješno prošao u svakodnevni život i koristi ga u kuhinji iu kupaonicama. Kao što znate, ništa nije zauvijek, dakle, čak i tako pouzdan mehanizam kao što je kuglasti ventil, može propasti i dati protoku.

Što ako kuglica teče?

Jedan od uobičajenih uzroka curenja miksera lopte u kuhinji je udariti smeće u ulošku, za to morate rastaviti dizajn i očistiti ga uz pomoć spužve i deterdženta.

Ako se slavina osuši, prvo morate upoznati s njegovim uređajem kako biste razumjeli kako to popraviti.

Uređaj kuglice je vrlo jednostavan, iako nešto kompliciraniji od dizalice ventila. Mijenjanje vode javlja se u jezgri u kojoj je instalirana lopta koja ima tri rupe. Ova žarulja je izrađena od nehrđajućeg čelika. U jednoj od rupa dolazi vruća voda, na drugu hladnoću, dobro, u trećoj rupi, voda temperature se isporučuje korisniku.

Lopta je instalirana u spremniku rukavca koji se lako uklanja iz kućišta. Za brtvljenje, lopta se nalazi u gumenim sedlama, na koje je lopta vrlo čvrsto u susjedstvu zbog djelovanja vode.

Izvana, izgleda kao mehanizam s jednom okretnom polugom. Uključivanje ručke u smjeru gore-dolje, možete podesiti čvrstoću vodenog tlaka. I okretanje desno i lijevo, možete podesiti temperaturu isporučene vode. Kuglične dizalice razlikuju ne samo jednostavnost i jednostavnost rada, već i visoku pouzdanost miksera, koja se olakša jednostavnost dizajna. Razmotrite neke uzroke curenja.

Članak o temi: Odaberite moderne pozadine za dvoranu za 2019. godinu: fotografije i 7 sorti

Razloge zbog kojih toka kugle teče

Shema uređaja dizalice lopte.

Ako s konvencionalnim dizalicama ventila, sve je više ili manje jasno, onda se problemi mogu pojaviti s kuglastim dizalicama. Takva dizalica teče potpuno drugačiji razlozi. Nakon što je naučio zašto teče, brzo eliminirati problem će biti lakši. Obična dizalica ventila često se nastavlja zbog trošenja brtve ili žlijezde. I popravak takvih dizalica ne uzrokuje posebne poteškoće kod većine muškaraca. Ali na dizajnu kugličnog ventila nema žlijezde i brtve. Iako to ne znači da se ne događa! Samo uzroci propuštanja, što znači da se metode popravka razlikuju od dizalica ventila. Stoga, pokretanje miješalice, a ne pronalaženje jastučića tamo, mnogi su zbunjeni i ne znaju što dalje.

Najčešći problemi s kugličnim ventilima, ako ne i da se u izračunu tvorničkog braka i mehaničke štete, postaju propuštanja, problem podešavanja temperature, kao i slabljenje tlaka.

Ako dizalica teče, razlog za pogodak može biti udaranje smeća, koji je u kuhinji više nego dovoljno, u spremniku ili neuspjeh bilo kojeg dijela sustava. Može biti pukotina na kućištu i začepljenje spremnika i začepljenje aeratora i trošenje brtvila na kalem. Sve ove greške zahtijevaju popravak. Potrebno je pripremiti se, a također treba pažljivo pratiti upute, budući da je unutarnji uređaj kuglične dizalice iznimno krhke i lako je oštetiti.

Budući da začepljenje dovodi do curenja kugle dizalice, u svakom slučaju bit će potrebno rastaviti mješalicu za tekuće sredstvo za čišćenje. Ako tijekom rastavljanja, neka vrsta kvara će biti otkrivena, može se eliminirati. Sve nije tako teško, jedino što je stvarno potrebno je oprez.

Članak o temi: Ergonomski ormarić na balkon s ulogom roleta: praktičnost i kompaktnost

Popravak dizalice s loptom

Popis alata i materijala

Da biste popravili bilo koji mikser, bilo bi lijepo dobiti sljedeći skup alata koji bi trebali biti na vodovodu pri ruci:

Alati za popravak miksera.

  • podesivi ključ;
  • Odvijači, ravni i križ;
  • ključ itd.

Često je ovaj nekomplicirani skup sasvim dovoljno za popravak mješalica. Također nećete biti suvišni i elementi koji se mogu naći u vodovodnoj vrećici. Rezovi gume mogu biti korisne, iz koje možete napraviti nove brtve i fluoroplastičnu brtvenu traku koja zamjenjuje liniju. Čak i za uklanjanje, redovita spužva i deterdžent mora biti uklonjena unutar smeća i prljavštine. Iskusni vodoinstalateri koriste legla koje su prekrivene umivaonicima. To je učinjeno tako da je nasumično leteći alat oštećen sudoper. U tu svrhu prikladna je krpa ili komad pjene.

Priručnik za popravak korak po korak

Kako bi se uklonili problemi s trenutnom dizalicom, potrebno je početi preklapanje dovoda vode. Često su dizalice u kupaonici ili u zahodu. Ventili se moraju rotirati za 90 stupnjeva, u odnosu na njihov sadašnji položaj ili okrenuti u smjeru kazaljke na satu dok ne zaustavi.

Glavna složenost popravka mješalica lopte je prisutnost nenamjernih dijelova. Ovi detalji su uključeni u spremnik. To znači da ih neće biti moguće zamijeniti odvojeno, morate potpuno zamijeniti cijeli spremnik.

Govoreći o analizi kugle dizalice, sigurno je reći da ćete biti korisni za točnost ograničenja. Sada ćemo razmotriti najviše idealne opcije kada samo trebate očistiti miješalicu. Ali za to trebate ne samo da rastavite miješalicu, nego i da je ispravno prikupite, dok bez oštećenja detalja miksera.

Rastavljanje miksera lopte

Potrebno je promatrati slijedeći slijed. Za početak, odvrnite vijak, zaključavajući polugu. Zatim slijedi kako pažljivo ukloniti polugu dizalice. Zatim morate promovirati navojnu vezu. Prije nas je kupola miksera. Mora se ukloniti, kao i ispod plastične brtve. Iz plastične brtve morat ćete ukloniti brtvljenje brtve.

Članak o temi: bolje rezanje metalne plastične cijevi?

Shema Skupština Ball Mixer.

U ovoj fazi obratite pažnju na ovu brtvu ako je napuknuta, jasno je zamijenjena. Ako ne, barem je potrebno očistiti ovu brtvu, uklanjajući kolaps njega.

Sljedeći korak bit će vađenje lopte. Opet, s vizualnim pregledom, odredite koliko je to moguće. Ako je lopta teško oštećena, bit će potrebno zamijeniti. Čišćenje lopte, idite na brtve, pričvršćivanje lopte. Trebaju se pažljivo ukloniti, gurajući tanki odvijač. Ako su pečate barem malo oštećene, treba ih zamijeniti obveznim.

Zamjena svih detalja o pojedinostima potrebno je podmazati brtve. Tada biste trebali prikupiti sve detalje miksera u obrnutom redoslijedu.

Što ako vaš mikser nastavlja teći? Možda slučaj u spremniku miksera. U ovom slučaju, mora se zamijeniti, jer je nemoguće rastaviti ili popraviti.

Vrlo često teče kuglične strukturne miksera zbog začepljenja uloška malog smeća. U ovom slučaju, vlastiti popravak miksera će biti u skladu s potpunom zamjenom spremnika. Ali taj proces zahtijeva točne dosljedne akcije.

Prvo morate ukloniti regulator ručice mješalice. Tada biste trebali zatvoriti i ispustiti vodu. Kada u sustavu nema više vode, potrebno je rastaviti maticu, koja je fiksirana u spremniku. Zatim je odvezao stari uložak, zamijenio ga novim, dok prateći tako da su brtveni prstenovi na spremniku. Sve je vrlo jednostavno. Instaliranjem novog spremnika, trebali biste ga popraviti s maticom. Tada morate sastaviti mikser u obrnutom redoslijedu.

Čitaj više