Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Anonim

Zavjese s lambrequenom - jedan od najelegantnijih detalja u unutrašnjosti sobe. Oni privlače pozornost na sebe, izgledaju bogato i izuzetno.

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Opcija izvršenja

Iz ovog članka ćete naučiti kakav lambrequin i koje vrste ovog dekora postoje. Razmotrit ćemo detaljno slijed rada na njegovom stvaranju i naučiti kako samostalno šivati ​​lambrene.

Što je lambreken

Labraken je horizontalna skupina tkanina, smještena na vrhu zavjese, koja je pričvršćena na strehe ili na samom platnu. U početku su izveli čisto funkcionalnu ulogu - zatvoreni su držačem vijenca, ali zahvaljujući značajnom dodatku općoj vizualnoj slici zavjese, lambreni se sada koriste uglavnom kao dekoracija.

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Ispravno odabrana kombinacija lambrekina i zavjese omogućuje utjecanje na vizualne proporcije prozora - omekšava kutove, što otvaranje vizualno širi. Standardna duljina lambonena varira od 1/7 do 1/5 duljine zavjese.

Klasifikacija ovog dekornog elementa obavlja se na temelju dva faktora: ukočenost i oblik strukture.

Tvrdi lambrequini su jednom izvedeni iz drva, sada su takvi proizvodi iznimno rijetki - uglavnom u etničkim interijerima stvorenim na temelju drevne ruske ili engleske kulture. Da bi ih zamijenili, došli su strukture na temelju "Bando" - gustog termoklaim materijala koji se koristi kao obloge pod kan.

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Mekani lambrecini izrađeni su od jednog sloja tekstila. Oni se mogu sastojati od monolitnog platna, tako da je nekoliko, različitih rezanja tkanine. To su blage strukture koje su karakteristične za najzahtjevniju draperiju i razne bujne oblike.

O obliku: najjednostavniji lambrecini su glatka horizontalna traka tkiva, ukrašena valjanjem ili naborima, kompleksom - ovaj topa s kovrčavom završnom obradom, neravnomjerno visi na različitim stranama strehe.

Članak o temi: Proizvodnja bambus svjetiljki s vlastitim rukama

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Elegantna kombinacija s monofonskim zavjesama

Šivanje jednostavna lambrekva

Šivati ​​lambrequen vlastitim rukama - to nije tako teško, kao što se čini. Šivanje jednostavnih uzoraka, u stvari, ne razlikuje se od stvaranja običnih zavjesa.

Da bi lambrequin trebat će vam sljedeće alate i materijale:

  • Kreda ili suhi sapun;
  • Škare;
  • Šivaći stroj, iglice, igle, niti;
  • Željezo;
  • Traka za mjerenje;
  • Tkanina (za jednostavne proizvode dobro prilagođene jednostavne, dobro draped tekstila);
  • Traka zavjese;
  • Ukrasna ruba (kao opcija - kosi beyk).

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Prije svega, morate ukloniti mjerenja iz prozora - kako biste odredili širinu vijenca i visinu zavjesa. Ako planirate šivati ​​lambrequin u preklop, izračunati dodatnu potrošnju tkiva na temelju koeficijenta montaže korištene trake za zavjese (standardni 2-2.5). Ako je proizvod glatka, bez draperija, širina tkanine će biti slična širina strehe (plus nekoliko centimetara za šavove na boka).

Na primjer: za šivati ​​lambrekin za zavjesu s širinom od 175 centimetara, koji će imati svjetlo vertikalne nabore, morate koristiti koeficijent montaže 1.5. Na temelju kojih će zahtijevati širinu s djetetom u 263 centimetra za šivanje.

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

175 * 1.5 = 262,5 cm.

Visina platna se određuje proizvoljno, ali ne smije prelaziti visinu od 1/5 zavjese. Kruženje lambrequina jednostavnog uzorka je bolji od horizontalnog ili lučnog oblika - uzorak se može stvoriti neovisno, što je naslikao na list papira odgovarajuće veličine i korov pomoću patrone za praćenje ili korištenje gotovih uzoraka.

Ako prvi put pokušavate šivati ​​zavjese s Lambrequinima, upotrijebite shemu u nastavku - takav proizvod je iznimno jednostavan.

Jednostavni lambrequins za zavjese su ušivene prema sljedećem algoritmu:

  1. Slijedimo tkivo u središnjem ovratniku, označavamo ekstremne veličine i provodimo uzdužnu liniju luka;

    Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

  2. Na bočnim krugovima, dodajte 2 centimetra na šavovima;
  3. Izrežite uzorak, zamotajte i dodajte bočne šavove;
  4. Završimo niže i strane kosog pekara;
  5. Šijete na vrh obratka s trakom zavjese;
  6. Zategnite tako da širina platna postane slična širina strehe.

Članak o toj temi: Kako poprsje peći s pločicama - Upute za trake za početnike gori

Na to, sve - elementarna lambrekva može se ušivati ​​kroz jedan i pol ili dva sata.

Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

Krojenje s robovanjem i oblogom

Pjevanje tvrdih struktura s oblogom je nešto komplicirano, ali i s tim može se nositi s bilo kojom iglanje. Predlažemo da opraštate lambrene s vlastitim rukama. Da biste to učinili, slijedite sljedeći slijed radnji:

  1. Prije svega, morate napraviti plijesni - nacrtajte uzorak na tvrdom papiru i pažljivo ga izrežite;
  2. Sada trebate izrezati lambrene - pričvrstiti prazno na zavoj, prenijeti obrise uzorka i izrezati oblogu;
  3. Bando se odnosi na pogrešnu stranu tkiva. Ako koristite termo zavoja, okrenite oblogu kroz papir za pergament. Sa samoljepljivim zavoj, dovoljno je samo ukloniti zaštitni sloj i zalijepljen na platno;

    Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

  4. Izrežite tkaninu uz konturu matrice s posebnim željezom za lemljenje (kada to nije dovoljno, koristite oštru pribor), ostavljajući 1 centimetar na šavovima na svakoj strani;
  5. Na Overlock, uz rubove uzorka, podsjećamo tkaninu na obloge. Keing linije, po želji, zatvorite dekorativnu pletenicu.

Da biste napravili otvaranje lambrequina, morat ćete naporno raditi, ali rezultat je vrijedan toga - takav proizvod će postati pravi ukras bilo kakve zavjese.

Pogledajte video dizajn

Završi

Šivanje zavjesa i lambrequins prati razne mogućnosti za njihovu završnu obradu. Razmotrite najpopularnije od njih:

  • Trim je resa - za šivanje lambrekin s resama uzmi dekorativnu pletenicu širinom od 5 centimetara više od glavnog weba, podesite krajeve vrpce s piće na prednjoj strani lambrequina i postavite ga dvije uzdužne linije;
  • Završna obrada vrpce - Kada koristite traku, njegova duljina treba biti 5-10 cm. Više širine proizvoda, pričvršćena je s pinovima do donjeg ruba platna, bočni krajevi su savijeni na uključivanje i završna obrada se pridržava dva reda ;

    Šivanje lambrekin za zavjese - najbrži način!

  • FESTONES - Šiti zavjese s lambrekinom ukrašenom festonima pomoći će uobičajenom tanjuriću - pričvrstiti ga na dno stražnje strane tkiva i obrisati konture festoons, izrezati tkaninu duž oznake. Na gornji dio tkanine, draperijski pletenica, to je potrebno da se nabori daju odlusima. Fest sami pokrivaju dekorativnu vrpcu.

Članak o toj temi: slikarska potrošnja za 1 m2 površine ovisno o teksturi i gustoći pripravka

Čitaj više