Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Anonim

Izgradnja dvoetažne vikendice i vikendice osigurava ugradnju unutarnjeg stubišta, koja postaje dio unutrašnjosti kuće. U isto vrijeme, može se instalirati kao u dvorani na prvom katu, uklopiti se u stil, ili se sakriti na strani kuće, ne privlačeći pozornost gostiju. To se određuje željama budućih vlasnika kuće i njihove potrebe.

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Gdje će se ugraditi točno stubište, određuje vlasnik kuće, ali ne bi trebalo ući u oči.

Tijekom izgradnje dvokatne seoske kuće ili vikendice potrebno je unaprijed pružiti ljestve (takve vrste i veličine) za izvršenje planiranja kuće. Osim funkcionalnih svrha, u kući nosi estetsko opterećenje i važan je element interijera.

U procesu stvaranja projekta kuća, morate izračunati gdje se stube treba staviti u kuću, veličinu područja ispod njega i visinu sobe. Važno je za uporabu, pogotovo ako postoji mala djeca i stariji roditelji, za koje porast neugodnih i visokih koraka može postati nepremostiva prepreka i traumatska okupacija.

Glavne vrste stepenica

Stepenice

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Prednost stepenica za marširanje je jednostavnost proizvodnje, kao i mogućnost podizanja velike i teške terete u njoj, namještaj.

Marsh Spansi imaju najjednostavnije dizajne i mogu se samostalno izraditi. Brojni koraci nazivaju se maršom. Prednost takvih stepenica je jednostavnost proizvodnje i rada, sposobnost rasta u njemu teške i velike terete, namještaj. Oni su najprikladniji za obitelji s djecom i starijim rođacima.

Nedostatak takvih dizajna je potreba za dodjelom dovoljnog područja u kući kako bi se osigurala potrebna visina koraka i nagiba. Nakon deset ili dvanaest koraka u ožujku napravite srednju platformu. A ako je sljedeći ožujak kut s prvim ožujkom, takav se dizajn naziva okretanjem. Kut između ožujka može biti devedeset ili sto osamdeset stupnjeva. Rotary stepenice omogućuju vam da spremite područje. Drugi marševi mogu biti dva, s obje strane prvog duž zidova. To se određuje pri planiranju kod kuće. Pod nagnutim ožujkom na prvom katu često je prikladan za skladištenje domaće skladištenje. Ali možete opremiti ugodno područje rekreacije s nedostatkom slobodnog trga.

Stepenice

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Spiralno stubište može se ugraditi u kut ili u središtu prostorije kako bi naglasio na njemu.

Članak o temi: talijanska pozadina: za zidove, fotografiju u unutrašnjosti, Zabaiti Parati, Sirpi, Emiliana Parati, dekori, Portofino, Limont, Emere iz Italije, Video

Ako nema dovoljno mjesta za instaliranje stubišta ožujka, zatim koristite vijčanu konstrukciju. Također se naziva spiralno. Dizajn takvog modela je složeniji, njegovi koraci utiskivanja proizvode se posebnim crtežom kako bi se osiguralo krug. Može se instalirati u kutu ili u središtu hodnika kako bi se naglasak na njemu u unutrašnjosti. Naravno, takvo stubište nije prikladno za podizanje poda velikih stvari, namještaj.

Moderni arhitekti i dizajneri u dizajnu i proizvodnju vijčanih stepenica povlače se od usvojenih tradicija i nude kupcima ovalne, curvilinear i slomljenim modelima. Spiralno stubište možda nema krug, ovalnu ili elipsu, za snimanje S-ili Z-oblika. Takvi modeli privlače mlađe osobe s avangardnim pogledima. Ako postoje slobodna područja, možete staviti model šoka u predvorju, a za druge članove obitelji da opremite jednostavnu udobnu marširajuću strukturu u stražnjem dijelu kuće. Odluka i odaberite vas.

Newbies žele pokušati samostalno napraviti stubište, bolje je odabrati jednostavne dizajne. Određujemo veličinu i vrstu stubišta na gornjem katu, jer raspored drugog kata može ovisiti o tome. Spiralno stubište zahtijeva otvaranje u obliku kruga. Stubište za marširanje, ovisno o veličini, uklopit će se u kvadratni ili pravokutni otvor.

Materijali za proizvodnju stepenica

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Za stepenice se koriste takva vrsta drveća: hrast, pepeo, javor i crnogorisni.

Faze su izrađene od kamena ili drva. Ako se drvo koristi za proizvodnju koraka, pogodne su sljedeće vrste drveća: hrast, pepeo, javor i crnogorični. Alternativno stablo je sedam, keramitnih betona ili cigle. Kao ograda stepenica, aluminij ili čelik se koristi. Drvena ograda od skvarenih stupaca izgleda dobro na širokom drvenom stubištu marširanja. Savršeno uskladiti kombinacije gornjih materijala.

Kameni koraci moraju biti proizvedeni u tvorničkim uvjetima kako bi se osigurala potrebna snaga i jamstvo sigurnosti i dugoročno djelovanje.

Drveni koraci su bolji od lijepljenih lamela, omogućujući izbjegavanje drvne deformacije i osigurati željenu čvrstoću i elastičnost. Hrast se smatra najprikladnijim i pristupačnim drvom. Stubište od hrastovih ploča osigurat će snagu i trajnost.

Ako nemate vremena i želju da se uključite kako bi ljestve, spustili u sve suptilnosti i standarde, onda proizvođači nude gotove proizvode iz različitih materijala, različitih oblika i veličina.

Prilikom naručivanja, preliminarno je potrebno obaviti mjerenja visine i širine budućeg proizvoda, područje koje je dodijeljeno, kut nagiba. Ako ne možete pokupiti gotov dizajn, možete napraviti stubište za individualni poredak. Politika cijena proizvođača omogućuje vam da kupite svoj omiljeni model u različitim cijenama, ovisno o vrijednosti materijala.

Članak o temi: Jeftini i brza garaža od metala

Glavne komponente stepenica

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Struktura tipičnog drvenog stubišta.

Već smo rekli da se kontinuirani niz koraka naziva razdoblje marš ili marširanje. Mjesto za odvajanje marševa naziva se zakretanje. Koraci se sastoje od dva dijela:

  • horizontalne - korake;
  • Vertikalni - uspoziri.

Koraci su tovljeni, pravokutni i održi. Početni koraci imaju poseban obrazac koji vam omogućuje rotiranje stubišta bez okretaja. Koraci prženja su dno i vrh poda.

Monolitna greda izrađena od drva, na kojoj su koraci vezani, nazvani Kosourg. Bočna greda koja povezuje korake je niz. Balasini se nazivaju pljuskama.

Neovisna proizvodnja stepenica

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Uređaj različitih vrsta koraka.

Pa kako sami stubište? Da biste to učinili, pridržavajte se sljedećih faza dizajna i rada:

  • izračun veličine i kuta nagiba budućeg dizajna;
  • Određivanje optimalne širine pozornice i visine uspona;
  • odabir materijala;
  • koraci rezanja;
  • Označavanje na Kosuru;
  • montaža.

Izračun veličina i kuta nagiba

Da biste odredili visinu nagiba, potrebno je instalirati dugu ploču s stubišta na drugom katu prije mjesta gdje dolazi stubište. Na gornjem katu ploča se ugrađuje horizontalno koristeći razinu i osigurati.

Kut nagiba dizajna mora biti unutar 30-45 stupnjeva.

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Izračun kuta nagiba stepenica.

Veliki kut sklonosti otežat će ustanak i spuštanje i neće osigurati potrebnu sigurnost. Previše uobičajeno stubište potrebno je mnogo prostora. Širina se određuje po tom području koje domaćini mogu dopustiti da ga uzme. Važno je napomenuti da je široko stubište ugodnije i sigurnije prilikom hodanja.

Nastavljamo na izračun visine i širine koraka. Visina pristupa trebala bi biti u roku od 120-200 milimetara. Optimalna vrijednost je 140-170 mm.

Željena širina pozornice je 340-370 mm. U isto vrijeme, odnos: omjer: što je veći uzrok, to je veći korak. Ali u isto vrijeme, širina pozornice ne može biti manja od visine rizika. Prilikom obavljanja izračuna širine pozornice, treba pamtiti da ima izbočinu za dvadeset i četrdeset milimetara iznad oppupne skrbi.

Odabir materijala

Iz kojeg materijala je odabrana za izgradnju stubišta, konačni trošak gotovog proizvoda i estetski izgled sobe ovisi. Hrast, javor, bor se koriste kao drvo za korake. Za proizvodnju balasina, barovi stabla su potrebni u pedeset centimetara visoke ili metalne šipke. Možete naručiti kako biste izoštrili kovrčave balustere iz stabla ili stvorili metal na otvorenom. Za proizvodnju ograda, možete uzeti drvene šipke, oštrenje rezača ili blok kuće. U nedostatku iskustva u obradi drva ili potrebne opreme možete naručiti rezanje i brušenje koraka, ograda i balasina. I instalacija proizvoda može se provesti neovisno.

Članak o temi: Kako napraviti pouzdan kružni stol s vlastitim rukama?

Označavanje koraka kooowara i rezanja

Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat sami?

Obilježavanje kolibe.

Prije svega, potrebno je odrediti metodu pričvršćivanja kooowara na gornji kat. Postoje dva načina za pričvršćivanje:

  • Snap Kosur na vrhu tako da se posljednji korak ispostavi da je letio podom gornjeg kata;
  • Snap Kosur na dnu do grede tako da pod gornjim katom služi kao posljednji korak stuba.

Zatim nastavite do označavanja Kourwa. Od alata za označavanje, metalni trg i prekretnica bit će potrebna. Proizvodit ćemo plijesni: na listu kartona ili drugog prikladnog materijala, izmjerite visinu uspona i širinu koraka, uzimajući u obzir debljinu samog koraka i njezinu izbočinu nad oporezom. Koristeći plijesni, obavljamo oznaku Kuuryer duž cijele duljine.

Nakon označavanja početi piti žljebove ispod koraka i ustati u košer. Da biste to učinili, koristite disk pilu, dovršavajući vidnju s ručnim hacksawom. Ovaj rad treba provesti s posebnom pažnjom, kako ne bi otišla dalje od oznake, inače će koraci biti previše labavi da bi bili smješteni u Kuuryer, što će dovesti do odvajanja strukture. Na isti način kuhamo ostatak pojačala. Nije potrebno uštedjeti na broju ove stavke, budući da definira stubište stubišta, sprječava zaštitu koraka i, kao rezultat toga, osigurava trajnost cijelog dizajna.

Dizajn montaže

Prvo postavite stup za podršku. Zatim su priključeni uz pomoć samo-tapkanja i tekućih noktiju na zid (snop) pojačala. Prvo, okretni koraci su fiksirani na njih.

Sljedeća faza je instalacija ustanova i koraka. Oni pričvršćuju jedni s drugima i kosuurce s vijcima za samozad. Kape nesebičnosti pažljivo se produbljuju u drvo.

Nakon završetka instalacije stuba, bočni otvoreni dio zatvara tipa. Sada možete nastaviti s instalacijom balasina i željeznica.

Materijali i alati za sastavljanje stepenica

  • barovi;
  • ploče;
  • Balaasini;
  • nokti;
  • vijci;
  • zagrade;
  • Vidio, bugarski s mlaznicom;
  • čekić;
  • Bušilica, odvijač.

Mjesto pod stubištem opremljeno je ormarićima za pohranjivanje raznih stvari ili dogovorite svlačionica. I možete staviti kauč, stolice s stolom za kavu - to će dobiti skrovito područje rekreacije. Sada znate kako sami steći stubište.

Čitaj više