Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Anonim

Prozori su važan dio svake kuće, a oni, kao i zidovi, podovi, stropovi, trebaju periodične popravke. Kako obojiti drvene prozore, koje alate i materijale za to će biti potrebno, koja pravila moraju se promatrati pri radu? Uostalom, visokokvalitetna slika će proširiti vijek trajanja, okvir i stan će uštedjeti od prodiranja insekata i bakterija, poboljšati mikroklimu u kući.

Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Sastavi bojanja

Drveni prozori redovito su podložni negativnim utjecajima na okoliš, bilo kiša, snijeg, vjetar, toplina ili mraza. Stoga im je potrebna trajna njega. Rama će postati otporniji na negativne čimbenike, ako je ispravno obojen. A za to vam je potrebna pouzdana kvaliteta boje.

Slikanje prozora izvan mora biti napravljen svakih 1-2 godine. Čak i najkvalitetniji kompozicija bojanja neće stajati duže.

Brojni zahtjevi su prikazani za bojenje sustava Windows:

  • Otpornost na vlagu (vlaga u obliku oborina ne bi trebala štetiti drvenim strukturama, tekućina doprinosi razvoju postupaka prozira, formiranje kalupa, što će značajno utjecati na zdravlje stanovnika kuće ili stana);
  • Elastičnost (stablo može dati skupljanje, nabreknuti, ali sastav za bojanje treba ostati toliko tijekom tih procesa).

Što se tiče boje, stručnjaci preporučuju odabir za Windows koji se nalazi na sunčanoj strani, svjetlosnim nijansama: sunčeve zrake, ogleda se od okvira, neće pridonijeti njegovom sušenju.

Za dizajne na strani sjene, tamni tonovi mogu preferirati.

Vijeće

Prilikom odabira boja, usredotočite se na stablo stabla, iz koje je napravljen okvir i klimatski uvjeti u vašem području.

Pripravci ulja koriste se za obradu drvenih konstrukcija na mjestima s blagom klimom. Za slabo drvo, nestabilno na vanjske utjecaje, zaštitni lakovi se koriste uz kompozicije za bojanje.

Članak o temi: Konzolni sudoper (na nogama)

Stari drveni prozori najbolje su obojeni sjajnim emajlom, čiji je značajka prepoznatljivog otpora. Takva se boja može koristiti i iznutra i izvana.

Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Tehnološka slika

Unatoč prividnoj jednostavnosti bojanja sustava, tako da vaši okviri ne smiju doslovno nakon nekoliko mjeseci, potrebno je pridržavati određene tehnologije.

Priprema

Prvo, morate napraviti vizualni pregled prozora. Staviti kako bi se svi mehanizmi zatvaranja, kako bi se osiguralo gusto stajanje vodootporanog, pričvrstite ispuštene strukturne elemente.

Potrebno je ukloniti sve napuknute i prodrijetirane boje. Ako to nije učinjeno, onda na takvim mjestima kada se ponavljaju, stari premaz će se početi psovati i rasprsnuti.

Vijeće

Pak čašu slikanjem viskija preko perimetra okvira, tako da ih zaštitite od boje, nećete morati provoditi zamorni postupak za njihovo čišćenje; Ako traka nije pri ruci, nanesite otopinu sapuna na naočale i pričekajte dok se ne osuši.

Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Uklonite stare slojeve

Okviri su opetovano obojani, potrebno je potpuno čistiti od prethodnih premaza. Da biste to učinili, možete koristiti posebne pripravke za uklanjanje boje (prodaju se u građevinarnicama). Nakon primjene, opseg starih slojeva može koristiti lopaticu. Ili koristite građevinsku kosu: sušilo za kosu: to će zagrijati boju, nakon čega se može ukloniti istim lopaticom.

Vijeće

Uklonite sastav boje s lampicom za lemljenje, ali budite iznimno uredni tako da ne spalite.

Mljevenje

Potrebno je pažljivo razmazati sve pukotine s kitom za drvo. Nakon toga možete obraditi površinu okvira velikih i fino abrazivnih emerija.

Ako preskočite ovu fazu rada, onda možete dobiti ružnu grubu grubu površinu nakon sušenja: vlakna koja se nalaze na okvirima će rasti.

Padding

Ako, kao rezultat pripremnog rada, sva boja je uklonjena iz okvira ili drvenih prozora, obično ste se odlučili slikati prvi put, a zatim nakon brušenja, cijeli dizajn nužno se liječi mješavinom prajmera. Zahvaljujući tome, boja će se držati duže.

Članak o toj temi: Kako ispravno izračunati broj pozadine u sobi

Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Priprema slikanja

Sastav bojenja mora se razrijediti, jer se debeli sloj pripravka ne može primijeniti točno, postoje priljeva, nepravilnosti i, na kraju, brzo pukotine. Međutim, kao rezultat uzgoja, boja ne bi trebala biti slična konzistenciji vode.

Vijeće

Eksperimentirajte, uzmite malo boje iz limenke u drugom spremniku i kopajte ga u potrebno stanje; Kakvo je to otapalo, pitajte prodavatelja.

Primjena

Nakon četka je umočen u posudu, potrebno je potrošiti svaku stranu na rubu spremnika - bit će višak boja.

Vijeće

Ne umočite četku u potpunosti u posudu, spustite ga na pola duljine hrpe.

Prvo morate prvo obojiti vanjsku stranu okvira. Posljednje, ali mrlje prozor.

Drveni dizajni se tretiraju u 2-3 sloja. Nema potrebe da nastojimo obojiti sve pukotine i udubljenja u isto vrijeme. Zapamtite, debeli sloj kompozicije za bojanje brzo pukne.

Prvi sloj mora biti tanak.

Vijeće

Prije primjene ponovnog sloja, potpuno se osuši.

Ako, kao rezultat slikanja, gore opisani nedostaci će izbiti, onda se mogu ponovno eliminirati mljevenjem.

Vanjska strana okvira kao posljedica sustavnog atmosferskog utjecaja treba češće bojenja. Obrada okvira u potpunosti u boji je apsolutno opcionalno. Ako je mali dio sloja boje na okviru oštećen, onda možete ukloniti ostatke boje samo iz njega, pokriti s prajmerima, štapom, boje i dodatno zaštititi lakom.

Kako obojiti prozor s drvenim okvirom?

Obojite drveni prozor znači dati unutrašnjost i vanjski dio vašeg doma, gotov pogled. Držeći se u gore opisanim fazama, to se može učiniti brzo i učinkovito.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći ispravno obojiti drvene prozore i osloboditi se od rada s njima barem za sljedeće dvije godine.

Članak o temi: Sifoni za školjke: vrste, značajke izbora i instalacije

Čitaj više