Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Anonim

Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Jednostavna i često naišla na verziju ventilacije u kuhinji - ekstrakt s zračnim kanalom. Osim glavne svrhe, to je element interijera, tako da se takva oprema izabrala uzima u obzir dizajn kuhinje.

Značajke nape

Glavna zadaća ispušnog uređaja je ukloniti kontaminirani zrak koji sadrži masti, prašinu i neugodan miris. Stoga je važno da uređaj ima odgovarajući napajanje. Da bi se učinkovito uklonili sve mirise, uređaj se mora nositi s volumenom, koji je 3 puta površine kuhinje. Da bi se ekstraktor ne radi stalno na granici svojih sposobnosti, kupljeni su modeli s 20% napajanja. To će produžiti život uređaja. Ako imate, na primjer, kuhinjska površina od 9 m² i visina stropa je 2,7 metara, tada će volumen biti jednak 24,3 m³. Dakle, trebate ekstrakt za 87 m³.

Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Prema vrsti instalacije, ispušni uređaji su:

  • Ugrađen. Takvi modeli su instalirani unutar namještaja iznad peći. Comebing tip kapuljača za kućnu uporabu.
  • Otvorena. Takvi se modeli razlikuju različitim oblicima i veličinama, što značajno povećava njihov trošak.

Obrazac ispušnih plinova je:

  • kutak;
  • otok;
  • zid;
  • ugrađen.

U dizajnu zidnih modela postoje filtri koji čiste zrak i ne uklanjaju ga kroz zračni kanal. Stoga takva vrsta ekstrakata ne mora ući u ventilaciju. Preostale vrste nape koji koriste cijev željene veličine i oblika priključene su na ventilacijski kanal.

Odabir ispušnog i zračnog kanala

Kako bi se učinkovito obavljale svoje funkcije, oprema bi trebala:

  • ukloniti neugodne mirise;
  • stvoriti minimalnu buku;
  • Uklapaju se s unutrašnjosti kuhinje.

Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Prva stavka je glavna svrha bilo kojeg ispušnog uređaja. Inače, takva tehnika, bez obzira na to koliko je lijepa, postat će nepotreban predmet interijera. Stoga, pri odabiru proizvoda, obratite pozornost na snagu uređaja: kako je to viši, veća je vjerojatnost da će se poklopac sasvim sasvim nositi s zadacima koje su joj povjerene.

Članak o toj temi: Kako obojiti zidove na balkonu: Ideje i metode

Uz ispravno završenu instalaciju ventilacijskog uređaja, ne smije se čuti glasna buka. Međutim, ako je u procesu instalacije, napravljene su pogreške ili je odabrana pogrešna snaga, razina buke će se značajno povećati. Nakon toga, to dovodi do glavobolje domaćice. Ako razina buke prelazi 55 dB, nužno se poduzimaju mjere kako bi se smanjila ili potpuno eliminirala.

Složenost pri odabiru, u pravilu je izgled ispušnih plinova. Uostalom, važno je da se skladno uklapa u unutrašnjost. Štoviše, kada se ventilacijski kanal nalazi daleko od mjesta instalacije. U ovom slučaju, morate kompetentno pokupiti i instalirati okvir koji povezuje kanal crteže s ventilacijom kod kuće. To je njegov dizajn i dekoracija da će estetski izgled kuhinje dati estetski izgled.

Zračni kanali za ventilaciju prikazani su u sljedećim mogućnostima:

  • Aluminijska vara;
  • valovita plastika;
  • od nehrđajućeg ili pocinčanog čelika;
  • Okrugla plastična cijev;
  • Pravokutni plastični kanal.

Kako bi se pojednostavila instalacija ventilacije koristi aluminijsku varu, okrugle ili pravokutne plastične cijevi. Ponekad su haube završene s plastičnim valovima, međutim, nisu uvijek udobne, tako da se zračni kanal kupuje odvojeno. Odaberite visokokvalitetne proizvode, jer se tankoj cijevi može poderati prilikom instaliranja ili na savijanje.

Ugradnja ispušnih plinova i zraka

Kupljeni su kutije za ispušne i zračne kanale i zatvarači. Da bi odgovarao dijelovima boja i veličine, bolje je kupiti komponente jednog branda.

Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Korata je dovoljno jednostavna. S jedne strane, ona se povezuje s ventilacijskim kanalom kuće, s druge strane - s zračnim kanalom. Za pričvršćivanje za brtvljenje, stezaljke ili traku. Korata je lako kratko, ispružena i rezana škarama, tako da je lako postaviti čak i na teško dostupnim mjestima.

Pravokutne ili okrugle plastične cijevi nemaju takve prednosti. Ali na štetu stroge geometrije izgledaju bolje. Za pričvršćivanje jedni s drugima, ove cijevi ne treba ništa, jer su povezane kao konstruktor.

Članak o temi: Chicken Coop unutra: Što je potrebno i kako napraviti

Odaberite opciju pogodnu za unutrašnjost vaše kuhinje. Ako je obiteljski proračun ograničen, zatim odaberite aluminijsku varu i ukrasite je prema jednom kuhinjskom stilu. Zapamtite da je duljina valova naznačena u rasteženom stanju, a za plastičnu cijev potrebna je točna mjerenja udaljenosti uzimajući u obzir. Svi adapteri dolaze iz jednog proizvođača tako da sve ide u veličini.

Cijeli kanal je bolji učiniti isto: ili pravokutno ili okruglo. Stoga je vrijedan napuštanja adaptera koji povezuje okrugli cijev s ravnim i obrnuto. Kapi u veličini će ispustiti potisak. Stoga razmislite o takvoj opciji kao ekstremnoj.

Da biste priključili ispušnu ispušnu ventilaciju, trebala bi se pričvrstiti. S obzirom na činjenicu da svaki model ima svoje pričvršćivanje, svakako pročitajte upute. Ako imate ugrađeni ekstraktor, onda se rupa obavlja na dnu ormarića. Ako je kapuljača kupola, pričvršćuje se na zid s dopirom.

Nakon montaže, crtež se kreće na ugradnju kanala. Povezan je s poklopcem i ventilacijom. Ako niste zadovoljni svojim izgledom, kupite posebnu kutiju, koja će sakriti zračni kanal i dati ispušni estetski izgled.

Kuhinjska kutija

Bez obzira na to blizu ili daleko postoji poklopac ventilacijskog kanala, zračni kanal može pokvariti cijeli izgled kuhinje. Da biste to izbjegli, možete kupiti kuhinju. To se događa plastika, aluminij, nehrđajući čelik i drveni. Također, kutija se naziva pravokutne plastične cijevi. Za razliku od okruglih cijevi i valovitih, skladno se uklapaju u unutrašnjost kuhinje. Ako se iznenada ispostavi da nema izbora, kutija može biti obojena boja otporna na toplinu.

Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Ovisno o kuhinjskom stilu odabire se kutija od nehrđajućeg čelika. Ali cijena za to će biti veća nego na plastičnom analogu. Drvena kutija će izgledati sjajno u kuhinji, gdje je sav namještaj od ekoloških materijala. Kako bi se osigurala metalne i drvene kutije, koristi se pouzdanija fiksacija nego za plastiku.

Članak o temi: Pozadina s tonsels i njihovo korištenje u unutrašnjosti raznih soba

Ponekad za skrivanje zračnog kanala, obrubljen je gipsanom pločom. Za to je aluminijski profil montiran i gipsana ploča su fiksirana na njega. Zatim u boji u tonu zida ili stropa. Ako dizajn nije previsok, dodatno je instaliran lokalnom rasvjetom.

Potreba za kutijom nestaje ako imate suspendirani strop u vašoj kuhinji. Uostalom, zračni kanal može biti skriven u njemu. Ako je ventilacija blizu ispušnih plinova, tada se cijevi mogu izvlačiti kroz ormariće.

Dakle, postavka crteža nije teški vremenski dugotrajni procesi koji zahtijevaju korištenje posebnih alata. Možete odabrati optimalnu verziju kuhinjskog ispušnog uređaja na temelju dostupne gotovine i vlastitih preferencija.

Čitaj više