Crijevo za plin stup za spajanje na plin

Anonim

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

U sovjetskim vremenima povezanost plinskog peći do plinovoda bila je podređena za strože standarde. U njima je jedina moguća mogućnost povezivanja korištenjem krute cijevi. Plin je procurio na tanjuru metalnom cijevi. Kutovi, koljena su korišteni za naizmjence. I tako je bilo nemoguće premjestiti ploču, čak je i mali mokro čišćenje bilo popraćeno poteškoćama.

Danas, zbog pojave novih materijala, dopušteno je korištenje fleksibilnih cijevi. Ali to je vrlo važno promatrati sva pravila i ispravno spojiti plin.

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

Primjena

Crijevo za plin mora imati lagano opuštanje. Stoga je potrebno jasno definirati duljinu. Duljina treba odrediti na temelju uvjeta polaganja. I udaljenosti s mjesta priključka s plinskom cijevi prije ulaska u stupac. Potrebno je obratiti pozornost na navoj, koja se stavlja na ovaj ulaz. Vrh priključnice mora se približiti promjerom. Ako su promjeri različiti - potrebno je koristiti poseban adapter.

Treba imati na umu da je maksimalna duljina takvog crijeva 4,5 metara. Jaka napetost je neprihvatljiva. To može podrazumijevati deformaciju i kao rezultat će podrazumijevati mogućnost propuštanja. Mala opskrba će malo omogućiti pomicanje ploče, u slučaju popravka ili mokro čišćenje.

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

Crijevo za plin ima oznaku žute boje. Crijevo za vodu ima crvenu ili plavu oznaku.

Savjeti za odabir

Ovdje je mali popis cijevi koje se nude trgovine za spajanje opreme za plin. Ali ne zaboravite koristiti samo specijalizirane plinske crijeve. I ni u kojem slučaju ne koristi crijeva vode.

  • Gumeni ojačani crijevo. Opcija proračuna. Ima dobre dielektrične nekretnine. Istina, nedostatak takvog proizvoda je da je podložan brzom uništenju i izgledu pukotina.
  • Gumeno crijevo u metalik. Za razliku od svog prethodnog kolega, otporna je na mehaničku štetu. Ali, zahvaljujući strahu, nemoguće je pregledati plinovod i mjesto curenja se ne nalazi kada je defekt. Također će biti nedostatak dielektrika.
  • Crijevo od metala. Trajni, pouzdani, mogu se protegnuti i zadržati željeni kut. Postoje nedostaci. Visoka cijena, u usporedbi s gumenim crijevima. Također nema dielektrika. No, najznačajniji minus je mogućnost spaljivanja rupa u takvom ožičenju. Ako dielektrični umetnik nije instaliran.

Članak na temu: Pahuljice to rade sami

U svakom slučaju, to će biti vrijedno tražiti od prodavatelja dati preporuku. Na temelju vašeg iskustva, oni će vam savjetovati najbolju opciju. Ne stječu proizvod sumnjive proizvodnje. Slijedite ova pravila i instalacija će se održati kao ulje.

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

Još jedan savjet, tako da crijevo ima dobru propusnost, nemojte koristiti crijeva promjerom manje od 10 mm.

Crijevo za plin stup za spajanje na plin

U sljedećem valjku jasno će pokazati i reći kako spojiti plinski stupac na plinski cjevovod ispravno i sigurno.

Čitaj više