Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Anonim

Toplinska izolacija našeg stana ovisi ne samo o tome kako ispravan rad na izolaciji zidova, podova i stropova, već i iz visokokvalitetne instalacije sustava Windows. Kako instalirati plastični prozor s vlastitim rukama, tako da ne postane izvor gubitka topline u staništu, naš članak će reći.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Prednosti

Stari prozorski sustavi nisu mogli uvijek pružiti visokokvalitetnu toplinsku izolaciju soba u kući ili stanu. Plastični prozori u usporedbi s njima su lišeni mnogih nedostataka. Ove prednosti uključuju sljedeće:

  • pouzdano brtvljenje;
  • visokokvalitetna toplinska izolacija;
  • Dostupnost montaže (za samostasno instaliranje plastičnog prozora, ne morate imati određenu opremu).

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Faze montaže

Da biste izvršili instalaciju plastičnih blokova, potrebno je upoznati se sa zahtjevima gostiju 23166-99 i 30971-02, koji reguliraju pitanja instaliranja takvih struktura. I također je potrebno uzeti u obzir brojne važne točke koje će vam na kraju omogućiti da postignete željeni rezultat.

Faze rada s plastičnim prozorima koje ćete montirati vlastitim rukama, uključuju:

  • froker prozori;
  • Uklonite stari blok prozora;
  • priprema otvora;
  • Instalacija novog dizajna.

Vijeće

Nakon što provodite odgovarajuća mjerenja, možete naručiti prozor od proizvođača, kvalitetu i raspon cijena proizvoda od kojih ste zadovoljni. Međutim, opasnost od ovog pristupa je kako slijedi: Proizvođač nije odgovoran za krajnji rezultat, budući da mjernik Društva neće proizvesti mjerenja i instalacija. Samo ako sve faze rada obavljaju majstori tvrtke, možete predstaviti zahtjeve ako vam nešto ne odgovara. Takvi modeli su izrađeni samo pojedinačnim narudžbama u skladu s veličinom i oblicima otvaranja, a najmanja pogreška rezultirat će negativnim posljedicama: prozor može imati više ili znatno manje otvaranja, nesukladnosti s pravilima o instalaciji "ubiti" sve prednosti plastičnog dizajna.

Morate instalirati blok u skladu s određenim zahtjevima, uzimajući u obzir sve nijanse. Iako treba prepoznati da stručnjaci nekih tvrtki zanemaruju određene faze instalacije kako bi uštedjeli vrijeme i smanjili svoje financijske troškove. Čak i ako kontrolirate cijeli slijed njihovih djela, ne znajući suptilnosti instalacije, ionako preskočite nešto.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Zamrznuti

Mjerenje mjerenja se provodi sa ili bez četvrtine ili bez četvrtine (redak opeke, smješten na vanjskoj strani zida i izbočen unutar otvora).

U drugom slučaju, strukture su naručene jednake duljini otvaranja minus 5 cm. Što se tiče širine, njegova vrijednost bi trebala biti 3 cm manje. Za dips, jedan i polu-pištolj praznine koji se nalaze uz konturu dizajna (prema GOST-2 cm) ostaju. Za prozorske prozorske razlika je 3,5 cm.

Članak o temi: tuš charcot - indikacije i kontraindikacije

Radni rad s četvrtom treba mjeriti na uskom mjestu. Morate dodati 3 cm na parametar širine, ostaviti duljinu nepromijenjenu.

Možete uspostaviti slične dizajne s vlastitim rukama s pomicanjem na bilo koju stranu, koja se mora uzeti u obzir prilikom naručivanja braće i sestara i prozorske prozora (kada izmjerite njihove parametre, dodajte 5 cm). Mjesto grijaćih radijatora također utječe na širinu prozora: njegov dizajn treba zatvoriti bateriju na ½. Mora se imati na umu da se dio prozora (2 cm) mora pokrenuti pod bazom prozora. Duljina duljine treba biti 8-15 cm.

Vijeće

Prilikom naručivanja sustava Windows od plastike ne zaboravite kupiti bokseri.

Treba napomenuti da se apsolutno čak i padine rijetko, dakle, najmanji od dobivenih parametara uzima se kao osnova. Zakrivljenost padina može se provjeriti pomoću razine vode. Mjerenje se vrši na svim otvorima u stanu. U visini, svi prozori moraju biti isti, u širini - različiti. Odaberite manji rezultat.

Prilikom izračunavanja, razmotrite da li će zidovi naknadno, debljina stijenke mora se uzeti u obzir prilikom naručivanja veza i prozora.

Stručnjaci se preporučuju za obavljanje mjerenja padina nakon instaliranja prozora.

Vijeće

Ako se odlučite instalirati prozore vlastitim rukama u staru kuću, onda pobjeći dio padina - može se pokazati da je otvor prozora mnogo veći od prozora, a slobodno mjesto je preplavljeno cementnom sastavom i izolirano toplinom izolator; Najvjerojatnije sve pada na sloj prethodnog dizajna.

Nakon izvršenja budućeg dizajna možete naručiti prozor. Predstavnik odabrane tvrtke pomoći će ispraviti blok parametre, odabrati svoju konfiguraciju, sustav pričvršćivanja.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Sustav za montažu prozora

Teška dva načina za popravak plastičnog prozora vlastitim rukama:

  • kroz okvirnu jedinicu;
  • Pomoću priključaka ponovnog tipa.

Prva opcija bila je najveća. Ali kada se koristi, morat ćete ukloniti pakete i vješalicu.

Možete samostalno instalirati blok prozora pomoću druge opcije. U tom slučaju, dvostruko stakleni prozori neće biti oštećeni, prozor će ostati hermetičan. Ali kada radimo s vlastitim rukama, s cijelim dizajnom, težina takvog modela uvelike će se povećati, a to je nemoguće umetnuti u jednu osobu.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Pripremni rad

Ova faza rada treba provesti kada su blokovi prozora već isporučeni.

Prvo trebate očistiti mjesto ispred prozora: ukloniti namještaj, radijatore, a pod je da se pokrije polietilen film.

Plastične strukture prije instaliranja vlastitim rukama potrebno je pripremiti. Ako je potrebno, dvostruko stakleni prozori uzimaju i uklonite zaliranje zaliranje. U prvom slučaju, uredno uz pomoć dlijeta gurnuta je moždanim udarom, koji popravlja staklo, a povucite čašu iz žljebova. Udubljenje moždanog udara se pokreće okomito, zatim uklonite donji i gornji redak.

Vijeće

Ne zaboravite označiti poteze, kako ih ne zbuniti tijekom inverzne instalacije, inače se mogu formirati praznine.

Dakle, da se dvostruki prozori lako izlaze iz okvira, to bi trebao biti malo nagnut. Nakon toga svi elementi nježno stavljaju na zid pod kutom.

Članak o temi: Kako samostalno rastavljati grijač vode

Prilikom uklanjanja ljuljačke zaklopke uklonite utikač i odvrnite vijke za prešanje.

Ako je prozorska jedinica opremljena kokošnim sustavom, tada se vrh krila oslobađa okretanjem ručice kao prilikom obavljanja, kuka se eliminira iz donjeg krošnja. Kao rezultat toga, okvir ostaje s napisom.

Iz unutrašnjosti oko perimetra okvira, metalna bušilica treba obaviti rupe za sidra (3 ili više sa strane, 2 - na vrhu i dnu). Sidri su pričvršćivači, čiji je promjer 8-10 mm.

Postoje modeli sustava Windows čija je instalacija izvršena uz pomoć posebnih elemenata (ušiju). U tom slučaju, blok prozora ne mora rastavljati. Uključeni zatvarači trebaju biti fiksirani na okvir vijcima.

Stalni profil stručnjaci savjetuju ispunjeni montažnom pjenom, to će izbjeći formiranje hladnih mostova. Slični radovi su dan prije instaliranja prozora s vlastitim rukama.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Priprema otvaranja prozora

Demontaža starog prozora provodi se na dan instaliranja novog dizajna. Da biste uklonili okvir i kutiju, moraju biti unaprijed filtrirani i uklonite svaki dio s nokatom.

Vijeće

Ponekad kutija drži nokte na 200, bolje ih je ukloniti unaprijed, ne zaboravite ukloniti brtvu i toplinski izolator, koji se nalazi ispod kutije.

Također, stručnjaci preporučuju uklanjanje dijela padina ili ih potpuno ukloniti. Prozori moraju biti eliminirani. Perforator se čisti cementnim supstratom.

Nakon toga, mjesto pod budućim dizajnom očišćeno od smeća, prašine i prljavštine te se tretira s početnikom.

U starom stambenom prostoru morate otvoriti dodatni vodonepropusni sloj oko perimetra budućeg prozora.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Instalacija plastičnog prozora

  1. Stavite na donji kraj otvaranje šipki s drveta ili plastične podloge. Potonji je montiran ispod rubova okvira i na mjestu masnosti, glavni stalak. Montirali su okvir ili potpuno prozor. Cijeli dizajn ostat će na barovima ili podlogu.
  2. Kolyyshka prozor za pričvršćivanje na strane otvora, kaplji bliže gornjem rubu između zida i prozorskog bloka. Razina vode Provjerite vodoravnu lokaciju prozora, njegovu visinu u odnosu na druge prozore. Osim toga, moguće je uskladiti blok uz pomoć dijelova podloge. Vertikalno, prozor mora biti poravnan s vodoinstalatom.
  3. Sidri pričvršćuju prozor kroz okvir. Za to korištenje perforatora. Prvo, potrebno je pričvrstiti donji okvir s dvije strane. Sidro nije u potpunosti fiksiran. Ponovno provjerite vertikalnost bloka. Zatim napravite rupe u gornjem i donjem dijelu okvira. Nakon toga provjerite vertikalnost dizajna, nakon čega je sidro potpuno zategnut, ali ne mnogo toga da se izbjegne deformacija okvira.
  4. Ako postoje posebni pričvršćivači (tanjuri u obliku ušiju s rupama za pričvršćivanje pričvršćivača), morate učiniti sljedeće: pričvršćivači se savijaju u obliku koraka, pružiti njegovu gustu uz bočnu površinu, razbiti rupu za sidro. U početku, donji dio je fiksiran, a zatim gornji i srednji. Razina dizajna mora se provjeriti u svakoj fazi.
  5. Vodootporan treba umetnuti u utor smješten na vanjskom rubu prozorskog bloka. Osim toga, izlije se montažnom pjenom. Postoje modeli prozora u kojima su vodeni stupnjevi fiksirani vijcima do okvira bloka prozora.

Članak o temi: Zaklada iz FBS blokova s ​​vlastitim rukama

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Izgraditi prozor

Ovaj proces ponavlja postupak rastavljanja prozora samo u obrnutom redoslijedu. Prvo, paketi su umetnuti, a zatim fiksirani po brojem hoda (vrh, oni, strane). Gumeni čekić će pomoći u umetku moždanog udara dok se ne zaustavi. Nakon toga, morate instalirati ljuljačke zaklopke, provjeravaju se za normalan rad. Kada se otvara, otečeno krilo se ne smije spontano kretati. Zatim je prozor čvrsto zatvoren.

Jaz između bočne površine i pjene za blok. Kako bi ga zaštitili, stvorite hidroizolaciju barijere na obje strane. Iznutra na okviru na strani strana i gornjeg ljepila posebnu ljepljivu traku hidrauličke i pare barijere, dno - folijska traka (trake trebaju biti savijena i malo lovi, tada je razmak napunjen sa svima - Sezonska pjena, koja se također navlaže nakon primjene na poboljšanje polimerizacije). Na vanjskom rubu oko cijelog perimetra, blok ispravlja otpornu na vlagu, samoljepljivu traku koja propušta pare. Ako se to ne učini, tada se montažna pjena, stalno doživljava negativni atmosferski učinak, uskoro će se početi srušiti.

Kako instalirati plastični prozor: Od mjerenja prije montaže

Ugradnja praga prozora

Problemi moraju biti izrezani tako da on ode u otvor prozora dok se ne zaustavi u profil. Dizajn bi trebao uhvatiti zid za 5-10 cm. Problemi je izjednačen uz pomoć klinova, prostor ispod njega se bori ili izlije s mortom cementa.

Problemi sabirnica je učvršćen na vijke za samozaštimanje, koji su pričvršćeni iz unutrašnjosti bloka.

Nakon pažljivog ispitivanja pitanja, kako instalirati plastične prozore s vlastitim rukama, možete jednostavno to učiniti sami. Ne zaboravite da nakon postavljanja bloka prozora morate čekati barem jedan dan da otvrdnute pjenu, nakon čega se može koristiti dizajn, a također treba ukloniti zaštitni film iz okvira, bit će kompliciraniji.

Ako odlučite ne riskirati i povjeriti instaliranje stručnjaka, odaberite one majstore čija profesionalnost vjerujete.

Čitaj više