Kukičani uzorci s shemama i opis pletenja "lišća" i "saća"

Anonim

Kukičanje omogućuje, bez mnogo truda i troškova za stvaranje potrebnih i, što je važno, jedinstvene stvari. Za pletenje, strpljenje je potrebno, pažljivost i obuka određenih vještina. Ali nakon kupnje pređe i kuka, pred mnogim, nastaje teško pitanje, koji uzorak odabrati da plesti određeni proizvod. Kako bi se riješio ovaj problem, dovoljno je proučiti različite uzorke kukičanih shemama i opisima i saznati koja je pređa bolje izabrati da ih stvoriti, za koje su pogodne stavke ormara, kao i ono što vještine zahtijevaju.

Kada pletenje proizvoda, kukičanje bi trebala obratiti pozornost na one dijelove shema u kojima se velik broj lanaca pretpostavlja iz zraka. Takvi se elementi obično koriste za povezivanje dijelova ukrasa i mogu na kraju postati otvoreni, kao u slučaju "verzija", tako da trebate preferirati fine teme. S druge strane, kako bi se uzorak bio gust, sheme treba odabrati s velikim brojem bujnih stupca ili stupaca spojenih u jednoj petlji.

Da biste odredili odabir uzorka, unaprijed morate znati koje se petlje koriste kada je pletenje i početi raditi, pazeći da oni neće imati problema s njihovim setom.

Kada se kukičane kukičanje uglavnom koriste sljedeće vrste petlji:

  • zrak;
  • povezan
  • stupac bez nakida;
  • polu-sololbik s Nakidom;
  • stupac s jednim, dva ili više nakida;
  • dva ili više stupaca s jednom bazom;
  • dva ili više stupaca s jednim vrhom;
  • Reljefni stupci (konveksni i konkavni);
  • Noduli (Pico);
  • Dugačka (zrak izdužena) petlja;
  • izdužen stupac bez nakida;
  • prekrižene stupove;
  • Bujne kolone.

Neke od tih petlji, kao što su čvorini ili reljefni stupci, koriste se za ukrašavanje proizvoda, drugi su njihov sastavni dio.

Članak o toj temi: Zanimljivo pletenje iglice Intaria

Otvorene obrasce

Na broj uzoraka koji, kada koristite tanke niti omogućuju povezivanje otvorenog platna, pripadaju "fan", "saće" i "lišće", kao i "ljuska".

U "fan" uzorak, glavni elementi se formiraju iz stupaca povezanih s jednom petljom. Osim toga, koriste se zračne petlje, stupce s jednim nakidom i spajanjem. Raprt ovog uzorka je 16 petlji i 4 redaka. Za vještine obuke, često se koristi da se ovaj uzorak koristi - u takvoj tehnici možete povezati i ubrus, jedinu razliku - u obliku pletenja, koji nije izravno, au krugu.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

"Saće", zauzvrat, plesti od zračnih petlji, barova bez nakida i s nakidom, obje obične i jedne baze. Raprt ovog uzorka je 4 reda i 15 petlje.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

U uzorku "Liste", glavni elementi plete iz bujnih stupaca i stupaca s nakidamima, otvorenim dijelom - od zračnih petlji. Ovaj crtež zahtijeva posebnu pozornost zbog posebnog naloga povezivanja stupaca koji formiraju "lišće".

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

"Sfere" - jedan od teških obrazaca, za njegovo stvaranje, koristiti lance zračnih petlji, barovi s pričvršćenjem, zatvorene u jednu petlju, kao i polukrutine. Uzorak rapport - 8 redaka i 18 petlji.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

"Shema" - shema ovog uzorka je slična "ventilatoru", međutim, u ovom slučaju, crtež je više olakšanje, budući da pleši iz bujnih stupova.

Guste opcije

Guste niti su napravljene da plesti takve uzorke kao "zvjezdice", "RHOMS", "pletenice" i "šiljke".

"Romi" se smatra jednim od najjednostavnijih gustih kukičanih uzoraka. Za njih je potrebno svladati samo stupce s Nakid i Air petlje. Međutim, proces pletenja će zahtijevati skrb i točnost, budući da se formiraju šipke na platnu, zahvaljujući ispravnoj izmjeni petlji. Uzorak rapport - 10 redaka i 10 petlji.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

Uzorak "zvjezdica" (ili "pahuljice") se formira iz bujnih stupaca, također se koriste zračni petlji. To je dobro pogodna za dizajn gotovo svih proizvoda: obje šalove i džempere, a posebno - kape na kojima točno povezivanje vrhova neće biti uočljivi zbog kružnog mjesta elemenata ukrasa. Uzorak rapport - samo dva reda.

Članak o temi: dječje karirano kukičanje. Sheme

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

Zbog vizualne sličnosti, isti se uzorak ponekad naziva "cvijet". Elementi slike su posebno slični cvjetovima koristeći vrlo debelu pređu - tada se veličanstveni stupci povezani u jednoj petlji nisu toliko suženi do kraja, a oval je sličan oblik, sličan latici.

"Spikelets" se smatraju teškim uzorkom, za stvaranje koje trebate plestirati bujne i reljefne stupce. Ovaj crtež može biti vodoravan ili okomito, ali načelo njezina pletenja je isti. Odmah šipirajte s bujne stupove, povezuju ih na tkaninu - od olakšanja. Međutim, ovaj uzorak ima jednostavan otvoren, koji se sastoji samo od zračnih petlji i stupova.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

"Spit", koji se smatra klasičnim dizajnom zimskih stvari - jedan od najsloženijih uzoraka. Da bi se to stvorilo, potrebno je ovladati tehnikama ključa reljefnog stupaca, kao i strogo promatrati postupak za prolazak petlji tako da u finalu da biste dobili pravo ispreplitanje.

Kukičani uzorci s shemama i opisima pletenja

Rapps od Kosa, osobito onih koji, osim samog tkanja, uređeni su u okviru, dosežu nekoliko desetaka redova koje treba uzeti u obzir prilikom pletenja.

Video na temu

Čitaj više