Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Anonim

Njegova dobro na parceli je zgodan, ali usluge za njihovo bušenje i održavanje vrijedi mnogo. Pa, iako postoje načini za bušenje i, ako je potrebno, čiste dobro neovisno. Jedan od tih uređaja je ugrel. Obično se proizvodi od rezane cijevi, a ventil je pričvršćen na dno. Štoviše, napraviti željezo vlastitim rukama, kao i koristiti ga. Rad je dug i fizički dosadan, ali nema drugih poteškoća.

Dizajn Velikija.

Tuš - rezati cijev dugo do 4 metra. Na dnu je instalirana cipela s ventilom. U velikim školjkama, ravni ventili se izrađuju od čeličnog lima s gumenom brtvom, trake kože, ponekad bez brtvljenja. U te veličine i manjem promjeru se koriste kuglasti ventili. Ove prilagodbe nazivaju se mehaničkim žljebovi - rad se događa zbog gravitacije.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Ovo je ravan ventil domaća ventilacija - jedan od opcija za svoj uređaj.

Kroz prozor u gornjem dijelu kućišta, stijene se uklanjaju, koje su punjene tijekom bušenja bunara ili ga čišćenje. Prilikom vožnje viskoznim pasminama - glina ili bubnjevi moraju prozor dugo i uske - gotovo pune duljine: kroz malu rupu kako bi ispustila takav teret je vrlo težak.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Dizajn ravnih ventila za domaće Ugrele

Ball ventil olakšava. Promjer lopte treba biti približno pola promjera cijevi (možete malo više). U donjem dijelu je instalirana perilica, čiji je unutarnji promjer veći od promjera postojeće kuglice. Na nekoj visini unutar uluta (tri ili četiri radijusa lopte), limiter zavare - ne dopušta mu previsoko. Ako to nije učinjeno, većina tla koja je pala može biti zasićena (izlijevanje). To je zbog previše vremena koje zahtijeva teret za spuštanje i zatvaranje rupe na dnu.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Oluja dizajn s kuglastim ventilom

Na dnu cijevi u obje opcije koje su ponekad zavarene ili izrezane očnjake ili oštri rub cijevi, što ga čini oštrim. Tako da je tlo ili il bolje slomljeno. Ali zbog previsokih očnjaka, premalo tla pada unutra. Kada koristite kuglični ventil, duljina pasa bi trebala biti takva da lopta ne govori. Ista slika je mala količina tla, regrutirana odmah - može se promatrati u ravnom glačalu ventila. U tom slučaju, smanjite dubinu cipele.

Članak o toj temi: Kako lijepiti linoleum na podu: za beton ono što vam je potrebno, gluidno što videa, što je prekriveno lopaticom, vlaknastom brodom i PVA

U istom rezultatu može voditi preveliku unutarnju rupu u podlozi instaliranom na dnu s kuglastim ventilom. Izlaz - zgnječite ga.

Na vrhu željeza napravite petlju ili nosač za koji se kabel ili uže može popraviti. Za ovo uže, projektil se uklanja iz bunara, spušta se natrag.

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje "kako napraviti antenu za davanje vlastitim rukama."

Kako radi

Jelly se koristi prilikom bušenja labave, sedimentne i bulk prod (upozorenja, pijeska, šljunka itd.). Također se koristi pri čišćenju jažica s mulja ili pješčanih utikača, kako bi se povećalo zaduženje. U svakom slučaju, princip je jedan: projektil se vraća u bunar. Pod utjecajem snage utjecaja, ventil se otvara, neka vrsta tla pada unutra. Obično je njegova mala. Stoga se podiže malo gore i ponovno se resetira. Zato ponovite dok se ne napuni sve unutarnje cijevi.

Puna žlijezda dobiva, okrenite se na dno i sipajte zemlju. Ovdje je korisno za rupu na strani: lakše je očistiti kroz nju i možete doći do ruci ventila.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Oštro spuštajući pothvat u bunar, tlo se dobiva u nju. Ventil ga sprječava da se vrati

Ova se tehnologija naziva šok-kabel (jasno zašto). I bušenje i čišćenje zahtijevaju višestruko ponavljanje ove operacije. Samo za čišćenje bunara možda će vam trebati nekoliko dana rada - od dva do tri do sedam i osam i za probijanje i još mnogo toga.

Rad je težak: ako je čišćenje bunara dovoljno za izrezivanje cijevi s dugim jednim brojem, a zatim za bušenje metode šok-kabela, pothvat je 2-4 metara. Štoviše, to je teže projektil, to je bolje: tlo je učinkovitije prženo, a tlo se proizvodi, dobro paketne terene.

Da biste radili malo lakše, stavite stativ, uže se prolazi kroz blok sustav. Takvo instalacija čak i bez dostupnosti pogona čini rad mnogo lakšim.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Trenoga za žele

Ponekad se domaće mliječ ne ispada ne dovoljno: sila udarca dobiva beznačajno i rad ide polako. U tom slučaju potrebno je vaganje. Postoji nekoliko načina za izgubiti težinu:

  • Ulijte vrh cijevi betonom.
  • Ispred montaže, pričvrstite opterećenje (kao na gornjoj fotografiji). Samo saznajte da veza mora biti izdržljiva, ali pokretna.
  • Izrada pothvat vlastitim rukama, koristite debeli zid cijev. Ako nađete s debljinom zida od 1 cm, niti jedna druga metoda vaganja neće biti potrebna: projektil će biti težak.

Zholemka to radiš sami

U prisutnosti stroja za zavarivanje i neke vještine rada s glačalom, to se radi nekoliko sati.

Članak o toj temi: Kako izvući zrak iz sustava grijanja

Željezo s kuglastim ventilom vlastitim rukama (bez tokare)

Ova varijanta kuglastih ventila se sakuplja iz rezervnih dijelova koji se mogu kupiti u trgovinama. Za proizvodnju korištenu cijev s promjerom 89 mm. Također je kupio adapter koncentrični 89 * 57 mm, a lopta iz ležaja s promjerom od 60 mm.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Sve što trebate za proizvodnju željeza s kuglastim ventilom

Lopta je savršeno uključena u adapter i zaglavio tamo. Ali to je lako susjedno. Da bi se uklopilo sve bolje, unutarnja površina adaptera obrađuje se kožom - gazira gotovo savršeno.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Tako da sve izgleda u pola prikupljenog oblika. Na dnu desne strane, lopta u tranziciji bit će fotografirana - tako da će biti unutra

Uski dio tranzicije umetnut je u cijev i zavare se. Kul pada unutra, čep je zavaren. A konačni barkod je napraviti nosač za kabel ili šifrom. Sve, ulute su spremni.

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje o tome kako očistiti vodu iz bunara.

Kako sami napraviti željezo kod kuće

Ako trebate čistiti bunar, a list metal i zavarivanje za ozbiljne radove nisu pri ruci, postoji izlaz: otvor s plastičnim ventilom.

Željezo vlastite ruke (crteži i fotografije)

Domaći željezo s ventilom plastičnog boca

Ova opcija je pogodna za čišćenje bunara, ali ne i za bušenje. Trebamo vijak, čija je duljina nešto veća od promjera cijevi za pothvat i maticu. Nakon što se povuče dva ili tri centimetra s ruba cijevi, jedan nasuprot drugoj, dvije rupe su izbušene. Njihov se promjer podudara s promjerom vijaka.

Ventil je izrezan od plastike. To je elipsa. Manji promjer elipse jednak je promjeru cijevi. Potrebno je vrlo točno odrezati da je umetnuta unutar nje čvrsto osvijetljena na zidove. Urezbareni ventil u sredini bit će pričvršćen na vijak, za to, četiri rupe se obavljaju u plastici kroz koje je žica gotova. Kako će sve biti prikazano na fotografiji u nastavku lijevo.

Samo takav pričvršćivanje, kao na fotografiji odozgo, vrlo nepouzdana. Nakon nekoliko udaraca, vaš projektil se može odvojiti, a vi ćete morati odlučiti kako dobiti oduška od dobrog. Najbolja mogućnost pričvršćivanja je čvrsta, bez šavova i preokreta. Kako to učiniti će postati jasno ako pogledate videozapis. Tamo, usput, postoji važna stvar - kako napraviti kuke tako da ako je potrebno, moguće je izvući pothvat iz bunara.

O organizaciji autonomne vodoopskrbe iz bunara ili dobro čitanog ovdje.

Značajke korištenja na tlima različitih vrsta

Prilikom bušenja s pjeskovitim tlima, uporaba kućišta - Bez njih, dobro će pasti. Prilikom bušenja u takvim tlima potrebno je osigurati da se ljuska ne umanjuje u pijesak bez cijevi kućišta za više od pola duljine. To može dovesti do kolapsa, Otoglet, izvucite ga ne možete.

Članak o toj temi: Kako odabrati fasadni ljepilo

Da bi prolazio pijesak bio lakši, voda se izlije u bunar, upozorava s tokove i olakšava rad. Ako je tijekom rada pijeska došlo i nije uhvaćeno, oni koriste dlijeto.

S pješčanim plovcima, samo stalno puhanje cijevi kućišta rade samo. I samo ako se vodonosnika nalazi ispod sloja plutajući, inače dobro može biti ne radi.

Da bi se odlomak preplavio uluču se koristi dug najmanje 2 metra. Trebalo bi stajati ravno, dobro plutajućeg ventila s kožnom brtvljenjem brtve. Morate raditi barem zajedno: kada izvlačite ventilaciju s plutajući kućište, morate odbiti, spustiti se dolje. Brže kućište će pasti u ovom trenutku, brže će se ovaj sloj proći. Isprva se ljubavnik lako spušta, a onda je sve složenije. Ponekad dolazi trenutak kada se potpuno prestanu kretati. U isto vrijeme, gotovo cijela cijev je ispunjen pijeskom. U ovom slučaju, cijevi se spuštaju pod tlakom. Da biste to učinili, platforma je instalirana na cijevi na koju se postavi opterećenje (vrećice). I sve se to okreće zajedno. Obično je ova metoda vrlo učinkovita.

Kada prolazite šljunčane i šljunčane slojeve zajedno s ulutom , U početku, bačva je spuštena dlijeto, uništavajući pasminu, a zatim je potrebno s ulutom. Jelly na takvim tlima se uzdiže samo 5-10 cm, udarci su mali i česti.

Za brži prolaz na kućištu, platforma je napravljena, zaposlenik ne ustaje. Nalazi se iznad bunara, postupno podižući i ispuštajući uluču. Kako se tlo regrutira, kućište ispod težine zaposlenika se spušta.

U viskoznim glinenim tlima možete raditi bez kućišta. Ako je glina previše gusta, prvo također koristite dlijeto, razbijanje tla za oko 50-70 cm. Tada je jelen izvađen. Ravan ventil se također koristi s gumenom ili kožnom brtvom.

Ako je glina suha i gusta, povlačenjem glačalo svaki put, nekoliko kante vode izlije u bunar. Nakon što voda iz vodonosnika pojavljuje se soja, nije potrebno dodati odozgo.

Ako je pasmina vrlo mekana, ponekad se ventil uklanja. I samo sama cijev, podižući je za 2-3 metra iznad dna i ispuštanjem.

Čitaj više